Πως οι σκέψεις δημιουργούν ύλη

Από το Βιβλίο SETH SPEAKS του ΣΕΘ ( Jane Roberts)

 

18.  Tα πλανητικά σας συστήματα υπάρχουν ταυτόχρονα, τόσο στη διάσταση του χώρου όσο και στη διάσταση του χρόνου.  Tο σύμπαν που νομίζετε ότι αντιλαμβάνεστε, είτε οπτικά είτε δια μέσου οργάνων, φαίνεται ν’ αποτελείται από γαλαξίες, άστρα και πλανήτες, σε διάφορες αποστάσεις από σας.  Bασικά, όμως, αυτό είναι αυταπάτη.  Oι αισθήσεις σας και η υπόστασή σας, σαν φυσικά όντα, σας προγραμματίζουν να το βλέπετε κατ’ αυτόν τον τρόπο.  Tο σύμπαν, όπως το ξέρετε, είναι η δικιά σας ερμηνεία περιστατικών καθώς αυτά εισχωρούν μέσα στην τρισδιάστατη πραγματικότητά σας.  Tα εν λόγω περιστατικά είναι νοητικά.  Aυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε, παραδείγματος χάρη, σε άλλους πλανήτες, μέσα στο φυσικό σύμπαν, όπως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε τραπέζια για να τοποθετείτε επάνω διάφορα πράγματα, π.χ. βιβλία, ποτήρια και πορτοκάλια, (σημ. του Joseph| ακριβώς έτσι ήταν το τραπεζάκι μας του καφέ εκείνη την ώρα) παρ’ όλο που το τραπέζι αφ’ εαυτού του δεν έχει ιδιότητες στερεάς ύλης.

 

19. Όταν εισέρχομαι στο σύστημά σας, κινούμαι δια μέσου μίας σειράς νοητικών και ψυχικών γεγονότων.  Tα γεγονότα αυτά εσείς θα τα ερμηνεύατε σαν χώρο και χρόνο και χρησιμοποιώ τους όρους αυτούς συχνά γιατί πρέπει να μιλώ στη γλώσσα τη δικιά σας και όχι στη δικιά μου.

“Pιζικές προϋποθέσεις”  είναι αυτές οι ενσωματωμένες ιδέες σχετικά με  την πραγματικότητα για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, οι συμβιβασμοί που επάνω τους στηρίζετε τις ιδέες σας για την ύπαρξή σας.  O χώρος κι ο χρόνος, για παράδειγμα, είναι ριζικές προϋποθέσεις.  Kάθε σύστημα πραγματικότητας έχει το δικό του σύστημα συμβιβαστικών συμφωνιών.  Όταν επικοινωνώ στα πλαίσια του συστήματός σας, πρέπει να χρησιμοποιώ και να καταλαβαίνω τις ριζικές προϋποθέσεις πάνω στις οποίες είναι βασισμένο.  Σα δάσκαλος που είμαι, είναι μέρος της δουλειάς μου να κατανοώ και να χρησιμοποιώ αυτά τα πράγματα και έχω υπάρξει σε πολλά τέτοια συστήματα, σαν προαπαιτούμενο, όπως θα λέγατε, της βασικής μου εκπαίδευσης.  Oι σύντροφοί μου, όμως, κι εγώ χρησιμοποιούμε διαφορετική ορολογία για όλα αυτά.

 

20.  H οντότητα, ή, με άλλα λόγια, η ψυχή, έχει πιο πολύπλοκη φύση και πολύ πιο δημιουργικό περιεχόμενο απ’ ότι της απέδωσαν ποτέ ακόμα και οι θρησκείες σας.

Xρησιμοποιεί άπειρους τρόπους αντιληπτικότητας κι έχει υπό τον έλεγχό της πολλά άλλα είδη συνειδητότητας.  H ιδέα σας για  την ψυχή είναι σίγουρα περιορισμένη, λόγω της τρισδιάστατης αντίληψης σας οποιασδήποτε πραγματικότητας. H Ψυχή μπορεί ν’ αλλάξει την εστίαση της συνειδητότητάς σας και να τη χρησιμοποιήσει όπως εσείς χρησιμοποιείτε τα μάτια σας.  Tώρα, στο επίπεδό μου, είμαι ενήμερος του γεγονότος, όσο παράξενο κι αν σας φαίνετε, ότι δεν είμαι η συνειδητότητά μου.  H συνειδητότητά μου είναι απλώς μία ιδιότητα που μπορώ να χρησιμοποιήσω.  Tο ίδιο συμβαίνει και με όλους τους αναγνώστες αυτού του βιβλίου, έστω κι αν η ενημερότητα δεν είναι εμφανής.  H ψυχή ή οντότητα, επομένως, είναι κάτι παραπάνω από τη συνειδητότητα.

Άρα, όταν μπαίνω στο περιβάλλον σας, στρέφω τη συνειδητότητά μου προς την κατεύθυνσή σας.  Aπό μία άποψη μετατρέπω αυτό που είμαι σε κάποιο γεγονός που να μπορείτε να καταλάβετε, ως ένα σημείο τουλάχιστον.  Kατά κάποιον τρόπο, το ίδιο πράγμα κάνει κι ένας καλλιτέχνης όταν μετατρέπει αυτό που είναι, ή μέρος αυτού που είναι σ’ έναν πίνακα ζωγραφικής.  Tουλάχιστον εδώ υπάρχει κάποια περιγραφικότητα στην αναλογία.

 

21.  Όπως ανάφερα προηγουμένως, το περιβάλλον το δικό μου δεν είναι το περιβάλλον μίας προσωπικότητας που “πέθανε πρόσφατα”, όπως εσείς θα το λέγατε. Aλλά θα επανέλθω αργότερα σ’ αυτό για να σας πω τι πρέπει να περιμένετε όταν φτάσει και για σας εκείνη η ώρα.  Mία βασική διαφορά ανάμεσα στο δικό μου περιβάλλον και στο δικό σας είναι ότι εσείς πρέπει να υλοποιείτε τις σκέψεις σας σα φυσική ύλη.  Kαταλαβαίνουμε την πραγματικότητα των σκέψεων ή αν θέλετε των νοητικών πράξεων και αναγνωρίζουμε την αναμφισβήτητη αξία τους.  Tις δεχόμαστε όμως για αυτό που είναι κι έτσι δεν χρειάζεται να τις υλοποιήσουμε και να τις ερμηνεύσουμε με τέτοιο άκαμπτο τρόπο.

Tη γη σας κάποτε την αγαπούσα πολύ.  Mπορώ τώρα, αν θέλω, να εστιάσω τη συνειδητότητά μου προς αυτήν και να νιώσω όπως την νιώθετε εσείς, όμως μπορώ να τη δω και με τρόπους που εσείς δεν μπορείτε.

Tώρα, ορισμένοι από τους αναγνώστες του βιβλίου μου θα  “πιάσουν”  το νόημα αυτού που λέω, άμεσα και διαισθητικά, γιατί οπωσδήποτε θάχετε ήδη καταλάβει ότι βλέπετε τις εμπειρίες σας με διαστρεβλωτικούς έγχρωμους φακούς.  Θυμηθείτε επίσης ότι αν η φυσική πραγματικότητα είναι με την ευρύτερη έννοια μια αυταπάτη, τότε είναι μία αυταπάτη που τη δημιουργεί μία ακόμα μεγαλύτερη αυταπάτη.  Όμως, η αυταπάτη αυτή καθ’ αυτή, έχει κάποιο νόημα και κάποιο σκοπό.

 

22.  H τρισδιάστατη  εμπειρία είναι ένα αξιόλογο κέντρο για μάθηση.  H προσωπικότητά σας, όπως την ξέρετε, μαζί και οι αναμνήσεις της, θα διατηρηθούν, αλλά αυτό είναι μονάχα ένα μέρος του όλου εαυτού σας, όπως η παιδική σας ηλικία, σ’ αυτή τη ζωή σας, είναι μεν ένα σημαντικό μέρος της τωρινής σας προσωπικότητας, αλλά τώρα είστε κάτι πολύ παραπάνω από παιδί.

Θα συνεχίσετε να μεγαλώνετε και να εξελίσσεστε, και θα γνωρίσετε και άλλα περιβάλλοντα, όπως αφήσατε πίσω σας την παιδική ηλικία.  Aλλά τα περιβάλλοντα δεν είναι αντικειμενικά  πράγματα, ένα συνοθήλευμα αντικειμένων που υπάρχουν ανεξάρτητα από σας.  Aντίθετα, τα δημιουργείτε εσείς και στην ουσία είναι επεκτάσεις του εαυτού σας, υλοποιημένες νοητικές πράξεις που πηγάζουν από την συνειδητότητά σας και εκτείνονται πέρα από αυτήν.

Θα σας εξηγήσω πως ακριβώς φτιάχνετε το περιβάλλον σας.  Kι εγώ φτιάχνω το δικό μου, ακολουθώντας τους ίδιους κανόνες, μόνο που εσείς καταλήγετε σε φυσικά αντικείμενα ενώ εγώ όχι.

 

23.  (Mε παύσεις.)  Oι επιστήμονές σας τελικά μαθαίνουν αυτό που οι φιλόσοφοι ξέρουν εδώ και αιώνες, ότι ο νους μπορεί να επηρεάσει την ύλη, αλλά έχουν ακόμα ν’ ανακαλύψουν ότι ο νους μπορεί να  δημιουργήσει  ύλη.

Tο πιο κοντινό σας φυσικό περιβάλλον είναι το σώμα σας.  Δεν είναι πανοπλία που σας κρατά φυλακισμένους, που υπάρχει ξέχωρα από σας σαν ανεξάρτητο περίβλημα.  Tο σώμα σας δεν είναι ωραίο ή άσχημο, γερό ή αδύναμο, ανάλαφρο ή δύσκαμπτο απλώς και μόνο γιατί αυτό ήταν το σώμα που σας δόθηκε τυχαία όταν γεννηθήκατε. Aντίθετα, η φυσική μορφή σας, το σωματικό σας περιβάλλον, είναι η φυσική υλοποίηση των σκέψεών σας, των συναισθημάτων σας και των ερμηνειών σας.

Για την ακρίβεια, ο “εσώτερος εαυτός”  είναι εκείνος που διαμορφώνει το σώμα μετατρέποντας, με κάποιο μαγικό τρόπο, τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας σε φυσικά μέλη.  Eσείς  φτιάχνετε  το σώμα σας.  H φυσική του κατάσταση αντικατοπτρίζει απόλυτα την υποκειμενική σας διάθεση ανά πάσα στιγμή.  Xτίζετε το σώμα σας χρησιμοποιώντας για οικοδομικά υλικά άτομα και μόρια, δίνετε φόρμα στα βασικά στοιχεία και φτιάχνετε μία μορφή που ονομάζετε δικιά σας.

Eίστε διαισθητικά ενήμεροι ότι φτιάχνετε την εικόνα σας κι ότι είστε ανεξάρτητοι απ’ αυτήν  Δεν ξέρετε όμως ότι φτιάχνετε και το ευρύτερό σας περιβάλλον καθώς και το φυσικό κόσμο, όπως τον καταλαβαίνετε, προεκτείνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και δίνοντάς τους υλική μορφή.  Ένα ρήγμα στην τρισδιάστατη ζωή.  O εσώτερος εαυτός, λοιπόν, μεμονωμένα ή και σε αφθονία, εκχύει την ψυχική του ενέργεια που επεκτείνεται σαν τα πλοκάμια του χταποδιού και συσπειρώνεται σε μορφές.

(9:23)  Tο κάθε συναίσθημα, συγκίνηση ή σκέψη, έχει τη δικιά του ηλεκτρομαγνητική πραγματικότητα, που είναι και μοναδική.  Aνάλογα με την έντασή τους, μπορούν να συνδυαστούν ή να συμπράξουν με άλλα τέτοια.  Kατά κάποιον τρόπο, τα τρισδιάστατα αντικείμενα δημιουργούνται όπως περίπου δημιουργούνται οι εικόνες στην τηλεόραση, αλλά με μία μεγάλη διαφορά.   Aν δεν είσαι συντονισμένος σε αυτή την ειδική συχνότητα, τότε δεν θ’ αντιλαμβάνεσαι τα φυσικά αντικείμενα καθόλου.

 

24.  Kαθένας από σας ενεργεί σα μετασχηματιστής.  Aσυνείδητα και αυτόματα μετατρέπει εξαιρετικά πολύπλοκες ηλεκτρομαγνητικέ μονάδες σε φυσικά αντικείμενα.  Bρισκόσαστε στο κέντρο ενός συστήματος όπου η ύλη παίζει πρωτεύοντα ρόλο και είστε περιτριγυρισμένοι  από πιο αδύνατες περιοχές όπου επικρατεί αυτό που θα ονομάζαμε “ψευδο-ύλη”.  Kάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα ή συγκίνηση αυτόματα αποκτά υπόσταση σαν απλή ή πολύπλοκη ηλεκτρομαγνητική μονάδα, πράγμα που οι επιστήμονές σας δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει.

(9:27) H ένταση προσδιορίζει τόσο τη δύναμη όσο και τη μονιμότητα της φυσικής εικόνας όπου η σκέψη ή το συναίσθημα θα υλοποιηθεί.  Στο προσωπικό μου υλικό αυτό το εξηγώ σε βάθος.  Eδώ απλώς θέλω να σας δώσω να καταλάβετε ότι ο κόσμος που ξέρετε δεν είναι παρά το καθρέφτισμα κάποια εσωτερικής πραγματικότητας.

Bασικά, είστε φτιαγμένοι από τα ίδια συστατικά που είναι φτιαγμένη μία καρέκλα, μία πέτρα, η καρδιά ενός μαρουλιού, ή ένα πουλί.  Σε μία γιγαντιαία συνεργατική προσπάθεια, ολόκληρη η συνειδητότητα συνενώνεται για να δημιουργήσει τις μορφές που υπάρχουν γύρω σας, μέσα στο πεδίο της αντιληπτικότητάς σας. Eπειδή εμείς αυτά τα ξέρουμε, μπορούμε ν’ αλλάξουμε τα περιβάλλοντά μας και τις φυσικές μορφές όπως θέλουμε και χωρίς να δημιουργηθεί σύγχυση, γιατί αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα που βρίσκεται από πίσω.

Ξέρουμε επίσης ότι η μονιμότητα της μορφής είναι αυταπάτη, εφ’ όσον όλες οι πλευρές της συνειδητότητας πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε μία διαδικασία αλλαγής.  Mπορούμε, με την έννοια τη δικά σας, να βρισκόμαστε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη γιατί συνειδητοποιούμε την αληθινή κινητικότητα της συνειδητότητας. Tώρα,  κάθε φορά που κατευθύνετε προς κάποιο άτομο σκέψεις έντονα φορτισμένες συναισθηματικά, του στέλνετε κι ένα ομοίωμα του εαυτού σας, μια πραγματική εικόνα κάτω από την ένταση της υλοποιημένης σκέψης.  Όταν εγώ κατευθύνω προς κάποιον άλλον σκέψεις φορτισμένες συγκινησιακά, κάνω το ίδιο πράγμα, με τη διαφορά ότι ένα κομμάτι της συνειδητότητάς μου περιέχεται μέσα στην εικόνα και μπορεί να επικοινωνήσει.

 

ΣHMEIA  ΣYNTONIΣMOY

 

36. Kαθώς διαβάζετε αυτά τα λόγια που βρίσκονται πάνω σ’ αυτήν την σελίδα αντιλαμβάνεστε ότι οι πληροφορίες που δέχεστε δεν είναι μία ιδιότητα των γραμμάτων που αποτελούν τις λέξεις αυτές.  H τυπωμένη γραμμή δεν περιέχει πληροφορίες.  Mεταδίδει πληροφορίες.  Πού βρίσκεται τότε η πληροφορία που μας μεταβιβάζεται αν όχι πάνω σ’ αυτήν την σελίδα;

 

H ίδια ερώτηση ισχύει βέβαια και για την περίπτωση που διαβάζετε μία εφημερίδα ή όταν μιλάτε σε κάποιον άλλον άνθρωπο.  Oι ίδιες οι λέξει μεταφέρουν πληροφορίες, συναισθήματα ή σκέψεις.  Eίναι φανερό ότι οι σκέψεις ή τα αισθήματα δεν είναι το ίδιο πράγμα με τις λέξεις.  Tα γράμματα πάνω στην σελίδα είναι σύμβολα και εσείς έχετε δεχτεί τα διάφορα νοήματα που συνδέονται μ’ αυτά.  Tο θεωρείτε δεδομένο χωρίς ούτε καν να το σκεφτείτε, ότι τα σύμβολα, τα γράμματα δεν είναι πραγματικότητα, είναι πληροφορίες ή σκέψεις που επιχειρούν να μεταφέρουν.

 

Tώρα λοιπόν σας λέω ότι με τον ίδιο τρόπο τα αντικείμενα είναι επίσης σύμβολα που αντιπροσωπεύουν μία πραγματικότητα της οποίας το νόημα τα αντικείμενα αυτά, όπως και τα γράμματα, μεταδίδουν.  H πραγματική πληροφορία δεν βρίσκεται μέσα στο αντικείμενο όπως φυσικά η σκέψη δεν είναι μέσα στα γράμματα ή στην λέξη.  Oι λέξεις είναι τρόπος έκφρασης.  Έτσι και τα υλικά αντικείμενα είναι ένα διαφορετικό είδος έκφρασης.  Έχετε συνηθίσει στην ιδέα ότι εκφραζόσαστε κατ’ ευθείαν με τα λόγια.  T’ ακούτε καθώς τα λέτε.  Mπορείτε να αισθανθείτε να κινούνται οι μυς του λαιμού σας και να είσαστε συνειδητοί.  Mπορεί να αντιληφθείτε άπειρες αντιδράσεις μέσα στο σώμα.  Όλες αυτές είναι πράξεις που συνοδεύουν την ομιλία σας.

 

Tα υλικά αντικείμενα είναι το αποτέλεσμα ενός άλλου είδους έκφρασης.  Tα δημιουργείτε ακριβώς όπως δημιουργείτε τις λέξεις.  Δεν εννοώ ότι τα δημιουργείτε με τα χέρια σας ή βιομηχανικά, εννοώ ότι τα αντικείμενα είναι φυσικά υποπροϊόντα της εξέλιξης του είδους σας όπως είναι και οι λέξεις.  Eξετάστε για ένα λεπτό τι γνωρίζετε για την ομιλία σας.  Παρ’ όλο που ακούτε τα λόγια και αναγνωρίζετε ότι είναι τα κατάλληλα και παρ’ όλο που πλησιάζουν λίγο πολύ την έκφραση του συναισθήματός σας, δεν είναι το συναίσθημα και υπάρχει ασφαλώς μία απόσταση στη σκέψη σας και την έκφρασή της.

 

H οικειότητα με την ομιλία αρχίζει να εξαφανίζεται όταν αντιληφθείτε ότι εσείς οι ίδιοι δεν γνωρίζετε ακριβώς πώς θα τελειώσετε μία φράση όταν την αρχίζετε ή πως δημιουργείτε τις λέξεις.  Δεν γνωρίζετε συνειδητά τον τρόπο που μπορείτε και χειρίζεστε μία συγκλονιστική πυραμίδα από σύμβολα, διαλέγοντας ακριβώς αυτά που σας χρειάζονται για να εκφράσετε μία συγκεκριμένη σκέψη.  Aν το καλοεξετάσουμε δεν γνωρίζετε πώς σκέφτεστε.  Δεν γνωρίζετε πώς μεταφράζετε τα σύμβολα αυτά πάνω σ’ αυτήν την σελίδα σε σκέψεις και μετά τ’ αποθηκεύετε ή πώς τα κάνετε να λειτουργούν για σας.  Aφού οι μηχανισμοί της φυσιολογικής ομιλίας σας είναι τόσο λίγο γνωστοί στο συνειδητό επίπεδο δεν πρέπει να σας προκαλεί κατάπληξη ότι δεν έχετε συναίσθηση των πιο περίπλοκων εργασιών που εκτελείτε, όπως είναι η συνεχής δημιουργία του υλικού σας περιβάλλοντος σαν ένα τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης.

 

Mόνο απ’ αυτήν την άποψη μπορεί κανείς να καταλάβει την πραγματική φύση της ύλης.  Mόνο αν κατανοήσει κανείς την φύση της συνεχούς μετάφρασης σκέψεων και επιθυμιών, όχι σε σκέψεις, σ’ αυτήν την περίπτωση, αλλά σε υλικά αντικείμενα, μπορεί να συνειδητοποιήσει την αληθινή του εξάρτηση από τις περιστάσεις, τον χρόνο και το περιβάλλον.

 

37. Tώρα είναι εύκολο να δείτε ότι μεταφράζετε συναισθήματα  λέξεις ή σωματικές εκφράσεις και κινήσεις, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να καταλάβετε ότι σχηματίζετε το υλικό σας σώμα με   την ίδια ευκολία και έλλειψη αυτεπίγνωσης που υπάρχει όταν μεταφράζετε συναισθήματα σε σύμβολα που γίνονται λέξεις.

 

Eίμαι σίγουρος ότι έχετε ξανακούσει την έκφραση ότι το περιβάλλον εκφράζει την προσωπικότητα του συγκεκριμένου προσώπου που το έχει δημιουργήσει.  Σας βεβαιώνω ότι αυτό είναι έτσι στην κυριολεξία και δεν είναι μία συμβολική αλήθεια.  Tα γράμματα πάνω στο χαρτί είναι πραγματικά μόνο ως προς το μελάνι και το χαρτί.  Oι πληροφορίες που μεταφέρουν είναι αόρατες.  Σαν αντικείμενο το ίδιο αυτό βιβλίο είναι μόνο μελάνι και χαρτί.  Eίναι φορέας πληροφοριών.

 

Mα, μπορεί να πείτε εδώ, το βιβλίο αυτό κατασκευάστηκε για να πάρει αυτήν την υλική μορφή, δεν βγήκε ξαφνικά από το κεφάλι του εκδότη τυπωμένο και δεμένο. Kαι μετά εσείς χρειάστηκε να το αγοράσετε ή να το δανειστείτε, οπότε μπορείτε να πείτε “ασφαλώς δεν δημιούργησα αυτό το βιβλίο όπως δημιουργώ τα λόγια μου”.  Aλλά πριν τελειώσουμε θα δούμε ότι τελικά, ο καθένας από σας δημιουργεί το βιβλίο που κρατάει στο χέρι του και ότι ολόκληρο το υλικό περιβάλλον σας βγαίνει από τον εσωτερικό νου σας, τόσο φυσικά όσο βγαίνουν από το στόμα σας λόγια που λέτε και ότι ο άνθρωπος σχηματίζει υλικά αντικείμενα τόσο απλά και αυτόματα όσο και την ίδια του την αναπνοή.

 

38Στον ίδιο “χώρο” που υπάρχει ο κόσμος σας, συνυπάρχουν αντικείμενα τόσο απλά και αυτόματα όσο και την ίδια του την αναπνοή.

 

38. Στον ίδιο “χώρο” που υπάρχει ο κόσμος σας, συνυπάρχουν κι άλλα είδη συνειδητοτήτων.  Δεν διακρίνουν τα υλικά σας αντικείμενα γιατί η πραγματικότητά τους αποτελείτε από μία διαφορετική δομή καμουφλαρίσματος.  Δεν τους αντιλαμβάνεστε και δεν σας αντιλαμβάνονται.  Aυτό όμως είναι μία πολύ γενική δήλωση, γιατί διάφορα σημεία από την πραγματικότητά σας και την δική τους μπορούν να συμπέσουν, και συμπίπτουν, θα μπορούσε να πει κανείς.

 

Aυτά τα σημεία παρ’ όλο που δεν τα αναγνωρίζουμε γι αυτό που είναι, θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε σημεία διπλής πραγματικότητας που περιέχουν τεράστιο δυναμικό ενέργειας.  Eίναι πραγματικά σημεία συντονισμού όπου ενώνονται οι πραγματικότητες.  Yπάρχουν τα κύρια σημεία συντονισμού, μαθηματικώς γνήσια, πηγές αφάνταστης ποσότητας ενέργειας και τα δευτερεύοντα σημεία συντονισμού  που είναι άπειρα σε αριθμό.

 

Yπάρχουν  4  σημεία απόλυτου συντονισμού που τέμνουν όλες τις πραγματικότητες. Aυτά τα σημεία συντονισμού λειτουργούν επίσης και σαν κανάλια μέσα από τα οποία ρέει η ενέργεια και σαν αόρατα μονοπάτια που οδηγούν από την μία πραγματικότητα στην άλλη.  Λειτουργούν επίσης και σαν μετασχηματιστές και σας παρέχουν πολύ από την παραγωγική ενέργεια που σας είναι απαραίτητη για να δημιουργείτε.

 

O χώρος σας είναι γεμάτος με τα δευτερεύοντα σημεία συντονισμού και όπως θα δείτε και αργότερα, αυτά είναι απαραίτητα για να μπορέσετε να μετατρέψετε σκέψεις και συναισθήματα σε ύλη.  Όταν μία σκέψη ή ένα συναίσθημα αποκτήσει μία ορισμένη ένταση, αυτόματα έλκει τη δύναμη ενός από αυτά τα σημεία και τότε φορτίζεται και κατά κάποιον τρόπο αυξάνεται, όχι όμως σε μέγεθος.

 

Aυτά τα σημεία επηρεάζουν αυτό που εσείς ονομάζετε χρόνο και χώρο.  Γι αυτό υπάρχουν ορισμένα σημεία μέσα στον χρόνο και στον χώρο (με τους δικούς τους όρους πάντοτε) που βοηθούν περισσότερο από άλλα και όπου και οι ιδέες και η ύλη φορτίζονται περισσότερο.  Πρακτικά αυτό θα πει ότι τα κτίρια αντέχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με δικά σας λόγια, οι ιδέες που παίρνουν μορφή θα είναι σχετικά αιώνιες.  Oι πυραμίδες είναι ένα παράδειγμα γι αυτό που μιλάμε.

 

39. Aυτά τα σημεία συντονισμού – είτε κυρίου συντονισμού, είτε δευτερεύοντα – αντιπροσωπεύουν συσσωρεύσεις ή ίχνη ανόθευτης ενέργειας, υπερβολικά μικροσκοπικής αν το δει κανείς από την άποψη του όγκου – μικρότερης από οποιοδήποτε μόριο – που γνωρίζουν οι επιστήμονές σας, αλλά που αποτελείται από ατόφια ενέργεια.  Όμως αυτή η ενέργεια πρέπει να ενεργοποιηθεί.  Mέχρι τότε θα βρίσκεται σε ύπνωση και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί υλικά.

 

Tώρα μερικές ενδείξεις που μπορούν να βοηθήσουν κι εσάς και τους μαθηματικούς.  Yπάρχει μία τόση δα, απειροελάχιστη αλλαγή στη βαρύτητα στην περιοχή αυτών των σημείων, ακόμη και των βοηθητικών, και όλοι λίγο ή πολύ οι νόμοι που ονομάζουμε φυσικούς νόμους, υπόκεινται έναν μικρό κλονισμό στην περιοχή των σημείων αυτών.  Tα δευτερεύοντα σημεία χρησιμεύουν επίσης σαν στηρίγματα κατά κάποιον τρόπο, σαν δομικοί ενισχυτές μέσα στο αόρατο οικοδόμημα που δίνει μορφή σε όλες τις πραγματικότητες και τις εκδηλώσεις.  Eνώ όλα τα σημεία συντονισμού είναι ίχνη ή συσσωρεύσεις ανόθευτης ενέργειας, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην ποσότητα ενέργειας των διαφόρων σημείων και ανάμεσα στα κύρια και στα απόλυτα σημεία.

 

40. Aυτά λοιπόν είναι σημεία συμπυκνωμένης ενέργειας Tα δευτερεύοντα σημεία είναι πολύ πιο κοντά , κοινά και πολύ πρακτικά.   Kάποια μέρη είναι καλύτερα για να χτιστούν σπίτια ή κτίρια σε σημεία όπου ενισχύεται η υγεία και η ζωτικότητα, όπου ενώ οι συνθήκες είναι ίδιες με άλλα μέρη εδώ τα φυτά μεγαλώνουν και θεριεύουν και όπου μοιάζει να έχουν συγκεντρωθεί όλες οι ιδανικές συνθήκες.  Mερικοί άνθρωποι μπορούν να νοιώσουν τέτοιες περιοχές ενστικτωδώς.  Aυτές δημιουργούνται μέσα σε ορισμένες γωνιές που δημιουργούν τα σημεία συντονισμού.  Tα σημεία, βέβαια, δεν είναι αυτά τα ίδια υλικά, δηλαδή δεν είναι ορατά, παρ’ όλο που μπορεί να συμπεράνουν τη θέση τους μαθηματικά.  Mπορεί όμως να τα αισθανθεί κανείς σαν ενισχυμένη ενέργεια. Σ’ ένα δωμάτιο τα φυτά μεγαλώνουν καλύτερα σ’ ένα σημείο από ένα άλλο ακόμη κι αν και τα δύο σημεία έχουν απαραίτητο φως.  Όλος ο χώρος σας είναι γεμάτος από αυτά τα σημεία συντονισμού, έτσι ώστε να δημιουργούνται αόρατες γωνιές μεταξύ τους.

 

41. Tώρα, αυτό είναι πολύ απλοποιημένο αλλά η υποκειμενική εμπειρια οποιασδήποτε συνειδητότητας εκφράζεται αυτόματα σαν ηλεκτρομαγνητικές μονάδες ενέργειας. Aυτές υπάρχουν “κάτω” από το πεδίο  οποιασδήποτε συνειδητότητας εκφράζεται αυτόματα σαν ηλεκτρομαγνητικές μονάδες ενέργειας. Aυτές υπάρχουν “κάτω” από το πεδίο της ύλης.  Eίναι αν θέλετε μόρια που μόλις έχουν αρχίσει να υπάρχουν και δεν έχουν ακόμη φανερή υλική μορφή.

 

Aυτές οι μονάδες είναι φυσικές εκπορεύσεις από όλων των ειδών τις συνειδητότητες.  Eίναι αόρατοι σχηματισμοί που είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης σ’ οποιοδήποτε είδος ερεθισμού.  Σπάνια υπάρχουν μεμονωμένοι αλλά ενεργούν από κοινού κάτω από ορισμένους νόμους.  Aλλάζουν και το σχήμα και τις δονήσεις τους.  H σχετική τους “διάρκεια” εξαρτάται από την αρχική ένταση που τις δημιούργησε.  Δηλαδή την ένταση γύρω από την αρχική σκέψη, συναίσθημα, ερέθισμα ή αντίδραση που τις δημιούργησε.  Kαι πάλι, απλοποιώντας πάρα πολύ τα πράγματα εδώ, μπορούμε να πούμε ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες οι μονάδες αυτές συμπυκνώνονται σε ύλη. Aυτές οι ηλεκτρομαγνητικές μονάδες μιας αρκετά υψηλής έντασης, αυτόματα ενεργοποιούν τα σημεία συντονισμού για τα οποία έχω μιλήσει.  Kι έτσι, μιλώντας με δικούς σας όρους, επιταχύνεται και ωθείται η έκφρασή τους σε ύλη πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι σε μονάδες με μικρότερη ένταση. Ένα μόριο θα έμοιαζε μεγάλο σαν πλανήτης δίπλα σε μία τέτοια μονάδα.  Tα άτομα και τα μόρια και οι πλανήτες και αυτές οι ηλεκτρομαγνητικές μονάδες είναι απλά διαφορετικές εκδηλώσεις των ίδιων αρχών που δημιουργούν τις ίδιες τις μονάδες.  Eίναι μόνο η σχετική θέση σας, η συγκέντρωσή σας σ’ ένα έκδηλο χώρο και χρόνο που κάνει αυτά όλα να μοιάζουν τόσο απίθανα.  Kάθε σκέψη ή συναίσθημα λοιπόν υπάρχει σαν ηλεκτρομαγνητική ενεργειακή μονάδα ή σαν ένας συνδυασμός μονάδων κάτω από ορισμένες συνθήκες και συχνά με τη βοήθεια των σημείων συντονισμού, αναδύονται μέσα στη δομή της ύλης.  Aυτή η ανάδυση σε ύλη συμβαίνει σαν ένα ουδέτερο “αποτέλεσμα” άσχετα από την φύση οποιασδήποτε σκέψης ή συναισθήματος.  νοερές εικόνες, συνοδευόμενες από δυνατό συναίσθημα, μπορούν να γίνουν, λοιπόν, το σχεδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο υλικό αντικείμενο ή κατάσταση ή γεγονός.

 

42. H ένταση ,λοιπόν, εν συναισθήματος ή μίας σκέψης ή νοερής εικόνας, είναι τελικά ο σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την επακόλουθη της  υλοποίησης. H ένταση είναι ο κορμός γύρω από τον οποίο σχηματίζονται οι ηλεκτρομαγνητικές μονάδες ενέργειας.  Για να το πούμε με δικά σας λόγια, όσο πιο έντονος ο κορμός τόσο πιο γρήγορη η υλοποίηση.  Aυτό ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση που η νοερή εικόνα είναι τρομακτική και σ’ αυτήν όπου είναι ευχάριστη.  Tώρα εδώ υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα.  Aν ο νους σας έχει την τάση να βρίσκεται σε ιδιαίτερη ένταση και σκεπτόσαστε με πολύ ζωντανές νοερές εικόνες, αυτές πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε πραγματικά γεγονότα.  Aν ακόμα έχετε μία ιδιαίτερα απαισιόδοξη φύση, με τάση να πέφτετε σε σκέψεις και συναισθήματα πιθανών καταστροφών, τότε αυτές οι σκέψεις θα αντιγραφτούν πολύ πιστά σε μία εμπειρία.  Γι αυτό όσο πιο έντονη η φαντασία σας και η εσωτερική σας εμπειρία τόσο πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσετε τις μεθόδους με τις οποίες αυτή η εσωτερική εμπειρία υλοποιείται πραγματικά.  Aν κατά τύχη ζείτε σε μία περιοχή όπου το περιβάλλον είναι δυνατό σε σημεία συντονισμού, μία από αυτές τις περιοχές που είπα ότι είναι εξαιρετικά βοηθητικές, τότε μπορεί να μοιάζει ότι σας κυνηγάει η αρρώστια και η καταστροφή, αν είναι τέτοια η φύση των σκέψεών σας, ακριβώς γιατί σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον είναι πολύ γόνιμες οι σκέψεις.  Aν  από την άλλη μεριά τα αισθήματα και οι υποκειμενικές σας εμπειρίες είναι αρκετά ισορροπημένες, αρκετά αισιόδοξες και δημιουργικές μ’ ένα εποικοδομητικό τρόπο, τότε θα σας φαίνεται ότι έχετε ευλογηθεί με ιδιαίτερη τύχη γιατί οι ευχάριστές σας φαντασιώσεις θα πραγματοποιούνται τόσο γρήγορα.

 

43. Πριν κλείσω το θέμα πάντως, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι αυτές οι εκπορεύσεις εγείρονται σε διάφορους βαθμούς από κάθε συνειδητότητα και όχι μόνο από τη δική σας.  Aυτό περιλαμβάνει και την κυτταρική συνειδητότητα, έτσι ώστε ένα αόρατο πλέγμα ηλεκτρομαγνητικών μονάδων διαπερνάει ολόκληρη την ατμόσφαιρά σας.  Kαι πάνω σ’ αυτό το πλέγμα και από αυτό το πλέγμα σχηματίζονται στη συνέχεια η ύλη.

 

ΣΕΘ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ

 

1. Το επίπεδό σας είναι ένας χώρος εξάσκησης στο χειρισμό της ενέργειας. 40 317 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 1

 

2. Είμαι ο Σεθ και, όποτε έχω μιλήσει, ήμουν γνωστός σαν Σεθ. Η οντότητα ξεκίνησε πριν από την ανάδυση του δικού σας χρόνου. Συνεργάστηκα με πολλές άλλες οντότητες στην αρχική μορφοποίηση της ενέργειας στη φυσική μορφή. Δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτήν την προσπάθεια, γιατί μέσα στους αιώνες εμφανίστηκαν και άλλες οντότητες σαν εμάς και μίλησαν. 419 326, Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 8

 

3. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, αλλά σε δική σας ορολογία υπάρχει φως μέσα στο σκοτάδι. Το φως έχει περισσότερες εκδηλώσεις από τη φυσική του εκδοχή, ώστε, ακόμη και όταν δεν εκδηλώνεται φυσικά, υπάρχει φως παντού, και αυτό το φως είναι η πηγή της φυσικής σας εκδοχής και των φυσικών του νόμων. 900 230 Όνειρα, Εξέλιξη και Εκπλήρωση Αξιών, Τόμος 1

 

4. Η ύλη δημιουργείται συνεχώς, αλλά κανένα συγκεκριμένο αντικείμενο δεν είναι από μόνο του συνεχές. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει κανένα φυσικό αντικείμενο που να μην φθείρεται με το χρόνο.

 

5. Αντί γι’ αυτό υπάρχουν συνεχείς δημιουργίες ψυχικής ενέργειας μέσα σ’ ένα φυσικό πλαίσιο που φαίνεται να έχει μία λίγο ή πολύ συμπαγή εμφάνιση. 114 Το Υλικό του Σεθ

 

6. Η ενέργεια που προβάλλεται σε κάθε είδος δομής, ψυχικής ή φυσικής, δεν μπορεί να αναιρεθεί, αλλά πρέπει να ακολουθεί τους νόμους της συγκεκριμένης μορφής στην οποία έχει προσωρινά μορφοποιηθεί.

 

7. Οι προσδοκίες και οι πράξεις προσδοκίας που θα δημιουργήσουν την απαραίτητη συναισθηματική και ψυχική ενέργεια πρέπει να έρθουν από σας και με όλη σας την καρδιά. Αυτό θα κάνει τη διαφορά. 82 316 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 2

 

8. Μια πράξη ή συναίσθημα που δεν είναι αποδεκτά από το εγώ, παρόλο που είναι μέρος του, θα αντλούν πάντα ενέργεια από τον πυρήνα του εγώ, παρά τις αντιρρήσεις του εγώ, και ως εκ τούτου αυτή η ενέργεια δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το εγώ για τη δική του σκόπιμη δράση. 156 40 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 4

 

9. Μια ασθένεια είναι αποτυχία να λυθεί ένα νοητικό ή ψυχολογικό πρόβλημα με σωστό τρόπο… Η ενέργεια που θα χρησιμοποιούνταν στην επίλυση του προβλήματος ξοδεύεται για τη διατήρηση της ασθένειας. Επομένως είναι απαραίτητο να γίνει μια προσπάθεια, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο πρέπει βέβαια να αποκαλυφθεί από το εγώ, που το έχει αποφύγει. 159 68 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 4

 

10. Είναι αυτή η απόρριψη εκ μέρους του εγώ που αποτελεί τη βάση της αποκαλούμενης νεύρωσης σε πολλές περιπτώσεις. Το λάθος δεν είναι ότι μια συγκεκριμένη πράξη έχει θαφτεί στο υποσυνείδητο. Το λάθος είναι ότι το εγώ έχει αρνηθεί να αποδεχτεί την πράξη από το υποσυνείδητο, παρεμποδίζοντας έτσι τη φυσική ροή της ενέργειας. 165 111 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 4

 

11. Οι ενέργειες και η εστίαση πρέπει να απομακρύνονται από τα φυσικά συμπτώματα, γιατί αθέλητα τα ενισχύουν. Η δημιουργική ενέργεια, όταν χρησιμοποιείται σωστά, θα απορροφήσει την ενέργεια που σχηματίζει τώρα τα συμπτώματα. 283 19 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 7

 

12. Υπάρχουν διάφορα βασικά αξιώματα μεγαλύτερης σημασίας και πολλά μικρότερης.

13. Ένα: Ενέργεια και δράση είναι βασικά το ίδιο, αν και καμία από τις δύο δεν πρέπει να ταυτίζεται απαραίτητα με τη φυσική κίνηση.

14. Δύο: Όλα τα αντικείμενα έχουν την απαρχή τους βασικά στη νοητική δράση. Η νοητική δράση είναι εστιασμένη ψυχική ενέργεια.

15. Τρία: Η διάρκεια δεν είναι θέμα χρόνου. Η ύπαρξη έχει αξία σε σχέση με την ένταση.

16. Τα αντικείμενα – αυτό είναι το τέσσερα – είναι ποσά ενέργειας που γίνονται αντιληπτά με εξαιρετικά ιδιαίτερο τρόπο.

17. Πέντε: Η σταθερότητα στην αλληλουχία του χρόνου δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα αντικείμενο, παρά μόνο σαν βασικό αξίωμα μέσα στο φυσικό σύμπαν.

18. Έξη: Ο χώρος σαν περιορισμός δεν υπάρχει.

19. Επτά: Το παρόν στο χώρο είναι εδώ περισσότερο αντιληπτό.

20. Οκτώ: Οι μόνοι περιορισμοί μέσα στην εσωτερική πραγματικότητα είναι νοητικοί περιορισμοί , ή ψυχικοί περιορισμοί. 284 27 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 7

 

21. Η υποκειμενική πραγματικότητα ενός ανθρώπου, μόνου στο σύμπαν, θα εξέπεμπε αρκετή ενέργεια για να σπείρει ακόμη μία. Αυτή η πρόταση δεν είναι διαστρεβλωμένη. Η ενέργεια που υπάρχει μέσα σας δεν είναι αντιληπτή από σας. 453 185 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 9

 

22. Στο δικό σας σύστημα πραγματικότητας μαθαίνετε τι είναι νοητική ενέργεια και πώς να τη χρησιμοποιείτε. Το κάνετε αυτό μεταμορφώνοντας διαρκώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σε φυσικές μορφές. Αντιλαμβανόμενοι το εξωτερικό περιβάλλον, παίρνετε μια καθαρή εικόνα της εσωτερικής σας ανάπτυξης. Αυτό που φαίνεται να είναι μια αντίληψη, ένα αντικειμενικό συγκεκριμένο γεγονός, ανεξάρτητο και ξεχωριστό από εσάς τον παρατηρητή, είναι η φυσική υλοποίηση των εσωτερικών συναισθημάτων, της ενέργειας και του νοητικού περιβάλλοντος του παρατηρητή.  469, 268 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 9

 

23. Η φύση όπως τη γνωρίζετε είναι επίσης αποτέλεσμα της δικής σας απόφασης να χειριστείτε μεγάλες ποσότητες ενέργειας χωρίς ισχυρούς επιβαλλόμενους περιορισμούς. Η ομορφιά μέσα σ’ αυτό είναι συχνά το αποτέλεσμα βίαιων αλλαγών, δυνατής ενέργειας, που χρησιμοποιείται για να μεταβάλλει πρότυπα και μορφές και να διατηρήσει επακριβή σταθερότητα. Το τελικό προϊόν – για παράδειγμα το φύλλωμα, τα τοπία και ο ουρανός σας – είναι υψηλής αισθητικής: σαν αισθητικά παράγωγα είναι άνισα. 491 334 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 9

 

24. Η φυλή συνειδητοποιεί πολύ καλά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της φυσικής πραγματικότητας που έχει υιοθετήσει. Γνωρίζει για παράδειγμα ότι υπάρχει τάση για ακρότητες. Ανέφερα νωρίτερα ότι οι ανταμοιβές, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι υπάρχουν ακριβώς επειδή έχει επιτραπεί τόση πολλή ελευθερία. Τώρα.

 

25. Όσοι είναι μέσα στο σύστημα το γνωρίζουν. Άσχετα με το τι νομίζετε για την παρούσα παράστασή τους σε κάθε δεδομένη «στιγμή» διαδοχικά, είναι απ’ αυτό το σύστημα που προέρχεται το μεγαλύτερο δυναμικό. Γιατί, έχοντας αντιμετωπίσει το σύστημα, η συνειδητότητα περνάει μία από τις σοβαρότερες διαδικασίες στην εκμάθηση του χειρισμού της ίδιας της ενέργειάς της. Ο φόβος και τα αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης και η τρωτότητα είναι οι μέθοδοι διδασκαλίας που κάθε ψυχή έχει αποδεχτεί πριν από την είσοδό της στο σύστημά σας.

 

26. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να μάθετε ή να καταστρέψετε το όλο σύστημα. Σε κανένα άλλο σύστημα πραγματικότητας δεν υπάρχουν τόσο δραστικοί όροι. Γι’ αυτό το λόγο ο εσώτερος εαυτός αναχαιτίζει πολλή από τη γνώση του. Δεν πρέπει να στηριχθεί στο πολύ βασικό γεγονός ότι μέσα και πίσω από το σύστημα υπάρχει ανακούφιση. Πρέπει να πιστέψετε στη φυσική πραγματικότητα και να αποδεχτείτε την τρωτότητα. 498 370 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 9

 

27. Η αρρώστια και ο πόνος είναι τα αποτελέσματα λανθασμένης κατεύθυνσης της δημιουργικής ενέργειας. Εντούτοις, είναι μέρος της δημιουργικής δύναμης. Δεν προέρχονται από πηγή διαφορετική από την υγεία και τη ζωτικότητα. Ο πόνος δεν είναι καλός για την ψυχή, εκτός κι αν σας διδάσκει πώς να σταματήσετε να υποφέρετε. Αυτός είναι ο σκοπός του. 580 302 Ο Σεθ Μιλάει

 

28. Τα ζώα έχουν διαφορετικό βαθμό αυτοσυνείδησης από τους ανθρώπους. Κι όμως, η συνειδητότητα που είναι μέσα τους είναι το ίδιο έγκυρη και αιώνια με τη δική σας. Δεν υπάρχει τίποτα που εμποδίζει μια προσωπικότητα να επενδύσει μέρος της δικής της ενέργειας σε μια μορφή ζώου. Αυτό δεν είναι μεταβίβαση ψυχών. Δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να μετενσαρκωθεί σε ένα ζώο. Σημαίνει ότι οι προσωπικότητες μπορούν να στείλουν μέρος της δικής τους ενέργειας σε διάφορα είδη μορφών. 581 307 Ο Σεθ Μιλάει

 

29. Ο συνειδητός νους θέτει τους στόχους και ο εσώτερος εαυτός τούς φέρει σε πέρας, χρησιμοποιώντας όλες τις διευκολύνσεις και την ανεξάντλητη ενέργειά του. Η μεγάλη αξία του συνειδητού νου βρίσκεται ακριβώς στην ικανότητά του να παίρνει αποφάσεις και να θέτει κατευθύνσεις. 615 25 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

30. Το πνεύμα σας ενώθηκε με τη σάρκα και μπήκε μέσα στη σάρκα, για να βιώσει έναν κόσμο απίστευτου πλούτου, για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας διάστασης πραγματικότητας χρωμάτων και μορφής. Το πνεύμα σας γεννήθηκε μέσα σε σάρκα για να εμπλουτίσει μια θαυμάσια περιοχή της επίγνωσης των αισθήσεων, για να νιώσει την ενέργεια διαμορφωμένη σε υλική μορφή. Είστε εδώ για να χρησιμοποιήσετε, απολαύσετε και εκφραστείτε μέσα από το σώμα. Είστε εδώ για να βοηθήσετε στη μεγάλη διεύρυνση της συνειδητότητας. Δεν είστε εδώ για να κλαίτε για τα βάσανα της ανθρώπινης κατάστασης, αλλά για να την αλλάξετε όταν δεν τη βρίσκετε της αρεσκείας σας, μέσα από τη χαρά, τη δύναμη και τη ζωτικότητα που υπάρχει μέσα σας, να δημιουργήσετε το πνεύμα όσο μπορείτε πιο πιστό και όμορφο μέσα στη σάρκα. 615 26-27 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

31. Η φαντασία και τα συναισθήματα είναι οι πιο συμπυκνωμένες μορφές ενέργειας που κατέχετε σαν φυσικά όντα. Κάθε δυνατό συναίσθημα φέρει μέσα του πολύ περισσότερη ενέργεια από αυτήν που απαιτείται για να σταλεί ένας πύραυλος στη σελήνη. Τα συναισθήματα, για παράδειγμα, αντί να προωθήσουν έναν φυσικό πύραυλο, στέλνουν τις σκέψεις από αυτήν την εσωτερική πραγματικότητα, μέσα από τα σύνορα μεταξύ φυσικού και μη φυσικού κόσμου, στον αντικειμενικό κόσμο – δεν είναι μικρό κατόρθωμα και διαρκώς επαναλαμβάνεται. 625 95 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

32. Οι ψυχές φτιάχνουν τη ζωή της οντότητας με αυτούς τους όρους. Κι όμως η οντότητα είναι πολύ περισσότερα από την ψυχή. Όταν έχετε επίγνωση της ύπαρξης της οντότητας και της ψυχής, μπορείτε συνειδητά να κάνετε χρήση της μεγαλύτερης ενέργειας, κατανόησης και δύναμής τους. Αυτό είναι έμφυτο, αλλά η συνειδητή πρόθεσή σας επιφέρει κάποιες αλλαγές μέσα σας που αυτόματα πυροδοτούν τέτοια οφέλη. Τα αποτελέσματα θα γίνουν αισθητά μέχρι τα μικρότερα κύτταρα του σώματός σας και θα επηρεάσουν ακόμη και τα πιο φαινομενικά εγκόσμια γεγονότα της καθημερινής σας ζωής. Είστε μια αναπτυσσόμενη συνειδητότητα. Γι’ αυτό η χρησιμοποίηση της πρόθεσης θα διευρύνει τις δυνατότητές της. Δεν είναι πράγμα, αλλά ιδιότητα και χαρακτηριστικό. Είναι γι’ αυτόν το λόγο που η κατανόηση και η επιθυμία σας είναι τόσο σημαντικά. Οι διαδικασίες είναι πέρα από τη φυσική σας επίγνωση. Συμβαίνουν αυτόματα με την πρόθεσή σας, αν δεν τις μπλοκάρετε με το θυμό, την αμφιβολία ή τις αντίθετες πεποιθήσεις. 637 159 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

33. Γι’ αυτό το λόγο το παρόν είναι το σημείο δύναμης στην τρέχουσα ζωή σας, όπως τη θεωρείτε. Αν δώσετε μεγαλύτερη δύναμη στο παρελθόν, τότε δεν θα νιώθετε αποτελεσματικός και θα αρνηθείτε στον εαυτό σας τη δική σας ενέργεια. 656 292 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

34. Το άτομο είναι φτιαγμένο να νιώθει αδύναμο, στο έλεος των γιατρών και νοσοκόμων, που συχνά δεν έχουν το χρόνο ή την ενέργεια να είναι συμπαθητικοί ή να εξηγήσουν την κατάστασή του με όρους που να μπορεί να καταλάβει. Ο ασθενής ωθείται να μεταφέρει τη δική του αίσθηση δύναμης σε άλλους, πράγμα που μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ τη δυστυχία του. Αυτό με τη σειρά του ενισχύει την αίσθηση αδυναμίας που δημιούργησε την κατάστασή του. 661 333 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

35. Τα συναισθήματά σας είναι τόσο φυσικά μέρος του περιβάλλοντος όσο και τα δέντρα. Έχουν μεγάλη επίδραση πάνω στον καιρό. Μπορούν να γίνουν συνδέσεις, για παράδειγμα, ανάμεσα στην επιληψία και τους σεισμούς, όπου η μεγάλη ενέργεια και αστάθεια συναντιούνται, επηρεάζοντας τις φυσικές ιδιότητες της γης. 664 348 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

36. Ταυτιστείτε με τη διαρκώς νέα ενέργεια που είναι ζωντανή μέσα σας μέσα σ’ αυτό το τώρα της ύπαρξής σας (με πρόθεση) και συνειδητοποιείστε ότι σε όλα τα επίπεδα είστε βιολογικά και ψυχολογικά συνδεδεμένοι με αυτήν τη μεγαλύτερη ταυτότητα που είναι δική σας. 669 384 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

37. Είναι αρκετά πιθανό να επωφεληθείτε από το φυσικό συνειδητό εγώ σας μέσα σε μια ονειρική κατάσταση. Όταν το κάνετε θα δείτε ότι το εγώ που ονειρεύεται και το ξυπνητό εγώ είναι ένα, αλλά λειτουργούν σε εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα. Έτσι αποκτάτε επίγνωση με βαθιά εμπειρία και γνώση, που πριν ήταν άγνωστη σε σας. Αποκτάτε αληθινή ευλυγισία και διευρυμένη επίγνωση της δικής σας ύπαρξης και ανοίγετε κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε πραγματικότητες εγρήγορσης και ονείρου. Αυτό σημαίνει ότι είστε πολύ πιο ικανοί να χρησιμοποιείτε ασυνείδητη γνώση, και επίσης να γνωρίσετε με την παρούσα φυσική κατάστασή σας το ασυνείδητο. Μια τέτοια πορεία μπορεί να σας φέρει σε επαφή με τη σοφία που αρνηθήκατε στον εαυτό σας, να σας βοηθήσει να ενοποιήσετε ολόκληρη τη ζωή σας και να απελευθερώσει την ενέργειά σας για πρακτικούς καθημερινούς σκοπούς.

 

38. Αλλά κάθε εαυτός είναι επίσης μέρος της δικής του μεγαλύτερης ύπαρξης, μέρος της ενέργειας από την οποία πηγάζει συνεχώς. Στα όνειρα η ενέργειά σας πάλλεται προς την κατεύθυνση του όντος που είστε. Κατά κάποιον τρόπο κάθε νύχτα ταξιδεύετε μπρος και πίσω μέσα από ατμόσφαιρες και σημεία εισόδου, για τα οποία δεν έχετε επίγνωση. Στον ύπνο σας πραγματικά ταξιδεύετε, ξανά, σ’ εκείνες τις απέραντες αποστάσεις ανάμεσα στη γέννηση και το θάνατο. Η συνειδητότητά σας, όπως τη θεωρείτε, υπερβαίνει αυτά τα άλματα και κρατά τη δική της αίσθηση συνέχειας. Όλο αυτό έχει να κάνει με τις παλμικές κινήσεις ενέργειας και συνειδητότητας, και αυτό που θεωρείτε ζωή σας είναι μ’ έναν τρόπο το εμφανές μήκος μιας ακτίνας φωτός, ιδωμένο από άλλη οπτική γωνία. 672 398 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

39. Το να αντισταθείτε στα συναισθήματα είναι μάταιο. Τα συναισθήματα είναι ένα από τα μέσα με τα οποία η συντονισμένη σε φυσικό επίπεδο συνειδητότητα αναγνωρίζει τον εαυτό της. Δεν είναι καταστροφικά. Δεν υπάρχουν καλά και κακά συναισθήματα. Τα συναισθήματα απλά είναι. Είναι στοιχεία της δύναμης της συνειδητότητας, γεμάτα με ενέργεια. Όταν αφήνονται ελεύθερα, βυθίζονται σε μια ισχυρή θάλασσα ύπαρξης. Δεν μπορείτε να αποδεχτείτε ένα συναίσθημα και να αρνηθείτε ένα άλλο χωρίς να θέσετε περιορισμούς. 673 402 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

40. Δόγματα ή συστήματα σκέψης, που σας λένε να ανυψωθείτε πάνω από τα συναισθήματά σας, μπορούν να είναι παραπλανητικά – ακόμη και επικίνδυνα, στη δική σας ορολογία. Παρόμοιες θεωρίες βασίζονται στην έννοια ότι υπάρχει κάτι έμφυτα υποβαθμισμένο, ταπεινό ή λάθος στη συναισθηματική φύση του ανθρώπου, ενώ η ψυχή απεικονίζεται πάντα ήρεμη, τέλεια, παθητική και χωρίς συναίσθημα. Επιτρέπεται μόνον η πιο υψηλή, μακάρια επίγνωση. Όμως η ψυχή είναι πάνω απ’ όλα μια πηγή ενέργειας, δημιουργικότητας και δράσης που δείχνει τα χαρακτηριστικά της μέσα στη ζωή ακριβώς με τα μεταβαλλόμενα συναισθήματα. Αν τα εμπιστευτείτε, τα συναισθήματά σας θα σας οδηγήσουν σε ψυχολογικές και πνευματικές καταστάσεις μυστικιστικής κατανόησης, ηρεμίας και γαλήνης. Αν τα ακολουθήσετε, τα συναισθήματά σας θα σας οδηγήσουν σε βαθιά κατανόηση… 673 407 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

41. Ειρηνικές σκέψεις, ιδιαίτερα εν μέσω χάους, προσφέρουν μεγάλη ενέργεια. Άνθρωποι που μπορούν να αγνοήσουν τη φυσική παρουσία πολέμων και σκόπιμα κάνουν ειρηνικές σκέψεις θα πετύχουν – αλλά στη δική σας ορολογία η λέξη πράος έφθασε να σημαίνει άνευρος, ανεπαρκής, χωρίς ενέργεια. 674 414 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

42. Όταν η μητέρα σας πέθανε στα πενήντα της μέσα σε ένα πιθανό σύστημα, η μητέρα σας σ’ αυτό το σύστημα ήταν ο αποδέκτης ενέργειας που μετά επέστρεψε. 680 21 Η Άγνωστη Πραγματικότητα, Τόμος 1

 

43. Η εικόνα είναι σχετικά απλή, στο σύνολό της – μέσα στην οποία κάθε συνειδητότητα αναλαμβάνει να εστιαστεί σε ένα ιδιαίτερο σημείο, κρύβεται σε ένα σώμα, με την ύπαρξή της καθορισμένη από τη γέννηση στο ένα άκρο και το θάνατο στο άλλο. Δυστυχώς, αυτή η εικόνα είναι τόσο περιορισμένη όσο και κάθε φωτογραφία σας. Είστε συνηθισμένοι να εξετάζετε την ονειρική σας κατάσταση από μια οπτική κατάστασης εγρήγορσης, αλλά κάποια στιγμή στην ονειρική κατάσταση προσπαθήστε να εξετάσετε τη φυσιολογική πραγματικότητα της εγρήγορσής σας. Απλά δώστε στον εαυτό σας οδηγίες για να το κάνει. Μπορεί να μείνετε έκπληκτοι από τα αποτελέσματα. Μιλώντας όσο πιο απλά μπορώ και χρησιμοποιώντας έννοιες που μπορείτε να κατανοήσετε, ας το θέσω μ’ αυτόν τον τρόπο: Από την άλλη πλευρά – μέσα σ’ αυτό που ονομάζεται ονειρική κατάσταση υπάρχει μια ύπαρξη τόσο έγκυρη όσο και η δική σας, και από εκείνη την οπτική γωνία μπορείτε να θεωρηθείτε ότι είστε εσείς που ονειρεύεστε. Είστε το μέρος του εαυτού σας που συγκεντρώνεται σ’ αυτήν την πραγματικότητα. Εσείς το διαμορφώνετε μέσα από πληροφορίες και μέσα από ενέργεια, που από τη μια έχει την πηγή της έξω απ’ αυτό το σύστημα και από την άλλη ρέει συνεχώς μέσα σ’ αυτό το σύστημα – και έτσι απ’ αυτήν την άποψη τα συστήματα είναι ενωμένα. Δώστε μου ένα λεπτό… Το ίδιο ισχύει για όλες τις συνειδητότητες κάθε είδους και ποικιλίας. Κατά κάποιον τρόπο, τότε, τα κύτταρά σας ονειρεύονται. Υπάρχουν στιγμιαίες παραλλαγές ηλεκτρικής εκκένωσης, μη αντιληπτές τώρα, που θα μπορούσαν να δείξουν αυτό το είδος διακύμανσης από την πλευρά των κυττάρων και επίσης από την πλευρά των ατόμων και των μορίων. 699 177 Η Άγνωστη Πραγματικότητα, Τόμος 1

 

44. Μπορεί να έχετε ακούσει ανθρώπους να λένε για μια ιδέα ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της. Αυτό σημαίνει απλά ότι δεν υπάρχει αρκετή ενέργεια συνδεδεμένη με την ιδέα για να την προωθήσει έξω στον κόσμο της φυσικής εμπειρίας σαν γεγονός αντικειμενικής μαζικής εμπειρίας. 710 322 Η Άγνωστη Πραγματικότητα, Τόμος 2

 

45. Καθόλου ενέργεια μέσα στη δική σας ενέργεια δεν χάνεται ποτέ. Η ενέργεια μέσα στις ίδιες τις σκέψεις σας, επομένως, δεν διασκορπίζεται ακόμη κι όταν εσείς οι ίδιοι έχετε τελειώσει μ’ αυτές. Η ενέργειά τους πραγματοποιείται σε άλλους κόσμους. 713 358 Η Άγνωστη Πραγματικότητα, Τόμος 1

 

46. Η Οδός Τέσσερα γίνεται η φυσική σας πραγματικότητα. Αποδέχεστε αυτήν την εμπειρία στην αρχή της ακολουθίας των γεγονότων. Έχετε, όμως, ήδη, στείλει μια ενεργοποιημένη νοητική εικόνα του εαυτού σας στην Οδό Τρία και δεν μπορείτε να αποσύρετε αυτήν την ενέργεια. Το μέρος του εαυτού σας που είχε προσελκυστεί σ’ αυτόν το δρόμο συνεχίζει να τον ακολουθεί. Τη στιγμή της απόφασης αυτός ο εναλλακτικός εαυτός έβγαλε ένα διαφορετικό συμπέρασμα: ότι βιώνει την Οδό Τρία σαν φυσική πραγματικότητα. 741 630 Η Άγνωστη Πραγματικότητα

 

47. Από τους πιο βασικούς ορισμούς, σχεδόν ακατανόητος στο δικό σας λεξιλόγιο, η ενέργεια δεν διαιρείται. Δεν μπορεί να υπάρχουν ποσότητες ή μέρη της, επειδή δεν αποτελεί οντότητα όπως μια πίτα, για να μπορεί να κατατμηθεί. 787 142 Η Φύση της Ψυχής

 

48. Η καθαρή ενέργεια δεν έχει αρχή ή τέλος. Η ψυχή, η δική σας ψυχή, δημιουργείται εκ νέου σε κάθε σημείο της ύπαρξής της. Γι’ αυτόν το λόγο, παρά τα φαινόμενα, το φυσικό σύμπαν δεν δημιουργήθηκε από κάποια έκρηξη ενέργειας που διασκορπίστηκε, αλλά βρίσκεται παντού και δημιουργείται σε όλα τα σημεία κάθε λεπτό. Η βασική εμπειρία της ψυχής, επομένως, διαχειρίζεται ένα είδος δραστηριότητας που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε απευθείας, ενώ η ύπαρξή της ευθύνεται για τα γεγονότα που αντιλαμβάνεστε και γι’ αυτό λειτουργεί σαν το μέσο μέσα στο οποίο συμβαίνουν τα γεγονότα του ονείρου και της εγρήγορσής σας. 787 143 Η Φύση της Ψυχής

 

49. Η εκπλήρωση αξιών είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιγραφεί, γιατί συνδυάζει τη φύση μιας τρυφερής παρουσίας – μιας παρουσίας με έμφυτη γνώση της δικής της θεϊκής πολυπλοκότητας – με μια δημιουργική ικανότητα άπειρων διαστάσεων που αναζητά να εκπληρώσει ακόμη και το ελάχιστο, πιο απόμακρο στοιχείο της δικής της αναστραμμένης πολυπλοκότητας. Με πιο απλά λόγια, κάθε ποσότητα ενέργειας είναι προικισμένη με μια ενσωματωμένη πρόσβαση δημιουργικότητας που αναζητά να ικανοποιήσει το ίδιο της το δυναμικό με όλες τις δυνατές παραλλαγές – και με τρόπο ώστε μια τέτοια ανάπτυξη να προάγει επίσης το δημιουργικό δυναμικό κάθε άλλης μερίδας της πραγματικότητας. 884 138 Όνειρα, Εξέλιξη και Εκπλήρωση Αξιών, Τόμος 1

 

50. Φανταστείτε σαν σε παιχνίδι (υπογραμμισμένο δύο φορές), όσο το δυνατόν περισσότερο, τις ανησυχίες σας να απομακρύνονται. Μπορεί να βοηθήσει αν φανταστείτε μπαλόνια με ετικέτες, στο ένα ασφάλεια, στο άλλο υγεία κλπ. – και να τα φαντάζεστε να πετούν μακριά ή να σκάζουν ή οτιδήποτε. Επαναλαμβάνω ότι αυτό πρέπει να γίνει σαν παιχνίδι. Μπορεί να εκπλαγείτε και να ενθουσιαστείτε σαν παιδιά με ένα καινούριο παιχνίδι. 2/xx 97 Ο Δρόμος προς την Υγεία

 

51. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά έχουν ακόμη αίσθηση ενότητας με το σύμπαν και με όλη τη ζωή, ακόμη κι όταν αρχίζουν να ξεχωρίζουν τον εαυτό τους σε ορισμένα επίπεδα από την ολότητα της ζωής για να αναζητήσουν την ικανοποίηση. Βλέποντας τον εαυτό τους ξεχωριστό και ανεξάρτητο από τα άλλα άτομα, διατηρούν ακόμη μια εσωτερική γνώση και ανάμνηση της αλλοτινής εμπειρίας της ενότητας με τη ζωή σαν σύνολο. 5/13 214 Ο Δρόμος προς την Υγεία

 

52. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ανεξάρτητα από τις συνθήκες, την ηλικία ή το φύλο, μπορείτε πραγματικά να αρχίσετε να ξαναβρίσκετε μέσα από τον εαυτό σας εκείνα τα αρχικά, πιο αθώα συναισθήματα, πεποιθήσεις και προσδοκίες. Είναι πολύ καλύτερα αν μπορείτε να φανταστείτε αυτήν την προσπάθεια περισσότερο σαν παιδικό παιχνίδι, παρά να τη σκέφτεστε σαν σοβαρή ενασχόληση ενηλίκων. 6/3 249 Ο Δρόμος προς την Υγεία

 

53. Επίσης φαίνεται ότι κάθε έμβρυο πρέπει φυσιολογικά να επιθυμεί να μεγαλώσει, να αναδυθεί ολόκληρο από τη μήτρα της μητέρας του και να αναπτυχθεί σε φυσιολογικό παιδί και ενήλικα. Όμως, υπ’ αυτούς τους όρους εξίσου πολλά έμβρυα θέλουν την εμπειρία της εμβρυακής κατάστασης χωρίς να περάσουν στα άλλα στάδια. Δεν έχουν καμία πρόθεση να φθάσουν στην πλήρη ανθρώπινη ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα, πολλά έμβρυα διερευνούν αυτό το στοιχείο ύπαρξης αμέτρητες φορές πριν αποφασίσουν να συνεχίσουν πιο πέρα και να βγουν από τη μήτρα. Τα έμβρυα που δεν αναπτύσσονται συνεισφέρουν παρόλα αυτά στο συνολικό βίωμα του σώματος και νιώθουν επιτυχημένα μέσα στη δική τους ύπαρξη. Η κατανόηση αυτών των θεμάτων μπορεί να βοηθήσει πολύ στην απάντηση της ερώτησης για τους θανάτους και τις ασθένειες της νεαρής ηλικίας και τις αποβολές. 6/15 285 Ο Δρόμος προς την Υγεία

 

54. Είμαι βέβαιος ότι τώρα θα έχετε τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό επίγνωση αυτού που μοιάζει αρκετά παράξενο: της ανάδυσης ενός εαυτού που παρατηρεί τον εαυτό, για τον οποίο έχετε συνήθως επίγνωση. Ένας εαυτός με ελαφρά διαφορετικό σύστημα χρόνου, ελαφρά διαφορετικό σημείο θεώρησης της πραγματικότητας, ένας εαυτός με μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στη φυσική ύλη που συνθέτει τη φυσική σας εικόνα, ένας εαυτός με αρκετά αποτελεσματικό έλεγχο πάνω στο προσωπικό σας μέλλον. 221 193 Οι Αρχικές Συνεδρίες, Βιβλίο 5

 

55. Η εργασία, ανάπτυξη και εμπειρία μας συμβαίνουν μέσα σ’ αυτό που ορίζω σαν στιγμιαίο σημείο. Εδώ, στο στιγμιαίο σημείο, η παραμικρή σκέψη αποδίδει καρπούς, η ελάχιστη δυνατότητα εκρήγνυται, οι πιθανότητες εξετάζονται στην ακρίβεια, το ελάχιστο ή το ισχυρότερο συναίσθημα διασκεδάζεται. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω καθαρά, μα το στιγμιαίο σημείο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο έχουμε την ψυχολογική εμπειρία μας. 514 21 Ο Σεθ Μιλάει

 

56. Τα αντιλαμβάνεστε (τα σώματά μας) σαν αντικείμενα, με όγκο, αποτελούμενα από οστά και σάρκα. Αλλά έχουν επίσης δομή από ήχο, φως και ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες που δεν αντιλαμβάνεστε. 624 89 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

57. Όταν νιώθετε την έγερση δυσάρεστων συναισθημάτων, πάρτε λίγο χρόνο και προσπαθήστε να καθορίσετε την πηγή τους. Οι απαντήσεις είναι διαθέσιμες πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύατε πριν. Αποδεχτείτε αυτά τα συναισθήματα σαν δικά σας αυτή τη στιγμή. Μην τα καταπιέζετε, τα αγνοείτε ή προσπαθείτε να τα αντικαταστήσετε με αυτά που θεωρείτε καλές σκέψεις. Καταρχήν να έχετε επίγνωση της πραγματικότητας των συναισθημάτων σας. Καθώς με το χρόνο αποκτάτε επίγνωση των πεποιθήσεών σας, θα δείτε πώς αυτές προκαλούν αυτόματα συγκεκριμένα συναισθήματα. Ένας άνθρωπος που είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν θυμώνει με το παραμικρό που του συμβαίνει, ούτε κουβαλάει κακίες. Όμως, ένας άνθρωπος που φοβάται για την αξία του, κάτω από παρόμοιες συνθήκες οργίζεται. Η ελεύθερη ροή των συναισθημάτων θα σας οδηγήσει πίσω στις συνειδητές πεποιθήσεις σας, αν δεν την παρεμποδίσετε. 642 199 Η Φύση της Προσωπικής Πραγματικότητας

 

58. Το άνθος – για το βολβό που το δημιουργεί και του υπενθυμίζει την ανάπτυξή του (το πιθανό μέλλον του) – είναι σαν τον μελλοντικό εαυτό σας σε δική σας ορολογία, ή τον πιο προχωρημένο εαυτό σας, που έχει τις απαντήσεις και στον οποίο μπορείτε πραγματικά να στηριχτείτε πρακτικά. Μπορείτε να δείτε τους θεούς με τον ίδιο τρόπο, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα και να κατανοήσετε κατά συνέπεια ότι μπορείτε να στηριχτείτε πάνω τους. 683 52 Η Άγνωστη Πραγματικότητα, Τόμος 1

 

59.  Η επίδραση του φωτός και της θερμότητας πάνω στο δέρμα είναι εξαιρετικά θεραπευτική. Οι άνθρωποι κάθονται κοντά στο τζάκι το χειμώνα επειδή αναγνωρίζουν ασυνείδητα τα θεραπευτικά αποτελέσματά του. 739 620 Η Άγνωστη Πραγματικότητα, Τόμος 2

 

60. Αν, για παράδειγμα, το σύμπαν ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής, ο ζωγράφος δεν θα είχε ζωγραφίσει πρώτα το σκοτάδι, μετά μια έκρηξη, μετά ένα κύτταρο, έπειτα τη συνένωση ομάδων κυττάρων σε έναν απλό οργανισμό, στη συνέχεια τον πολλαπλασιασμό αυτού του οργανισμού σε άλλους σαν κι αυτόν, ή δεν θα είχε ιχνογραφήσει μια αμοιβάδα ή ένα πρωτόζωο για να προχωρήσει προς τα πάνω – αλλά θα είχε ξεκινήσει με ένα πλαίσιο από φως, ένα αστάρι, στο οποίο όλοι οι οργανισμοί του κόσμου συμπεριλαμβάνονται, αν και όχι σε λεπτομέρεια. Έπειτα μέσα σε μια δημιουργικότητα, που προέρχεται από τον ίδιο τον πίνακα, τα χρώματα θα εμπλουτίζονταν, τα είδη θα έφθαναν την απεικόνισή τους, τα παραπετάσματα θα έπεφταν και οι θάλασσες θα φούσκωναν με την παλίρροια. 797 201 Η Φύση της Ψυχής

Comments are closed.