ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

 

Για άλλα παρόμοια άρθρα για έφηβους και γονείς,

δείτε το http://www.beyourself-gr.com

Επίσης

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ – ΞΕΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΧΟΣ (ΒΟ423)

http://youtu.be/SZXPuLPB_FE
ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ – Η ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ (ΒΟ424)

http://youtu.be/yIBS0wCEQFw

=========================

Καλωσόρισες στη σειρά  “Η Πραγματική Ελευθερία”. Η Ομάδα Ενθάρρυνσης και Στήριξης πληροφορεί απλώς εφήβους και γονείς για πιο σύγχρονες, εξελιγμένες και αποτελεσματικές αντιλήψεις της ζωής. Εκδίδει τη σειρά Η Πραγματική Ελευθερία για τους εφήβους και Ο Σύγχρονος Γονιός για τους γονείς.

Μη δεχτείς τίποτα από αυτά που θα διαβάσεις χωρίς να το περάσεις από τη δική σου λογική και το εσωτερικό σου αίσθημα της αλήθειας. Την απόλυτη ευθύνη για τη ζωή σου την έχεις  μόνο εσύ.

Αν χρειάζεσαι καθοδήγηση, ρώτα το γονιό, το δάσκαλο, το γιατρό, τον ψυχολόγο ή τον πνευματικό σου.

Σημείωση: Όταν αναφερόμαστε στο τρίτο πρόσωπο, θα χρησιμοποιούμε το αρσενικό γένος για λόγους καθαρά πρακτικούς και γραμματικούς. Η μη χρήση ωστόσο του θηλυκού γένους δεν υποδηλώνει με κανένα τρόπο την έλλειψη του ίδιου ακριβώς σεβασμού και θαυμασμού για το θηλυκό φύλο.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 1. Να φροντίζεις να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι αρκετά, ώστε οι νοητικές σου δυνάμεις να ανανεώνονται.

 

 1. Να κάνεις θετικές σκέψεις, π.χ.» ότι είσαι έξυπνος, ικανός και φυσικά ότι μπορείς να πετύχεις». Να οραματίζεσαι την ίδια την επιτυχία. Κάθε φορά που αισθάνεσαι άγχος, φόβο ή αμφιβολία, να φέρνεις στο νου σου το αποτέλεσμα που θέλεις – σαν να έχει γίνει ήδη. Και αυτό γιατί οι σκέψεις σου δημιουργούν την πραγματικότητα σου. Όταν σκέφτεσαι αρνητικά, μειώνεις την αποτελεσματικότητα σου. Να σκέφτεσαι ότι μπορείς και ότι σίγουρα θα πετύχεις. Μια τέτοια νοητική στάση μόνο καλό μπορεί να κάνει. Οι θετικές σκέψεις και ο θετικός οραματισμός μπορεί να γίνονται επίσης, όταν χαλαρώνεις στο κρεβάτι, πριν κοιμηθείς και μόλις ξυπνήσεις.

ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣOY ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΔΩ.
ΞΑΠΛΩΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ.

 1. Δέξου κάθε αποτέλεσμα, ακόμα κι όταν δεν είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελες και άφησε το να ανήκει στο παρελθόν. Απλώς ρώτησε τον εαυτό σου, πώς μπορώ να γίνω περισσότερο αποτελεσματικός από δω και πέρα.

 

 1. Στην περίοδο των εξετάσεων  είναι ίσως καλό να παίρνεις με το γεύμα μια πολυβιταμίνη, που να περιέχει όλες τις βιταμίνες σε ποσότητα περίπου 10 έως 50 mg, καθώς και Βιταμίνη Β6.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δυναμώσεις το νευρικό σου σύστημα και θα ενισχύσεις τη νοητική σου  λειτουργία.

 

 1. Να εξασφαλίζεις καλή ροή του αίματος, του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στον εγκέφαλο ,ώστε να είναι το μυαλό σου καθαρό και ικανό να συγκεντρώνεται. Είναι προφανές ότι η συγκέντρωση μειώνεται αισθητά,  όταν τα μάτια ή το μυαλό έχουν κουραστεί. Προκειμένου να επιτύχεις την καλύτερη ροή του αίματος και τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στον εγκέφαλο, είναι καλό να ξαπλώνεις ανάσκελα στο κρεβάτι και να βάζεις τα πόδια σου ψηλά στον τοίχο. Έτσι το αίμα θα κατέβει από τα πόδια και μέσα από τους πνεύμονες θα μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο. Μπορείς επίσης να παίρνεις  μερικές βαθιές αναπνοές και να χαλαρώνεις το σώμα σου, ειδικά τα μάτια και το μέτωπο σου. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, ρώτα το γιατρό σου αν μπορείς να κάνεις την άσκηση αυτή.

 

 1. Να κάνεις δεκάλεπτα ή εικοσάλεπτα διαλείμματα κάθε 60΄ με 90΄ , για να έχεις το χρόνο να κινείσαι και να ξεκουράζεσαι νοητικά. Στο διάστημα του διαλείμματος μπορείς να περπατάς, να χορεύεις, να πίνεις ένα τσάι ή να επαναλαμβάνεις την προηγούμενη άσκηση ξαπλώνοντας ανάσκελα και ακουμπώντας τα πόδια κάπου  ψηλά, για την καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου.

 

 1. Να συγκεντρώνεις την προσοχή σου στην παράδοση και να κρατάς σημειώσεις τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος όσο και κατά την ώρα της μελέτης. ΄Ετσι θα γλιτώνεις πολύ διάβασμα, ενώ θα πετυχαίνεις καλύτερη εμπέδωση.

 

 1. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, να ρωτάς. Η επίλυση των αποριών σου ανήκει στα καθήκοντα του καθηγητή σου και είναι σημαντικό να αρχίζεις τη μελέτη σου έχοντας προηγουμένως πάρει απάντηση για  κάθε απορία σου.

 

 1. Να έχεις επίγνωση του σκοπού για τον οποίο θέλεις να σπουδάσεις. ΄Αφησε τη σκέψη σου να πάει μακριά, στο μέλλον, και αναλογίσου πως αυτή η κοπιαστική πορεία  προς τη γνώση θα σε βοηθήσει πολλαπλά. Ενδεχομένως να μην ελκύει το ενδιαφέρον σου ένα επί μέρους θέμα. Να γνωρίζεις  όμως ότι κάθε πεδίο μάθησης ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και εκκρίνει σεροτονίνη, μια ουσία  που σε κάνει πιο έξυπνο, ευχαριστημένο και ικανό να αντιμετωπίζεις τη ζωή. Να μελετάς για το δικό σου καλό και όχι για να ικανοποιήσεις τους άλλους.

 

 1. Όταν έχεις ένταση, άγχος ή φόβο να χτυπάς απαλά, εναλλάξ με τα δάκτυλα και των δύο χεριών πρώτα το πάνω μέρος του κεφαλιού, μετά κάτω από τα μάτια και τέλος τους κρόταφους . Αυτές οι κινήσεις θα ενεργοποιήσουν μια διαδικασία χαλάρωσης.

 

 1. Να κάνεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, ώστε να συνδυάζεις τη μελέτη με την ξεκούραση, την κίνηση και τη διασκέδαση . Όχι  μόνο διασκέδαση, ούτε μόνο μελέτη. Να δίνεις προτεραιότητα στη μελέτη τις ώρες που είσαι πιο ξεκούραστος και έχεις περισσότερη διαύγεια και να προγραμματίζεις την κίνηση και τη διασκέδαση μετά, επειδή αυτές οι δραστηριότητες δε χρειάζονται ιδιαίτερη συγκέντρωση.

 

 1. Να ξέρεις ότι αξίζεις αγάπη και σεβασμό ακριβώς όπως είσαι και ότι η αξία σου δεν έχει καμία σχέση με τους βαθμούς ή τη γνώμη των άλλων. Να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είσαι.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

==============================

 

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΑΣ

 

 

«Ο βαθύτερος φόβος μας δεν είναι ότι είμαστε ανεπαρκείς. Ο βαθύτερος φόβος μας είναι ότι είμαστε δυνατοί πέρα από κάθε μέτρο. Είναι το φως μας, όχι το σκοτάδι μας που μας φοβίζει περισσότερο. Αναρωτιόμαστε, ποιος είμαι εγώ για να είμαι ακτινοβόλος, υπέροχος, ταλαντούχος, μυθικός; Στην πραγματικότητα, ποιος είσαι εσύ για να μην είσαι; Είσαι παιδί του Θεού. Το να θεωρείς τον εαυτό σου μικρό δεν εξυπηρετεί τον κόσμο. Όλοι μας θα έπρεπε να λάμπουμε, όπως τα παιδιά. Γεννηθήκαμε για να εκδηλώσουμε τη δόξα του Θεού που υπάρχει μέσα μας. Δεν υπάρχει μόνο σε μερικούς από εμάς. Υπάρχει στον καθένα μας. Και καθώς αφήνουμε το δικό μας φως να λάμπει, υποσυνείδητα δίνουμε στους άλλους ανθρώπους την άδεια να κάνουν το ίδιο. Καθώς απελευθερωνόμαστε από το δικό μας φόβο, η παρουσία μας απελευθερώνει αυτόματα τους άλλους.» Από τον Νέλσον Μαντέλα.

============

 

Όλη η ζωή μας καθρεφτίζει τη σχέση μας με τον εαυτό μας. Δυστυχώς, έχουμε προγραμματιστεί με πολλές λανθασμένες και περιοριστικές πεποιθήσεις για τον εαυτό μας, τη ζωή και τους άλλους. Μερικές από τις κοινές πεποιθήσεις που σχετιζονται με την αξία και τις ικανότητές μας είναι:

Δεν αξίζω. Δεν είμαι καλός/ή. Δεν είμαι αγνός/ή. Είναι αλαζονεία να νομίζω ότι αξίζω.

Δεν μπορώ – δεν είμαι ικανός/ή. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Η ζωή είναι δύσκολη και σκληρή και κινδυνεύω. Είμαι αδύναμος/η.

Φταίω εγώ, όταν οι άλλοι δεν είναι καλά ή ευχαριστημένοι ή ικανοποιημένοι μαζί μου.

Φταίνε οι άλλοι, όταν εγώ δεν νιώθω καλά.

 

Έχουμε προγραμματιστεί να πιστεύουμε ότι «για να αισθανόμαστε ότι αξίζουμε και ότι μας αγαπούν πρέπει»:

 1. Να μας δέχονται, να μας εγκρίνουν, να μας αγαπούν και να μας ενθαρρύνουν οι γονείς μας και οι άλλοι.
 2. Να είμαστε καλύτεροι (-ες) από τους άλλους σε εξυπνάδα, βαθμούς, εμφάνιση, ρούχα, όχημα, μαγκιές, ευφράδεια λόγου, να έχουμε κορίτσι/αγόρι, φίλους, πλούτο, ωραίο σπίτι, επιτυχία.
 3. Να μην κάνουμε ποτέ λάθος.
 4. Να έχουμε καλούς βαθμούς.
 5. Να έλκουμε την προσοχή την εκτίμηση, και το σεβασμό.
 6. Να έχουμε κάποιον που να αγαπάει αποκλειστικά εμάς.
 7. Να είμαστε καλύτεροι(-ες) ή τέλειοι(-ες).
 8. Να κάνουμε πολλά πράγματα σε μία μέρα.
 9. Να είμαστε δυνατοί (-ές), να μην δείχνουμε αδυναμία.
 10. Να συμφωνούν οι άλλοι μαζί μας ή εμείς με αυτούς.
 11. Να είναι οι άλλοι ευχαριστημένοι (ικανοποιημένοι) μαζί μας.
 12. Να λέμε πάντα «ναι» ,όταν μας ζητάνε κάτι.
 13. Να  προσφέρουμε περισσότερα απ’ όσα μας έχουν προσφέρει.
 14. Να μας εμπιστεύονται και να μας εκμυστηρεύονται τα προσωπικά τους (να μας ανοίγονται).
 15. Να μη μας λένε ψέματα, ή να μας χρησιμοποιούν ή να μας κοροϊδεύουν.

Ίσως επίσης να έχουμε επηρεαστεί από τη ψευδαίσθηση ότι η γυναίκα έχει μικρότερη αξία από τον άντρα.

Θα μιλήσουμε για την αίσθηση της αναξιότητας, όταν δεν είμαστε σε αρμονία με τη συνείδηση μας σε άλλο φυλλάδιο.

 

Είναι απαραίτητο να απελευθερώσουμε το αίσθημα της αξίας μας από αυτές τις ψευδαισθήσεις.

 

Μερικές αλήθειες που θα βοηθήσουν είναι οι ακόλουθες. Βαλε ένα σημάδι δίπλα σ’ αυτές που δέχεσαι.

 1. Όλοι αξίζουν αγάπη και σεβασμό, όπως είναι.
 2. Έχω κάνει την καλύτερη προσπάθεια που μπορούσα σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης μου.
 3. Είμαι καλός άνθρωπος και έχω καλές προθέσεις.
 4. Έχω καταφέρει αρκετά στη ζωή μου.
 5. Έχω ταλέντα και ικανότητες.
 6. Γενικά ενδιαφέρομαι για τους άλλους και θέλω να είναι καλά.
 7. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω, όταν χρειάζεται.
 8. Βασικά είμαι ένας ηθικός και καλός άνθρωπος.
 9. Έχω αρκετές θετικές ιδιότητες.
 10. Η αξία μου είναι εσωτερική – όχι αποτέλεσμα σύγκρισης και δεν έχει σχέση με την εμφάνιση ή κάτι άλλο εξωτερικό.
 11. Τα λάθη είναι μέρος του πειράματος της ζωής.
 12. Η αξία μου δεν μετριέται με την υποκειμενική γνώμη του καθενός και ούτε με την ικανότητά του να αντιληφθεί την εσωτερική μου φύση.
 13. Έχω δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού.
 14. Η αξία μου στηρίζεται πάνω στην εσωτερική μου ουσία και όχι στα αποτελέσματα που έχω.
 15. Η αξία μου δεν εξαρτάται από το πόσα κάνω, αλλά από την εσωτερική μου φύση.
 16. Ως μέρη της δημιουργίας, όλοι αξίζουμε αγάπη και σεβασμό, όπως είμαστε.
 17. Η αξία μου είναι δεδομένη ως μέρος του Θεού και είναι ανεξάρτητη από τη γνώμη και τη συμπεριφορά των άλλων.
 18. Μπορώ να αγαπήσω τους άλλους πραγματικά, μόνο όταν αγαπώ και τον εαυτό μου.

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εμπεδώσεις τις αλήθειες που σου ταιριάζουν. Θα συζητήσουμε γι’ αυτούς σε μελλοντικά φυλλάδια. Για την ώρα, σκέψου λογικά και καλλιέργησε την επίγνωση ότι μέσα σου υπάρχει μία ουσία, ένα ον, μία «ψυχή» μία «ποιότητα», που αξίζει αγάπη και σεβασμό ακριβώς, όπως είσαι. Δε χρειάζεται πια να επιβεβαιώνεις την αξία σου μέσα από τη γνώμη των άλλων ή μέσα από κάποιο ανταγωνισμό μαζί τους. Καλό θα ήταν να σκέπτεσαι ανεπηρέαστα για τον εαυτό σου και να μην ακολουθείς τις γνώμες των άλλων ,προσπαθώντας φαίνεσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι προκειμένου  να «αρέσεις». Γιατί αν «αρέσεις» έτσι, δεν είσαι εσύ αυτός που αρέσει αλλά κάποια μάσκα που έχεις φορέσει, επειδή δεν εκτιμάς τον εαυτό σου και δε βλέπεις την ομορφιά του έτσι όπως είσαι.

 

Κάτι ακόμα: Αν οι γονείς, οι δάσκαλοι ή άλλοι σε επιπλήττουν ή σε κριτικάρουν, αυτό δεν αλλάζει την αξία σου και δε σημαίνει ότι δεν σε αγαπνε. Σημαίνει απλώς ότι ίσως δε νιώθουν καλά. Πιθανόν να φοβούνται για σένα και να νομίζουν (λανθασμένα) ότι σε βοηθάνε με τον τρόπο αυτό. Μπορεί να έχουν κάποιον άλλο φόβο ή άγχος, που δεν έχει σχέση με σένα και απλώς εκτονώνονται πάνω σου. Σε τέτοιες περιπτώσεις να διατηρείς την αίσθηση της αξίας σου σταθερά μέσα σου και να τους κατανοείς .Αυτοί που δε νιώθουν καλά είναι οι ίδιοι. Δεν έχει νόημα να υποφέρεις ούτε να τσακώνεσαι μαζί τους. Να εξετάζεις μόνο αν πράγματι έχουν δίκιο για κάτι που μπορείς να διορθώσεις ή να βελτιώσεις και να τους συγχωρείς που δεν ξέρουν έναν καλύτερο τρόπο να σε βοηθήσουν. Είναι αλήθεια ότι αξίζεις και ότι σε αγαπούν ό,τι και να κάνουν ή να πούνε.

 

Να είσαι καλά

 

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.beyourself-gr.com

 

 

 

O ΚΒΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

O ΚΒΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ 

Ήσυχα, καθαρά, κοιτάζω τον κόσμο και λέω: Όλα τούτα που θωρώ, γρικώ, γεύομαι, οσφραίνομαι κι αγγίζω είναι πλάσματα του νου μου.

Ο ήλιος ανεβαίνει, κατεβαίνει μέσα στο κρανίο μου.

Στο ένα μελίγγι μου ανατέλνει ο ήλιος, στο άλλο βασιλεύει ο ήλιος.

Τ’ άστρα λάμπουν μέσα στο μυαλό μου, οι Ιδέες, οι άνθρωποι και τα ζώα βοσκούν μέσα στο λιγόχρονο κεφάλι μου….

Σβήνει το μυαλό μου, κι όλα, ουρανός και γης, αφανίζονται.

“Εγώ μονάχα υπάρχω!” φωνάζει ο νους.

“Μέσα στα κατώγια μου, οι πέντε μου ανυφάντρες δουλεύουν, υφαίνουν και ξυφαίνουν τον καιρό και τον τόπο, τη χαρά και τη θλίψη, την ύλη και το πνεύμα.

Μα εγώ, ο Νους, με υπομονή, με αντρεία, νηφάλιος μέσα στον ίλιγγο, ανηφορίζω.

Για να μην τρεκλίσω να γκρεμιστώ, στερεώνω απάνω στον ίλιγγο σημάδια, ρίχνω γιοφύρια, ανοίγω δρόμους, οικοδομώ την άβυσσο.

 

Από την ΑΣΚΗΤΙΚΗ του Νίκου Καζαντζάκης

 

Είναι μεγάλη απορία, πως μπορούσε τότε, πριν η κβαντική επανάσταση της επιστήμης γίνει τόσο πολύ πλατιά γνωστή όπως σήμερα, να καταλάβει ότι όλος ο κόσμος που βλέπει, ακούει και νιώθει τελικά δημιουργείται από το νου.

 

Κατάλαβε ότι ο ίδιος είναι ο δημιουργός της πραγματικότητας που είδε και ένιωθε μεγάλη ευθύνη να φτιάξει τον κόσμο αυτό και βέβαια τον ίδιο τον εαυτό του.

 

Να «οικοδομώ την άβυσσο” λέει αναφερόμενος σε αυτό που οι επιστήμονες αναφέρονται σαν το κβαντικό πεδίο ή το σημείο μηδέν (ή σύμφωνα με το David Bohm “the implicate order”) από το οποίο όλα εμφανίζονται και μετά εξαφανίζονται.

 

Είχε καταλάβει ότι ο ίδιος διαμορφώνει ένα άμορφο πεδίο και είχε μεγάλη έννοια πως θα σώσει το κόσμο αυτό που ο ίδιος ένιωθε τόσο μεγάλη ευθύνη να σώσει. Έτσι ο ανακλητικός τίτλος του βιβλίου «ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

 

Με αυτήν την έννοια τελικά έχοντας δώσει ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο, ο Θεός δεν είναι τελικά παντοδύναμος στον κόσμο αυτό επειδή η θέληση και οι επιλογές του ανθρώπινου νου διαμορφώνουν την πραγματικότητα μας ατομικά και ομαδικά.

 

Άρα μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε την δημιουργία και όχι ο Θεός.

 

Αυτό ήταν το μεγάλο άγχος του αγαπημένου μας Νίκου, να σώσει το κόσμο γύρω του από το πόλεμο και το πόνο. Ο τρόπος να το κάνει αυτό ήταν το άλλο άγχος του, να γίνει αυτός όπως ο θεός ήθελε να γίνει. Οι δυο προσκολλήσεις αυτές είναι τελικά τα εμπόδια προς την ελευθερία του όπως εξηγεί στο τέλος της ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ.

 

Χρέος σου, ήσυχα, χωρίς ελπίδα, με γενναιότητα, να βάνεις πλώρα κατά την άβυσσο.

Και να λες: Τίποτα δεν υπάρχει!

Τίποτα δεν υπάρχει!

Μήτε ζωή, μήτε θάνατος.

Κοιτάζω την ύλη και το νου σα δυο ανύπαρκτα ερωτικά φαντάσματα να κυνηγιούνται, να σμίγουν, να γεννούν και ν ́ αφανίζουνται, και λέω:

-“Αυτό θέλω!” Ξέρω τώρα.

Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, λυτρώθηκα από το νου κι από την καρδιά,

ανέβηκα πιο πάνω, είμαι λεύτερος.

Αυτό θέλω. Δε θέλω τίποτα άλλο.

Ζητούσα ελευτερία.

 

Δεν λέει να σταματήσει να προσπαθεί. Λέει, ότι παρόλο που όλα αυτά είναι μια ψευδαίσθηση, και δεν υπάρχει ούτε ζωή ούτε θάνατος όπως εμείς το φανταζόμαστε, έχουμε το χρέος να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε, να δημιουργήσουμε τάξη και αρμόνια, άλλα χωρίς κανένα φόβο και χωρίς καμία προσκόλληση (ελπίδα) σχετικά με το αποτέλεσμα.

 

Ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας.

 

Εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα που βλέπουμε ατομικά και ομαδικά. Όχι ο Θεός.

Γύρω μας υπάρχει ένα άμορφο ενεργειακό πεδίο (άβυσσος) και είμαστε εδώ να την φτιάξουμε σε μια αρμονική για όλους πραγματικότητα αγάπης, ενότητας, ισότητας, δικαιοσύνης και ευημερίας για όλους – χωρίς φόβο και χωρίς προσκόλληση για το αποτέλεσμα.

 

Νίκο,

Σε Ευχαριστούμε

 

Ρ. Η. Νατζέμυ

ΕΛΙΞΙΡΙΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

ΕΛΙΞΙΡΙΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

ΛΟΥΣΣΗ ΕΛΕΝΗ

Η διαδικασία της γήρανσης είναι μια εξαιρετικά πολυπαραγοντική, πολύπλοκη εξελεγκτική και όχι χρονολογική διαδικασία. Αναπόφευκτη μεν, εν τούτοις υπάρχουν τρόποι/μέθοδοι αντιμετώπισης, σημαντικής καθυστέρησης και αντιστροφής για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με αξιοπρέπεια και συνειδητότητα

Υπάρχουν πολλές θεωρίες της γήρανσης (ελεύθερες ρίζες, ρόλος ορμονών μιτοχονδρίων, Τελομεράση, deco κ.α)

Καθένας όμως γεννιέται μ΄ένα μοναδικό γενετικό Κώδικα, με προκαθορισμένες τάσεις.

Το DNA,η γενετική μας κληρονομικότητα, έχει κατά πολύ να συμβάλλει στο πόσο γρήγορα γερνάμε και στο πόσο ισορροπημένα ζούμε. Οι επίφοβες επιδεινώσεις στις ασθένειες της γήρανσης, ήτοι μείωση των εγκεφαλικών λειτουργιών, απώλεια μνήμης, Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικά επεισόδια κ.α. μπορούν να επιβραδυνθούν να προληφθούν και ακόμη ν΄ αντιστραφούν.

Ακολουθώντας τρόπους και «μυστικά» αντιγήρανσης, διατήρησης ευζωίας και αναζωογόνησης , υποστηρίζοντας συνήθειες διατροφής και κίνησης, που συμβάλλουν σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης , μπορούμε ουσιαστικά να σταματήσουμε τις εκφυλιστικές επιρροές του χρόνου.

Θα ταξιδέψουμε λοιπόν μαζί, στον μαγικό κόσμο των ελιξιρίων, φυσικών βοτάνων και ιαμάτων, τροφών οξυγονούχων, υπερτροφών, θαυματουργών αντιοξειδωτικών, για πρόληψη και θεραπεία της πρόωρης γήρανσης, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μνήμης.

Αλκαλική, σατβική διατροφή αντιγήρανσης, τροφές βιταμίνες , ιχνοστοιχεία και μέταλλα, για δημιουργία και διατήρηση του κολλαγόνου και ελαστίνης, για αποκατάσταση της σφριγηλότητας.

Θα γνωρίσουμε τα μυστικά της μακροζωίας, ευζωίας, μειώνοντας το «οξειδωτικό stress», και κυρίως τρόπους διαχείρισης του άγχους, βασική αιτία των ελευθέρων ριζών οξυγόνου, ουσιαστική αλλαγή τρόπου ζωής και σκέψης, με γέλιο, αισιοδοξία, επαφή με την φύση και τον εσώτερο εαυτό μας, αγάπη, μεγαλώνοντας τον κύκλο της Αγάπης και συμπαθητικής δόνησης από το περιοριστικό «ΕΓΩ» στο «ΕΜΕΙΣ” ,θα καταφέρουμε να συμφιλιωθούμε τε τον χρόνο και να τον κάνουμε σύμμαχο, με αγάπη, αποδοχή, υπομονή και σύμπνοια.

Η διαδικασία της γήρανσης είναι εξελικτική και όχι χρονολογική.

Φυσιολογική και παθολογική γήρανση, είναι εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις.

Θα πραγματοποιήσουμε μαζί αυτό το μαγικό ταξίδι, ανακαλύπτοντας τρόπους αντιμετώπισης, καθυστέρησης και αντιστροφής της γηραντικής διαδικασίας.

Ελιξίρια αντιοξειδωτικές τροφές, οξυγονούχες, super foods, που σταματούν και αντιστρέφουν την διαδικασία της γήρανσης.

Μυστικά μακροζωίας ευζωίας,

Βότανα προσαρμογόνα που ενισχύουν την αντιοξειδωτική δράση, το ανοσοποιητικό και την lipido

Τροφές για αποκατάσταση σφριγηλότητας, διατήρησης ελαστικού ιστού, και ενεργοποίηση κολλαγόνου.

Άσκηση, κίνηση, αλλαγή τρόπου ζωής και σκέψης άνοιγμα στον κύκλο της Αγάπης, μετατόπιση από το ‘Εγώ‘ στο ’Εμείς‘ , με γέλιο, χαρά, αισιοδοξία, αποδοχή, γενναιοδωρία, δοτικότητα.

 

==========================

ΛΟΥΣΣΗ ΕΛΕΝΗ, 2102799684, 6977336395, loussihealing2@gmail.com

ιστοσελίδα http://rnren705.wixsite.com/aenaiarmonia