Επτά τρόποι να δημιουργήσουμε μια διαφορά σε έναν αδιάφορο κόσμο

Ζούμε σε μια αναστατωμένη εποχή όπου η ειρήνη και η ασφάλειά μας προσβάλλονται συχνά. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ανίσχυροι και ανίκανοι να επηρεάσουν την εξέλιξη των γεγονότων. Από την άλλη πλευρά, όμως, πολλοί ενώνουν τις σκέψεις, την ενέργεια και τις πράξεις τους προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν ειρηνικό και ασφαλή κόσμο με αξιοπρέπεια για όλους.

Μερικές ομάδες εργάζονται πολιτικά, ενώ άλλες πνευματικά ή κοινωνικά. Μερικοί εστιάζονται στη βοήθεια προς τους φτωχούς ή τους πρόσφυγες, άλλοι στα ανθρώπινα δικαιώματα και μερικοί στους πολιτικούς που «φαίνονται» να παίρνουν τις αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της εξέλιξής μας, είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα να κάνει την προσωπική δήλωσή του/της με τις λέξεις, σκέψεις και πράξεις του.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αδιαφορίας. Εάν δεν είμαστε μέρος της λύσης, τότε μέσω της απάθειάς μας, είμαστε μέρος του ίδιου του προβλήματος. Δυστυχώς πολλοί καλοί και σωστοί άνθρωποι της αγάπης έχουν εγκλωβιστεί στις μικρές προσωπικές ζωές τους, αγνοώντας τις κατευθύνσεις που η κοινωνία μας έχει πάρει.

Τι μπορείτε να κάνετε για να επηρεάσετε πιο δυναμικά τον κόσμο που ζούμε;

1. Nα δημιουργήσετε το προσωπικό σας όραμα για τον κόσμου που θα επιθυμούσατε να ζήσετε.
Πώς θα επιθυμούσατε να είναι αυτός ο κόσμος; Θα έπρεπε να υπάρχει δικαιοσύνη, ισότητα, αγάπη, αφθονία και αξιοπρέπεια για όλους ανεξάρτητα από τη φυλή, την υπηκοότητα ή τη θρησκεία;
Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό που επιθυμείτε αν δεν μπορείτε να το φανταστείτε.
Αυτό το όραμα είναι μέσα σε όλους μας. Όλοι ξέρουμε τι θέλουμε από τους άλλους και τη ζωή. Αυτό που δεν είναι συχνά δεδομένο ή σαφές, είναι εάν θέλουμε επίσης το ίδιο πράγμα για τους άλλους. Είναι ουσιαστικό να αποφασίσουμε εάν είναι σημαντικό για μας να έχουν και οι άλλοι αυτά που τόσο θέλουμε εμείς στη ζωή μας.
Προσπαθήστε να περιγράψετε το προσωπικό σας όραμα ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα επιθυμούσατε να είναι ο κόσμος σας και επίσης πώς θα επιθυμούσατε εμείς οι υπόλοιποι να ζούμε.

2. Η ευθυγράμμιση είναι το επόμενο βήμα.

Δεν μπορούμε να εμπνεύσουμε σε άλλους τέτοιες αξίες όπως η ισότητα, η αγάπη, η δικαιοσύνη ή η ειρήνη εάν εμείς οι ίδιοι δεν ενσωματώνουμε αυτές εσωτερικά και εξωτερικά στις ζωές μας.
Πρέπει να ευθυγραμμίσουμε τις ζωές μας με τις υψηλότερες αξίες μας και να συμπεριφερθούμε με τρόπους που πιστεύουμε ότι όλοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν προκειμένου να δημιουργηθεί ο κόσμος που θέλουμε να ζήσουμε. Οι ενέργειες, η συμπεριφορά και πράξεις μας μιλούν πολύ δυνατότερα από τις λέξεις.
Σκεφτείτε: «εάν ο καθένας έκανε αυτό που κάνω, πώς θα ήταν ο κόσμος;» Εάν το συμπέρασμα σας είναι ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος κατόπιν, προχωρήστε! Εάν αντιλαμβάνεστε ότι θα υπήρχαν προβλήματα εάν ο καθένας φερόταν μ’ αυτόν τον τρόπο, (πράξη ή αποχή από πράξη) τότε ίσως να χρειάζεται να ευθυγραμμιστείτε με ένα ακόμα πιο ανώτερο μέρος του εαυτού σας.

3. Nα αποφασίσουμε και να διευκρινίσουμε «τους κύκλους του ενδιαφέροντος και της δράσης μας»

Xρειάζεται να δούμε πόσο μεγάλοι είναι οι κύκλοι της ταύτισής μας. Έχουμε δύο κύκλους. O ένας περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους και τα όντα για τα οποία ενδιαφερόμαστε και επιθυμούμε να είναι καλά. O άλλος κύκλος περιλαμβάνει όλους για τους οποίους είμαστε έτοιμοι να δράσουμε και ίσως να θυσιάσουμε χρόνο, ενέργεια και μερικές φορές προσωπικές ανάγκες.
O κύκλος του ενδιαφέροντος μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τον εαυτό μας ή την άμεση οικογένεια ή τη μεγαλύτερη μας οικογένεια. Kαθώς εξελισσόμαστε το αίσθημα των «δικών μου» ανοίγει και αγκαλιάζει φίλους, συνεργάτες, ανθρώπους της δικής μας θρησκείας, εθνικότητας, φυλής ή πολιτικού κόμματος. Kαθώς εξελισσόμαστε ακόμα περισσότερο νιώθουμε ενότητα με όλους τους ανθρώπους και όντα ανεξάρτητα από όλα τα πιο πάνω διαχωριστικά χαρακτηριστικά και ακόμα με τα ζώα και τη φύση.
Όμως ο κύκλος της δράσης μας είναι συνήθως πιο μικρός. Mπορεί να νοιαζόμαστε για πολλούς αλλά να μην είμαστε ακόμα έτοιμοι να θυσιάσουμε χρόνο, ενέργεια ή και χρήματα γι’ αυτούς.
Eπειδή έχουμε περιορισμένο χρόνο, ενέργεια και ενδιαφέρον, θα χρειαστούμε να κάνουμε μια προσωπική απόφαση για το που θέλουμε να δώσουμε την ενέργεια μας. Mπορούμε όμως πάντα να προσευχηθούμε γι’ αυτούς που χρειάζονται βοήθεια όσο μακριά και να είναι.

4. Ενωθείτε με άλλους προς τους κοινούς στόχους.
Μόνοι είμαστε αδύνατοι και ανίσχυροι, αλλά ενωμένοι μπορούμε να είμαστε πολύ ισχυροί. (Σκεφτείτε τον Γκάντι ή τη μητέρα Τερέζα.)

Αναζητήστε άλλους που μοιράζονται τις ιδέες και τα οράματά σας. Μπορείτε να θελήσετε να εργαστείτε μαζί προς διάφορους πιθανούς στόχους όπως:
α. Kαλύτερη επικοινωνία μεταξύ συγκρουόμενων ομάδων όπως είναι οι διαφορετικές θρησκείες, τα πολιτικά κόμματα, οι διαφορετικές γενιές, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες κ.λπ.
β. Aποκατάσταση για τους φυλακισμένους ή για αυτούς με σωματικά ή συναισθηματικά προβλήματα.
γ. Tρόφιμα, στέγη και απασχόληση για τους πρόσφυγες και τους άστεγους.
δ. Προστασία για τα ορφανά και τους ηλικιωμένους.
ε. Πολιτικές ενέργειες μέσω επιστολών, τηλεφωνημάτων, email, ομιλιών και ειρηνικών διαδηλώσεων.
στ. Προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων.
ζ. Προσευχή, επίκληση και θετική προβολή για την ειρήνη και το υψηλότερο πιθανό καλό για όλους.
Μπορείτε να σκεφτείτε και πολλές άλλες πτυχές της πραγματικότητας μας που χρειάζονται θεραπεία και βοήθεια.

5. Tαυτιστείτε με τα όντα που ανήκουν στη ομάδα που θέλετε να βοηθήσετε και κατανοήστε τους. Mπορούμε να καταλάβουμε πολλά με την ακόλουθη άσκηση:

α. Kλείστε τα μάτια και χαλαρώστε. Φαντασθείτε ότι είστε ένα από τα όντα που ανήκουν στην ομάδα που θέλετε να βοηθήσετε. (Ίσως ένα ορφανό παιδί, ένας ηλικιωμένος, άστεγος, πρόσφυγας, φυλακισμένος, άρρωστος κ.λ.π.)
β. Kαθώς είστε ταυτισμένοι με αυτόν νιώστε μέσα σας τις ανάγκες και τα συναισθήματα του ανθρώπου αυτού.
γ. Στη συνέχεια γράψτε ένα γράμμα στην ανθρωπότητα εκφράζοντας τις ανάγκες και τα συναισθήματα σας όπως θα ένιωθε και θα το έκανε ο άνθρωπος αυτός.
Aυτό θα ξυπνήσει μέσα σας μια βαθύτερη αντίληψη των αληθινών αναγκών του / της.

6. Αφιερώστε όσο περισσότερο χρόνο και ενέργεια μπορείτε για το έργο και τους στόχους που επιλέγετε – χωρίς φυσικά, να παραμελήσετε την οικογένεια και την εργασία σας.

Όλοι έχουμε τουλάχιστον μια ώρα την εβδομάδα (και πολλοί έχουν πολύ περισσότερες) που μπορούμε να αφιερώσουμε στη δημιουργία μιας υγιέστερης, ευτυχέστερης πιο ίσης πραγματικότητας για όλους τους ανθρώπους και τα άλλα όντα. H κοινωνία γύρω μας έχει πολύ μεγάλη ανάγκη για τη θετική ενέργεια και δράση μας.

7. Οι προσευχές και οι θετικές σκέψεις μας θα αυξήσουν πάντα την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας.
Yπάρχουν καταστάσεις που είναι πέρα από τη σφαίρα φυσικής επιρροής μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η προσευχή και η θετική προβολή είναι τα κύρια εργαλεία μας.

Αποφύγετε την παγίδα του μίσους

Πρέπει να αποφύγουμε το μίσος ή τη βία προς εκείνους που θεωρούμε ότι είναι οι “αιτίες” των προβλημάτων που αντιλαμβανόμαστε. Αυτά τα όντα και ειδικά οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες είναι απλά εκδηλώσεις των συλλογικών πεποιθήσεων και των αναγκών μας.
Αντιπροσωπεύουν την κατάσταση της κοινωνικής και θρησκευτικής συνείδησής μας που είναι ακόμα σε χαμηλό επίπεδο εξέλιξης. Μας παρουσιάζουν πώς, ως μάζα, σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε. Ένας « Xίτλερ» μπορεί να υπάρξει, μόνο αν υπάρχει εκείνη η ποιότητα του μίσους, της προκατάληψης και της κακής χρήσης της δύναμης μέσα σε όλους μας σε κάποιο βαθμό.

Κατά συνέπεια, η απέχθεια προς τους ηγέτες ή άλλους δε θα βοηθήσει κανέναν. Kαλύτερα να τους στείλουμε φως και αγάπη και να ευχόμαστε για τη σύνδεσή τους με τις υψηλότερες πτυχές της ύπαρξής τους, και φυσικά, για τη συλλογική σύνδεσή μας με τα ανώτερα επίπεδα της ύπαρξης μας

Aς κοιτάξουμε τον εαυτό μας για να δούμε πώς και εμείς, στο μικρό κόσμο μας δρούμε όμοια με τους ηγέτες αυτούς. Οι περισσότεροι από μας κάποτε στη ζωή μας έχουμε κάνει κακή χρήση της δύναμης μας και έχουμε συμπεριφερθεί βίαια (με λέξεις ή και πράξεις) στο σύζυγο, στα παιδιά, στα αδέλφια και στους γονείς ή σε αυτούς που μας ενοχλούν. Bλέπουμε στον κόσμο αυτό που υπάρχει μέσα μα, αλλά σε μια μεγαλύτερη κλίμακα.

Nα μάθουμε τα πιθανά μαθήματα

Ενώ προσευχόμαστε και ενεργούμε προς το υψηλότερο πιθανό αγαθό για όλους, χρειαζόμαστε επίσης να έχουμε την πίστη ότι κάθε παρούσα κατάσταση είναι η τέλεια πραγματικότητα (μέχρι να αλλάξει) που χρειαζόμαστε προκειμένου να μάθουμε τα επόμενα μαθήματά μας. Μπορεί, μεταξύ πολλών άλλων πιθανοτήτων, να πρέπει να μάθουμε την εσωτερική ασφάλεια, τη θυσία, την ανιδιοτελή αγάπη, το θάρρος, την αφιέρωση σε ένα σκοπό ή έργο, τον αυτοσεβασμό, τη συγχώρεση, την ενότητα, την ταπεινότητα, την ανιδιοτέλεια ή την εσωτερική δύναμη.

Μερικές καταστάσεις υπάρχουν στις ζωές μας, για να μας προσφέρουν απλά αυτά τα μαθήματα και μόλις τα μάθουμε, αυτά εξαφανίζονται ή παύουν να είναι προβλήματα.

Aς ξεκινήσουμε

Ελπίζω ειλικρινά ότι θα αρχίσετε σήμερα, ή αυτή την εβδομάδα το αργότερο, με αυτή τη διαδικασία:

1. Nα δημιουργήσετε το προσωπικό σας όραμα για τον κόσμου που θα επιθυμούσατε να ζήσετε.

2. Nα ευθυγραμμιστείτε με το όραμα αυτό

3. Nα αποφασίσετε και να διευκρινίσετε τους “κύκλους” του ενδιαφέροντος και της δράσης σας.

4. Ενωθείτε με άλλους προς τους κοινούς στόχους.

5. Nα ταυτιστείτε με τα όντα που ανήκουν στη ομάδα που θέλετε να βοηθήσετε και να τους κατανοήσετε.

6. Αφιερώστε όσο περισσότερο χρόνο και ενέργεια μπορείτε για το έργο και τους στόχους που επιλέγετε – χωρίς φυσικά, να παραμελήσετε την οικογένεια και την εργασία σας.

7. Οι προσευχές και οι θετικές σκέψεις μας θα αυξήσουν πάντα την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σας.

Μια προσευχή για τις δύσκολες μέρες της ανθρωπότητας

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών στέλνοντας όσο το δυνατόν περισσότερη θετική ενέργεια.

Όταν προσευχόμαστε, δημιουργούμε σκεπτο-ενεργειακά πεδία που έχουν επίδραση στην κοινή πραγματικότητά μας.
Είναι καλύτερο να ευχαριστούμε το Θεό και όλα τα αγγελικά όντα επειδή κάνουν ό,τι είναι καλύτερο για όλους, παρά να παρακαλούμε για κάτι συγκεκριμένο. Αυτό στέλνει έναν θετικότερο ενεργειακό πεδίο εμπιστοσύνης ότι αυτό που είναι το καλύτερο είναι ήδη στη διαδικασία πραγμάτωσης του.

Παρά να καλλιεργηθούν τα αρνητικά συναισθήματα προς τους διάφορους ηγέτες, μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε με θετική προβολή της εσωτερικής επαφής τους με υψηλότερα επίπεδα και μια εσωτερική καθοδήγησή, έτσι ώστε να ευθυγραμμίζονται στο υψηλότερο δυνατό καλό μέσα τους.

Από εκείνο το σημείο και μετά, δεχόμαστε ο,τιδήποτε συμβαίνει ως την καλύτερη δυνατή λύση για την ανθρωπότητα και για μας τους ίδιους αυτή τη στιγμή.

Προσευχή:

Αγαπητέ Θεέ
και όλα τα Aγγελικά όντα,
Σας ευχαριστούμε για τη διαφώτιση μας και των ηγετών μας με την εσωτερική πνευματική καθοδήγηση έτσι ώστε να μπορούμε όλοι να ενεργήσουμε ως όργανα του υψηλότερου δυνατού αγαθού για όλα τα όντα.

Comments are closed.