ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

εξώφυλλο

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Της Dr Issabelle Clauzel – Εκδόσεις: ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ – Σελίδες: 175

Μήπως έχει έρθει η ώρα να πραγματοποιήσετε εκείνη την υπόσχεση που, εδώ και χρόνια, δίνετε στον εαυτό σας και να κόψετε οριστικά το κάπνισμα;

Όλοι οι καπνιστές έχουν σκεφτεί κάποια στιγμή στη ζωή τους «Από αύριο, κόβω το κάπνισμα… Βέβαια, τόσοι και τόσοι το έχουν προσπαθήσει, αλλά έχουν αποτύχει…»

Ή «Βάση της λογικής, ξέρω ότι είναι η σωστή απόφαση… Αλλά, βαθιά μέσα μου, είμαι πραγματικά σίγουρος ότι αξίζει τον κόπο;»

Το κάπνισμα προκαλεί εξάρτηση (ή «εθισμό», σύμφωνα με την ιατρική ορολογία). Για να απελευθερωθεί κανείς από αυτή την εξάρτηση, πρέπει να τη γνωρίσει καλύτερα, ώστε να καταφέρει να τη χαλιναγωγήσει και να την ελέγξει.

Μπορεί να σκέφτεστε: «Είμαι εθισμένος», «Δεν αντέχω χωρίς τσιγάρο», «Δεν μπορώ να το ελέγξω». Και έχετε δίκιο – το τσιγάρο αποτελεί μέρος της ζωής σας.

Με τη διακοπή του καπνίσματος, καλείστε να ξεπεράσετε μια συνήθεια, να σπάσετε τα δεσμά μιας συμπεριφοράς την οποία μισείτε και ταυτόχρονα αγαπάτε.

Σκεφτείτε λίγο τα οφέλη:

        ·        Η καρδιά σας θα αρχίσει να χτυπά κανονικά, ενώ δεν θα λαχανιάζετε κάθε φορά που ανεβαίνετε αυτά τα καταραμένα σκαλοπάτια στη δουλειά σας – ψυχραιμία, δεν φταίνε τα σκαλοπάτια!

·        Η λίμπιντό σας θα εκτοξευτεί στα ύψη, βελτιώνοντας τη σεξουαλική σας ζωή!

·        Ο ξερόβηχας που σας ταλαιπωρεί θα υποχωρήσει σταδιακά, ολοφάνερη απόδειξη ότι η κατάσταση των πνευμόνων σας βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο.

·        Θα εξοικονομήσετε χρήματα – έτσι, ίσως καταφέρετε να κάνετε στον εαυτό σας ένα δώρο.

·        Θα καταλαβαίνετε τι τρώτε, αφού η γεύση και η όσφρηση, που σας έχουν εγκαταλείψει με… απρόβλεπτες συνέπειες, θα είναι και πάλι στη διάθεσή σας.

·        Δέκα χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος, θα έχετε τα ίδια πλεονεκτήματα με εκείνους που δεν έβαλαν ποτέ τσιγάρο στο στόμα τους!

 

Λοιπόν, τι λέτε; Αξίζει να δώσετε μια πραγματική ευκαιρία στον εαυτό σας προκειμένου να απαλλαγείτε από ένα «φίλο» που, για μερικά δευτερόλεπτα χαλάρωσης, φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή σας;

 

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε ώστε να κόψετε για πάντα μια βλαβερή συνήθεια. Η απόφαση είναι δική σας!

 

Περίληψη: Όλγα Τσιμπανούλη

Comments are closed.