Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Από την Ελένη Λουσσή

 

ΜΑΘΗΜΑ 1

Ο συντονισμός με τον σκοπό της ζωής, είναι αναγκαία προϋπόθεση για βαθιά εσωτερική ικανοποίηση και πληρότητα, και για πραγματική ευτυχία και ευδαιμονία.

Φύγαμε από μια πνευματική κατάσταση και δεχθήκαμε να μπούμε στην υλική διάσταση με Στόχους 4 κατευθύνσεων

1ος Στόχος.. Να διατηρήσουμε την επίγνωση της αλήθειας, τι ακριβώς ήρθαμε να μάθουμε και να δημιουργήσουμε

2ος στόχος. Να επιτύχουμε τον σκοπό της εξέλιξης, την ικανότητα να εκφρασθούμε στο υλικό πεδίο.

3ος στόχος. Να εξελίξουμε την έννοια της προσφοράς, που είναι ο βασικός λόγος ύπαρξης, και μας δίνει πληρότητα.

4ος στόχος. . Δημιουργία, Σύνδεση με την Θεία Συνειδητότητα που είναι η πραγματική μας φύση. Είμαστε συν δημιουργοί του Σύμπαντος,. Υπάρχουν δύο δυνάμεις στο Σύμπαν, η δύναμη της σύνθεσης, και η δύναμη της αποσύνθεσης ή Εντροπίας. Είμαστε όργανα της συνθετικής δύναμης, σε ότι δημιουργούμε

Η μοναδικότητα κάθε ανθρώπου είναι ένα θαύμα, ένα μέρος της αναζήτησης του σκοπού της ζωής είναι να δεχθούμε την μοναδικότητά μας με σεβασμό.

Δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες εργασίες στην εξέλιξη.

Βασική Προϋπόθεση για την πραγμάτωση της ευτυχίας, ένδειξη ότι είμαστε στον σκοπό της ζωής μας, στο dharma μας, είναι η ανιδιοτελή Προσφορά για το καλό του Συνόλου.

.Η βασικότερη ένδειξη ότι είμαστε στον σκοπό της ζωής μας, είναι τα συναισθήματα της χαράς, ευδαιμονίας, ο ενθουσιασμός . Διαφορετικά είτε χρειαζόμαστε κάτι άλλο, και δεν έχουμε το θάρρος να το αλλάξουμε, ή μπορεί και να είμαστε στο σκοπό της ζωής μας, αλλά οι λανθασμένες περιοριστικές πεποιθήσεις μας, οι αντιστάσεις μας, μας εμποδίζουν να το δεχθούμε και να το απολαύσουμε ή ακόμη και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μας.

Σημαντικό μέρος του σκοπού είναι και η οικογένεια, τα παιδιά, υπάρχει εξέλιξη καθώς προχωράμε

Υπάρχουν4 στάδια εξέλιξης στην Ινδία (ASRAMAS)

1ο στάδιο : Να Μάθουμε να υπηρετούμε και να σεβόμαστε τους ηλικιωμένους.

2 στάδιο :Η φροντίδα της Οικογένειας

3 στάδιο : Η ενέργεια στην κοινωνία, το Κοινωνικό έργο

4 στάδιο : Η απόσυρση , η Αφοσίωση στο Θείο.

Φυσικά μπορεί να παρακαμφθεί κάποιο στάδιο, ή μπορεί να είναι η παράκαμψη από κίνητρα φυγής.

Εξαρτάται βέβαια από τα κίνητρα και την ψυχολογία μας για να αντιληφθούμε ότι είμαστε στον σκοπό της ζωής. Αρκεί να γίνει με ευλάβεια, ιερότητα, χάρη, και να απελευθερωθούμε από την ιδέα ότι υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες ασχολίες/εργασίες. Σημασία έχει η ποιότητα της ενέργειας ,που δίνουμε στην διαδικασία.

Ο συντονισμός με τον πραγματικό σκοπό της ζωής μας, προϋποθέτει:

Απελευθέρωση από Κοινωνικούς προγραμματισμούς, από ρόλους και ψυχαναγκαστικά πρέπει». Είναι σημαντικό να κάνουμε κάτι επειδή το θέλουμε συνειδητά, και όχι από προγραμματισμό, επειδή το εγκρίνει η κοινωνία,( από ασφάλεια, αξία ή κοινωνική αποδοχή)

Απελευθέρωση από φόβο, Υπέρβαση του φόβου της απόρριψης, της γνώμης των άλλων, της οικονομικής ανασφάλειας, φόβο αποτυχίας, ή φόβο λάθους

Εσωτερική καθοδήγηση, με σταθερότητα και αγάπη, και όχι από αντίδραση ή υπακοή υπό την επήρεια του φόβου που είναι αντίθετα της Ελευθερίας.

Το να ζήσουμε την ζωή μας σύμφωνα με τον σκοπό που ενσαρκωθήκαμε, είναι πρωταρχικό μας χρέος.

Όποιος ζει σύμφωνα με το dharma, προστατεύεται από το Σύμπαν.

Κάθε αποτυχία στην πορεία της εξέλιξης, είναι ένα βήμα, μια εμπειρία για γνώση, από τα λάθη μας μαθαίνουμε, ο σκοπός είναι οι ενέργειες μας, οι πράξεις μας, να έχουν νόημα, και θετική επίδραση στο περιβάλλον.

Η εξέλιξη επιτυγχάνεται μέσα από αυτήν την διαδικασία, χωρίς προσκόλληση στην επιτυχία , αποστασιοποίηση από τα αποτελέσματα.

Πνευματοποιούμε την Ενέργεια.

Τα βήματα προς την πραγμάτωση του σκοπού της ζωής είναι:

 1. a) ότι μας δίνει νόημα, πληρότητα, ευτυχία. Ίσως στην πορεία να δεχθούμε απόρριψη, χλευασμό, αρνητικές συμπεριφορές, διωγμό…έχουμε όμως το ισχυρό έναυσμα και μάθημα να συνεχίσουμε, να εξασκήσουμε την δημιουργικότητά μας
 2. b) Η καλλιέργεια και εξάσκηση της Εσωτερικής μας σύνδεσης, της εσωτερικής μας φωνής, εμπιστοσύνη και αξιοποίηση της εσωτερικής καθοδήγησης, δίνοντας συνειδητή σημασία στις συμπτώσεις και στα σημάδια που μας δίνονται.

Το επιτυγχάνουμε μέσω της αυτογνωσίας, ξεκαθαρίζοντας τις δικές μας σκέψεις και τα πιστεύω μας, απελευθερώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα, και μεταστρέφοντας τις περιοριστικές πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να βιώσουμε την πραγματική μας φύση.

Με Καθημερινό διαλογισμό, προσευχή , θετικό οραματισμό, για καθοδήγηση, επαφή με την φύση, απομόνωση, σιωπή

Φροντίδα για συνειδητοποίηση και εκτέλεση του σκοπού της ζωής, με άφημα στην θέληση του θείου, εξάγνιση από ιδιοτέλεια, ότι κάνουμε να είναι για το ανώτερο δυνατό καλό.

Με καλλιέργεια των οργάνων εκτέλεσης του σκοπού, δηλαδή του σώματος και του Νου.

Για να γίνει ένα κονσέρτο, Χρειάζεται το όργανο να είναι κουρντισμένο, και να ξέρουμε και τις παρτιτούρες.

Να φροντίσουμε λοιπόν για την αντοχή, δύναμη του σώματος, και την διαύγεια δημιουργικότητα του νου.

Στην σύνδεση με τον λόγο ύπαρξης, είναι βασική προϋπόθεση η Ταπεινοφροσύνη, η εξάλειψη του «εγώ», η υπηρεσία χωρίς πνευματική έπαρση, με το να είμαστε υπηρέτες του Θείου.

Αφήνοντας τα αποτελέσματα των ενεργειών μας, χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση της αποτυχίας, έπαρση, εγωϊσμό, στην στιγμή που είμαστε «Εργαλεία» Πνευματικοί μετασχηματιστές της Ενέργειας, Εργάτες του Φωτός.

Εμπιστευόμαστε και ακολουθούμε την διαίσθησή μας χωρίς φόβο και αντιστάσεις . Είναι προτιμότερο να κάνουμε λάθος, παρά να είμαστε «κολλημένοι» εγκλωβισμένοι στην ενέργεια του φόβου.

Απομυθοποίηση του ΛΑΘΟΥΣ. Δεν υπάρχει εξέλιξη χωρίς λάθος. Όταν επιχειρούμε κάτι καινούργιο , είναι φυσικό να κάνουμε λάθη. Ο φόβος της αλλαγής, μας καθηλώνει στο παρελθόν.

Η αναγνώριση και σύνδεση με τον σκοπό της ζωής, μας συνδέει με το υπέρτατο πεδίο απεριόριστης οργανωτικής δύναμης και δημιουργίας, όπου τα πάντα συνδέονται αδιάρρηκτα μεταξύ τους, στο πεδίο των απεριόριστων δυνατοτήτων.

Τα πάντα καταγράφονται στο μορφογενετικό πεδίο της Ανθρωπότητας.

 

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΡΟΎΠΟΘΕΤΕΙ

 1. Απελευθέρωση από Κοινωνικούς Προγραμματισμούς( όχι από αντίδραση ή φόβο)
 2. Υπέρβαση του Φόβου
 3. Αποστασιοποίηση από το αποτέλεσμα
 4. Βασική προϋπόθεση αυτό που κάνουμε να γίνεται με ΑΓΑΠΗ
 5. Καλλιέργεια Σώματος /Νου (Με καθημερινή άσκηση, διαλογισμό, χαλάρωση, ασκήσεις ενεργειακής ψυχολογίας, αυτογνωσία ,Θετικό Οραματισμό)
 6. Καλλιέργεια και εξάσκηση της Εσωτερικής Φωνής
 7. Προσφορά . Να αφοσιωθούμε για το καλό του Συνόλου,
 8. Προσευχή για καθοδήγηση εξάγνιση
 9. Ακολουθούμε την Διαίσθηση Αξιοποιούμε τα σημάδια καθοδήγησης και τις συμπτώσεις
 10. Απομονώσεις με σιωπή .

 

ΑΣΚΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

1)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ?

Οτιδήποτε θεωρείτε σημαντικό για σας, πρακτικά, κοινωνικά, πνευματικά. Μπορείτε να το συμπληρώνετε καθημερινά, κάνοντας μια ανάλυση της ζωής σας, που πάει η ενέργειά σας, πως την αξιοποιείτε

 

2) ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΕΙΝΑΙ….

 

3).ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ Ή ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ…

==================

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

ΜΑΘΗΜΑ ΙΙ

Dharma στα σανσκριτικά σημαίνει ο σκοπός της ζωής,. Ο Νόμος του Dharmα αναφέρει  ότι αποφασίσαμε οι θαρραλέες ψυχές, να πάρουμε μέρος στο πείραμα της ενσάρκωσης, να προβάλλουμε δηλαδή την συνειδητότητα μας στο υλικό πεδίο, για να υπηρετήσουμε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, έχοντας την άγνοια της αληθινής μας φύσης. Αν ερχόμασταν με πλήρη επίγνωση της αληθινής μας φύσης, δεν θα είχαμε τα κίνητρα της επιβίωσης ,της αξίας και της ασφάλειας.       

Υπάρχει το συλλογικό dharma που ισχύει για όλες τις ψυχές του πλανήτη ,και περιλαμβάνει την εφαρμογή της αυτογνωσίας, της εξερεύνησης του πραγματικού πνευματικού εσώτερου εαυτού μας, την εξέλιξη του πνεύματος, Την Προσφορά και την, Δημιουργία την σύνδεσή μας δηλαδή με την δύναμη του Σύμπαντος.

 Η Θεία δημιουργική δύναμη που δημιουργήθηκε μέσα από εμάς, με ένα συνειδητό τρόπο, με την έννοια ότι είμαστε συνδημιουργοί .

Στο ατομικό dharma, διαθέτουμε ο καθένας μέσα από την μοναδικότητά μας, ένα μοναδικό χάρισμα, και έναν μοναδικό επίσης τρόπο για να το εκφράσουμε.

Η έκφραση των χαρισμάτων για την ικανοποίηση των αναγκών όχι μόνο των ατομικών, αλλά και της κοινωνίας σαν σύνολο, δημιουργεί απεριόριστη αφθονία σε όλα τα επίπεδα.

Υπάρχουν 3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν το dharma .

1.Ο καθένας έχει έρθει για να ανακαλύψει τον Αληθινό του εαυτό ,τον ανώτερο πνευματικό εαυτό. Υπάρχει στον καθένα μας ένας εμβρυϊκός θεός, που περιμένει να ενσαρκωθεί, ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε την θεότητά  μας.

2.Για να εκφράσουμε τα μοναδικά χαρίσματα και ταλέντα μας

3.Να τα δώσουμε στην υπηρεσία της ανθρωπότητας

Όταν συνδυάζουμε την έκφραση της μοναδικότητας χαρισμάτων και ταλέντων μας ,με πλήρη συνειδητότητα του πνευματικού αληθινού μας εαυτού, και του  πεδίου της καθαρής Δυνατότητας, και τα προσφέρουμε στην υπηρεσία της Ανθρωπότητας, τότε λειτουργούμε μέσα από νταρμικές ηθικές πράξεις, και υπηρετούμε το dharma μας, τον ανώτερο σκοπό της ζωής μας.

Η σοφία της λειτουργίας του σώματος μας, των εσωτερικών οργάνων ,των κυττάρων μας, ακολουθεί και εκφράζει την σοφία του Dharma. Κάθε κύτταρο του σώματός μας, είναι στην υπηρεσία του οργανισμού μας, Τα κύτταρα της καρδιάς, του ανοσοποιητικού μας συστήματος, συνδέονται άμεσα με την πηγή τους, και εκφράζουν τα μοναδικά ταλέντα τους με απόλυτη συνεργασία και ανιδιοτέλεια, και με απώτερο σκοπό να βοηθήσουν όλα τα υπόλοιπα κύτταρα.

Η ένδειξη ότι είμαστε στον σκοπό της ζωής μας, είναι ότι αυτό που κάνουμε το κάνουμε με ανιδιοτέλεια, ενθουσιασμό, νιώθουμε χαρά, ευδαιμονία, έχει μια χρησιμότητα , έχει νόημα, μας δίνει ικανοποίηση.

Αν δεν γίνεται με ενθουσιασμό, χάνουμε ενέργεια, είμαστε σε ψυχολογική αντιστροφή.

Αν δεν κάνουμε κάτι με ευχαρίστηση, χρειάζεται ή να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να αγαπάμε αυτό που κάνουμε, ή να καλλιεργήσουμε μια δεύτερη παράλληλη δραστηριότητα που μας δίνει χαρά, συνδυαστικά με αυτό που κάνουμε, η να κάνουμε την αλλαγή, εμπιστευόμενοι την εσωτερική φωνή μας.

Όταν δεν τολμάμε την αλλαγή, αδρανεί η εσωτερική μας φωνή.

Στον λόγο ύπαρξης, η αλλαγή μας έχει σημασία μέσα από το κοινό μορφογενετικό πεδίο της ανθρωπότητας. Κάθε αλλαγή επιδρά στο συλλογικό Ασυνείδητο της Ανθρωπότητας.

Το κλειδί λοιπών για τον λόγο ύπαρξης μας, είναι η λίστα των ταλέντων δυνατοτήτων μας, που έχουμε πάρει από το αιτιατό μας σώμα, και η ένδειξη του τι μας κάνει ευτυχισμένους, τι μπορεί να είναι το ιδιαίτερο dharma μας ώστε να βιώσουμε ευτυχία, και ανάγκη για προσφορά.

Στο εύλογο δίλημμα που πιθανόν να προκύψει «Τι είναι σημαντικό μια άνετη ζωή ή μια ζωή με νόημα ;” δεν είναι απαραίτητο να συγκρούονται αυτά τα δύο. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο, μπορούν να συνυπάρχουν, ή κάποιες ψυχές επιλέγουν το ένα, και χάνουν το άλλο.

Σε ένα άλλο σύνηθες δίλημμα, «Να ζω σύμφωνα με την εσωτερική μου φωνή ή σύμφωνα με τις αντιλήψεις και προσδοκίες των άλλων» Πάντα ακούμε και εμπιστευόμαστε την εσωτερική μας φωνή Είναι προτιμότερο να επιλέξουμε να ζούμε την ζωή μας σύμφωνα με την εσωτερική καθοδήγηση. και αν αυτή μας η απόφαση στενοχωρήσει τους άλλους, δεν σημαίνει ότι παρεμβαίνουμε ή ακυρώνουμε τον νόμο του dharma,και για τους άλλους είναι ευκαιρία για να εξελίξουν τα μαθήματα ζωής και τα συμβόλαια των ψυχών τους.

Ας δοκιμάσουμε αυτό που νιώθουμε, και αν δεν πετύχει η προσπάθεια, δεν σημαίνει ότι είναι λάθος.

Βέβαια καλό είναι να το περάσουμε από τα φίλτρα της διάκρισης. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε βλάπτει κάποιον, ή θα έχουμε πρόβλημα αν μας κάνει ο άλλος το ίδιο;

Μήπως το έχουμε επιχειρήσει κι άλλες φορές και μας έχει βλάψει;

 

Όταν οι δημιουργικές μοναδικές εκφράσεις των ταλέντων  μας συνδυάζονται με τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, η Αφθονία, η Ισορροπία, η Αγάπη, θα αρχίσουν να ρέουν από το ανεκδήλωτο στο εκδηλωμένο, από τον κόσμο του Πνεύματος, στον κόσμο της μορφής.

Θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε την ζωή μας σαν μια θαυμαστή έκφραση του θείου, όχι περιστασιακά, αλλά συνεχώς.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΟ DHARMA MΑΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΒΗΜΑΤΑ

Κατάλογος των προσωπικών χαρισμάτων ταλέντων μας που έχουμε μεταφέρει από το αιτιατό μας σώμα.

Πίνακας συνηθειών, αδυναμίες και τάσεις της προσωπικότητας που τα θεωρούμε αδυναμίες ή σφάλματα.

Μεταστρέφουμε τις αδυναμίες σε θετικές

Εκφράζουμε τα ταλέντα μας με δημιουργικό τρόπο, και τα προσφέρουμε στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητας,  ενεργοποιώντας το dharma μας, σαν εργάτες του φωτός , και εξυπηρετητές της ανθρωπότητας.

ΑΣ ΕΣΤΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,

«ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ  ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ»

============

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ « ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

ΜΑΘΗΜΑ ΙΙΙ

 

Οι θαρραλέες ψυχές που αποφασίσαμε να ενσαρκωθούμε στο υλικό πεδίο, με την άγνοια της πραγματικής μας φύσης, του  ποιοι πραγματικά είμαστε,, με  προσωρινή απώλεια της ταυτότητάς μας  και την εκ νέου ανακάλυψή της, ήρθαμε  για την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου σκοπού,  συγκεκριμένου dharma.

Αυτή η βαθύτερη αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση που προσφέρονται μέσα από την άγνοια,  δεν θα μπορούσε να βιωθεί διαφορετικά και να γίνει κατανοητή, χωρίς την ενσάρκωση στο υλικό πεδίο.

Σαν προεκτάσεις της θείας συνειδητότητας,  ήρθαμε να πραγματοποιήσουμε την τελειότητα  στο υλικό πεδίο.

Πέρα από το Προσωπικό Dharma, υπάρχει και το συλλογικό, το κοινό για όλους, που περιλαμβάνει

Την μάθηση, την εξέλιξη, την Προσφορά και την Δημιουργικότητα, και ισχύει για όλες τις ψυχές του πλανήτη.

Το κλειδί είναι να αναρωτηθούμε  «Τι μας κάνει ευτυχισμένους, ισορροπημένους, εναρμονισμένους με την εσωτερική μας σοφία ;», να διακρίνουμε και να αναγνωρίσουμε  «Ποια είναι τα Ταλέντα μας, οι  ξεχωριστές ικανότητες του καθενός, που θα μας χρησιμεύσουν για την Προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο ;»

« Ποιο μπορεί να είναι το ιδιαίτερο Dharma για να προσφέρω ;»

«Τι είναι σημαντικό για μένα, μια ζωή με νόημα, ή μια ζωή με άνεση ή με νόημα;» (Βέβαια το ένα δεν αντικρούει το άλλο)

Χρειάζεται λοιπόν να εκφράσουμε αυτές τις αρετές, και τα ιδιαίτερα χαρίσματα και ταλέντα μας στο Υλικό Πεδίο.

Θα βοηθήσει πολύ σ’ αυτό το ταξίδι της εξερεύνησης και της ανακάλυψης του σκοπού της ζωής μας, να κάνουμε μια καθημερινή λίστα, ένα απολογισμό, μια καθημερινή απογραφή, στην οποία λίστα θα έχουμε την δυνατότητα αλλαγών, μετατροπών, συμπλήρωσης, αφαίρεσης… :

1.       Ερώτημα . Τι είναι πιο σημαντικό για σας;

Θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο, ενέργεια, σκέψη, προς την πραγμάτωση αυτού του πολύ σημαντικού στόχου.

 

2.       Τι ικανότητες /Ταλέντα  θέλετε να καλλιεργήσετε;

 

3.       Τι θέλετε να πραγματοποιήσετε/δημιουργήσετε  πριν φύγετε από αυτή την ενσάρκωση;

 

Είναι σημαντικό για να απαντηθούν αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα, και να πραγματοποιηθούν να υλοποιηθούν οι στόχοι μας, να εμπιστευθούμε απόλυτα τον εαυτό μας, την εσωτερική μας φωνή και εσωτερική μας καθοδήγηση, εμπιστοσύνη στην αίσθηση που έχουμε για να δημιουργήσουμε.

Η ΟΥΣΙΑ είναι να ξαναέρθουμε σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή, να αναγνωρίσουμε τα ταλέντα και τις συγκεκριμένες  ικανότητες που  έχουμε φέρει από το αιτιατό σώμα.

 

4.       Να αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες μας, και πως μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε θετικά.

 

5.       Να αναγνωρίσουμε, διακρίνουμε ποιες ήταν οι πιο ευτυχισμένες στιγμές μας, στιγμές που νιώσαμε πληρότητα, έμπνευση, νιώσαμε άνετα, σε εναρμόνιση με τις ποιότητες της ψυχής μας.

 

Οι απαντήσεις σας είναι πολύ σημαντικές. Έχετε την ευελιξία καθημερινά να τις τροποποιείτε, με το να προσθέτετε ή να αφαιρείτε .

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ.

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

 

Οι στόχοι σας πιθανόν να είναι περισσότεροι από ένα, σε οποιοδήποτε επίπεδο, αναφορικά με

1.Υγεία

2. Αρμονικές σχέσεις ( με τον εαυτό σας ή με..ποιόν;)

3. Oικονομική ασφάλεια

4.Επαγγελματική καταξίωση

5.Αυτοπειθαρχία

6. Χάσιμο βάρους

7. Απελευθέρωση από κακές έξεις και αρνητικά συναισθήματα

8. Αυτοπαραδοχή

9.Αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων

10. Αγάπη χωρίς όρους

11.Αυξημένη ενέργεια και δημιουργικότητα

12.Αθλητικές επιδόσεις

13. Εκμάθηση ξένων γλωσσών

14. Υπέρβαση του φόβου έκθεσης

15.Απόλυτη ειλικρίνεια

16.Αποτελεσματική επικοινωνία

17. Προσαρμοστικότητα

18. Όρια στις σχέσεις μας με τους άλλους

19. Υπέρβαση του θανάτου αγαπημένων

20.Νέο επάγγελμα, νέες δραστηριότητες

21.Να ταξιδέψουμε τον κόσμο

22.Να γράψουμε ένα βιβλίο

23.Να μάθουμε να παίζουμε ένα μουσικό όργανο

23. Να οδηγήσουμε αεροπλάνο

24.Ν α δημιουργήσουμε ένα μαγαζί ή μια εταιρία

25. Νοητική ανάπτυξη

26. Συμμετοχή σε θεατρική παράσταση, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε

27.Διαλογισμός χωρίς σκέψεις

28. Βίωμα της Ευτυχίας

29.  ‘»  της Ειρήνης

Και άλλοι πιθανοί στόχοι.

 

ΕΝΑ ΕΠΙΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΜΑΣ;

 

1.       Αυξημένη οικονομική ασφάλεια;

2.       Αυξημένη αυτοεκτίμηση;

3.       Περισσότερη αναγνώριση από τους άλλους;

4.       Πιο πολύ ελευθερία;

5.       Ικανοποίηση;

6.       Γαλήνη;

7.       Ισορροπία,;

8.        Πληρότητα;

9.       Ευτυχία’

10.   Αυτό-πραγμάτωση;

11.   Αναγνώριση από τους γονείς, από τα παιδιά μας, από τους συντρόφους μας;

12.   Άλλα

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Τα κίνητρα μπορεί να έχουν 2 οφέλη. Ίσως ανακαλύψουμε ότι δεν τον χρειαζόμαστε αυτόν τον στόχο, αλλά το κάνουμε για να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες και τους προγραμματισμούς άλλων, ίσως είναι δικός μας λανθασμένος κοινωνικός προγραμματισμός

Μπορεί ένα κομμάτι μας να έχει αγνό κίνητρο, ή ακόμη να εμπεριέχει και ένα κομμάτι του εγώ που παίρνει αξία, νοιώθει ότι αξίξει περισσότερο κάνοντας αυτό. Ακόμα κι αν είναι έτσι, γιατί είναι πολύ σύνηθες, μη σας προβληματίζει. Το Σύμπαν πάντα μας δίνει την ευκαιρία, να μη πάρουμε αναγνώριση από αυτό. Π.χ. προσφέροντας , όταν δεχθούμε αγνωμοσύνη και αχαριστία, μας δίνεται η ευκαιρία να απελευθερωθούμε από την προσκόλληση στο αποτέλεσμα των πράξεων μας, στην ανταποδοτικότητα από την μεριά του άλλου.

Το ιδανικό είναι να επιλέξουμε αυτό που αγαπάμε , με την σιγουριά ότι το σύμπαν θα μας βοηθήσει. Εμπιστοσύνη στους συμπαντικούς νόμους, αλλά και στο αλάνθαστο του εσώτερου ανώτερου εαυτού μας.

 

ΝΟΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΗ 3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ  ΣΤΟΧΩΝ

ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ. (ΓΕΝΟΙΤΟ-ΓΕΓΟΝΕ)

Τα θετικά συναισθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο για την διαμόρφωση του πεδίου , στην πραγμάτωση των στόχων.

Πιθανόν να υπάρχουν υποσυνείδητες  ψυχολογικές αντιστροφές, αμφιβολίες,  αντιστάσεις, φόβος ελευθερίας, μήπως χάσουμε την ηρεμία μας, την αξία μας, μήπως ξεβολευτούμε.

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ διώχνει όλα τα εμπόδια προς της συνειδητοποίηση και πραγμάτωση των στόχων.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Καθημερινή επισκόπηση, τι θέλουμε να καλλιεργήσουμε, τι θέλουμε να πραγματοποιήσουμε,

Οραματιζόμαστε αυτό που θέλουμε να πραγματοποιηθεί, σαν ήδη να έχει πραγματοποιηθεί,. Ενεργοποιούμε το άμορφο πεδίο με την σκέψη μας.

Βιώνουμε Θετικά συναισθήματα, και έχουμε συγχρόνως την ευκαιρία να δούμε αν υπάρχουν αντιστάσεις, ψυχολογικές αντιστροφές , αμφιβολίες, ότι δε αξίζουμε, ότι δεν είναι εφικτό, ότι θα χάσουμε την ελευθερία μας. Για κάθε εμπόδιο περιμένουμε μηνύματα από το ανώτερο εαυτό για καθοδήγηση, μέσα από τα όνειρα, από τους ανθρώπους που είναι γύρω μας, από τα πάντα. Σημειώνουμε ότι μπορούμε να θυμηθούμε , φέρνοντας στην επιφάνεια το περιεχόμενο του υποσυνείδητου .

Βοήθεια με Ενεργειακή ψυχολογία E.F.T.  για όλα τα αρνητικά συναισθήματα και εμπόδια που προκύπτουν.

ΒSFF για να ενεργοποιήσουμε το υποσυνείδητο , κατόπιν ιερής συμφωνίας, να απελευθερωθούν τα εμπόδια και οι κυτταρικές μνήμες. HOOPONOPONO για συγχώρεση αυτοσυγχωρεση,  ακόμη και για τις αντιστάσεις και ψυχολογική αντιστροφή.  Εξισορρόπηση του εγκεφάλου για εγκαθίδρυση της θετικής όψης.

 

ΖΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΤΩΡΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΑΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ  ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ  ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ.

========

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΙV

Eίναι βασικό και απαραίτητο, για να έρθετε κοντά στην αναζήτηση και ανακάλυψη του σκοπού της ζωής σας, του dharma σας, να προσπαθήσετε να εστιαστείτε και να απαντήσετε στις προηγούμενες και τωρινές ερωτήσεις, από το κάτωθι ερωτηματολόγιο, κάνοντας μια προσωπική απογραφή από τα ταλέντα κλίσεις και ικανότητες σας , καθώς και για τις αδυναμίες σας , και τους τρόπους που μπορείτε να τις μεταστρέψετε, μετουσιώσετε σε θετικές, με απώτερο ευγενή σκοπό την παροχή υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας, καθώς και εντοπισμό των στιγμών εσωτερικής καθοδήγησης, διαύγειας , αίσθηση βεβαιότητας και ευδαιμονίας, ότι ήσασταν στον σκοπό σας, στο «εφ’ ο ετάχθην» .

Είναι απόλυτα φυσικό να αλλάζουν τα ενδιαφέροντά σας, να μεταλλάσσονται, ο στόχος ο πρωταρχικός να ακολουθείτε από κάποιον άλλον, είμαστε σε μια εξελικτική πορεία, τα πάντα είναι στην ροή, ας ακολουθήσουμε λοιπόν με εμπιστοσύνη το αλάνθαστο ένστικτό μας, ας ζητάμε καθημερινά εσωτερική καθοδήγηση, με την χαλάρωση, διαλογισμό, με θετικό Οραματισμό για την πραγμάτωση των στόχων, και ας δοκιμάζουμε, με αποστασιοποίηση απ ό το όποιο αποτέλεσμα. Όλα είναι ευκαιρίες για εξέλιξη. Ένα αρνητικό γεγονός μπορεί να μας οδηγήσει θετικά.

Εξ άλλου μη ξεχνάμε ότι τα πάντα είναι καθρέφτισμα, επιλογή ψυχών και Κάρμα.

Ο Kryon ισχυρίζεται ότι μπορούμε να ζητήσουμε για 28 ημέρες να απαλλαγούμε από το karma,αλλά για 90 ημέρες η διαδικασία θα προκαλέσει συμπυκνωμένες αντιδράσεις.

Είναι επίσης πολύ βοηθητικό και σημαντικό , να απομονώσετε, διακρίνετε και να εργαστείτε με 1 επικρατέστερο σκοπό. Επίσης θα σας βοηθήσει σε αυτό, να επικεντρωθείτε στην κάπως πολύπλοκο τελευταία ερώτηση,

«Αν είμαστε πραγματικά μια έκφραση του Θείου μέσα στην Ύλη, και ήρθαμε να συμμετέχουμε στην δημιουργία της τέλειας Κοινωνίας, με Αρμονία και Αγάπη, τι ρόλο μπορεί να έχουμε έρθει να παίξουμε;”

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ”

 1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
 2. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙΣ (Ικανότητες, Δυνάμεις, Αρετές, Ταλέντα, Ιδιότητες)
 3. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ/ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

 

Προσωπική απογραφή

*Δύναμη, Ταλέντα, Ικανότητες, Κλίσεις

*Αδυναμίες (Αν περικλείουν λανθάνουσα δύναμη)

*Στιγμές στο παρελθόν που βρέθηκες σε «συγχρονισμό» με τον σκοπό της ζωής σου, στιγμές καθοδήγησης, διαύγειας, που διακατεχόσουν από μια αίσθηση του «δέοντος» ή του «σωστού».

 

4.ΔΥΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΚΟΠΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΧΟΣ 1.

α). Τι περιμένεις να κερδίσεις ή να νιώσεις, ή να αποκτήσεις; (π.χ. υγεία, ενέργεια, ευτυχία, αξία, ασφάλεια, νόημα, ηρεμία, φιλία, ικανοποίηση, αυτοσεβασμό, αναγνώριση….)

β). Τι θα χάσεις αν δεν το πραγματοποιήσεις;

Τότε γιατί είναι τόσο σημαντικό για σένα να πραγματοποιήσεις τον στόχο αυτό;

 

ΣΤΟΧΟΣ 2

Επανάληψη των ανωτέρω.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Αναδρομή στην παιδική σας ηλικία

1). Όταν ήσουν παιδί, τα πράγματα που ήταν πιο σημαντικά για σένα (Δραστηρότητες, χόμπι, ενδιαφέροντα, ιδανικά, ταλέντα.)

Σε διάφορες ηλικίες

α) Από την γέννηση και μέχρι 9 χρονών

β) Μεταξύ 9-12 ετών

γ) Μεταξύ 13-15 ετών

δ) Μεταξύ 16-18

ε) Μεταξύ 19-2

δ). Μεταξύ 21-25

 

2). ΑΝ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ, (και στο διάστημα αυτό θα παρέμενες υγιής, ενεργητικός, δραστήριος) ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΡΟΠΟ :

α). Σχετικά με την Οικογένεια

β).   «         με την Δουλειά

γ).     «       με τον Προσωπικό σου χρόνο

 

3). ΑΝ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ :

α).

β).

γ).

 

4).ΑΝ ΣΕ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΖΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΚΟΠΟΣ, ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ;

 

5). AN ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΕΡΑΪΔΑ ΝΑ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ 3 ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ;

α) Αν ήταν για τον εαυτό σου

β). Αν ήταν να τις χρησιμοποιήσεις για τους άλλους

 

 1. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ Ή ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΡΑ;;

 

 1. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ EINAI ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΟΔΙΑ ΓΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ;

 

 1. ΠΟΙΑ ΤΑΛΕΝΤΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Ή ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ;

 

 1. ΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΙΑΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ (ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ) ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΛΑΝΘΑΝΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ,

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΔΡΑΜΑ;

 

 1. ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΥΣ 3 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.

1.

2.

3.

 

ΤΩΡΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΩΡΑ.

α). Κάνε ένα κατάλογο βημάτων και ενεργειών που θα χρειαστείς και που θα θέλεις να κάνεις για να πετύχεις τον σκοπό σου

 

 

 

 

Comments are closed.