ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ

Στο κείμενο αυτό γραφώ από μια πνευματική οπτική γωνία που πολλοί μπορεί να αμφιβάλλουν, να δυσκολεύονται να καταλάβουν ή ακόμα να θέλουν να απορρίψουν. Είναι δικαίωμα το καθενός να συμφωνεί και να μην συμφωνεί. Απλώς εκφράζω την προσωπική μου αντίληψη μετά από 45 χρόνια πνευματικής μελέτης και άσκησης.

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε μαζί μας σε μια ομαδική ενωμένη νοερή και πνευματική στήριξη της κοινωνίας σε αυτή την κρίση καμπή, πηγαίνετε στο https://www.armonikizoi.com/2012/βιωνω_ειρηνη

 

Είναι γνωστό πια, ότι με τον νομό της έλξης και του καθρεφτίσματος, τα αρνητικά συναισθήματα μας έλκουν ακόμα περισσότερα από αυτά που μας ενοχλούν. Έτσι, παρόλο που είναι εντελώς φυσικό και κατανοητό να νιώθουμε ανασφάλεια, φόβο, άγχος, αδικία, πόνο, πίκρα, απογοήτευση, προδοσία, ενοχή, ντροπή, θυμό ή μίσος, με αυτά τα συναισθήματα απλώς ενισχύουμε τις πραγματικότητες που μας προκαλούν τα συναισθήματα αυτά. Έτσι ζούμε έναν φαύλο κύκλο στον οποίο τα γεγονότα και οι καταστάσεις γίνονται ερεθίσματα να νιώθουμε δυσάρεστα συναισθήματα και αυτά τα συναισθήματα γίνονται ενέργειες που συνδημιουργούν τα ίδια γεγονότα. Έτσι γινόμαστε δυστυχισμένοι, χαλάνε οι σχέσεις μας, χάνουμε την διαύγεια μας και προσβάλλεται η υγεία μας και το χειρότερο από όλα, δεν αλλάζει με αυτόν τον τρόπο η κατάσταση.

 

Χρειαζόμαστε να ελευθερωθούμε από τα δυσάρεστα συναισθήματα αυτά μέσα από την κατανόηση και την συγχώρεση και μετά να προχωρήσουμε ενωμένοι να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα που όλοι θέλουμε και αξίζουμε – με ηρεμία, ευημερία, ισότητα, δικαιοσύνη και ευτυχία για όλους. Ο προορισμός και η πρόκληση μας είναι να δημιουργήσουμε μια ιδανική πραγματικότητα για όλους. Δεν θα βρούμε ασφάλεια και ευτυχία μέχρι να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και τον εγκλωβισμό μας σε ξεχωριστές ομάδες χωρίς κατανόηση για τους άλλους – νομίζοντας ότι μόνο εμείς έχουμε δίκιο, όπου πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί.

 

Όλοι έχουμε ένα μέρος της αλήθειας.

 

Όσοι έχουν χάσει την εργασία ή και το σπίτι τους έχουν απόλυτο δίκιο να νιώθουν ανασφάλεια, φόβο, πόνο, αδικία, πίκρα, προδοσία και θυμό προς αυτούς που πιστεύουν ότι φταίνε για αυτό.

 

Κατανοώ όλους που πιστεύουν, ότι φταίει το μνημόνιο για την δύσκολη οικονομική και συναισθηματική κατάσταση.

 

Κατανοώ τους πολιτικούς που νομίζανε, ότι ήταν απαραίτητο να δανειστούν χρήματα για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

 

Κατανοώ τους άλλους που πιστεύουν, ότι θα μπορούσε να λυθεί το θέμα του ελλείμματος με άλλους πιο ευνοϊκούς για την χώρα τρόπους.

 

Κατανοώ τους μετανάστες, που πέσανε θύματα κακής πληροφόρησης και εκμετάλλευσης και φτάσανε σε μια χώρα, που δεν τους χωράει και δεν μπορεί να τους προσφέρει αυτά που ελπίζανε.

 

Κατανοώ τους πολίτες, που βιώνουν αρνητικές συνέπειες από τους υπεράριθμους μετανάστες στη χώρα χωρίς την ικανότητα απορρόφησης τους.

 

Κατανοώ τα διάφορα κόμματα – όλα που έχουν ένα κομμάτι της αλήθειας και τον φόβο τους να ομολογήσουν,  ότι και τα άλλα κόμματα έχουν επίσης ένα άλλο κομμάτι της αλήθειας.

 

Κατανοώ, ότι δεν γίνεται να ζούμε με το μνημόνιο όπως είναι και εξελίσσεται.

 

Κατανοώ, ότι όσοι μας έχουν δανείσει χρήματα φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματά τους και θέλουν να τα πάρουν πίσω.

 

Κατανοώ, ότι οι ξενοδόχοι και ο κλάδος τουρισμού νιώθουν προδομένοι από τις απεργίες και άλλες ενέργειες που έχουν αποθαρρύνει τους τουρίστες να επισκεφτούν την χώρα μας.

 

Κατανοώ αυτούς, που απεργούν από απόγνωση βλέποντας τους μισθούς, τις συμβάσεις και τα δικαιώματα τους να εξαφανίζονται.

 

Κατανοώ τους εργοδότες, που δεν έχουν τα αποθέματα να πληρώσουν τους μισθούς και τους φόρους και αναγκάζονται να απολύουν προσωπικό.

 

Κατανοώ τους πλούσιους, που είναι παγιδευμένοι στην ψευδαίσθηση, την ανασφάλεια και την αδιαφορία για τους άλλους και αρνιούνται να μοιραστούν αυτά που έχουν,  για το καλό του συνόλου.

 

Κατανοώ την αδικία και το μίσος, που νιώθουν αυτοί που δεν έχουν προς αυτούς που έχουν.

 

Κατανοώ ακόμα, αυτούς που κλέβουν από άγνοια και αποξένωση.

 

Κατανοώ το ανθρώπινο εγώ, που από φόβο σκέφτεται μόνο το εαυτό του και αδιαφορεί για τις συνέπειες των πράξεων του στους άλλους – στα αδέλφια του στην Ελληνική, Ευρωπαϊκή και ανθρώπινη οικογένεια.

 

Κατανοώ, ότι όλες οι πολιτικές και κοινωνικές προσεγγίσεις εκφράζουν όψεις τις ανθρώπινης μας φύσης – και ότι όλοι αυτοί που αναφερόμαστε πιο πάνω, είναι εκφράσεις των όψεων του εαυτού μου και του κάθε ανθρώπου – και του εαυτού σου που διαβάζεις. Συνειδητοποιώ, ότι όλοι οι πιο πάνω αναφερόμενοι είναι όψεις του εαυτού μας και εκφράζουν πλευρές του εαυτού μας, που χρειάζεται να θεραπεύσουμε και να εξελίξουμε.

 

Μου φαίνεται, ότι όλοι έχουν δίκαιο – ένα μέρος της αλήθειας – και καταλαβαίνω πως νιώθουν και γιατί συμπεριφέρονται έτσι.

 

Είμαστε όλοι αυτοί, οι άποροι, οι άνεργοι, οι εργοδότες, οι πολιτικοί, οι πλούσιοι, οι θυμωμένοι, οι φοβισμένοι, οι μετανάστες, οι θυμωμένοι με τους μετανάστες, οι Έλληνες, οι τραπεζίτες, οι Ευρωπαίοι, οι Γερμανοί και όλοι όσοι έρχονται στο νου σου.

 

Και εσύ και εγώ είμαστε όλοι αυτοί. Ερχόμαστε από ένα Πάτερα, Μία συνειδητότητα, μία οικουμενική πηγή, ένα ενεργειακό πεδίο. Είμαστε ένα φως που εμφανίζεται στην οθόνη στο σινεμά σαν ξεχωριστά και διαφορετικά όντα – που αγαπιούνται και συγκρούονται. Όμως είμαστε ένα φως – ένα άμορφο αιώνιο ον που φαίνεται να έχει χωρίσει σε πολλά διαφορετικά όντα.

 

Αυτό είναι το μάθημα μας – να υπερβούμε την ψευδαίσθηση της ξεχωριστότητας και να βιώσουμε την ενότητα μας με όλους και να τους συγχωρέσουμε για τους φαινομενικούς ρόλους που παίζουν στο δράμα της ζωής μας – που τελικά, σύμφωνα με όλους τους πνευματικούς νομούς,  έχουμε γράψει εμείς.

 

Είναι ώρα για κατανόηση και συγχώρεση, αγάπη και συνεργασία. Είναι ώρα για ενότητα. Η χρησιμότητα της ξεχωριστότητας, της αντίθεσης, της κριτικής, του θυμού και του να θεωρούμε τους άλλους εχθρούς έχει τελειώσει. Είναι της παλιάς εποχής – όχι της νέας εποχής και δεν θα φέρει τα αποτελέσματα που αναζητούμε όλοι.

 

Η κατανόηση, η συγχώρεση και η αγάπη δεν σημαίνουν ότι δεν παλεύουμε για τα δικαιώματα μας και για την ισότητα και την ευημερία για μας, την οικογένεια μας και την χώρα μας. Σημαίνει, ότι υπερασπίζουμε όλα αυτά χωρίς φόβο, θυμό ή μίσος επειδή καταλαβαίνουμε, ότι όλες οι καταστάσεις είναι ευκαιρίες για να εξελιχτούμε σε ώριμα πνευματικά όντα.

 

Για να καταφέρουμε να μάθουμε τα μαθήματα αυτά, χρειάζεται:

 

  1. Να καταλάβουμε ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα μας με το κάρμα, τις επιλογές μας σαν ψυχές και με το καθρέφτισμα του εσώτερου περιεχόμενου μας στη ζωή.

 

  1. Να εμπιστευτούμε ότι το σύμπαν ξέρει τι κάνει και ότι το κάθε τι που έχει συμβεί, συμβαίνει και θα συμβεί, θα είναι πάντα ακριβώς η ιδανική εμπειρία για την εξέλιξη μας και για την ανακάλυψη της δύναμης που υπάρχει μέσα μας.

 

  1. Να πιστεύουμε ότι έχουμε την εσωτερική δύναμη, νοημοσύνη, εσωτερική καθοδήγηση και την εφευρετικότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανή κατάσταση και να δημιουργήσουμε την ιδανική μας ζωή. Για περισσότερα κοιτάξτε το https://www.armonikizoi.com/2012/4839

 

  1. Να κατανοήσουμε και να συγχωρέσουμε όλους για τους ρόλους που παίζουν και να απελευθερωθούμε από τον φόβο, την ανασφάλεια, τον πόνο, την πίκρα, το θυμό και με ηρεμία και αισιοδοξία να αναλάβουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε την ζωή που επιθυμούμε.

 

  1. Να εφαρμόσουμε την μέθοδο Χο’οπονοπόνο για να αποσύρουμε την δίκη μας συνεισφορά στην ομαδική δημιουργία αυτήν. Για το πως να το κάνετε, κοιτάξτε στο https://www.armonikizoi.com/2011/hoopono

 

  1. Να οραματιστούμε όλους με φως μέσα τους και να έρθουν σε επαφή με την θεϊκή δύναμη και φωνή που υπάρχει μέσα τους ώστε να ελευθερωθούν από ανασφάλεια, ιδιοτέλεια, άγνοια και να συμμετέχουμε όλοι μαζί στην δημιουργία της κοινωνίας που αξίζουμε όλοι. Για το πως να το κάνετε, κοιτάξτε στο https://www.armonikizoi.com/2012/βιωνω_ειρηνη

 

  1. Να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες και προτάσεις μας με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο. Κοιτάξτε στο https://www.armonikizoi.com/2012/εκφραστε

 

  1. Να βοηθήσουμε με διάφορους τρόπους αυτούς που βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση από μας και έχουν ανάγκη. Κοιτάξτε στο https://www.armonikizoi.com/2011/ομάδα

 

Κατανόηση, συγχώρεση, ενότητα, υπευθυνότητα, συνεργασία, επικοινωνία, δημιουργικότητα,

Θετικός Οραματισμός.

 

ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γίνεται μια πρωτοβουλία για να συμμετέχουν όλοι όσοι πιστεύουν στην δύναμη του νου και της πρόθεσης, με σκοπό τον καθημερινό οραματισμό του φωτός,  για όλους όσους έχουν ανάγκη,  ώστε  να βοηθήσουμε  όλη την κοινωνία να  συντονιστεί με την ανώτερη εσωτερική μας φύση, για πνευματική καθοδήγηση και εσωτερική δύναμη.

Αν θέλετε να βοηθήσετε  πηγαίνετε στο

https://www.armonikizoi.com/2012/βιωνω_ειρηνη

(“ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΔΡΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ”)

 Διαβάστε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν και μετά προχωρήστε στο κάτω μέρος της σελίδας όπου θα βρείτε 5 ασκήσεις για τον θετικό οραματισμό της κοινωνίας. Δοκιμάστε τις εσωτερικές ασκήσεις για να δείτε πια σας ταιριάζει περισσότερο. Οι πρώτες ασκήσεις διαρκούν περίπου 10 λεπτά. Οι τελευταίες έχουν μεγαλύτερη  διάρκεια.

Εκεί θα βρείτε τις εξής  εσωτερικές ασκήσεις σε ακουστική μορφή.

5. Θετικοί Οραματισμοί για το καλό του εαυτού μας, της Ελλάδας και του Πλανήτη.

01 Ο Κύκλος του Φωτός

02 Όραμα Της Τέλειας Κοινωνίας

03 Φως στην Κοινωνία

04 Φως Στην Κοινωνία με Χο’οπονοπονο

05 Ομαδικό Χο’οπονοπονο

Οι πιο σημαντικές ομάδες για τις οποίες χρειάζεται να κάνετε Χο’οπονοπόνο για να τις φωτίσετε είναι:

1. Όσοι υποφέρουν σωματικά, συναισθηματικά, οικονομικά, νοητικά, ώστε να βιώσουν το φως, δύναμη και καθοδήγηση μέσα τους  για να μπορούν να δημιουργήσουν τις ιδανικές ζωές τους.

2. Όσοι νιώθουν αποξένωση, μοναξιά, φόβο, θυμό, μίσος και εκδίκηση ώστε να βιώσουν την εσωτερική τους θεια φύση για να συντονιστούν με το καλό του συνόλου.

3. Όσοι έχουν εξουσία πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή θρησκευτική ώστε να απελευθερωθούν από κάθε μορφή ιδιοτέλειας και να εργαστούν αποκλειστικά για το καλό του συνόλου.

Προτείνουμε όλοι να κάνουν Χο’οπονοπόνο και οραματισμό του φωτός  για την ιδανική κοινωνία καθημερινά και να το κάνουμε, επίσης,  συντονισμένα  όλο το καλοκαίρι, κάθε Τετάρτη κάποια στιγμή μεταξύ 8 μμ και 11 μμ – επιλέξτε εσείς την ώρα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή και ενωμένοι  σε ομάδες,  ώστε να γίνεται ακόμα πιο συντονισμένα.

Βρείτε περισσότερα για το Χο’οπονοπονο και το Θετικό Οραματισμό στο: https://www.armonikizoi.com/2012/βιωνω_ειρηνη

Ευχόμαστε  να συμμετέχετε.

Να Είστε Πάντα Καλά

Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ

https://www.armonikizoi.com/greek

https://www.armonikizoi.com/2012/βιωνω_ειρηνη

Comments are closed.