ΠΕΡΙΛΗΨΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 7 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 7 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Από την Ελένη Λούσση loussihealing2@gmail.com

 

Το  συγκεκριμένο σεμινάριο, «ΟΙ 7 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ» αποτελεί την πεμπτουσία των διδασκαλιών του DEEPACK CHOPRA.   Θα μπορούσε να ονομάζεται και:  7 Νόμοι της Πνευματικής Εξέλιξης, της Αρμονίας, ή της Ευτυχίας, της Ζωής, μιας και αναφερόμαστε στις ίδιες αρχές που χρησιμοποιεί η φύση για να δημιουργήσει οτιδήποτε που έχει υλική υπόσταση, οτιδήποτε αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις, κάθε τι που μπορούμε να ακούσουμε, να δούμε, να μυρίσουμε, να γευθούμε, ή να αγγίξουμε.

Όταν αυτή η γνώση ενσωματωθεί στην συνείδησή μας, θα μας προσφέρει την ικανότητα να προσελκύσουμε την Αφθονία σε όλα τα επίπεδα, με άκοπη ευκολία, στην στιγμή που η βάση της ανθρώπινης υπόστασης, είναι η καθαρή Συνειδητότητα, σε ένα πεδίο απεριόριστων πιθανοτήτων. Η ανθρώπινη έκφραση της Θείας Συνειδητότητα είναι προβολή της Θείας Συνειδητότητας σε ένα προσωρινό υλικό σώμα  και Νου.

Δεν είμαστε ούτε το σώμα, ούτε ο Νους, αλλά η καθαρή αγνή Συνειδητότητα πίσω από όλα αυτά, αξιοποιώντας τον Νου και το σώμα, σαν  οχήματα, σαν μέσον, σε όλη την διάρκεια της ζωής μας.

Το εύλογο ερώτημα λοιπόν που προκύπτει, είναι γιατί να εμπλέκεται η Θεία Συνειδητότητα με την Ύλη, να εμπλέκεται το Πνεύμα με την Ύλη ;

Ο KRYON, TOMPIAS, SETH κ.α. ισχυρίζονται ότι η έδρα μας είναι στις ανώτερες διαστάσεις, αλλά χρειαζόταν η ανθρωπότητα αυτό το πείραμα , το βίωμα του δυαδισμού, και της ελεύθερης βούλησης, να ξεφύγουμε ή  να τηρήσουμε τους νόμους.

Οι μη ενσαρκωμένες Θείες Συνειδητότητες, οι Άγγελοι, καθώς και τα ζώα, δεν έχουν την ελεύθερη βούληση, που συνεπάγεται συγκεκριμένες συνέπειες θετικές ή αρνητικές, που χρειάζεται να δούμε αν μπορούμε να συνδεθούμε ή να μη συνδεθούμε, με αυτές τις μεγάλες αλήθειες,   επιλέγοντας  Αγάπη ή φόβο, Ξεχωριστότητα ή ενότητα.

Είναι μια θυσία της θαρραλέας ψυχής, θυσιάζει την επίγνωση του αληθινού εαυτού, επιλέγει  να βιώσει την άγνοια, την λήθη, την πλάνη, για να ενθυμηθεί την επανένωση, την επαφή με την Πηγή της δημιουργίας και της Ύπαρξης, επαφή με την Θεία Συνειδητότητα που έχει δημιουργήσει το Σύμπαν.

Η επαφή με τον αληθινό εαυτό είναι σε σύνδεση με ότι υπάρχει, αν το προβάλουμε υλοποιούμε τις σκέψεις μας, υλοποιούμε την ενέργεια. Η ενεργειακή σκεπτομορφή υλοποιείται σε υλικό αντικείμενο, υλοποίηση της ενέργειας.

Με πρόθεση την δημιουργία, δημιουργούμε τα πάντα ( shri Satya Sai baba)

H σκέψη μας ενεργοποιεί το πεδίο, δεν υπάρχουν ουδέτερες σκέψεις. Οι σκέψεις μας είναι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας.

Υπάρχει όμως ευτυχώς, στην σοφία του σύμπαντος και της ανθρώπινης ύπαρξης, μία ενσωματωμένη καθυστέρηση υλοποίηση της σκέψης,(αδράνεια) για την ασφάλειά μας, επενεργώντας σαν δικλίδα ασφαλείας ,γιατί δεν υπάρχουν μόνο θετικές, αλλά και αρνητικές σκεπτομορφές,  διαφορετικά θα γινόταν άμεση υλοποίηση, όλων των αρνητικών σκέψεων.

 

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

 

Η επιτυχία στην ζωή θα μπορούσε να ορισθεί: 1.  Ως η συνεχής αύξηση και επέκταση της ευτυχίας, της ευδαιμονίας, η επαφή δηλαδή και η ενσωμάτωση των ποιοτήτων της ψυχής 2. Σταδιακή πραγμάτωση αξιόλογων στόχων. 3. Η ικανότητα ικανοποίησης της επιθυμίας χωρίς προσπάθεια, στην στιγμή που είμαστε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ θείας συνειδητότητας και Ύλης, δημιουργοί της πραγματικότητας μας, και συν δημιουργοί του σύμπαντος, και έχουμε έρθει με αυτό τον σκοπό.

Επιτυχία λοιπόν, είναι η ικανότητα να πραγματοποιούμε τις επιθυμίες και στόχους μας με άκοπη ευκολία, βρισκόμενοι στην ροή της δημιουργίας

Η επιτυχία περιλαμβάνει επίσης την καλή ολιστική υγεία, την ενεργητικότητα, τον ενθουσιασμό για την ζωή, τις υγιείς ολοκληρωμένες ανθρώπινες σχέσεις, την ελευθερία της έκφρασης, την ψυχοσωματική σταθερότητα και ισορροπία, την Ηρεμία, την γαλήνη και διαύγεια του πνεύματος ,την δημιουργικότητα, επίσης και την υλική αφθονία, που είναι μέρος όλων αυτών.

Αφθονία  επίσης είναι να διευρύνουμε την ουσία της Αγάπης,  της Ελευθερίας, που είναι συνώνυμα της αφθονίας, τις γνώσεις,. Αφθονία σημαίνει μια συνεχής δυναμική ροή του δίνουμε και παίρνομε με αποστασιοποίηση στο αποτέλεσμα, απελευθερωμένοι από την προσκόλληση  σώνει και καλά να πάρουμε από όπου δώσαμε.

Η ουσία της αφθονίας είναι η επαφή με τον εσώτερο ανώτερο εαυτό, με το πνεύμα.

Στην ουσία είμαστε το θείο μεταμφιεσμένο, και οι  Θεοί και Θεές που ενυπάρχουν μέσα μας σε εμβρυϊκή μορφή, ζητούν να εκδηλωθούν, να υλοποιηθούν, να ολοκληρωθούν, μέσα από μια  διαδικασία  από την οποία το ανεκδήλωτο (άκτιστο φως) εκδηλώνεται.

Όταν αρχίσουμε να βιώνουμε την ζωή μας συνεχώς και όχι περιστασιακά, σαν μια έκφραση του θείου, ερχόμενοι σε επαφή και αναγνωρίζοντας την θεότητα μέσα μας, την ουσία του αληθινού εαυτού,  τότε μόνο θα γνωρίσουμε την αληθινή έννοια του όρου επιτυχία.

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ

Σύμφωνα με την Κβαντική φυσική τα πάντα είναι ενέργεια. Το 99% είναι ΚΕΝΟ. Η δική μας Συνειδητότητα το φαντάζεται συμπαγές.

Ότι αντιλαμβανόμαστε έρχεται από το ανεκδήλωτο, είναι ενέργεια, η δική μας συνειδητότητα το φαντάζεται διαφορετικό.  Οι ψευδαισθήσεις του νου συντελούν στο να μη το βλέπουμε. Όσο θέλουμε να είμαστε σ’ αυτό το πεδίο ,το δημιουργούμε. Η αίσθηση ξεχωριστότητας σωμάτων και Ύλης είναι μια ψευδαίσθηση. Είμαστε προσωρινά κύματα ύλης που συντηρούνται. Η πραγματική φύση μας είναι καθαρή Συνειδητότητα που υπάρχει πίσω από αυτό . Το φως πέρα από το φιλμ δημιουργεί στην οθόνη ότι υπάρχει.

Όλα δηλαδή δημιουργούνται από την θεία συνειδητότητα. Δημιουργούμε ότι υπάρχει, και εκφραζόμαστε μέσα από αυτό. (παράδ. Φως ρεύμα λάμπα)

Το πεδίο εμφανίζεται με καμπυλότητες εκεί που υπάρχουν αντικείμενα. Οι περιορισμένες αισθήσεις μας δεν μας επιτρέπουν να το αντιληφθούμε. Ή αίσθηση ότι υπάρχουν ξεχωριστά σώματα είναι μια δημιουργία, μια ψευδαίσθηση του νου. Τα αντικείμενα τα διακρίνουμε μεταξύ τους μέσα από στενά όρια. Αυτή η φυσική των ορίων έχει τελειώσει. Κανένα αντικείμενο δεν έχει συγκεκριμένα όρια, επεκτείνεται στο άπειρο.  Όσο θέλουμε να είμαστε σε αυτό, ο εγκέφαλος παραμένει αδρανής, και τα θεωρεί μαγεία ή παραψυχολογία.

Ο περιορισμός των αισθήσεων δεν μας το επιτρέπει. Αν δούμε τον Ήλιο π.χ. τη Φωτόσφαιρα σε άλλα μήκη κύματος, βλέπουμε περιοχές που δεν βλέπουν τα μάτια. Η φωτόσφαιρα επεκτείνεται μέχρι τα όρια του ηλιακού μας συστήματος, και πέρα από αυτό, γεμίζει τα πάντα.

Τα ηλεκτρόνια που γνωρίσαμε στην φυσική του Λυκείου, είναι χωρίς όρια, ένα ενεργειακό ρευστό όπου βρίσκεται σε πλαίσια, αλλά χωρίς όρια.

Οι αισθήσεις μας διαθέτουν 3 αδυναμίες .α) Η όρασή μας διακρίνει ένα απειροελάχιστο της ακτινοβολίας β) αντικείμενα με μικρότερη διάμετρο δεν τα βλέπουμε γ) δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την απόσταση απειροελάχιστων σωματιδίων (σκόνης, μόρια, αέρα) τα βλέπουμε σαν ενωμένα.

Αν μπορούσαμε να διακρίνουμε όλες της ακτινοβολίες, όλα θα ήταν ενοποιημένα με το φως, ένα ενιαίο ενεργειακό ρευστό.

Το κενό που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι αισθήσεις μας θα το βλέπαμε σαν ένα πύκνωμα ενέργειας Θα βλέπαμε μέσα από τα άτομα, τα πρωτόνια, νετρόνια, τα στοιχεία δηλαδή που τα αποτελούν.

 

ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ «ΝΟΜΟΥ»

 

Πριν αρχίσουμε να καθορίζουμε ξεχωριστά τους 7 πνευματικούς νόμους, θα ήταν χρήσιμο να κατανοήσουμε την έννοια του νόμου.

Νόμος είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ο παρατηρητής γίνεται το αντικείμενο της παρατήρησης. Η ενοποίηση, το όλον, η διαδικασία μέσω της οποίας ο ονειρευτής υλοποιεί το ονείρεμα.

Τα πάντα στο Σύμπαν, στην Δημιουργία, οτιδήποτε μπορούμε να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις, είναι αποτέλεσμα, γεννιούνται από την μετατροπή  του ανεκδήλωτου σε εκδηλωμένο, του άγνωστου και αόρατου, σε εκδηλωμένο και ορατό.

Όλες οι φάσεις της δημιουργίας είναι διαδικασίες μέσα από τις οποίες ο Εαυτός ή η Θεότητα αυτοεκφράζεται.

Πηγή όλης της δημιουργίας είναι το Θείο ή πνεύμα. Διαδικασία της δημιουργίας είναι η θεότητα ή ο νους σε κίνηση. Το αντικείμενο της δημιουργίας είναι το Υλικό σύμπαν (συμπεριλαμβανομένου και του υλικού μας σώματος)

Αυτά τα τρία συστατικά της πραγματικότητας- Πνεύμα Νους και Σώμα, ή παρατηρητής, διαδικασία παρατήρησης και αντικείμενο παρατήρησης– είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Όλα προέρχονται από το ίδιο σημείο.

Το πεδίο της καθαρής δυνατότητας που είναι φύση ανεκδήλωτη.

Οι φυσικοί νόμοι του Σύμπαντος, συνιστούν την πραγματικότητα αυτή της συνειδητότητας σε κίνηση.

Όταν κατανοήσουμε και εφαρμόσουμε αυτούς τους νόμους στην ζωή μας, έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ότι θελήσουμε, στην στιγμή που και η φύση χρησιμοποιεί ακριβώς τους ίδιους νόμους, για να δημιουργήσει ένα γαλαξία, ένα δάσος, ένα άστρο ή μια ανθρώπινη οντότητα, μπορούν να φέρουν και την εκπλήρωση των πιο βαθιών επιθυμιών και υλοποίηση των στόχων  μας.

Γνωρίζοντας και τηρώντας τον πνευματικό νόμο, εναρμονιζόμαστε με την φύση και αποκτούμε ότι κι αν θελήσουμε, με ξεγνοιασιά, χαρά και αγάπη, χωρίς προσκόλληση στο όποιο αποτέλεσμα.

Η υλική αφθονία σε όλες της τις εκφάνσεις, είναι ένα μόνο από τα πράγματα που κάνει το ταξίδι πιο ευχάριστο, όμως μη ξεχνάμε ότι συμπεριλαμβάνεται η καλή υγεία, η ενέργεια, οι ολοκληρωμένες ανθρώπινες σχέσεις πλαισιωμένες με αγάπη αποδοχή και κατανόηση, αγάπη και αποδοχή του εαυτού μας, αναγνώριση της θεότητας μέσα μας, ελευθερία έκφρασης και δημιουργίας, διαύγεια πνεύματος, ψυχοσωματική ισορροπία , και αποταύτιση από την προσκόλληση στο αποτέλεσμα.

 

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ.

===========

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 7 ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ  – ΜΑΘΗΜΑ 2

ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ DEEPAK CHOPRA

Αρχικά, γίνεται μια αναφορά στις διδασκαλίες του SETH .

 O SETH είναι ένα πνεύμα που έχει ολοκληρώσει όλες τις ενσαρκώσεις, και μέσω του διάμεσου της Jane Roberts, η οποία μάλιστα ήταν αντίθετη σε όσα τις μετέφερε, μας μεταφέρει την εμπνευσμένη διδασκαλία του για την υλοποίηση των σκέψεων, και πως δημιουργούμε αποκλειστικά εμείς την πραγματικότητα μας.

******

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ SETH ΜΕΣΩ ΤΗΣ JANEROBERTS (Διάμεσο )ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

SETH

Όταν εισέρχομαι στο σύστημά σας, κινούμαι δια μέσου μιας σειράς νοητικών και ψυχικών γεγονότων. Τα γεγονότα αυτά εσείς θα τα ερμηνεύσετε σαν χώρο και χρόνο, και χρησιμοποιώ αυτούς τους όρους συχνά, γιατί πρέπει να μιλάω στην γλώσσα την δική σας και όχι την δική μου.

 

Κάθε σκέψη, και κάθε συναίσθημα ή συγκίνηση, αυτόματα αποκτά υπόσταση, σαν απλή ή πολύπλοκη ηλεκτρομαγνητική μονάδα, πράγμα που οι επιστήμονές σας δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει.

 

Κάθε φορά που κατευθύνετε προς κάποιο άτομο σκέψεις έντονα φορτισμένες συναισθηματικά, του στέλνετε και ένα ομοίωμα του εαυτού σας, μια πραγματική εικόνα κάτω από την ένταση της υλοποιημένης σκέψης.

 

Είστε φτιαγμένοι από τα ίδια συστατικά που είναι φτιαγμένη μια καρέκλα, μια πέτρα, ένα μαρούλι, ένα πουλί. Σε μια γιγαντιαία συνεργατική προσπάθεια ολόκληρη η συνειδητότητα συνενώνεται για να δημιουργήσει τις μορφές που υπάρχουν γύρω σας, μέσα στο πεδίο της αντιληπτικότητας  σας

 

Seth  H οντότητα, ή, µε άλλα λόγια, η ψυχή, έχει πιο πολύπλοκη (πολυδιάστατη)φύση και πολύ πιο δημιουργικό περιεχόμενο απ’ ότι της απέδωσαν ποτέ ακόµα και οι θρησκείες σας. Χρησιμοποιεί άπειρους τρόπους αντιληπτικότητας κι έχει υπό τον έλεγχό της πολλά άλλα είδη Συνειδητότητας.  H ιδέα σας για  την ψυχή είναι σίγουρα περιορισµένη, λόγω της τρισδιάστατης αντίληψης σας.

. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, αλλά σε δική σας ορολογία υπάρχει φως µέσα στο σκοτάδι. Το φως έχει περισσότερες εκδηλώσεις από τη φυσική του εκδοχή, ώστε, ακόµη και όταν δεν εκδηλώνεται φυσικά, υπάρχει φως παντού, και αυτό το φως είναι η πηγή της φυσικής σας εκδοχής και των φυσικών του νόµων.

4. Η ύλη δηµιουργείται συνεχώς, αλλά κανένα συγκεκριµένο αντικείµενο δεν είναι από µόνο του συνεχές. Για παράδειγµα, δεν υπάρχει κανένα φυσικό αντικείµενο που να µην φθείρεται µε το χρόνο.

 5. Αντί γι’ αυτό υπάρχουν συνεχείς δηµιουργίες ψυχικής ενέργειας µέσα σ’ ένα φυσικό πλαίσιο που φαίνεται να έχει µία λίγο ή πολύ συµπαγή εµφάνιση.

6. Η ενέργεια που προβάλλεται σε κάθε είδος δοµής, ψυχικής ή φυσικής, δεν µπορεί να αναιρεθεί, αλλά πρέπει να ακολουθεί τους νόµους της συγκεκριµένης µορφής στην οποία έχει προσωρινά µορφοποιηθεί.

Mία βασική διαφορά ανάµεσα στο δικό µου περιβάλλον και στο δικό σας είναι ότι εσείς πρέπει να υλοποιείτε τις σκέψεις σας σα φυσική ύλη.   Θυµηθείτε επίσης ότι αν η φυσική πραγµατικότητα είναι µε την ευρύτερη έννοια µια αυταπάτη, τότε είναι µία αυταπάτη που τη δηµιουργεί µία ακόµα µεγαλύτερη αυταπάτη.  Όµως, η αυταπάτη αυτή καθ’ αυτή, έχει κάποιο νόηµα και κάποιο σκοπό.

H τρισδιάστατη  εµπειρία είναι ένα αξιόλογο κέντρο για µάθηση.  H προσωπικότητά σας, όπως την ξέρετε, µαζί και οι αναµνήσεις της, θα διατηρηθούν, αλλά αυτό είναι µονάχα ένα µέρος του όλου εαυτού σας, όπως η παιδική σας ηλικία, σ’ αυτή τη ζωή σας, είναι µεν ένα σηµαντικό µέρος της τωρινής σας προσωπικότητας, αλλά τώρα είστε κάτι πολύ παραπάνω από παιδί.

Θα συνεχίσετε να µεγαλώνετε και να εξελίσσεστε, και θα γνωρίσετε και άλλα περιβάλλοντα, όπως αφήσατε πίσω σας την παιδική ηλικία. Aλλά τα περιβάλλοντα δεν είναι αντικειμενικά  πράγματα, δεν είναι ένα συνονθύλευμα αντικειμένων που υπάρχουν ανεξάρτητα από σας.

Oι επιστήμονές σας τελικά μαθαίνουν αυτό που οι φιλόσοφοι ξέρουν εδώ και αιώνες, ότι ο νους μπορεί να επηρεάσει την ύλη, αλλά έχουν ακόμα ν’ ανακαλύψουν ότι ο νους µμπορεί να  δημιουργήσει  ύλη. Αντίθετα, η φυσική μορφή σας, το σωματικό σας περιβάλλον, είναι η φυσική υλοποίηση των σκέψεών σας, των συναισθημάτων σας και των ερμηνειών σας.

O “εσώτερος εαυτός”  είναι εκείνος που διαμορφώνει το σώμα µετατρέποντας, µε κάποιο μαγικό τρόπο, τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας σε φυσικά µέλη.

Tο κάθε συναίσθηµα, συγκίνηση ή σκέψη, έχει τη δικιά του ηλεκτροµαγνητική πραγµατικότητα, που είναι και µοναδική.

 Kατά κάποιον τρόπο, τα τρισδιάστατα αντικείµενα δηµιουργούνται όπως περίπου δηµιουργούνται οι εικόνες στην τηλεόραση, αλλά µε µία µεγάλη διαφορά.   Aν δεν είσαι συντονισµένος σε αυτή την ειδική συχνότητα, τότε δεν θ’ αντιλαµβάνεσαι τα φυσικά αντικείµενα καθόλου.

Kαθένας από σας ενεργεί σα µετασχηµατιστής.  Aσυνείδητα και αυτόµατα µετατρέπει εξαιρετικά πολύπλοκες ηλεκτροµαγνητικές µονάδες σε φυσικά αντικείµενα. 

Kάθε σκέψη και κάθε συναίσθηµα ή συγκίνηση αυτόµατα αποκτά υπόσταση σαν απλή ή πολύπλοκη ηλεκτροµαγνητική µονάδα, πράγµα που οι επιστήµονές σας δεν έχουν ακόµα διαπιστώσει.

Mπορούµε, µε την έννοια τη δικά σας, να βρισκόµαστε ταυτόχρονα σε πολλά µέρη γιατί συνειδητοποιούµε την αληθινή κινητικότητα της συνειδητότητας. Tώρα,  κάθε φορά που κατευθύνετε προς κάποιο άτοµο σκέψεις έντονα φορτισµένες συναισθηµατικά, του στέλνετε κι ένα οµοίωµα του εαυτού σας, µια πραγµατική εικόνα κάτω από την ένταση της υλοποιηµένης σκέψης. 

Tα υλικά αντικείµενα είναι το αποτέλεσµα ενός άλλου είδους έκφρασης.  Tα δηµιουργείτε ακριβώς όπως δηµιουργείτε τις λέξεις.  Δεν εννοώ ότι τα δηµιουργείτε µε τα χέρια σας ή βιοµηχανικά, εννοώ ότι τα αντικείµενα είναι φυσικά υποπροϊόντα της εξέλιξης του είδους σας όπως είναι και οι λέξεις. 

Δεν γνωρίζετε πώς µεταφράζετε τα σύµβολα αυτά πάνω σ’ αυτήν την σελίδα σε σκέψεις και µετά τ’ αποθηκεύετε ή πώς τα κάνετε να λειτουργούν για σας.  Aφού οι µηχανισµοί της φυσιολογικής οµιλίας σας είναι τόσο λίγο γνωστοί στο συνειδητό επίπεδο δεν πρέπει να σας προκαλεί κατάπληξη ότι δεν έχετε συναίσθηση των πιο περίπλοκων εργασιών που εκτελείτε, όπως είναι η συνεχής δηµιουργία του υλικού σας περιβάλλοντος σαν ένα τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης.

Mόνο αν κατανοήσει κανείς την φύση της συνεχούς µετάφρασης σκέψεων και επιθυµιών σε υλικά αντικείµενα, µπορεί να συνειδητοποιήσει την αληθινή του εξάρτηση από τις περιστάσεις, τον χρόνο και το περιβάλλον.

Στον ίδιο “χώρο” που υπάρχει ο κόσµος σας, συνυπάρχουν κι άλλα είδη συνειδητοτήτων.  Δεν διακρίνουν τα υλικά σας αντικείµενα γιατί η πραγµατικότητά τους αποτελείται από µία διαφορετική δοµή καµουφλαρίσµατος.  Δεν τους αντιλαµβάνεστε και δεν σας αντιλαµβάνονται. 

Yπάρχουν 4  σηµεία απόλυτου συντονισµού που τέµνουν όλες τις πραγµατικότητες.

 Aυτά τα σηµεία συντονισµού λειτουργούν επίσης και σαν κανάλια µέσα από τα οποία ρέει η ενέργεια και σαν αόρατα µονοπάτια που οδηγούν από την µία πραγµατικότητα στην άλλη.  Λειτουργούν επίσης και σαν µετασχηµατιστές και σας παρέχουν πολλή από την παραγωγική ενέργεια που σας είναι απαραίτητη για να δηµιουργείτε.

Mόνο αν κατανοήσει κανείς την φύση της συνεχούς µετάφρασης σκέψεων και επιθυµιών, όχι σε σκέψεις, σ’ αυτήν την περίπτωση, αλλά σε υλικά αντικείµενα, µπορεί να συνειδητοποιήσει την αληθινή του εξάρτηση από τις περιστάσεις, τον χρόνο και το περιβάλλον.

O χώρος σας είναι γεµάτος µε τα δευτερεύοντα σηµεία συντονισµού και όπως θα δείτε και αργότερα, αυτά είναι απαραίτητα για να µπορέσετε να µετατρέψετε σκέψεις και συναισθήµατα σε ύλη.  Όταν µία σκέψη ή ένα συναίσθηµα αποκτήσει µία ορισµένη ένταση, αυτόµατα έλκει τη δύναµη ενός από αυτά τα σηµεία και τότε φορτίζεται και κατά κάποιον τρόπο αυξάνεται, όχι όµως σε µέγεθος.

Aυτά τα σηµεία επηρεάζουν αυτό που εσείς ονοµάζετε χρόνο και χώρο.  Γι αυτό υπάρχουν ορισµένα σηµεία µέσα στον χρόνο και στον χώρο (µε τους δικούς τους όρους πάντοτε) που βοηθούν περισσότερο από άλλα και όπου και οι ιδέες και η ύλη φορτίζονται περισσότερο.  Πρακτικά αυτό θα πει ότι τα κτίρια αντέχουν µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα µε δικά σας λόγια, οι ιδέες που παίρνουν µορφή θα είναι σχετικά αιώνιες.  Oι πυραµίδες είναι ένα παράδειγµα γι αυτό που µιλάµε.

Aυτά τα σηµεία συντονισµού – είτε κυρίου συντονισµού, είτε δευτερεύοντα – αντιπροσωπεύουν συσσωρεύσεις ή ίχνη ανόθευτης ενέργειας, υπερβολικά µικροσκοπικής αν το δει κανείς από την άποψη του όγκου – µικρότερης από οποιοδήποτε µόριο – που γνωρίζουν οι επιστήµονές σας, αλλά που αποτελείται από ατόφια ενέργεια.  Όµως αυτή η ενέργεια πρέπει να ενεργοποιηθεί.  Mέχρι τότε θα βρίσκεται σε ύπνωση και δεν µπορεί να ενεργοποιηθεί υλικά.

Tώρα, αυτό είναι πολύ απλοποιηµένο αλλά η υποκειµενική εµπειρία οποιασδήποτε συνειδητότητας εκφράζεται αυτόµατα σαν ηλεκτροµαγνητικές µονάδες ενέργειας. Aυτές υπάρχουν “κάτω” από το πεδίο οποιασδήποτε συνειδητότητας που εκφράζεται αυτόµατα σαν ηλεκτροµαγνητικές µονάδες ενέργειας. Aυτές υπάρχουν “κάτω” από το πεδίο της ύλης.  Eίναι αν θέλετε µόρια που µόλις έχουν αρχίσει να υπάρχουν και δεν έχουν ακόµη φανερή υλική µορφή.

Aυτές οι µονάδες είναι φυσικές εκπορεύσεις από όλων των ειδών τις συνειδητότητες.   Σπάνια υπάρχουν µεµονωµένοι αλλά ενεργούν από κοινού κάτω από ορισµένους νόµους. 

H σχετική τους “διάρκεια” εξαρτάται από την αρχική ένταση που τις δηµιούργησε.  Δηλαδή την ένταση γύρω από την αρχική σκέψη, συναίσθηµα, ερέθισµα ή αντίδραση που τις δηµιούργησε.  Kαι πάλι, απλοποιώντας πάρα πολύ τα πράγµατα εδώ, µπορούµε να πούµε ότι κάτω από ορισµένες συνθήκες οι µονάδες αυτές συµπυκνώνονται σε ύλη.

 

Ένα µόριο θα έµοιαζε µεγάλο σαν πλανήτης δίπλα σε µία τέτοια µονάδα.  Tα άτοµα και τα µόρια, οι πλανήτες και αυτές οι ηλεκτροµαγνητικές µονάδες είναι απλά διαφορετικές εκδηλώσεις των ίδιων αρχών που δηµιουργούν τις ίδιες τις µονάδες.  Eίναι µόνο η σχετική θέση σας, η συγκέντρωσή σας σ’ ένα έκδηλο χώρο και χρόνο που κάνει αυτά όλα να μοιάζουν τόσο απίθανα. 

Kάθε σκέψη ή συναίσθηµα λοιπόν υπάρχει σαν ηλεκτροµαγνητική ενεργειακή µονάδα ή σαν ένας συνδυασµός µονάδων που κάτω από ορισµένες συνθήκες …, αναδύονται µέσα στη δοµή της ύλης.  Aυτή η ανάδυση σε ύλη συµβαίνει σαν ένα ουδέτερο “αποτέλεσµα” άσχετα από την φύση οποιασδήποτε σκέψης ή συναισθήµατος.

 Nοερές εικόνες, συνοδευόµενες από δυνατό συναίσθηµα, µπορούν να γίνουν, λοιπόν, το σχεδιάγραµµα πάνω στο οποίο θα δηµιουργηθεί ένα αντίστοιχο υλικό αντικείµενο ή κατάσταση ή γεγονός.

H ένταση, λοιπόν, ενός συναισθήµατος ή µίας σκέψης ή νοερής εικόνας, είναι τελικά ο σηµαντικός παράγοντας που καθορίζει την επακόλουθη υλοποίηση. H ένταση είναι ο κορµός γύρω από τον οποίο σχηµατίζονται οι ηλεκτροµαγνητικές µονάδες ενέργειας.

Πριν κλείσω το θέµα πάντως, θα ήθελα να σας θυµίσω ότι αυτές οι εκπορεύσεις εγείρονται σε διάφορους βαθµούς από κάθε συνειδητότητα και όχι µόνο από τη δική σας. 

Aυτό περιλαµβάνει και την κυτταρική συνειδητότητα, έτσι ώστε ένα αόρατο πλέγµα ηλεκτροµαγνητικών µονάδων διαπερνάει ολόκληρη την ατµόσφαιρά σας.  Kαι πάνω σ’ αυτό το πλέγµα και από αυτό το πλέγµα σχηµατίζεται στη συνέχεια η ύλη.

 Το επίπεδό σας είναι ένας χώρος εξάσκησης στο χειρισµό της ενέργειας.

 Αντιλαµβάνεστε τα σώµατά µας σαν αντικείµενα, µε όγκο, αποτελούµενα από οστά και σάρκα. Αλλά έχουν επίσης δοµή από ήχο, φως και ηλεκτροµαγνητικές ιδιότητες που δεν τις αντιλαµβάνεστε. 

Το άτοµο είναι φτιαγµένο να νιώθει αδύναµο, στο έλεος των γιατρών και νοσοκόµων.

 Ο ασθενής ωθείται να µεταφέρει τη δική του αίσθηση δύναµης σε άλλους, πράγµα που µεγαλώνει ακόµη πιο πολύ τη δυστυχία του. Αυτό µε τη σειρά του ενισχύει την αίσθηση αδυναµίας που δηµιούργησε την κατάστασή του.

Η Ασθένεια είναι η αποτυχία να λυθεί ένα νοητικό ή ψυχολογικό πρόβληµα µε σωστό τρόπο… Η ενέργεια που θα χρησιµοποιούνταν στην επίλυση του προβλήµατος ξοδεύεται για τη διατήρηση της ασθένειας. Εποµένως είναι απαραίτητο να γίνει µια προσπάθεια, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για την επίλυση του προβλήµατος, το οποίο πρέπει βέβαια να αποκαλυφθεί από το εγώ, που το έχει αποφύγει.

Η αρρώστια και ο πόνος είναι τα αποτελέσµατα λανθασµένης κατεύθυνσης της δηµιουργικής ενέργειας. Εντούτοις, είναι µέρος της δηµιουργικής δύναµης. Δεν προέρχονται από πηγή διαφορετική από την υγεία και τη ζωτικότητα. Ο πόνος δεν είναι καλός για την ψυχή, εκτός κι αν σας διδάσκει πώς να σταµατήσετε να υποφέρετε. Αυτός είναι ο σκοπός του.

Υπάρχουν διάφορα βασικά αξιώµατα µεγαλύτερης σηµασίας και πολλά µικρότερης.

 1: Ενέργεια και δράση είναι βασικά το ίδιο, αν και καµία από τις δύο δεν πρέπει να ταυτίζεται απαραίτητα µε τη φυσική κίνηση.

 2: Όλα τα αντικείµενα έχουν την απαρχή τους βασικά στη νοητική δράση. Η νοητική δράση είναι εστιασµένη ψυχική ενέργεια.

 3 : Η διάρκεια δεν είναι θέµα χρόνου αλλά έχει σε σχέση µε την ένταση.

4.  Τα αντικείµενα είναι ποσά ενέργειας που γίνονται αντιληπτά µε εξαιρετικά ιδιαίτερο τρόπο.

 5:  Η σταθερότητα στην αλληλουχία του χρόνου δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα αντικείµενο, παρά µόνο σαν βασικό αξίωµα µέσα στο φυσικό σύµπαν.

 6. : Ο χώρος σαν περιορισµός δεν υπάρχει.

7. : Το παρόν στο χώρο είναι εδώ περισσότερο αντιληπτό.

 8. : Οι µόνοι περιορισµοί µέσα στην εσωτερική πραγµατικότητα είναι νοητικοί περιορισµοί , ή ψυχικοί περιορισµοί.

Όταν νιώθετε να διεγείρονται δυσάρεστα συναισθήματα, πάρτε λίγο χρόνο και προσπαθήστε να καθορίσετε την πηγή τους. Οι απαντήσεις είναι διαθέσιµες πολύ περισσότερο από ότι πιστεύατε πριν.

 Αποδεχτείτε αυτά τα συναισθήµατα σαν δικά σας αυτή τη στιγµή.

 Μην τα καταπιέζετε, µην τα αγνοείτε και µην προσπαθείτε να τα αντικαταστήσετε µε αυτά που θεωρείτε καλές σκέψεις.

 Καταρχήν να έχετε επίγνωση της πραγµατικότητας των συναισθηµάτων σας. Καθώς µε το χρόνο αποκτάτε επίγνωση των πεποιθήσεών σας, θα δείτε πώς αυτές προκαλούν αυτόµατα συγκεκριµένα συναισθήµατα.

 Ένας άνθρωπος που είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν θυµώνει µε το παραµικρό που του συµβαίνει, ούτε κουβαλάει κακίες. Όµως, ένας άνθρωπος που φοβάται για την αξία του, κάτω από παρόµοιες συνθήκες οργίζεται.

 Η ελεύθερη ροή των συναισθηµάτων θα σας οδηγήσει πίσω στις συνειδητές πεποιθήσεις σας, αν δεν την παρεµποδίσετε.

 Αν, για παράδειγµα, το σύµπαν ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής, ο ζωγράφος θα είχε ξεκινήσει µε ένα πλαίσιο από φως, ένα αστάρι, στο οποίο όλοι οι οργανισµοί του κόσµου συµπεριλαµβάνονται, αν και όχι σε λεπτοµέρεια. Έπειτα µέσα σε µια δηµιουργικότητα, που προέρχεται από τον ίδιο τον πίνακα, τα χρώµατα θα εµπλουτίζονταν, τα είδη θα έφθαναν την απεικόνισή τους, τα παραπετάσματα θα έπεφταν και οι θάλασσες θα φούσκωναν µε την παλίρροια.

 Στο δικό σας σύστηµα πραγµατικότητας µαθαίνετε τι είναι νοητική ενέργεια και πώς να τη χρησιµοποιείτε. Το κάνετε αυτό µεταµορφώνοντας διαρκώς τις σκέψεις και τα συναισθήµατά σας σε φυσικές µορφές.

 Αντιλαµβανόµενοι το εξωτερικό περιβάλλον, παίρνετε µια καθαρή εικόνα της εσωτερικής σας ανάπτυξης. Αυτό που φαίνεται να είναι µια αντίληψη, ένα αντικειµενικό συγκεκριµένο γεγονός, ανεξάρτητο και ξεχωριστό από εσάς τον παρατηρητή, είναι η φυσική υλοποίηση των εσωτερικών συναισθηµάτων, της ενέργειας και του νοητικού περιβάλλοντος του παρατηρητή. 

Αντιµετωπίζοντας το υλικό σύστηµα, η συνειδητότητα περνάει µία από τις σοβαρότερες διαδικασίες στην εκµάθηση του χειρισµού της ίδιας της ενέργειάς της.

Ο φόβος, τα αποτελέσµατα της κακοδιαχείρισης και η τρωτότητα είναι οι µέθοδοι διδασκαλίας που κάθε ψυχή έχει αποδεχτεί πριν από την είσοδό της στο σύστηµά σας.

Το άνθος – για το βολβό που το δηµιουργεί και του υπενθυµίζει την ανάπτυξή του (το πιθανό µέλλον του) – είναι σαν τον µελλοντικό εαυτό σας σε δική σας ορολογία, ή τον πιο προχωρηµένο εαυτό σας, που έχει τις απαντήσεις και στον οποίο µπορείτε πραγµατικά να στηριχτείτε πρακτικά. Μπορείτε να δείτε τους θεούς µε τον ίδιο τρόπο, αλλά σε µεγαλύτερη κλίµακα και να κατανοήσετε κατά συνέπεια ότι µπορείτε να στηριχτείτε πάνω τους.

Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να µάθετε ή να καταστρέψετε το όλο σύστηµα.

 Σε κανένα άλλο σύστηµα πραγµατικότητας δεν υπάρχουν τόσο δραστικοί όροι. Γι’ αυτό το λόγο ο εσώτερος εαυτός αναχαιτίζει πολλή από τη γνώση του. Δεν πρέπει να στηριχθεί στο πολύ βασικό γεγονός ότι µέσα και πίσω από το σύστηµα υπάρχει ανακούφιση.

 Πρέπει να πιστέψετε στη φυσική πραγµατικότητα και να αποδεχτείτε την τρωτότητα.

 Το πνεύµα σας ενώθηκε µε τη σάρκα και µπήκε µέσα στη σάρκα, για να βιώσει έναν κόσµο απίστευτου πλούτου, για να βοηθήσει στη δηµιουργία µιας διάστασης πραγµατικότητας χρωµάτων και µορφής.

 Το πνεύµα σας γεννήθηκε µέσα σε σάρκα για να εµπλουτίσει µια θαυµάσια περιοχή της επίγνωσης των αισθήσεων, για να νιώσει την ενέργεια διαµορφωµένη σε υλική µορφή. Είστε εδώ για να χρησιµοποιήσετε, να απολαύσετε και να εκφραστείτε µέσα από το σώµα. Είστε εδώ για να βοηθήσετε στη µεγάλη διεύρυνση της συνειδητότητας.

 Δεν είστε εδώ για να κλαίτε για τα βάσανα της ανθρώπινης κατάστασης, αλλά για να την αλλάξετε όταν δεν τη βρίσκετε της αρεσκείας σας, µέσα από τη χαρά, τη δύναµη και τη ζωτικότητα που υπάρχει µέσα σας, να δηµιουργήσετε το πνεύµα όσο µπορείτε πιο πιστό και όµορφο µέσα στη σάρκα. .

Γι’ αυτό το λόγο το παρόν είναι το σηµείο δύναµης στην τρέχουσα ζωή σας, όπως τη θεωρείτε. Αν δώσετε µεγαλύτερη δύναµη στο παρελθόν, τότε δεν θα νιώθετε αποτελεσµατικός και θα αρνηθείτε στον εαυτό σας τη δική σας ενέργεια.

 Κατά κάποιον τρόπο κάθε νύχτα ταξιδεύετε µπρος και πίσω µέσα από ατµόσφαιρες και σηµεία εισόδου, για τα οποία δεν έχετε επίγνωση. Στον ύπνο σας πραγµατικά ταξιδεύετε, ξανά, σ’ εκείνες τις απέραντες αποστάσεις ανάµεσα στη γέννηση και το θάνατο.

 Η συνειδητότητά σας, όπως τη θεωρείτε, υπερβαίνει αυτά τα άλµατα και κρατά τη δική της αίσθηση συνέχειας.

Ειρηνικές σκέψεις, ιδιαίτερα εν µέσω χάους, προσφέρουν µεγάλη ενέργεια. Άνθρωποι που µπορούν να αγνοήσουν τη φυσική παρουσία πολέµων και σκόπιµα κάνουν ειρηνικές σκέψεις θα πετύχουν – αλλά στη δική σας ορολογία η λέξη “ήρεµος” έφθασε να σηµαίνει άνευρος, ανεπαρκής, χωρίς ενέργεια.

Ένα από τους πιο βασικούς ορισµούς, σχεδόν ακατανόητος στο δικό σας λεξιλόγιο, η ενέργεια δεν διαιρείται. Δεν µπορεί να υπάρχουν ποσότητες ή µέρη της, επειδή δεν αποτελεί οντότητα όπως µια πίτα, για να µπορεί να κατατµηθεί.

Επίσης φαίνεται ότι κάθε έµβρυο πρέπει φυσιολογικά να επιθυµεί να µεγαλώσει, να αναδυθεί ολόκληρο από τη µήτρα της µητέρας του και να αναπτυχθεί σε φυσιολογικό παιδί και ενήλικα. Όµως, υπ’ αυτούς τους όρους εξίσου πολλά έµβρυα θέλουν την εµπειρία της εµβρυακής κατάστασης χωρίς να περάσουν στα άλλα στάδια. Δεν έχουν καµία πρόθεση να φθάσουν στην πλήρη ανθρώπινη ανάπτυξη. Στην πραγµατικότητα, πολλά έµβρυα διερευνούν αυτό το στοιχείο ύπαρξης αµέτρητες φορές πριν αποφασίσουν να συνεχίσουν πιο πέρα και να βγουν από τη µήτρα.

Τα έµβρυα που δεν αναπτύσσονται συνεισφέρουν παρόλα αυτά στο συνολικό βίωµα του σώµατος και νιώθουν επιτυχηµένα µέσα στη δική τους ύπαρξη. Η κατανόηση αυτών των θεµάτων µπορεί να βοηθήσει πολύ στην απάντηση της ερώτησης για τους θανάτους και τις ασθένειες της νεαρής ηλικίας και τις αποβολές. 

 Φανταστείτε σαν σε παιχνίδι, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις ανησυχίες σας να αποµακρύνονται. Μπορεί να βοηθήσει αν φανταστείτε µπαλόνια µε ετικέτες, στο ένα ασφάλεια, στο άλλο υγεία κλπ. – και να τα φαντάζεστε να πετούν µακριά ή να σκάζουν ή οτιδήποτε. Επαναλαµβάνω ότι αυτό πρέπει να γίνει σαν παιχνίδι. Μπορεί να εκπλαγείτε και να ενθουσιαστείτε σαν παιδιά µε ένα καινούριο παιχνίδι.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα τα µικρά παιδιά έχουν ακόµη αίσθηση ενότητας µε το σύµπαν και µε όλη τη ζωή, ακόµη κι όταν αρχίζουν να ξεχωρίζουν τον εαυτό τους σε ορισµένα επίπεδα από την ολότητα της ζωής για να αναζητήσουν την ικανοποίηση. Βλέποντας τον εαυτό τους ξεχωριστό και ανεξάρτητο από τα άλλα άτοµα, διατηρούν ακόµη µια εσωτερική γνώση και ανάµνηση της αλλοτινής εµπειρίας της ενότητας µε τη ζωή σαν σύνολο.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ  ROBERT ELIA NAJEMY

 

Οι σκέψεις μας υλοποιούνται στον χώρο-χρόνο. Η ψυχή είναι πολυδιάστατη φύση, έχει άπειρους τρόπους αντιληπτικότητας

 

Τα αντικείμενα υπάρχουν σαν σκέψεις για ένα χρονικό διάστημα. Διατηρούνται από ψυχική ενέργεια και κάποια στιγμή αποσυνδέονται

 

Κάθε σκέψη έχει ένα μέλλον, μπορεί να υπάρχει μόνο όσο προβάλλεται. Ότι υπάρχει στο υλικό σύμπαν, υπάρχει όσο προβάλλεται από τις φυσικές δυνάμεις.

 

Είμαστε μια αυταπάτη. Επιλέξαμε αυτό το σκηνικό για πρόκληση δημιουργίας. Δεν είμαστε αυτό, είτε πετύχουμε ή όχι, αυτό δεν αλλάζει. Δεν είμαστε η προβολή στην Ύλη. Όταν τελειώσει η εμπειρία της ενσάρκωσης, ερχόμαστε σε επαφή με όλες τις μνήμες που περιλαμβάνονται σε όλες τις ενσαρκώσεις μας.

Ο νους μπορεί να επηρεάσει την ύλη, καθώς επίσης και να δημιουργήσει την ύλη.

Είμαστε δημιουργία των σκέψεων και συναισθημάτων μας. Η δύναμη της υλοποίησης των σκέψεων.  Ενεργούμε σαν μετασχηματιστές ενέργειας. Σκέψη και συναίσθημα αποκτούν υπόσταση. Όλα είναι δημιουργία του νου. Υπάρχουν κι άλλα είδη Συνειδητότητας που δεν τα αντιλαμβανόμαστε ούτε μας αντιλαμβάνονται.

Σαν άτομα έχουμε μεγάλη σημασία. Είμαστε μια τρύπα που ρέει ενέργεια.

Η ενέργεια του κενού σε σύγκριση με την ενέργεια που υπάρχει σε 1 κυβ.ύλης είναι πολύ μεγαλύτερη. Η σκέψη μας , οι νοερές εικόνες, τα συναισθήματα, υλοποιούν αυτή την ενέργεια. Οι αρνητικές σκέψεις, η κριτική μορφοποιούν αρνητικά το ουδέτερο πεδίο ενέργειας. Είμαστε συνδεδεμένοι με το κοινό υποσυνείδητο της ανθρωπότητας.

Δημιουργία του νου σε παράλληλες πραγματικότητες, μορφές δημιουργία της συνειδητότητα μας.

Ψυχικοί και νοητικοί περιορισμοί είναι οι μόνοι περιορισμοί.

Αποδοχή και επίγνωση των συναισθημάτων

Φόβος τρωτότητας.

Εμπιστευτείτε, πιστέψτε στην φυσική πραγματικότητα και αποδεχθείτε την τρωτότητα.

Αρρώστια και πόνος είναι αποτέλεσμα λανθασμένης κατεύθυνσης της δημιουργικής ενέργειας.

Όλα ξεκινάνε από ένα πεδίο ενέργειας συνήθως και υλοποιούνται από εκεί. Είμαστε αγνή Συνειδητότητα και αναζητάμε έκφραση. Ο τρόπος που βιώνουμε το πεδίο, επηρεάζει το σώμα, την υγεία. Βιώνοντας αγνή γνώση, έχουμε τέλεια ισορροπία, είμαστε άτρωτοι, έχουμε απλότητα, ευδαιμονία

 ============

1ος ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ Ή ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

 

Ο πρώτος πνευματικός νόμος είναι ο Νόμος της καθαρής Δυνατότητας.

Βασίζεται στο γεγονός ότι η πραγματική ουσία του αληθινού εαυτού, είναι καθαρή Συνείδηση, που σημαίνει καθαρή Δυνατότητα. Είμαστε μέρος του πεδίου των απεριόριστων δυνατοτήτων. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε μας και το ενεργειακό πεδίο.

Πηγή όλης της δημιουργίας είναι η καθαρή Συνείδηση.. καθαρή δυνατότητα που αναζητά έκφραση, από το ανεκδήλωτο στο εκδηλωμένο.

Η καθαρή μας συνείδηση είναι η πνευματική μας ουσία άπειρη και αδέσμευτη. Γνωρίσματα αυτής της συνείδησης είναι η Καθαρή Γνώση, Απόλυτη σιωπή, Τέλεια Ισορροπία, Αορατότητα, Απλότητα, Μακαριότητα.

Αυτή είναι η ουσιαστική μας φύση. Ανακαλύπτοντας λοιπόν την αληθινή μας φύση, ποιοι πραγματικά είμαστε, όταν συνειδητοποιήσουμε πως ο αληθινός μας Εαυτός διαθέτει αυτή την καθαρή δυνατότητα, τότε συντονιζόμαστε με την Συμπαντική Δύναμη, και βιώνουμε την ενότητα μέσα στο πεδίο της Καθαρής Δυνατότητας και Ενότητας των Πάντων

Αυτή η γνώση, και η υπέρβαση της άγνοιας, από μόνη της προσφέρει τη δυνατότητα να εκπληρώσουμε κάθε όνειρο και σχέδιο, μέσα από τον Νόμο της ενότητας των πάντων.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε μας και αυτό το ενεργειακό πεδίο., Το πεδίο της καθαρής Δυνατότητας, είναι ο ίδιος ο  Εαυτός.

Βρισκόμενοι σ’ αυτό το πεδίο, υπερβαίνοντας το «Εγώ», τις προσκολλήσεις, τις ανάγκες και τις ταυτίσεις του Νου, βιώνουμε, έχουμε την εμπειρία του Εαυτού ή της «Εσω Αναφοράς», όπου το εσωτερικό μας σημείο αναφοράς είναι το ίδιο το Πνεύμα, όπου απουσιάζει ο φόβος, η ανάγκη για άσκηση ελέγχου, απουσιάζει η ανάγκη του ξοδέματος της ενέργειας για επιβολή, εξουσία, ανάγκη να αποδείξουμε την αξία μας, ανάγκη για αναγνώριση.

Ο αληθινός Εαυτός (πνεύμα, ψυχή) είναι ελεύθερος απ’ όλα αυτά Είναι απυρόβλητος στις επικρίσεις, είναι ταπεινός και αθώος, δεν νοιώθει ούτε ανώτερος, ούτε κατώτερος.

Ο αληθινός εαυτός είναι Πνεύμα, έχει ταπεινότητα, η συνειδητότητα που εκφράζεται σε όλα τα όντα, έχει εσωτερική ασφάλεια και αρμονία. Έλκουμε ανθρώπους από την εσωτερική μας αρμονία, γινόμαστε μαγνήτες

Έχουμε πλήρη συνείδηση της αληθινής ουσιαστικής μας ύπαρξης, η οποία δεν φοβάται καμία πρόκληση, σέβεται όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις, νοιώθει  ασφάλεια και ελευθερία, δεν την επηρεάζουν οι επικρίσεις, και δεν φοβάται τις προκλήσεις, δεν νοιώθει ούτε ανώτερη ούτε κατώτερη, και είναι γεμάτη από αγάπη, μαγεία και μυστήριο.

Η αναγνώριση του μεγαλείου της δύναμης του εσώτερου εαυτού, είναι η μόνη Αληθινή Δύναμη, επειδή βασίζεται στην αληθινή γνώση του εαυτού και των άπειρων δυνατοτήτων του. Μαγνητίζει άτομα και καταστάσεις ,μέσα από τον Νόμο της Έλξης και Συμπαθητικής δόνησης, που υποβοηθούν τις επιθυμίες και τα θέλω μας.

Είμαστε σε κατάσταση συνεχούς Χάριτος, έχουμε την βοήθεια και την υποστήριξη των Νόμων του Σύμπαντος, απολαμβάνουμε και μοιραζόμαστε στενούς ουσιαστικούς ελεύθερους δεσμούς ανιδιοτελούς αγνής  αγάπης με τους ανθρώπους, νοιώθουμε ενότητα με τα πάντα.

Η δύναμη που βασίζεται στο «Εγώ» στην  «Έξω αναφορά», είναι επίπλαστη, προσκολλημένη και εγκλωβισμένη στο Εγώ, και διαρκεί όσο υφίσταται κάποιο αντικείμενο αναφοράς του, δύναμη που συμπορεύεται και είναι σε άμεση εξάρτηση με τίτλους, αξιώματα, υλικά αποκτήματα, επάγγελμα, χρήματα. Αυτή η επίκτητη δύναμη του εγώ, κρατάει μόνο όσο διαρκούν αυτά τα πράγματα. Μόλις χαθούν οι τίτλοι, τα αξιώματα, η δουλειά ή τα χρήματα, ταυτόχρονα εξανεμίζεται και η επίπλαστη δύναμη του «εγώ»

Το «Εγώ» εστιάζεται στην μορφή, έχει ανάγκη αναγνώρισης, αξίας, αποδοχής, σύγκρισης και αυτό εμποδίζει την δημιουργική μας δύναμη, αποσυρόμαστε από την δημιουργική μας πηγή, δημιουργείται η ανάγκη ελέγχου για να εξασφαλίσει την θετική γνώμη των άλλων. Η ταύτιση με το «Εγώ» βασίζεται στο Φόβο. Τα κίνητρα μας είναι βασισμένα στον φόβο  και την περιοριστική πεποίθηση «ότι δεν αξίζουμε όταν δεν έχουμε την αγάπη και αποδοχή των άλλων»

 

ΤΡΟΠΟΙ  ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ,ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

1.Καθημερινή εξάσκηση στην σιωπή, τον διαλογισμό και την απουσία κριτικής.

Για να έχουμε την εμπειρία της σιωπής, χρειάζεται να απέχουμε για κάποιο διάστημα από την δραστηριότητα του λόγου, από δραστηριότητες όπως το άκουσμα ραδιοφώνου, μουσικής,TV, ή ακόμη και από το διάβασμα ενός βιβλίου.

Μπορείτε να  επιχειρήσετε αυτή την αποχή από τον λόγο, για 1- 2 ώρες καθημερινά, προσπαθώντας σταδιακά να βιώσετε την σιωπή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως μια ολόκληρη ημέρα, 2 ημέρες ή και μια εβδομάδα, χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα.

 Στην αρχή ο εσωτερικός διάλογος μπορεί να δυναμώσει, αλλά σιγά σιγά καταλαγιάζει, η σιωπή γίνεται βαθιά και λυτρωτική, γιατί το μυαλό σταματάει να ελέγχει, εγκαταλείπει την προσπάθεια. Συνειδητοποιεί ο νους, ότι είναι ανώφελο να κάνει γύρους γύρω από τα ίδια πράγματα ,όταν εσείς, το πνεύμα, ο αληθινός εαυτός, κάνει τις επιλογές.

 Καθώς ο εσωτερικός διάλογος ησυχάζει, αρχίζετε να νιώθετε την ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ.

Η σιωπή είναι η πρώτη προϋπόθεση για την υλοποίηση των επιθυμιών σας, αφού μέσα στην σιωπή εξασφαλίζεται η σύνδεση με το πεδίο της καθαρής δυνατότητας, που μπορεί να ενορχηστρώσει για μας άπειρα σενάρια ή εκδοχές.

Μέσα στην σιωπή, ακόμη και η πιο αδιόρατη πρόθεση θα δημιουργήσει κυματισμούς στα νερά της παγκόσμιας Συνείδησης, η οποία συνδέει τα πάντα μεταξύ τους.

Η σιωπή, είναι βάση της δημιουργίας, ότι υπάρχει το Κενό .Φτάνοντας σε αυτό το πεδίο, βάζουμε την πρόθεση της Δημιουργίας.

Ακινησία= κενό, Πρόθεση = Κίνηση

Στην Βίβλο υπάρχει η φράση «Τώρα σιώπησε και κατάλαβε πως είμαι ο Θεός»

Ένας άλλος τρόπος είναι ο καθημερινός Διαλογισμός Το ιδεατό είναι να διαλογίζεστε τουλάχιστον μισή ώρα το πρωί, και μισή ώρα το βράδυ. Με τον διαλογισμό μαθαίνετε να ζείτε μέσα στο πεδίο της καθαρής σιωπής και της καθαρής αντίληψης.

Στο πεδίο αυτό υπάρχει ένα πεδίο απεριόριστης οργανωτικής δύναμης, ένα υπέρτατο πεδίο δημιουργίας, όπου τα πάντα συνδέονται αναπόσπαστα μεταξύ τους. Η επαφή με το κενό, το σημείο Ο στον διαλογισμό, είναι πρόσβαση στην δημιουργία. Κάθε μας στόχος προέρχεται από το ίδιο πεδίο.

Είμαστε σε επαφή με την πηγή Ύπαρξης της δημιουργίας. Βιώνουμε τον αληθινό εαυτό που είναι καθαρή αγνή συνειδητότητα που παρατηρεί τον νου και την σκέψη.

 

2 Η Επαφή με την φύση, μας επιτρέπει την πρόσβαση στις εγγενείς ποιότητες αυτού του πεδίου της καθαρής συνείδησης, της ενότητας, της αστείρευτης χαράς και δημιουργικότητας, της ισορροπίας, της ήρεμης δύναμης.

Στην φύση δεν υπάρχει το αίσθημα της ξεχωριστότητας.

3.Ένας άλλος τρόπος για να προσεγγίσει κανείς το πεδίο της καθαρής δυνατότητας, είναι η καθημερινή εξάσκηση στην μη -κρίση, απουσία κριτικής , αλλά και συνεχούς εκτίμησης των πραγμάτων, ως σωστά ή λάθος, κακό ή καλό.

 Όταν συνεχώς κατατάσσουμε, αναλύουμε, κολλάμε ετικέτες, δημιουργούμε μεγάλη αναταραχή στον εσωτερικό μας διάλογο.

 Αυτή η αναταραχή περιορίζει, μπλοκάρει, αναστέλλει την ροή ενέργειας ανάμεσα σε μας και στο ενεργειακό πεδίο των απεριόριστων δυνατοτήτων. Στενεύει το κενό ανάμεσα στις σκέψεις.

Το κενό αυτό είναι η επαφή μας με το πεδίο της καθαρής δυνατότητας. Αυτή η εσωτερική ακινησία, το σιωπηλό διάστημα ανάμεσα στις σκέψεις, το κενό μας συνδέει με την δύναμη του πεδίου. Όταν μειώνεται το κενό μειώνεται και η σύνδεσή μας με το πεδίο της καθαρής δυνατότητας και απεριόριστης δημιουργικότητας.

 Η μη κρίση δημιουργεί μέσα στο μυαλό μας τη σιωπή. Στο βιβλίο Θαυμάτων υπάρχει μια προσευχή, που λέει «Σήμερα δεν θα κρίνω τίποτα απ’ όσα θα δω να μου συμβαίνουν»

ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ, ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ-ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ, Η ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

Εξασκηθείτε στην επανάληψη της μεγάλης Πνευματικής Αλήθειας, ενσωματώστε  την στην καθημερινότητά σας.

ΑΣΚΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ  ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ.

*****

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ, ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Κάντε μια ιερή συμφωνία, ένα συμβόλαιο ιερής δέσμευσης  για να θέσετε σε λειτουργία τον Νόμο της Καθαρής Δυνατότητας, αποφασίζοντας να ακολουθήσετε τα παρακάτω

1ον.Θα έρθω σε επαφή με το πεδίο της καθαρής δυνατότητας, κάνοντας καθημερινό διαλογισμό τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, για τριάντα περίπου λεπτά, μένοντας στην σιωπή, απλά να υπάρχω, στο κενό ανάμεσα στις σκέψεις.

2ον.Θα επικοινωνώ καθημερινά με την φύση, παρακολουθώντας σιωπηλά την διάνοια του Θεού σε κάθε ζωντανό όν.

Θα απολαμβάνω σιωπηλά ένα ηλιοβασίλεμα, η θα ακούω τον ήχο της θάλασσας, θα μυρίζω ένα λουλούδι, απλά καθημερινά πράγματα, για τα οποία νοιώθω απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη, απολαμβάνοντας τον παλμό της ζωής που ρέει στο τώρα, στο παρόν.

3ον.Δεν θα κρίνω τίποτα. Αρχίζω την ημέρα μου με την φράση « Σήμερα δεν θα κρίνω τίποτα από όσα θα μου συμβούν» και συνειδητά υπενθυμίζω στον εαυτό μου αυτή μας την συμφωνία, να μη κρίνω..

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΘΕΙΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

=========

ΕΜΙΝΑΡΙΟ « 7 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ»

 

ΜΑΘΗΜΑ ΙΙΙ

ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΑΓΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ.

 

Η διαλογιστική διαδικασία με τους ιερούς ήχους, τα θετικά συναισθήματα, σε συνδυασμό με τον θετικό οραματισμό, μας φέρνει σε επαφή με το Dharma μας, το Συμπαντικό ηθικό Χρέος μας, τον σκοπό της ζωής μας, τον λόγο που ενσαρκωθήκαμε για να επιτελέσουμε το έργο μας.

Δόνηση Α :  Ήχος της δημιουργίας, από το ανεκδήλωτο στο εκδηλωμένο. Eστιαζόμαστε σ’ αυτό που επιθυμούμε,  στην δύναμη που ξεκινάει από το 2ο ενεργειακό κέντρο, το Κέντρο του Ιερού, της σωματικής δημιουργίας, προβάλλουμε την πρόθεση, στο Ενεργειακό κέντρο της επίφυσης, στο 3ο μάτι,  προς την Νοητική Δημιουργία.

Έχουμε στον νου μας αυτό που θέλουμε να πραγματοποιηθεί, σαν ήδη να έχει πραγματοποιηθεί. Κλειδί της πραγμάτωσης της Αφθονίας, της Ιδανικής ζωής και του Ιδανικού Εαυτού, του dharma, ο  συνδυασμός του  θετικού  συναισθήματος και του οραματισμού. Δεν αξιοποιούμε αυτή την δυνατότητα μόνο για να μας δίνει πνευματική ενέργεια, ή για την πραγμάτωση επιθυμιών και στόχων μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, η προσφορά μας στο σύνολο, στην κοινωνία, μας φέρνει σε επαφή με το Dharma μας.

ΩΜ Επιστροφή.

Επίκληση του κοσμικού ήχου, την δόνηση του Σύμπαντος 21 φορές (Αρ. της δημιουργίας)

Στο Κενό, στο διάστημα ανάμεσα στις σκέψεις, με την προβολή της πρόθεσης, ερχόμαστε σε επαφή με τον Ιδανικό εαυτό μας,  και την πραγμάτωση  των σκοπών, ιδανικών  της Ιδανικής μας ζωής.

Κάνουμε την διευκρίνιση ότι για  όλα αυτά που οραματιζόμαστε, δεν έχουμε προσκόλληση, αποταυτιζόμαστε από το αποτέλεσμα. Αφού κάνουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες, στον βαθμό που ταιριάζει με το Ανώτερο δυνατό καλό, αποδεχόμαστε το όποιο αποτέλεσμα, με απόλυτη αποδοχή και εμπιστοσύνη στην σοφία και της δικαιοσύνη του Σύμπαντος, με πλήρη συνείδηση, ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες της ψυχής, της πνευματικής εξέλιξης, και όχι της προσωπικότητας.

Θεωρούμε, αυτό που θέλουμε να πραγματοποιηθεί σαν ήδη να έχει πραγματοποιηθεί.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι το Θετικό Συναίσθημα συνδυαστικά με τον Θετικό Οραματισμό.

Δεν αξιοποιούμε αυτή την δύναμη μόνο για εμάς αλλά και για το σύνολο, την Ανθρωπότητα. Αυτή η διαλογιστική διαδικασία με τους ιερούς ήχους, τα θετικά συναισθήματα, σε συνδυασμό με τον θετικό οραματισμό, μας φέρνει σε επαφή με το Dharma μας, το Συμπαντικό ηθικό Χρέος μας, τον σκοπό της ζωής μας, τον λόγο που ενσαρκωθήκαμε για να επιτελέσουμε το έργο μας.

Αυτός που προστατεύει το Dharma, προστατεύεται από το Dharma

Χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με την πηγή, με το πεδίο των απεριόριστων πιθανοτήτων, στην δημιουργική σιωπή, στο κενό, όντας στο παρόν, για να νοιώσουμε πληρότητα. Με πρόθεση, να προβάλλουμε αυτό που θέλουμε να υλοποιήσουμε, χωρίς προσκόλληση, χωρίς εστίαση στο «Εγώ», την Προσωπικότητα. Το αντιλαμβανόμαστε ότι εξυπηρετεί την εξέλιξη την πνευματική αλλά είμαστε καλά, και νοιώθουμε πληρότητα, όποια έκβαση και να έχει.

ΕΜΠΟΔΙΑ

Θέματα που εμποδίζουν την Ηρεμία και την συγκέντρωσή μας, ανασφάλειες, ανάγκες, πεποιθήσεις που δεν επιτρέπουν την αποταύτιση του Νου από ανάγκη για έλεγχο , αξία, ασφάλεια.

Δυσκολία αφήματος, εμπιστοσύνης, Συγχώρεσης, αυτοσυγχώρεσης

Όταν έχουμε Ανασφάλεια, για την γνώμη των άλλων, και τάση για κριτική δημιουργούμε και έλκουμε πραγματικότητες, αντίστοιχες αυτών που φοβόμαστε.

Η Κριτική είναι σημαντικό εμπόδιο, στην επαφή με το κενό

Η Ζήλεια, κριτική, Αλαζονεία, σαμποτάρουν την Ενότητα. Η Ενθάρρυνση, αποδοχή, κατανόηση, αγκαλιάζουν την Ενότητα.

 

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ είναι να μπορούμε να δεχθούμε ότι υπάρχει στην ζωή μας σαν τέλειο, με άπειρη αποδοχή και  ευγνωμοσύνη για την ζωή μας ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, στο συγκεκριμένο επίπεδο εξέλιξης που  βρισκόμαστε.

Να δημιουργήσουμε ότι μπορούμε και μας δίνει χαρά αυτό που κάνουμε, να ξεφύγουμε από την προσκόλληση ότι χρειάζεται και οι άλλοι να συμφωνούν με τα πιστεύω μας, να έχουμε την έγκριση από τους δικούς μας ανθρώπους.

«Όποιος θέλει να είναι δημιουργός θα πρέπει να απελευθερωθεί από την ανάγκη να «είναι μέρος της φυλής» (αποδεκτός δηλαδή, και ίδιος με τους άλλους)W.Dyar

Επίσης κατά τον Maslow, Όσο θέλουμε να είμαστε σαν τους άλλους, και να έχουμε την έγκρισή τους, δεν εξελισσόμαστε.

Είναι σημαντικό να αποδεχθούμε τον εαυτό μας, με όλα τα λάθη και τις παραλήψεις του, να προσπαθούμε για βελτίωση, αλλά έχοντας κατά νου, ότι ακόμα και να βελτιωθούμε, αυτό δεν αυξάνει την αξία μας. Η αξία μας δεν μετριέται με την πνευματική μας υπόσταση, ούτε και με το κατά πόσο είμαστε αποδεκτοί από τους άλλους ή όχι.

Είναι επίσης σημαντικό να αναπτύξουμε επίγνωση ότι μπορεί να αντικαταστήσουμε το αρνητικό συναίσθημα με θετικό , με φαντασία δύναμη και θετικό οραματισμό ,με υπομονή το αντίθετο του θυμού, με αγάπη και Χιούμορ, το αντίθετο του φόβου, με αίσθημα εσωτερικής ικανοποίησης και χαράς.

Τις καταστάσεις που χειριστήκαμε με αρνητική προσέγγιση, την χειριζόμαστε με την έκφραση του θετικού συναισθήματος.

Υπάρχει μόνο η Μοναδικότητα του καθενός. «Είμαστε όλοι τα φύλλα από το ίδιο δέντρο, α κύματα της ίδιας θάλασσας.»

Δεν ακυρώνει τα δικά μας πιστεύω κάποιος που σκέφτεται διαφορετικά.

Αγκαλιάζουμε και εστιαζόμαστε με ταπεινότητα στα ταλέντα μας αναγνωρίζοντας την αξία των άλλων, αλλά και την δική μας.

Όλοι έχουμε διαφορετικά συναισθήματα, ταλέντα. Σημαντικό είναι ν’ αγκαλιάσουμε τις διαφορές μας. Να μη μπερδεύουμε την ομοιογένεια με την Ενότητα. Η ενότητα ισοδυναμεί με την αρμονία.

Ας κατανοήσουμε ότι μπορούμε ίσως να κάνουμε πράγματα που δεν μπορούν οι άλλοι, και οι άλλοι ίσως μπορούν να κάνουν πράγματα που δεν καταφέρνουμε εμείς. Μαζί, με ενότητα και συνεργασία, μπορούμε να κάνουμε υπέροχα πράγματα.

Ο νους μας έχει δυαδικότητα, αλλά και συμπληρωματικότητα.

Για να προσεγγίσετε το πεδίο της καθαρής Συνειδητότητας, των απεριόριστων πιθανοτήτων θα χρειαστεί να ασκήστε σε καθημερινή διαλογιστική διαδικασία, Άσκηση καθημερινή στην σιωπή, επαφή με την φύση, αποφυγή κριτικής.

Θα διεισδύσουμε με αυτόν τον τρόπο στο πεδίο όλων των Δυνατοτήτων που εμφανίζονται στην σιωπή του διαλογισμού.

Με την βοήθεια της αναπνοής, με εισπνοή στο Ηλιακό πλέγμα, μικρό κράτημα στο Κέντρο της καρδιάς, και στην εκπνοή νοιώστε την ενέργεια να ανεβαίνει απ’ το κεφάλι και έξω

Παρατηρήστε τις σκέψεις που δημιουργούνται και αποχωρούν. Παρατηρήστε τον Νου σας. Τι κάνει ο νους, ποιες ανάγκες προσπαθεί να ικανοποιήσει, με τι ασχολείται ο νους.

Παρατηρήστε το κενό μεταξύ των σκέψεων, εκεί που τελειώνει μια σκέψη και αρχίζει μια άλλη.

Επιτρέψτε στο κενό να μεγαλώσει, συνεχίστε να απολαμβάνετε το κενό, χαλαρώστε, ξεκουραστείτε στο κενό, μεταξύ των σκέψεων.

Σ’ αυτό το πεδίο του κενού, παραδοθείτε στο πεδίο των απεριόριστων δυνατοτήτων, και απελευθερώστε την πρόθεση, το όραμα.

Επιτρέψτε στο Σύμπαν να κρυσταλλοποιήσει το όραμα.  Η συγκέντρωση κρυσταλλοποιεί το όραμα. Η αληθινή μας φύση μας δίνει την δυνατότητα, έχουμε την καταπληκτική ικανότητα να αλλάξουμε την πραγματικότητα που δεν μας εκφράζει. Το όραμα του επιθυμητού αποτελέσματος ενορχηστρώνει δυνάμεις του Σύμπαντος, για να υποστηρίζουν την συγκέντρωση στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

H Προσοχή/συγκέντρωση ενεργοποιεί και μεταμορφώνει την Πρόθεση

Η Πρόθεση μαζί με την παρατήρηση των συνδημιουργικών δυνάμεων ενορχηστρώνει τις δυνάμεις του Σύμπαντος για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Συγκέντρωση βοηθά το όραμα να πάρει μορφή. Εμπιστευθείτε, Επιτρέψτε στο Σύμπαν την υλοποίηση.

 

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο Διαλογισμός είναι ο βασικός τρόπος επαφής με την Πηγή, την Εσωτερική απεριόριστη δύναμη μας, με το πεδίο των απεριόριστων Δυνατοτήτων και Πιθανοτήτων, την Ενότητα. Είναι διαδικασία Επίγνωσης, όχι αποτέλεσμα.

Ο Διαλογισμός είναι μουσική που αποκρυσταλλώνεται σε μια συγκεκριμένη διάσταση. Μουσική που λιώνει πέρα από τις διαστάσεις.

Ο Διαλογισμός είναι πέρα από τον Νου, η υπέρβαση του νου. Ο Νους δεν μπορεί να διεισδύσει στον διαλογισμό. Εκεί που τελειώνει ο νους, αρχίζει ο διαλογισμός.

Δεν είναι εμπειρία. Είναι να αποκτήσεις επίγνωση του Παρατηρητή. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι ο κόσμος συνεχίζεται θαυμαστά χωρίς εσένα, τότε θα μπορέσεις να γνωρίσεις ένα άλλο κομμάτι της ύπαρξης σου που το έχεις παραμελημένο. Την αποδοχή, την δεκτικότητα, το άφημα, την αποσταστασιοποίηση από την ανάγκη του ελέγχου. Έτσι απλά επιτρέπεις τα πράγματα να συνεχίσουν να συμβαίνουν χωρίς εσένα

Να συνειδητοποιήσουμε τι είναι σημαντικό για μας, να κάνουμε με τεχνικές, πνευματικές αλήθειες υπέρβαση των εμποδίων, να επιτρέψουμε στην επίγνωσή μας μέσω του διαλογισμού να μας διαπεράσει, κάθε κύτταρο του σώματός μας. Αρχίστε να παρατηρείτε τις σκέψεις σας. Μη προσπαθείτε να τις ελέγξετε, απλά παρατηρήστε το περιεχόμενο του νου, και τι κάνει ο νους καθώς τα παρατηρεί. Παρατηρήστε σταδιακά τις τάσεις του νου, φόβους, προσκολλήσεις, συνήθειες, αδυναμίες, να αποδυναμώνονται, και σταδιακά να υποχωρούν. Μέσα στο φως, απλά το σκοτάδι αποσύρεται. Με τον ίδιο τρόπο οι σκέψεις αποσύρονται στην παρουσία του παρατηρητή. Παρατηρητής και αντικείμενο παρατήρησης συγχωνεύονται, ενώνονται.

Καθώς οι σκέψεις επιβραδύνονται αρχίστε να παρατηρείτε τον χώρο ανάμεσα στις σκέψεις, το κενό, και καλλιεργήστε την ικανότητα να χαλαρώνετε μέσα σ’ αυτό τον χώρο. Στραφείτε στην εσωτερική σιωπή, στην εμπειρία σύνδεσης με τον Ανώτερο Εαυτό.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Να βιώσουμε την έκσταση, αγαλλίαση του Πνεύματος, συνδυάζοντας τα μοναδικά μας χαρίσματα και ξεχωριστά ταλέντα μας, με την υπηρεσία προς της ανθρωπότητα.

=======

ΜΑΘΗΜΑ ΙV

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΝ ‘7 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ’

ΙΙ. ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.

ΙΙ  ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

0 δεύτερος ουσιαστικός πνευματικός  νόμος της επιτυχίας είναι ο νόμος της προσφοράς, ο οποίος θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί ο “Νόμος τη προσφοράς και της Αποδοχής”, αφού είμαστε σε μια συναλλαγή και ανταλλαγή  με το Σύμπαν. Το Σύμπαν λειτουργεί μέσα από μία αέναη δυναμική ανταλλαγή.

Τίποτα δεν είναι στατικό τα πάντα ρει. Το σώμα μας  είναι σε μια δυναμική και συνεχή ροή, με το σώμα του Σύμπαντος, και ο Νους βρίσκεται σε μια δυναμική και αμφίδρομη σχέση με τον κοσμικό νου. Είμαστε ένα εκκρεμές δονήσεων σε ένα Σύμπαν ενέργειας και πληροφοριών, η ενέργειά μας είναι σε απόλυτη συνάρτηση, έκφραση της κοσμικής ενέργειας.

Το σταμάτημα της κυκλοφορίας της ενέργειας, ισοδυναμεί με σταμάτημα της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτή η αμφίδρομη σχέση των στοιχείων και των δυνάμεων στην ζωή μας, λειτουργεί ως ο Νόμος της Προσφοράς και της Αποδοχής.

Το πιο σημαντικό στην προσφορά και αποδοχή είναι η πρόθεση, αν προσφέρετε απρόθυμα, μέσα από πρέπει ή ρόλο, αν νοιώθετε πως χάνετε κάτι ,αν περιμένετε ανταπόδοση, η προσφορά τότε δεν αξίζει, ούτε να δοθεί, ούτε να γίνει αποδεκτή, δεν υπάρχει καμία ενέργεια πίσω από τέτοιου είδους εξαρτώμενη προσφορά.

 Όσο περισσότερο προσφέρουμε, τόσο περισσότερα θα πάρουμε, υπηρετώντας τον Νόμο της Αφθονίας  του Σύμπαντος στην ζωή μας.

Η ανταπόδοση είναι άμεσα ανάλογη με την προσφορά, όταν η τελευταία είναι άνευ όρων και προέρχεται από την καρδιά., με ανιδιοτέλεια, χωρίς προσκόλληση, χωρίς ανταπόδοση. Το ιδανικό είναι να γίνεται κάθε πράξη προσφοράς ,με χαρά, και με σκοπό την πρόκληση ευτυχίας για τον δότη και τον δέκτη.

Επιτυχία στην ζωή είναι να φροντίσουμε μέσα από αυτήν την δυναμική ανταλλαγή ενέργειας «δίνω και παίρνω,» να γίνεται με αγνή πρόθεση και όχι με την προσκόλληση ότι αφού προσφέρουμε, είναι απαραίτητο να μας το ανταποδώσουν.

 Να γίνεται με στόχο να υπηρετούμε το καλό και την ευτυχία του συνόλου.

Χρειάζεται να διατηρήσουμε αυτήν την δυναμική ανταλλαγή «παίρνω- δίνω», όχι από υποχρέωση ή από ρόλο, ούτε υπό την επήρεια της πιθανής  σκεπτομορφής ότι θα χάσουμε την πνευματικότητά μας όσον αφορά την ενέργεια του χρήματος, ή από ανασφάλεια ότι αν δώσουμε δεν θα έχουμε αρκετά για την επιβίωσή μας.

Σε κάθε σχέση δίνουμε και παίρνουμε. Η προσφορά γεννά την αποδοχή, και η αποδοχή την προσφορά. Στην πραγματικότητα, μέσα από τον νόμο της αντίθεσης του yin και yang, αποτελούν διαφορετικές πλευρές της ροής της ενέργειας μέσα στο Σύμπαν. Αλλά υπόκεινται βέβαια και στους υπόλοιπους νόμους του yin  yang, της αλληλοσυμπλήρωσης, αλληλοκατανάλωσης, και αλληλοεξάρτησης, και αν σταματήσει η ροή από οποιανδήποτε πλευρά, επεμβαίνετε στην διάνοια της φύσης.

ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΙΑ  ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΑΦΘΟΝΙΑ» ΚΑΙ  Η  ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Η λέξη «Αφθονία» στα αγγλικά είναι affluence  και προέρχεται από την ρίζα affluere που σημαίνει κυλώ. Η λέξη αφθονία σημαίνει «κυλώ με μεγάλη ροή»

Το χρήμα είναι στην ουσία σύμβολο της ζωτικής ενέργειας που ανταλλάσσουμε και χρησιμοποιούμε ως αποτέλεσμα των υπηρεσιών τις οποίες προσφέρουμε στο σύμπαν.

Στα Αγγλικά το χρήμα λέγεται και currency, που προέρχεται από το λατινικό ρήμα currere, το οποίο σημαίνει και πάλι «τρέχω, ή ρέω».

Αν λοιπόν μπλοκάρουμε την ενέργεια , την κυκλοφορία του χρήματος με στόχο να το φυλάξουμε από ανασφάλεια και να το αποθησαυρίσουμε, θα σταματήσει κι εκείνο να επιστρέφει πίσω στην ζωή μας. Θα πρέπει λοιπόν για να διατηρήσουμε αυτήν την ροή ενέργειας, να της επιτρέψουμε να κυκλοφορήσει, διαφορετικά θα μείνει στάσιμη, θα λιμνάσει, θα πνίξει την ίδια την ζωτική δύναμη.

Το χρήμα είναι πνευματική ενέργεια. Η ενέργεια μπορεί να αξιοποιηθεί αρνητικά ή θετικά, είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία μας και ελεύθερη μας βούληση .

Κανόνας για την νταρμική παροχή και διευθέτηση χρημάτων, είναι να είμαστε

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι κάνουμε με τα χρήματα, πως αξιοποιούμε τα χρήματα;

 Είναι μια δοκιμασία συνειδησιακά, κατά πόσο χρειαζόμαστε ανέσεις, με το σκεπτικό ότι για να ρέει αβίαστα και νταρμικά η ενέργεια, δεν παίρνουμε από το Σύμπαν, περισσότερα από αυτά που χρειαζόμαστε.

Tα Χρήματα είναι ενέργεια, που αν την εκφράσουμε κατάλληλα, επιστρέφει σε μας ως μια ολική επάρκεια νομίμου μέσου αποζημίωσης, για να χρησιμοποιηθεί σαν αντάλλαγμα για αγαθά και υπηρεσίες.

Στην αρχική τους μορφή/ενέργεια τα χρήματα έχουν ήδη διανεμηθεί σε ίσα μέρη σε όλες τις ψυχές του πλανήτη, και μια ίση ευκαιρία υπάρχει αυτή την στιγμή για κάθε άτομο να χαρεί μια πλήρη ορατή αφθονία. Εσείς είστε τα χρήματά σας. Τα Χρήματα σας είσθε εσείς

δημιουργώντας μια βαθύτερη κατανόηση των χρημάτων για ατομική αφθονία.

Πως εκφράζουμε την ενέργειά μας, την ίδια μας την ουσία?

 Μέσω των σκέψεων, αισθήσεων, λέξεων και σωματικών δραστηριοτήτων, όλα συνδυασμένα σε ένα καθημερινό πρόγραμμα διαλογισμού, ελεγχόμενου οραματισμού, έντονης αγάπης, χαρούμενης ευχαριστίας, λεκτικής ακακίας και σωστής πράξης., για τον άμεσο σκοπό να καλλιεργήσουμε το ενεργειακό μας πεδίο, για τον θερισμό των χρημάτων.

 Πηγή όλων των κακών  δεν είναι τα χρήματα, όπως πολύ περιοριστικά και εσφαλμένα λειτουργεί αυτή η πεποίθηση, αλλά η υπερβολή και η λατρεία, και ο αποθησαυρισμός των χρημάτων.

Και για να αποκατασταθεί συνειδησιακά όλη αυτή η σκεπτομορφή.

 Τα «χρήματα» είναι απλώς ένα μέσο ανταλλαγής, η ενέργεια η οποία γίνεται ορατή.

* Αντί να εξισώνονται με την απληστία, τον εγωισμό, την εκμετάλλευση, αντί να γίνουν δεσμά της προσωπικότητας, για άντληση αξίας και κύρους, μπορούν  να μετουσιωθούν  σε καλοσύνη,  γενναιοδωρία, την καλή θέληση, την ελευθερία, ισοτιμία, για την καλλιέργεια της Συνειδητότητας μας , της εξέλιξης του ενεργειακού μας πεδίου της συνειδητότητας..
Μπορούμε να διαλογιστούμε επάνω σε μια ή περισσότερες δηλώσεις κάθε μέρα για να διατηρήσουμε την δόνηση της Αφθονίας στην Συνειδητότητας μας.

* Με αποστασιοποίηση στο αποτέλεσμα, επικεντρωμένοι σε ευγενείς στόχους, για το καλό της ολότητας.

*Χρειάζεται να σταματήσουμε να συνδέουμε τα χρήματα με την Ασφάλεια και τη αξία μας., ότι τα χρήματα είναι η ουσία μας, οι πόροι μας, η υποστήριξή μας, η ασφάλειά μας, η βεβαιότητα μας.

Εμπιστοσύνη στην Εσωτερική μας ασφάλεια και αξία, εμπιστοσύνη στους άλλους, σαν εκφράσεις του Θείου, εμπιστοσύνη στην διάνοια και σοφία των Συμπαντικών νόμων , γιατί οι ορατοί πόροι έρχονται μέσω άλλων ψυχών σ’ αυτόν τον πλανήτη.

 Αφού οι άνθρωποι είναι η ενέργεια των χρημάτων, στην πραγματικότητα μοιραζόμαστε τους εαυτούς μας, την ουσία μας, μεταξύ μας.

 Όπου υπάρχει ενδιαφέρον για το συνειδησιακό καλό, το Σύμπαν φροντίζει γι αυτό. Χρειάζεται να διατηρηθεί αυτή  η ροή της ενέργειας.  Δίνοντας ευτυχία στον άλλον, με την προσφορά μας, το Σύμπαν το επιστρέφει στην μορφή που το χρειαζόμαστε, για να  είμαστε ευτυχισμένοι, και με πληρότητα.

Ο καλύτερος τρόπος για να θέσουμε σε λειτουργία τον Νόμο της Προσφοράς, είναι να πάρουμε την απόφαση συνειδητά, να προσφέρουμε κάτι, σ’ οποιονδήποτε με τον οποίο ερχόμαστε σε επαφή. Δε χρειάζεται να είναι υλικό ούτε κατ’ ανάγκην ακριβό. Μπορεί να είναι ένα λουλούδι, μια φιλοφρόνηση, ένα χαμόγελο, ένας ευγενικός χαιρετισμός, μια προσευχή, ένας θετικός λόγος.

Εξ άλλου τα πιο σπουδαία δώρα, είναι τα μικρά πράγματα στην ζωή, είναι τα πνευματικά, τα συναισθήματα, η αγάπη, η ενεργειακή συμπαράσταση, η προσευχή, η ευλογία.

Οι πιο ισχυρές μορφές προσφοράς δεν είναι υλικές

Μπορείτε να προσφέρετε έναν θετικό λόγο και σκέψη, μία ζεστή συμπαράσταση, με ένα χαμόγελο, με μια αγκαλιά, προσφέροντας μια κάρτα με ένα αισιόδοξο μήνυμα, ή αναγράφοντας τα καλά σας συναισθήματα για το πρόσωπο που αναφέρεστε, μια φιλοφρόνηση που την πιστεύετε, μια προσευχή, μια ευχή.

 Μπορείτε να τα προσφέρετε σε όποιον συναντάτε, όπου κι αν βρίσκεστε, ακόμη και νοερά, αν έχετε θέμα με την εξωτερίκευση των συναισθημάτων, ή τον φόβο έκθεσης.

Τα δώρα της φροντίδας, της τρυφερότητας, της προσοχής , της εκτίμησης, της αγάπης, είναι μερικά από τα πολύτιμα δώρα που μπορούμε να προσφέρουμε, και δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα, πέραν από την απελευθέρωση και υπέρβαση των προσωπικών αναστολών και φραγμών μας, των σκεπτομορφών και πεποιθήσεών μας, του «εγώ» μας

Όταν συναντάτε κάποιον, μπορείτε σιωπηλά και νοερά να του εύχεστε ευτυχία, χαρά, ευημερία, να τον ευλογείτε, με την έννοια να φύγει από την άγνοια της πνευματικής του φύσης, κ αι να συνδεθεί με τον ανώτερο πνευματικό εαυτό του.

Με την προσευχή, την ευλογία, συνδεόμαστε με το Σύμπαν, και επιστρέφουν σε εμάς.

Όταν έχουμε δυσκολία να προσφέρουμε και να δεχθούμε,  δεν συνδεόμαστε με την κυκλοφορία της ενέργειας, και εμποδίζουμε την ροή της προς εμάς, με τον νόμο του Κάρμα γίνεται επιστροφή της ενέργειας.

Ένα μέρος της εξέλιξής μας, είναι και η αύξηση της επιρροής , της επίδρασής μας.

Η ζωή είναι ένας αέναος χορός της συνείδησης, η οποία εκφράζεται σαν μια δυναμική ανταλλαγή νοητικών παλμών στον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, ανάμεσα στο

 

ΕΡΓΑΣΙΑ

*ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΙ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

*ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ

*ΤΙ ΣΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ,

* ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

 

 ΒΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Βιώνοντας στην σιωπή το πεδίο των απεριόριστων δυνατοτήτων ,απέκτησε την συνειδητότητα της μεγάλης αφθονίας της πνευματικής ουσίας, που ρέει από το Κέντρο της Ύπαρξής σου στο ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ… μια συνεχής, απεριόριστη δύναμη, χωρίς τέλος.

 Αφομοίωσε και δέξου την απεραντοσύνη της ροής, μετά απελευθέρωσε αυτή την πληρότητα  προς όλο τον κόσμο, ώστε να έχουν όλοι αφθονία, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου.

Βίωσε αυτή την αίσθηση της αφθονίας, ως μια συνεχή ροή φωτός που σε συνδέει με όλες τις ψυχές της Γής.

 Νιώσε, το φως να ακτινοβολεί μέσα από σένα, και να συμπεριλαμβάνει όλη την ανθρωπότητα. Η συνεχής ροή του φωτός είναι η γέφυρα πάνω στην οποία οι ορατοί πόροι θα ταξιδέψουν προς εσένα

Αφού γίνει η σύνδεση του φωτός, δες τους ορατούς πόρους να επιστρέφουν σε σένα με κύματα καλών πραγμάτων, και γεγονότων. Να ρέουν προς εσένα σαν κύματα.

 Κατόπιν δες τον εαυτό σου να χρησιμοποιεί αυτούς τους πόρους, για αγαθούς αγνούς σκοπούς, με ειρήνη, αγάπη και χαρά.

Χρειάζεται να διατηρήσεις την επαφή με το φώς, και την γέφυρα σύνδεσης με αγάπη.

Οι σκέψεις, Συναισθήματα και λέξεις και πράξεις μας χρειάζεται συνεχώς να συνδέονται με αγάπη.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ  ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

 

Ας δεσμευτούμε να θέσουμε σε εφαρμογή τον Νόμο της Προσφοράς, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1.       Όπου και να πηγαίνω, και σ’ όποιον κι αν συναντώ, θα προσφέρω ένα δώρο.

Ένα θετικό λόγο, ένα λουλούδι, μια προσευχή, μια φιλοφρόνηση, μια αγκαλιά,

Συμμετέχοντας στην ροή της αφθονίας ,της χαράς, του πλούτου, της αγάπης στην ζωή μου και στις ζωές των άλλων συνανθρώπων μου.

2.       Αποφασίζω να δεχθώ με ευγνωμοσύνη όλα τα δώρα που μου προσφέρει η ζωή.

Τα δώρα της φύσης, τον φωτεινό ήλιο, το κελάηδισμα των πουλιών, την ανοιξιάτικη βροχή, το πρώτο χιόνι του Χειμώνα. Θα είμαι επίσης ανοιχτός στις προσφορές των άλλων όποια μορφή κι αν έχουν- υλική ή πνευματική, χρήματα, καλά λόγια , ευχές,

3.       Αποφασίζω να διατηρώ την ροή, κυκλοφορία της αφθονίας σε όλες τις μορφές της στην ζωή μου, παίρνοντας και δίνοντας τα πιο πολύτιμα δώρα, τα αγαθά της τρυφερότητας, της εκτίμησης, της αγάπης, του νιαξίματος,

4.       Κάθε φορά που θα συναντώ κάποιον θα του εύχομαι σιωπηλά, νοερά, κάθε ευτυχία, χαρά κι ευημερία στην ζωή του. Θα τον ευλογώ, με την έννοια να συνδεθεί με την πνευματική του ουσία, και αληθινή ανώτερη του φύση.

ΛΟΥΣΣΗ ΕΛΕΝΗ

 

Comments are closed.