Αλήθειες που Διευκολύνουν την Αποδοχή

 

Τι χρειάζεται να κατανοούμε για να αποδεχόμαστε περισσότερο τον εαυτό μας, τα γεγονότα, τις καταστάσεις στην ζωή, τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους;

 

  1. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να κατανοούμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είμαστε, τόσο ευκολότερο θα είναι να αποδεχόμαστε τους άλλους και την ζωή με τον ίδιο τρόπο.

 

  1. Να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι σ’ ένα στάδιο εξέλιξης και ότι η άγνοια (πνευματική), οι φόβοι και οι αδυναμίες μας μάς ελέγχουν.

 

  1. Όταν μαθαίνουμε και αποδεχόμαστε τους νόμους της δημιουργίας, παύουμε να νιώθουμε φόβο, αδικία, άγχος, θυμό ή ενοχή και ντροπή.

 

α. Η πραγματικότητα είναι ένα πεδίο ενέργειας ή ένα πεδίο πιθανοτήτων. Οι συνειδητές και υποσυνείδητες πεποιθήσεις μας επηρεάζουν τους ανθρώπους, τα γεγονότα και τις καταστάσεις μέσα στην πραγματικότητά μας προς τη μορφή που παίρνουν. Εμείς είμαστε οι αποκλειστικοί δημιουργοί της πραγματικότητας μας.

 

β. Σύμφωνα με το νόμο της έλξης, όσο περισσότερο απορρίπτουμε κάποιον ή κάτι (συμπεριλαμβάνοντας κάποιες όψεις του εαυτού μας), για τόσο περισσότερο χρόνο θα υπάρχει μέσα στην πραγματικότητά μας.

 

γ. Έλκουμε και δημιουργούμε την πραγματικότητά μας με το νόμο της αιτίας και αποτελέσματος με τις προηγούμενες σκέψεις, λόγια και πράξεις μας.

 

δ. Οι επιλογές μας ως ψυχή να μάθουμε ορισμένα μαθήματα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα μας.

 

ε. Η πραγματικότητά μας δεν είναι αυτό που συμβαίνει έξω από μας, αλλά μάλλον το πώς ερμηνεύουμε κάθε κατάσταση με τους υποκειμενικούς προγραμματισμούς μας που αναπτύχθηκαν στα παιδικά μας χρόνια.

 

  1. Εμείς, λόγω των υποσυνείδητων προγραμματισμών, δίνουμε σε καθετί τη σημασία που έχει για μας και τότε τη δύναμη να μας κάνει ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους.

 

  1. Ο καθένας και το καθετί είναι θεία φωτεινή συνειδητότητα που παίρνει προσωρινή μορφή.

 

  1. Είμαστε όλοι μια ενέργεια και μια συνειδητότητα. Είμαστε θεϊκά όντα σε διαδικασία εξέλιξης της ικανότητάς μας να εκφράσουμε τη θεϊκότητά μας μέσα από αυτό το σώμα και το νου.

 

  1. Το θείο / σύμπαν παίρνει προσωρινά τη μορφή των ανθρώπων ή των καταστάσεων που μας ενοχλούν, επειδή είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να καθοδηγηθούμε προς την ανακάλυψη της αληθινής θεϊκής ταυτότητάς μας.

 

  1. Έχουμε αποδεχτεί αυτή την πρόκληση να θυμηθούμε την αληθινή μας ταυτότητα ενώ είμαστε μέσα στο σώμα. Όλα τα γεγονότα και τα ερεθίσματα γύρω μας βρίσκονται εκεί μόνο γι’ αυτό το σκοπό.
  2. Να θυμόμαστε, ότι δεν θα θέλαμε οι άλλοι να μας κριτικάρουν ή να μας απορρίπτουν.

 

  1. Αναπτύσσοντας αγάπη χωρίς όρους για τους άλλους και τον εαυτό μας, θα βιώσουμε την ηρεμία και την ευτυχία που θέλουμε και αξίζουμε.
  2. Η αντίσταση προς αυτά που έχουν συμβεί ήδη είναι μάταιη. Ας δεχτούμε ότι έχει γίνει σαν ευκαιρία να ανακαλύψουμε δυνάμεις και αρετές μέσα μας, καθώς κάνουμε ενέργειες και καθορίζουμε όρια ώστε να μην ξανά συμβούν.

 

  1. Όλα έχουν συμβεί σύμφωνα με σοφία και δικαίους πνευματικούς νόμους και εμείς είμαστε οι αποκλειστικοί δημιουργοί της πραγματικότητας μας. Υπάρχει λόγος που το κάθε τι συμβαίνει.

 

  1. Η αθανασία μας πέρα από την αποχώρησή μας από αυτό το φυσικό σώμα είναι μια σημαντική αλήθεια να θυμόμαστε.

 

  1. Να ζούμε εστιασμένοι στο παρόν και όχι στο παρελθόν ή στο μέλλον, είναι μια σίγουρη συνταγή για ευτυχία.

 

  1. Μέσα στην αποδοχή όλων, όπως είναι, σαν σκαλοπάτι προς κάτι μεγαλύτερο, χρειάζεται να αποδεχόμαστε τη δυσκολία μας να αποδεχτούμε.

 

===================

 

Ακολουθούν κάποιες προτάσεις για το πώς να χρησιμοποιήσουμε την ενέργειά μας θετικά:

 

  1. Να ανακαλύψουμε από τι κρατιόμαστε και σε τι αντιστεκόμαστε ή τι απορρίπτουμε.

 

  1. Να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και πώς νιώθουμε προς οτιδήποτε απορρίπτουμε.

 

  1. Να κάνουμε κάποιο συνδυασμό από EFT, BSFF, Χο’οπονοπονο, Σεντόνα, Εξισορρόπηση, Θεραπευτικό Κώδικα και Ακούγοντας την Καρδία. Να έρθουμε σε επαφή με το μέρος του εαυτού μας που δεν χρειάζεται τίποτα από το ερέθισμα και είναι καλά ότι και να συμβεί.

 

  1. Να οραματιστούμε και να βιώσουμε τον νέο εαυτό μας με τις νέες πεποιθήσεις και εσωτερική άξια και ασφάλεια νιώθοντας το φως και την δύναμη μέσα μας και πόσο μικρό είναι το ερέθισμα σε σχέση με το μεγαλείου του αληθινού εαυτού μας.

 

  1. Ο διαλογισμός και άλλες μέθοδοι επαφής με την ηρεμία και τη σοφία του εσώτερου εαυτού μας θα αυξήσει την ικανότητά μας να νιώθουμε αρκετά ασφαλείς.

 

  1. Καθώς νιώθουμε πιο ασφαλείς μέσα μας, θα αφήσουμε το φόβο και το άγχος και θα γίνουμε περισσότερο δεκτικοί και λιγότερο ελεγκτικοί.

 

  1. Χρειάζεται να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι η πρώτη μας αντίδραση μπορεί να μην είναι η αποδοχή και μετά να εργαστούμε πάνω στη σύνδεση με αλήθειες και μεθόδους που μας βοηθούν να κινηθούμε προς την αποδοχή και την ηρεμία. Μ’ αυτό τον τρόπο, ακόμη και η αρχική αντίδρασή μας της απόρριψης γίνεται μια εμπειρία μάθησης που μας συνδέει με κάτι ανώτερο.