Διαδικασία Προσωπικής Ηρεμίας

eftΔιαδικασία Προσωπικής Ηρεμίας

Ένα Παγκόσμια Χρήσιμο Εργαλείο για τον Καθένα

Από τον Γκάρι Κρεγκ (Δημιουργό του EFT)

 

Η Διαδικασία της Προσωπικής Ηρεμίας δεν είναι απλά ένας τρόπος να «νιώθουμε λίγο περισσότερο ήρεμοι». Αν κατανοηθεί σωστά, αυτή η τεχνική θα μπορούσε να είναι ένα μέσο θεραπείας για κάθε άνθρωπο πάνω στη γη.

Κάθε γιατρός, θεραπευτής, πνευματικός σύμβουλος και προσωπικός προπονητής στον κόσμο θα έπρεπε να τη χρησιμοποιεί σαν βασικό εργαλείο για να βοηθήσει τους άλλους (και τον εαυτό του).

1.  Κάντε έναν κατάλογο με όλα τα ενοχλητικά Ειδικά Γεγονότα που μπορείτε να θυμηθείτε. Αν δεν βρείτε τουλάχιστον 50, είτε το κάνετε με μισή καρδιά είτε ζείτε σ’ έναν άλλο πλανήτη. Πολλοί άνθρωποι θα βρουν εκατοντάδες.

2. Καθώς κάνετε τον κατάλογό σας, μπορεί να βρείτε ότι κάποια γεγονότα δεν φαίνεται να σας προκαλούν ενόχληση τώρα. Είναι εντάξει. Παρόλα αυτά βάλτε τα στον κατάλογο. Το γεγονός ότι τα θυμάστε σημαίνει ανάγκη για επίλυση.

3.   Δώστε σε κάθε Ειδικό Γεγονός έναν τίτλο σαν να ήταν μια μικρή ταινία και αξιολογήστε την ένταση από 0 έως 10. Χρησιμοποιήστε τα ίδια κριτήρια για το γεγονός, όπως θα κάνατε για την Εξιστόρηση (λίγα λεπτά ή λιγότερο, τουλάχιστον μία κορύφωση, αρχή, τέλος κλπ).

4. Όταν συμπληρώσετε τον κατάλογο, επιλέξτε τα πιο έντονα γεγονότα και χρησιμοποιήστε την Τεχνική Εξιστόρησης στο καθένα μέχρι να γελάτε μαζί του ή «να μην μπορείτε να το σκέφτεστε πια». Παρατηρήστε όλες τις όψεις που μπορεί να προκύψουν και επιμείνετε σε κάθε γεγονός μέχρι να επιλυθούν όλες οι όψεις.

Αν δεν μπορείτε να αξιολογήσετε το επίπεδο έντασης από 0 έως 10 ενός συγκεκριμένου γεγονότος, τότε υποθέστε ότι το έχετε απωθήσει και εφαρμόστε 10 γύρους του EFT πάνω σ’ αυτό από κάθε γωνία που μπορείτε να σκεφθείτε. Αυτό σας δίνει μια μεγάλη πιθανότητα να το επιλύσετε.

Αφού έχετε αδρανοποιήσει τα πιο έντονα γεγονότα, διαγράψτε τα από τον κατάλογο και κοιτάξτε τα επόμενα πιο έντονα.

5.  Εργαστείτε κάθε μέρα τουλάχιστον με ένα Ειδικό Γεγονός … κατά προτίμηση τρία… για 3 μήνες. Θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά την ημέρα. Μ’ αυτό το ρυθμό, θα έχετε επιλύσει 90 έως 270 ειδικά γεγονότα μέσα σε 3 μήνες.

 Μετά παρατηρήστε πόσο καλύτερα νιώθει το σώμα σας. Προσέξτε, επίσης, πόσο δυσκολότερα ταράζεστε. Παρατηρήστε πόσο καλύτερες είναι οι σχέσεις σας και ότι πολλά από τα θέματά σας που χρειάζονται θεραπεία φαίνεται να μην υπάρχουν πια. Επανεξετάστε μερικά από αυτά τα Ειδικά Γεγονότα και παρατηρήστε πώς αυτά, που ήταν πριν έντονα συμβάντα, έχουν ξεθωριάσει έως την ανυπαρξία. Παρατηρήστε βελτιώσεις στην πίεση του αίματός σας, στους σφυγμούς σας και την αναπνοή σας.

Προσέξτε συνειδητά αυτά τα πράγματα, επειδή, αν δεν το κάνετε, η ποιότητα της θεραπείας σας θα μοιάζει τόσο αμυδρή που μπορεί να μην την προσέξετε. Μπορεί και να την απορρίψετε λέγοντας, «Καλά, έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα». Αυτό συμβαίνει επανειλημμένα με το EFT και αξίζει να το παρατηρήσουμε.

Στην πραγματικότητα, πριν αρχίσετε τη Διαδικασία Προσωπικής Ηρεμίας, θα ήταν καλή ιδέα να κάνετε έναν κατάλογο με οτιδήποτε σάς ενοχλεί, όπως το κυκλοφοριακό, κάποιος στη δουλειά σας, μια συνήθεια του συντρόφου σας, αϋπνία, θλίψη, μυϊκή ένταση ή οποιοσδήποτε σωματικός πόνος και αξιολογήστε την ένταση όλων αυτών από 0 έως 10.

Μετά πηγαίνετε πίσω και επαναξιολογείτε κάθε θέμα σε τακτικά διαστήματα κατά τη διαδικασία. Υπάρχουν πιθανότητες να επιλύσετε θέματα που ποτέ δεν περιμένατε και αυτό θα σας κάνει να δείτε πιο εύκολα την πρόοδό σας.

6. Αν παίρνετε φάρμακα, μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να τα σταματήσετε. Παρακαλώ, κάντε το ΜΟΝΟ μετά από συμβουλή του γιατρού σας.

Για λεπτομέρειες για το EFT δείτε το βίντεο αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=-JTHRFFikGY

Και το  Βιβλίο αυτό:

https://www.armonikizoi.com/store/products/product-energy-psychology_el

και τα άρθρα στο

https://www.armonikizoi.com/greek-articles

Comments are closed.