Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ – Μαθήματα Θαυμάτων

ThyWillBeDone

Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ

Πριν ΜΑΘΗΜΑ 136

 Μετάφραση Τζούλη Πιτσούλη

1. Η επαγρύπνηση του εγώ για τα λάθη των άλλων εγώ δεν είναι το είδος της, ετοιμότητας που το Άγιο Πνεύμα θα ήθελε να έχεις. 2Τα εγώ κάνουν κριτική από την άποψη του είδους της “λογικής” που αντιπροσωπεύουν. 3Καταλαβαίνουν αυτή τη λογική, επειδή τους φαίνεται συνετή. 4Το Άγιο Πνεύμα όμως δεν την καταλαβαίνει καθόλου.

2. Για το εγώ είναι καλό και σωστό και αγαθό να υποδεικνύει κανείς τα λάθη και να τα «διορθώνει». 2Αυτό είναι απόλυτα λογικό για το εγώ, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται τι είναι τα λάθη και ποια είναι η διόρθωση τους. 3Τα λάθη προξενούνται από το εγώ, και η διόρθωση των λαθών έγκειται στην εγκατάλει­ψη του εγώ. 4Όταν διορθώνεις έναν αδερφό, του λες ότι κάνει λάθος. 5Μπορεί ό,τι λέει εκείνη την ώρα να μην έχει νόημα, και είναι βέβαιο ότι δε θα έχει νόημα αν μιλά από το εγώ του. 6Το καθήκον σου όμως είναι να του πεις ότι έχει δίκιο. 7Αν μιλά ανόητα δεν του το λες αυτό με λόγια. 8Χρειάζεται διόρθωση σ’ ένα άλλο επίπεδο, επειδή το λάθος του είναι σ’ ένα άλλο επίπεδο. 9Έχει δίκιο, επειδή είναι ένας Υιός του Θεού. 10′Το εγώ του δεν έχει ποτέ δίκιο, ανεξαρτήτως του τι λέει ή του τι κάνει.

3. Αν υποδεικνύεις τα λάθη του εγώ του αδερφού σου πρέπει να τα βλέπεις μέσω του δικού σου εγώ, επειδή το Άγιο Πνεύμα δεν αντιλαμβάνεται τα λάθη του. 2Αυτό πρέπει να είναι σωστό, αφού δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του εγώ και του Αγίου Πνεύματος. 3Το εγώ είναι παράλογο, και το Άγιο Πνεύμα δεν επιχειρεί να καταλάβει τίποτα που προέρχεται από αυτό. 4Επειδή Αυτός δεν καταλαβαίνει το εγώ, ούτε και το κρίνει, γνωρίζοντας ότι τίποτα από ό,τι πλάθει το εγώ δεν έχει νόημα.

4. Όταν αντιδράς στα λάθη έστω και ελάχιστα, δεν ακούς το Άγιο Πνεύμα. 2Αυτός τα έχει απλώς αγνοήσει, και αν εσύ τα προσέχεις, δεν Τον ακούς. Αν δεν Τον ακούς, τότε ακούς το εγώ σου και γίνεσαι τόσο παράλογος όσο και ο αδερφός σου του οποίου τα λάθη αντιλαμβάνεσαι. 4Αυτό δεν μπορεί να είναι διόρθωση. 5Και δεν είναι μόνο ότι ο αδερφός σου δεν διορθώνεται. 6Σταματάς, επίσης, τη διόρθωση και για τον εαυτό σου.

5. Όταν ένας αδερφός συμπεριφέρεται παράλογα, μπορείς να τον θεραπεύ­σεις μόνο αν αντιλαμβάνεσαι την ψυχική του υγεία. 2Αν αντιλαμβάνεσαι τα λάθη του και τα παραδέχεσαι, παραδέχεσαι και τα δικά σου λάθη. 3Αν θέλεις να παραδώσεις τα δικά σου λάθη στο Άγιο Πνεύμα, πρέπει να κάνεις το ίδιο και με τα δικά του. 4Αν αυτός δε γίνει ο μόνος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις όλα τα λάθη δεν μπορείς να καταλάβεις πώς εξουδετερώνονται όλα τα λάθη. 5Είναι αυτό διαφορετικό από το να σου πει κανείς πως ό,τι διδάσκεις μαθαίνεις; 6Ο αδερφός σου έχει δίκιο όπως έχεις και εσύ, και αν νομίζεις ότι έχει άδικο καταδικάζεις τον εαυτό σου.

6. Εσύ δεν μπορείς να διορθώσεις τον εαυτό σου. 2Σου είναι λοιπόν δυνατό να διορθώσεις κάποιον άλλο; 3Μπορείς όμως να τον δεις αληθινά, επειδή είναι δυνατό να δεις τον εαυτό σου αληθινά. 4Η αποστολή σου δεν είναι να αλλάξεις τον αδερφό σου, αλλά απλώς να τον δεχτείς όπως είναι. 5Τα λάθη του δεν προέρχονται από την αλήθεια που είναι μέσα του, και μόνο αυτή η αλήθεια είναι δική σου. 6Τα λάθη του δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό και δεν μπορούν να έχουν καμιά εντελώς επίδραση στην αλήθεια μέσα σου. 7Οταν αντιλαμβάνεσαι τα λάθη οποιουδήποτε και αντιδράς σε αυτά σαν να ήταν πραγματικά, τα κάνεις πραγματικά για σένα. 8Δε θα αποφύγεις να πληρώσεις για αυτό, όχι επειδή τιμωρείσαι, αλλά επειδή ακολουθείς λάθος οδηγό και επομένως θα χάσεις το δρόμο σου.

7.Τα λάθη του αδερφού σου δεν προέρχονται από αυτόν, όπως και τα δικά σου λάθη δεν προέρχονται από εσένα. Αν αποδεχτείς ότι τα λάθη είναι πραγματικά θα έχεις επιτεθεί στον εαυτό σου. Αν θα ήθελες να βρεις το δρόμο σου και να μην τον χάνεις. βλέπε μόνο την αλήθεια δίπλα σου, επειδή βαδίζετε μαζί. 4Το Άγιο Πνεύμα μέσα σου συγχωρεί τα πάντα σε σένα και τον αδερφό σου. 5Τα λάθη του συγχωρούνται μαζί με τα δικά σου. 6Όπως και η αγάπη, η επανόρθωση δεν είναι διαιρεμένη. 7Η επανόρθωση δεν μπορεί να είναι διαιρεμένη, επειδή προέρχεται από την αγάπη. 8Οποιαδήποτε απόπειρα να διορθώσεις έναν αδερφό σημαίνει πως πιστεύεις ότι μπορείς να τον διορθώσεις, και αυτό είναι μόνο και μόνο η αλαζονεία του εγώ. Ή διόρθωση προέρχεται από τον Θεό, ο Οποίος δε γνωρίσει την αλαζονεία.

8. Το Άγιο Πνεύμα συγχωρεί τα πάντα, επειδή ο Θεός δημιούργησε τα πάντα. 2Μην αναλαμβάνεις το έργο Του, γιατί διαφορετικά θα ξεχάσεις το δικό σου. 3Στο χρόνο δέξου μονάχα την αποστολή της θεραπείας, γιατί αυτός είναι ο σκοπός του χρόνου. 4Στην αιωνιότητα ο Θεός σου έδωσε την αποστολή της δημιουργίας. 5Δε χρειάζεσαι να μάθεις να δημιουργείς, χρειάζεσαι όμως να μάθεις ότι το θέλεις. 6Για αυτό το λόγο πλάστηκε η μάθηση. 7Ετσι χρησιμοποιεί το Άγιο Πνεύμα μια ικανότητα που έπλασες, αλλά την οποία δε χρειάζεσαι. 8Δώσε την σε Αυτόν! 9Δεν καταλαβαίνεις πώς να τη χρησιμοποιή­σεις. 10Αυτός θα σε διδάξει πώς να βλέπεις τον εαυτό σου χωρίς επίκριση, με το να μάθεις πώς να βλέπεις το καθετί χωρίς επίκριση. 11Η επίκριση δε θα είναι τότε πραγματική για σένα και όλα τα λάθη σου θα συγχωρεθούν.

 

Το Σχέδιο του Άγιου Πνεύματος για τη Συγχώρεση.

 

1. Η Επανόρθωση είναι για όλους, επειδή είναι ο δρόμος που εξουδετερώνει την πεποίθηση ότι οποιοδήποτε πράγμα είναι μόνο για σένα. 2Το να συγχωρεί κανείς σημαίνει να παραβλέπει. 3Κοίταξε, λοιπόν, πέρα από τα λάθη και μην αφήνεις την αντίληψη σου να σταματά σε αυτά, γιατί θα πιστέψεις ό,τι σου λέει η αντίληψη σου. 4Αν θα ήθελες να γνωρίσεις τον εαυτό σου, δέξου σαν αληθινό μόνο αυτό που ο αδερφός σου πράγματι είναι. 5Αν αντιληφθείς αυτό που ο αδερφός σου δεν είναι, δε θα μπορέσεις να γνωρίσεις ποιος είσαι επειδή τον βλέπεις λάθος. 6Να θυμάσαι ότι μοιράζεστε την Ταυτότητα σας, και είναι αυτή η μοιρασιά που είναι η πραγματικότητα Της.

2. Έχεις να παίξεις ένα ρόλο στην Επανόρθωση, αλλά το σχέδιο της Επανόρθωσης είναι υπεράνω της κατανόησης σου. 2Δεν καταλαβαίνεις πώς να παραβλέπεις τα λάθη, γιατί αλλιώς δεν θα τα έκανες. 3Θα ήταν απλώς ένα ακόμα λάθος να πιστεύεις είτε ότι δεν κάνεις λάθη είτε ότι μπορείς να τα διορθώσεις χωρίς έναν Οδηγό. 4Και αν δεν ακολουθείς αυτό τον Οδηγό, τα λάθη σου δε θα διορθωθούν. 5Το σχέδιο δεν είναι δικό σου, επειδή έχεις περιορισμένες ιδέες για το ποιος είσαι. 6Αυτή η αίσθηση περιορισμού είναι η πηγή όλων των λαθών.7Ό τρόπος λοιπόν για να τα εξουδετερώνεις δεν προέρχεται από σένα, αλλά είναι για σένα.

 

Comments are closed.