ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

Τι Ειναι ο Ιός

Θέμα: Τα παρακάτω είναι από το Βοηθό Καθηγητή σε μολυσματικές ασθένειες στο Johns Hopkins

Τα παρακάτω είναι από το Βοηθό Καθηγητή σε μολυσματικές ασθένειες στο Johns Hopkins – εξαιρετική περίληψη για την αποφυγή της μετάδοσης:

* Ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός, αλλά ένα πρωτεϊνικό μόριο (DNA) που καλύπτεται από ένα προστατευτικό στρώμα λιπιδίου (λίπος), το οποίο όταν απορροφάται από τα κύτταρα του οφθαλμικού, ρινικού ή παρειακού βλεννογόνου, αλλάζει τον γενετικό τους κώδικα (μετάλλαξη) και τα μετατρέπει σε επιθετικά και πολλαπλασιαστικά κύτταρα.

* Δεδομένου ότι ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός αλλά πρωτεϊνικό μόριο, δεν σκοτώνεται, αλλά αποσυντίθεται μόνο του. Ο χρόνος αποσύνθεσης εξαρτάται από τη θερμοκρασία, την υγρασία και τον τύπο του υλικού όπου βρίσκεται.

* Ο ιός είναι πολύ εύθραυστος. Το μόνο πράγμα που τον προστατεύει είναι ένα λεπτό εξωτερικό στρώμα λίπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σαπούνι ή το απορρυπαντικό είναι το καλύτερο φάρμακο, επειδή ο αφρός ΔΙΑΛΥΕΙ το ΛΙΠΟΣ (γι ‘αυτό πρέπει να τρίψετε τόσο πολύ: για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, για να φτιάξετε πολύ αφρό). Με τη διάλυση της στιβάδας λίπους, το μόριο πρωτεΐνης διασκορπίζεται και διασπάται από μόνο του.

* Η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ λιώνει το λίπος. γι ‘αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείτε νερό πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου για πλύσιμο χεριών, ρούχων και οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, το ζεστό νερό παράγει περισσότερο αφρό και αυτό το κάνει ακόμα πιο χρήσιμο.

* Το αλκοόλ ή οποιοδήποτε μείγμα με αλκοόλ πάνω από 65% ΔΙΑΛΥΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΙΠΟΣ ειδικά το εξωτερικό λιπιδικό στρώμα του ιού.

* Οποιοδήποτε μείγμα με 1 μέρος λευκαντικού και 5 μέρη νερού διαλύει άμεσα την πρωτεΐνη, τη διασπά από το εσωτερικό.

* Το οξυγονωμένο νερό βοηθά πολύ μετά το σαπούνι, το αλκοόλ και το χλώριο, επειδή το υπεροξείδιο διαλύει την πρωτεΐνη του ιού, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσετε καθαρό και κάνει ζημιά στο δέρμα σας.

* ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΔΙΚΑ. Ο ιός δεν είναι ζωντανός οργανισμός όπως βακτήρια. Δεν μπορούν να σκοτώσουν με τα ανθοβιοτικά ότι δεν είναι ζωντανό, αλλά γρήγορα να αποσυνθέσoυν τη δομή του σε όσα έχουν ειπωθεί.

* Μην ανακινείτε ΠΟΤΕ χρησιμοποιημένα ή αχρησιμοποίητα ρούχα, φύλλα ή πανί. Ενώ ο ιός είναι κολλημένος σε μια πορώδη επιφάνεια, είναι πολύ αδρανής και αποσυντίθεται μόνο μεταξύ 3 ωρών (ύφασμα και πορώδη υλικά), 4 ωρών (στο χαλκό, επειδή είναι από τη φύση του αντισηπτικά και στο ξύλο, επειδή απορροφά την υγρασία και το μόριο του ιου αποσυντίθεται ), 24 ωρών (χαρτόνι), 42 ωρών (μέταλλο) και 72 ωρών (πλαστικό). Αλλά αν τινάξετε το αντικείμενο ή χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστήριο φτερών, τα μόρια του ιού επιπλέουν στον αέρα για έως και 3 ώρες και μπορούν να εγκατασταθούν στη μύτη σας.

* Τα μόρια του ιού παραμένουν πολύ σταθερά στο εξωτερικό κρύο, ή στο τεχνητό όπως των οικιακών κλιματιστικών και των αυτοκινήτων. Χρειάζονται επίσης υγρασία για να παραμείνουν σταθερά, και ιδιαίτερα σκοτάδι. Επομένως, τα αφυδατωμένα, ξηρά, ζεστά και φωτεινά περιβάλλοντα θα τα υποβαθμίσουν ταχύτερα.

* UV LIGHT σε οποιοδήποτε αντικείμενο που μπορεί να περιέχει μόρια του ιού, διασπά τη πρωτεΐνη του ιού. Για παράδειγμα, για απολύμανση και επαναχρησιμοποίηση μάσκας είναι τέλειο. Προσέξτε όμως γιατί διασπά επίσης και το κολλαγόνο (που είναι πρωτεΐνη) στο δέρμα, προκαλώντας τελικά ρυτίδες και καρκίνο του δέρματος.

* Ο ιός ΔΕΝ μπορεί να περάσει από υγιές δέρμα.

* Ξύδι ΔΕΝ είναι χρήσιμο γιατί δεν διασπά το προστατευτικό στρώμα του λίπους.

* ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ Η ΒΟΤΚΑ εξυπηρετεί. Η ισχυρότερη βότκα είναι 40% αλκοόλ, και χρειάζεστε το 65%.

* LISTERINE ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Εφόσον έχει 65% αλκοόλ.

* Όσο πιο περιορισμένος είναι ο χώρος, τόσο μεγαλύτερη συγκέντρωση του ιού μπορεί να υπάρξει. Όσο πιο ανοιχτό ή φυσικά αερίζεται, τόσο λιγότερη.

* Αυτά όλα είναι καλά, αλλά πρέπει να πλένετε τα χέρια σας πριν και αφού έχετε αγγίξει, φαγητό, κλειδαριές, διακόπτες, τηλεχειριστήριο, κινητό τηλέφωνο, ρολόγια, υπολογιστές, τραπέζια, τηλεόραση, κλπ. Και όταν χρησιμοποιείτε το μπάνιο.

* Πρέπει να ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ που ξηραίνονται από το πολύ πλύσιμο, επειδή τα μόρια μπορούν να κρυφτούν στις μικροσκοπικές ρωγμές. Όσο πιο παχύ είναι το ενυδατικό προίόν, τόσο το καλύτερο.

* Επίσης, διατηρείτε τα νύχια σας κοντά έτσι ώστε ο ιός να μην κρύβεται εκεί.

Α. Γιατί δεν φοβάμαι το ΚΟΡΩΝΟΪΟ;

Επειδή πιστεύω ότι:

Ο φόβος και ο πανικός δεν βοηθάνε ποτέ. Ούτε εμάς, ούτε τους άλλους.

Είμαστε αθάνατες συνειδητότητες. Δεν υπάρχει θάνατος. Υπάρχει μονό η απελευθέρωση της ψυχής από το προσωρινό σώμα.

Η πιθανότητα να φύγει μια ψυχή από το προσωρινό της σώμα, λόγο του ιού είναι κάτω από το 2% από αυτούς που θα προσβληθούν και αυτοί φεύγουν επειδή έχουν ένα αδύναμο αμυντικό σύστημα. Οι υπόλοιποι, δηλαδή το 98% αναρρώνουν μια χαρά.

Δεν θα συμβεί ποτέ κάτι σε μας ή την οικογένεια μας που δεν είναι αυτό που επιλέγουμε σαν ψυχές και που δεν είναι για το ανώτερο καλό μας.

Η κάθε ψυχή αποφασίζει πότε και πως θα φύγει από το σώμα της. Δεν είναι ποτέ τυχαία η αποχώρηση από το σώμα, ακόμα και όταν φαίνεται ότι η αιτία είναι εξωτερική.

Η μόνη πραγματική αίτια του να αρρωστήσουμε ή και να φύγουμε από το σώμα μας είναι αν το έχουμε επιλέξει σαν ψυχές για καρμικούς ή εξελικτικούς λόγους, για να μάθουμε εμείς ή και οι άλλοι κάτι από την εμπειρία αυτή.

Δεν φεύγουν οι κακοί ή οι καλοί, οι πλούσιοι ή οι φτωχοί, οι «σημαντικοί» ή οι «μη σημαντικοί». Φεύγουν οι ψυχές που δεν έχουν κάτι άλλο να μάθουν ή να προσφέρουν στην διάσταση αυτή, ή προσφέρουν περισσότερα με το να φύγουν πάρα να μείνουν (όπως ο Χριστός).

Οι περίστεροι από μας έχουμε ένα δυνατό αμυντικό σύστημα που μας προστατεύει.

Ο ιός είναι μέρος της Θείας συνειδητότητας – μέρος των νόμων του θείου και κάνει το έργο του θείου. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν έχουμε την απόλυτη ευθύνη να κάνουμε ο, τι μπορούμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας, την οικογένεια μας και την κοινωνία μας. Άρα, να ακολουθήσουμε όλες τις οδηγίες των γιατρών και του κράτους στην προσπάθεια τους να μας βοηθήσουν.

=================

 

Β. Γιατί είμαι αποφασισμένος να ακολουθώ όλες τις οδηγίες των γιατρών και του κράτους για να προστατεύω τον εαυτό μου, την οικογένεια μου και την κοινωνία γενικά;

Αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους και δεν θα ήθελα να είμαι η αφορμή να υποφέρουν ή να φύγουν από το προσωρινό τους σώμα.

Η αιτία του τι συμβαίνει δεν είναι μόνο καρμική ή εξελικτική επιλογή αλλά και το αποτέλεσμα των σκέψεων, λόγων και πράξεων μου. Η θεία αγάπη δεν με προστατεύει από την έλλειψη συνειδητότητας ή της ηθικής μου.

Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι για όλους μας. Όλη η κοινωνία θα υποφέρει σε όλα τα επίπεδα από την αρρώστια και την ανέχεια.

Αν δεν τις εφαρμόζουμε, θα αρχίζουν να μην λειτουργούν αποτελεσματικά οι διάφορες υπηρεσίες σαν νοσοκομεία, δρόμοι, παιδεία, αστυνόμευση, στρατός και ακόμα αθλητισμός, καφενεία και διασκέδαση. Θα υπάρχει χάος χωρίς πήγες ασφάλειας και χαράς.

Είναι μια ευκαιρία να υπερβώ τις επιθυμίες και τις συνήθειες μου για το καλό του εαυτού μου, των αγαπημένων μου και του συνόλου.

Είναι μια ευκαιρία με το περισσότερο χρόνο μου, να ψάξω πιο βαθιά μέσα μου και να φροντίσω τον εαυτό μου σωματικά, νοητικά και πνευματικά.

===================

 

Πως να γεμίσω το χρόνο μου;

Μπορώ να ασχοληθώ με το σώμα με οδηγίες από εδώ www.armonikizoi.com/2017/yoga

Να μάθω και να εφαρμόσω την άσκηση ακούγοντας την Καρδιά (Freeze Frame) δημιουργημένο από καρδιολόγους στην Αμερική που βοηθάει να δυναμώσει το αμυντικό σύστημα. http://youtu.be/d-DGt6AqW0c

Να μάθω και να εφαρμόσω τον θεραπευτικό Κώδικα για την Υγεία από τον ψυχολόγο Alex Loyd http://youtu.be/k3Ou8_mseiE

Να ελευθερωθώ από δυσάρεστα συναισθήματα με οδηγίες εδώ www.armonikizoi.com/2016/bo

Να ακούσω ομιλίες εδώ www.armonikizoi.com/2018/om

Να κάνω διαλογισμό και θετική προβολή καθημερινά www.armonikizoi.com/2012/5347

Να κάνω αυτογνωσία  www.armonikizoi.com/2013/prog

Να διαβάσω περισσότερο.

Να ακούσω ακουστικά βιβλία

=======================

Πως να προστατεύω τον εαυτό μου την οικογένεια μου και το σύνολο

Ακούστε το βίντεο αυτό

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ με τον Ρομπερτ Ηλία Νατζέμυ και την Ελένη Λουσσή https://youtu.be/dhV1uz9nGFU

=======================

 

Πως μπορούμε να δυναμώσουμε το αμυντικό μας σύστημα και την υγεία μας γενικά;

 1. Συμπληρώματα που θα βοηθήσουν:

α. Βιταμίνες C, D, Α (βήτα καροτίνη), B6

β. Μαγνήσιο και Ψευδάργυρος

   γ. Echinacea, Πράσινο Τσάι, Ρίγανη, Σκόρδο, Θυμάρι, Αστεροειδής Γλυκάνισος, Λεμόνι

Grapefruit seed (σπόροι γκρέϊπ φρούτ)

 1. Αναπνευστικές ασκήσεις κάθε μέρα για περίπου 5 λεπτά. https://www.armonikizoi.com/2017/yoga
 2. Η άσκηση ακούγοντας την Καρδιά (Freeze Frame) βοηθάει να δυναμώσει το αμυντικό σύστημα. http://youtu.be/d-DGt6AqW0c
 3. Ο θεραπευτικός Κώδικας για την Υγεία http://youtu.be/k3Ou8_mseiE
 4. Να τρώμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά που μας δίνουν πολλά ένζυμα.
 5. Να ασκούμαστε καθημερινά www.armonikizoi.com/2017/yoga
 6. Να μην καπνίζουμε ή πίνουμε οινοπνευματώδη ποτά.
 7. Να κοιμόμαστε αρκετά.
 8. Ο διαλογισμός και ο θετικός οραματισμός δυναμώνουν το αμυντικό σύστημα.

==============

Οδηγίες από τους γιατρούς από«Onmed.gr»

 

https://www.onmed.gr/ygeia/story/382112/neos-koronaios-2019-ncov-prolipsi-symptomata-metadosi

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αποφύγετε την άμεση επαφή με ζωντανά ζώα ή με επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή με ζώα.

 • Τακτικό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι. Το πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή με νερό και σαπούνι, σκοτώνει τον ιό εάν βρίσκεται στα χέρια μας.
 • Διατηρήστε αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου, από εσάς και τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό.
 • Αποφύγετε να αγγίζετε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας.
 • Εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια. Όχι στο νοσοκομείο – αλλά από τον γιατρό σας.
 • Ενημερώστε τον θεράποντα ιατρό σας εάν έχετε ταξιδέψει σε μέρη που υπάρχει ο ιός ή εάν έχετε έρθει σε επαφή με άτομα από τέτοια μέρη τα οποία παρουσιάζουν αναπνευστικά συμπτώματα.
 • Όποτε έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό.
 • Εάν έχετε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και δεν έχετε ταξιδέψει σε μέρη που υπάρχει, μείνετε σπίτι μέχρι την ανάρρωση σας, τηρώντας όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Θα πρέπει να φοράω μάσκα;

Η χρήση ιατρικής μάσκας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων. Ωστόσο, η χρήση μάσκας από μόνη της δεν διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη και άλλων προστατευτικών μέτρων όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας συνιστάται σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα ή φτέρνισμα) ή σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα και υποψία λοίμωξης με 2019–nCoV ή σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς για τους οποίους υπάρχει η υποψία λοίμωξης με 2019–nCoV.

Οδηγίες εφαρμογής απλής χειρουργικής μάσκας

Με αφορμή πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφορικά με τη χρήση της απλής χειρουργικής μάσκας με δύο τρόπους ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι:

 • Η απλή χειρουργική μάσκα αποτελεί ένα φυσικό φραγμό σε υγρά και μεγάλα σταγονίδια του αναπνευστικού. Εφόσον χρησιμοποιείται σωστά προστατεύει από τη μετάδοση αναπνευστικών νοσημάτων που μεταδίδονται με σταγονίδια. (Δεν κάνουν οι μάσκες από χρωματοπωλεία.)

Η απλή χειρουργική μάσκα πρέπει να εφαρμόζεται:

 • σε κάθε περίπτωση λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος
 • σε κάθε περίπτωση φροντίδας ασθενούς με λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος
 • σε κάθε περίπτωση επίσκεψης σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας στη διάρκεια πανδημίας ή στην κορύφωση της εποχικής γρίπης.

==============

Ως «στενή επαφή» ορίζεται:

 • Άτομο με διαμονή στην ίδια οικία με ασθενή με λοίμωξη από 2019-nCoV
 • Άτομο με επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή παραμονή σε κλειστό χώρο με ασθενή με λοίμωξη από 2019-nCoV
 • Επαγγελματίες υγείας ή άλλο άτομο που παρείχε άμεση φροντίδα σε ασθενή με λοίμωξη από 2019-nCoV ή εργαζόμενος σε εργαστήριο που χειρίζεται κλινικά δείγματα ασθενών με λοίμωξη.
 • Συνταξιδιώτης στο ίδιο αυτοκίνητο, αεροσκάφος, τρένο, λεωφορείο, ο οποίος καθόταν εντός απόστασης δύο σειρών θέσεων.

============================

Σχετικές ομιλίες για θέματα Υγείας

 

Η Αυτοθεραπεία ΒΟ464 http://youtu.be/11rTaRxKl6E

O Θεραπευτικός Κώδικας BO536 http://www.youtube.com/watch?v=2OzuLlxmxkc

H Πνευματική Υγεία BO537 http://www.youtube.com/watch?v=GvGYs_Bg05g

Η Ενεργειακή Ψυχολογία.

http://youtu.be/qQMFvVdyi68

ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΕΝΤΟΝΑ http://youtu.be/ZZ0Ztq3cEw0

Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ http://youtu.be/uvHPG438W10

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ http://youtu.be/dBSSqTO9gtk

ΗΟ’ΟΠΟΝΟΠΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ http://youtu.be/jWpk0Ztm0Lo

Δημιουργώντας υγεία και ηρεμία https://www.youtube.com/watch?v=Otb9-L5uaWk

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ http://youtu.be/-bImj4ndgNo

Η Επίδραση της Γιόγκα & του Διαλογισμού http://youtu.be/72_s6xOSPRU

Επαφή με την υγεία, αρμονία και ηρεμία μέσα μας. http://www.youtube.com/watch?v=gIwABsU0fS0

Τα οφέλη των ασκήσεων γιόγκα στο σώμα και νου http://youtu.be/i5SmgSnpQus

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.