Βασικές Διδασκαλίες από τον Σεθ

Βασικές Διδασκαλίες από τον Σεθ

(Δείτε πιο κάτω για links για άλλες διδασκαλίες του Σεθ)

Ο «SETH» – 12 βιβλία – μέσα από την Jane Roberts

 1. Είσαστε όλοι αιώνια πολυδιάστατα όντα – ψυχές στην εξέλιξη. Το επίπεδό σας είναι ένας χώρος εξάσκησης στο χειρισμό της ενέργειας.
 2. Βρισκόσαστε σε μια διαδικασία εξέλιξης της ικανότητας να βιώσετε το μεγαλείο της πραγματικής σας φύσης και να την εκδηλώσετε στο υλικό πεδίο.
 3. Δημιουργείτε την πραγματικότητα σας με τις πεποιθήσεις, προσδοκίες, σκεπτομορφές και συναισθήματα σας.
 4. Τα πάντα είναι ενέργεια που διαμορφώνεται σαν ύλη και καταστάσεις, από τις σκέψεις και συναισθήματα σας.
 5. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος – ούτε χώρος – είναι δημιουργήματα των αισθήσεων σας – για να μπορείτε να έχετε ένα “πλαίσιο συνεννόησης” για τα μαθήματα της εξέλιξης σας.
 6. Έχετε συγχρόνως άλλες ζωές σε άλλους «χρόνους» και διαστάσεις.
 7. Υπάρχουν σημεία συντονισμού μεταξύ των διαστάσεων όπου η δημιουργική δύναμη είναι αυξημένη – ανεξάρτητα αν είναι θετική ή αρνητική.
 8. Η ψυχή είναι αθάνατη και επιβιώνει σε ένα ενεργειακό σώμα μετά από το θάνατο του υλικού σώματος.
 9. Η ψυχή περνάει από διάφορα στάδια μετά από την αναχώρηση από το υλικό σώμα – συναντάει γνωστές ψυχές ή όντα του φωτός που βοηθάνε με την εξέταση της ζωής. Μετά εξετάζει τις προηγούμενες ζωές. Τότε συντονίζεται σε μια διάσταση που αρμόζει με τις τάσεις της.
 10. Η ψυχή ξανά ενσαρκώνεται σε συνθήκες που εξυπηρετούν τα μαθήματα που θέλει να μάθει.
 11. Στα ανωτέρα επίπεδα, υπάρχει μόνο το καλό – χωρίς να υπάρχει κακό.
 12. Είσαστε, όλοι μαζί η θεία συνειδητότητα.
 13. Όταν εισέρχομαι στο σύστημά σας, κινούμαι δια μέσου μίας σειράς νοητικών και ψυχικών γεγονότων. Tα γεγονότα αυτά εσείς θα τα ερμηνεύατε σαν χώρο και χρόνο και χρησιμοποιώ τους όρους αυτούς συχνά γιατί πρέπει να μιλώ στη γλώσσα τη δικιά σας και όχι στη δικιά μου.

 

 1. O «χώρος κι ο χρόνος», είναι ριζικές προϋποθέσεις για την διάσταση σας. Kάθε σύστημα πραγματικότητας έχει το δικό του σύστημα συμβιβαστικών συμφωνιών.

 

 1. H οντότητα, ή, με άλλα λόγια, η ψυχή, έχει πιο πολύπλοκη φύση και πολύ πιο δημιουργικό περιεχόμενο απ’ ότι της απέδωσαν ποτέ ακόμα και οι θρησκείες σας. Xρησιμοποιεί άπειρους τρόπους αντιληπτικότητας κι έχει υπό τον έλεγχό της πολλά άλλα είδη συνειδητότητας. H ιδέα σας για την ψυχή είναι σίγουρα περιορισμένη.

 

 1. H Ψυχή μπορεί ν’ αλλάξει την εστίαση της συνειδητότητάς σας και να τη χρησιμοποιήσει όπως εσείς χρησιμοποιείτε τα μάτια σας.

 

 1. Mία βασική διαφορά ανάμεσα στο δικό μου περιβάλλον και στο δικό σας είναι ότι εσείς πρέπει να υλοποιείτε τις σκέψεις σας σα φυσική ύλη.

 

 1. Θυμηθείτε επίσης ότι παρόλο που η φυσική πραγματικότητα είναι με την ευρύτερη έννοια μια αυταπάτη, έχει κάποιο νόημα και κάποιο σκοπό.

 

 1. H τρισδιάστατη εμπειρία είναι ένα αξιόλογο κέντρο για μάθηση.

 

 1. Όταν αποχωρείτε από το σώμα σας, η προσωπικότητά σας, όπως την ξέρετε, μαζί και οι αναμνήσεις της, θα διατηρηθούν, αλλά αυτό είναι μονάχα ένα μέρος του όλου εαυτού σας, όπως η παιδική σας ηλικία, σ’ αυτή τη ζωή σας, είναι μεν ένα σημαντικό μέρος της τωρινής σας προσωπικότητας, αλλά τώρα είστε κάτι πολύ παραπάνω από παιδί. Θα συνεχίσετε να μεγαλώνετε και να εξελίσσεστε, και θα γνωρίσετε και άλλα περιβάλλοντα, όπως αφήσατε πίσω σας την παιδική ηλικία.

 

 1. Oι επιστήμονές σας τελικά μαθαίνουν αυτό που οι φιλόσοφοι ξέρουν εδώ και αιώνες, ότι ο νους μπορεί να επηρεάσει την ύλη, αλλά έχουν ακόμα ν’ ανακαλύψουν ότι ο νους μπορεί να δημιουργήσει ύλη.

 

 1. Eσείς φτιάχνετε το σώμα σας. Η φυσική μορφή σας, το σωματικό σας περιβάλλον, είναι η φυσική υλοποίηση των σκέψεών σας, των συναισθημάτων σας και των ερμηνειών σας. Για την ακρίβεια, ο “εσώτερος εαυτός” είναι εκείνος που διαμορφώνει το σώμα μετατρέποντας, με κάποιο μαγικό τρόπο, τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας σε φυσικά μέλη.

 

 1. Eίστε διαισθητικά ενήμεροι ότι φτιάχνετε την εικόνα σας κι ότι είστε ανεξάρτητοι απ’ αυτήν Δεν ξέρετε όμως ότι φτιάχνετε και το ευρύτερό σας περιβάλλον καθώς και το φυσικό κόσμο, όπως τον καταλαβαίνετε, προεκτείνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και δίνοντάς τους υλική μορφή.

 

 1. Tο κάθε συναίσθημα, συγκίνηση ή σκέψη, έχει τη δικιά του ηλεκτρομαγνητική πραγματικότητα, που είναι και μοναδική. Aνάλογα με την έντασή τους, μπορούν να συνδυαστούν ή να συμπράξουν με άλλα τέτοια.

 

 1. Τα τρισδιάστατα αντικείμενα δημιουργούνται όπως περίπου δημιουργούνται οι εικόνες στην τηλεόραση. Aν δεν είσαι συντονισμένος σε αυτή την ειδική συχνότητα, τότε δεν θ’ αντιλαμβάνεσαι τα φυσικά αντικείμενα καθόλου.

 

 1. Kαθένας από σας ενεργεί σα μετασχηματιστής. Aσυνείδητα και αυτόματα μετατρέπει εξαιρετικά πολύπλοκες ηλεκτρομαγνητικέ μονάδες σε φυσικά αντικείμενα.

 

 1. Kάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα ή συγκίνηση αυτόματα αποκτά υπόσταση σαν απλή ή πολύπλοκη ηλεκτρομαγνητική μονάδα, πράγμα που οι επιστήμονές σας δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει.

 

 1. H ένταση προσδιορίζει τόσο τη δύναμη όσο και τη μονιμότητα της φυσικής εικόνας όπου η σκέψη ή το συναίσθημα θα υλοποιηθεί.

 

 1. Bασικά, είστε φτιαγμένοι από τα ίδια συστατικά που είναι φτιαγμένη μία καρέκλα, μία πέτρα, η καρδιά ενός μαρουλιού, ή ένα πουλί. Σε μία γιγαντιαία συνεργατική προσπάθεια, ολόκληρη η συνειδητότητα συνενώνεται για να δημιουργήσει τις μορφές που υπάρχουν γύρω σας, μέσα στο πεδίο της αντιληπτικότητάς σας.

 

 1. Ξέρουμε ότι η μονιμότητα της μορφής είναι αυταπάτη, εφ’ όσον όλες οι πλευρές της συνειδητότητας πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε μία διαδικασία αλλαγής. Mπορούμε, με την έννοια τη δικά σας, να βρισκόμαστε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη γιατί συνειδητοποιούμε την αληθινή κινητικότητα της συνειδητότητας.

 

 1. Κάθε φορά που κατευθύνετε προς κάποιο άτομο σκέψεις έντονα φορτισμένες συναισθηματικά, του στέλνετε κι ένα ομοίωμα του εαυτού σας, μια πραγματική εικόνα κάτω από την ένταση της υλοποιημένης σκέψης.

 

 1. Στον ίδιο “χώρο” που υπάρχει ο κόσμος σας, συνυπάρχουν κι άλλα είδη συνειδητοτήτων. Δεν διακρίνουν τα υλικά σας αντικείμενα γιατί η πραγματικότητά τους αποτελείται από διαφορετικές συχνότητες Δεν τους αντιλαμβάνεστε και δεν σας αντιλαμβάνονται. Aυτό όμως είναι μία πολύ γενική δήλωση, γιατί διάφορα σημεία από την πραγματικότητά σας και την δική τους μπορούν να συμπέσουν, και συμπίπτουν.

 

 1. Υπάρχουν σημεία συντονισμού όπου ενώνονται οι πραγματικότητες. Yπάρχουν τα κύρια σημεία συντονισμού, πηγές αφάνταστης ποσότητας ενέργειας και τα δευτερεύοντα σημεία συντονισμού που είναι άπειρα σε αριθμό.

 

 1. Yπάρχουν 4 σημεία απόλυτου συντονισμού που τέμνουν όλες τις πραγματικότητες. Aυτά τα σημεία συντονισμού λειτουργούν επίσης και σαν κανάλια μέσα από τα οποία ρέει η ενέργεια και σαν αόρατα μονοπάτια που οδηγούν από την μία πραγματικότητα στην άλλη. Λειτουργούν επίσης και σαν μετασχηματιστές και σας παρέχουν πολύ από την παραγωγική ενέργεια που σας είναι απαραίτητη για να δημιουργείτε.

 

 1. Aυτά τα σημεία επηρεάζουν αυτό που εσείς ονομάζετε χρόνο και χώρο. Γι αυτό υπάρχουν ορισμένα σημεία μέσα στον χρόνο και στον χώρο (με τους δικούς τους όρους πάντοτε) που βοηθούν περισσότερο από άλλα και όπου και οι ιδέες και η ύλη φορτίζονται περισσότερο. Πρακτικά αυτό θα πει ότι τα κτίρια αντέχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με δικά σας λόγια, οι ιδέες που παίρνουν μορφή θα είναι σχετικά αιώνιες. Oι πυραμίδες είναι ένα παράδειγμα γι αυτό που μιλάμε.

 

 1. 38. Αυτές οι εκπορεύσεις εγείρονται σε διάφορους βαθμούς από κάθε συνειδητότητα και όχι μόνο από τη δική σας. Aυτό περιλαμβάνει και την κυτταρική συνειδητότητα, έτσι ώστε ένα αόρατο πλέγμα ηλεκτρομαγνητικών μονάδων διαπερνάει ολόκληρη την ατμόσφαιρά σας. Kαι πάνω σ’ αυτό το πλέγμα και από αυτό το πλέγμα σχηματίζονται στη συνέχεια η ύλη.

 

 1. Μια ασθένεια είναι αποτυχία να λυθεί ένα νοητικό ή ψυχολογικό πρόβλημα με σωστό τρόπο… Η ενέργεια που θα χρησιμοποιούνταν στην επίλυση του προβλήματος ξοδεύεται για τη διατήρηση της ασθένειας. Επομένως είναι απαραίτητο να γίνει μια προσπάθεια, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο πρέπει βέβαια να αποκαλυφθεί από το εγώ, που το έχει αποφύγει.

 

 1. Το λάθος δεν είναι ότι μια συγκεκριμένη πράξη έχει θαφτεί στο υποσυνείδητο. Το λάθος είναι ότι το εγώ έχει αρνηθεί να αποδεχτεί την πράξη από το υποσυνείδητο, παρεμποδίζοντας έτσι τη φυσική ροή της ενέργειας.

 

 1. Στο δικό σας σύστημα πραγματικότητας μαθαίνετε τι είναι νοητική ενέργεια και πώς να τη χρησιμοποιείτε. Το κάνετε αυτό μεταμορφώνοντας διαρκώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σε φυσικές μορφές. Αντιλαμβανόμενοι το εξωτερικό περιβάλλον, παίρνετε μια καθαρή εικόνα της εσωτερικής σας ανάπτυξης. Αυτό που φαίνεται να είναι μια αντίληψη, ένα αντικειμενικό συγκεκριμένο γεγονός, ανεξάρτητο και ξεχωριστό από εσάς τον παρατηρητή, είναι η φυσική υλοποίηση των εσωτερικών συναισθημάτων, της ενέργειας και του νοητικού περιβάλλοντος του παρατηρητή.

 

 1. Τα γεγονότα της φύση όπως τα γνωρίζετε είναι επίσης αποτέλεσμα της δικής σας απόφασης να χειριστείτε μεγάλες ποσότητες ενέργειας χωρίς ισχυρούς επιβαλλόμενους περιορισμούς.

 

 1. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να μάθετε ή να καταστρέψετε το όλο σύστημα. Γι’ αυτό το λόγο ο εσώτερος εαυτός αναχαιτίζει πολλή από τη γνώση του. Δεν πρέπει να στηριχθεί στο πολύ βασικό γεγονός ότι μέσα και πίσω από το σύστημα υπάρχει ανακούφιση. Πρέπει να πιστέψετε στη φυσική πραγματικότητα και να αποδεχτείτε την τρωτότητα.

 

 1. Τα ζώα έχουν διαφορετικό βαθμό αυτοσυνείδησης από τους ανθρώπους. Κι όμως, η συνειδητότητα που είναι μέσα τους είναι το ίδιο έγκυρη και αιώνια με τη δική σας. Δεν υπάρχει τίποτα που εμποδίζει μια προσωπικότητα να επενδύσει μέρος της δικής της ενέργειας σε μια μορφή ζώου. Αυτό δεν είναι μεταβίβαση ψυχών. Δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να μετενσαρκωθεί σε ένα ζώο. Σημαίνει ότι οι προσωπικότητες μπορούν να στείλουν μέρος της δικής τους ενέργειας σε διάφορα είδη μορφών.

 

 1. Είστε εδώ για να χρησιμοποιήσετε, απολαύσετε και εκφραστείτε μέσα από το σώμα. Είστε εδώ για να βοηθήσετε στη μεγάλη διεύρυνση της συνειδητότητας. Δεν είστε εδώ για να κλαίτε για τα βάσανα της ανθρώπινης κατάστασης, αλλά για να την αλλάξετε όταν δεν τη βρίσκετε της αρεσκείας σας, μέσα από τη χαρά, τη δύναμη και τη ζωτικότητα που υπάρχει μέσα σας.

 

 1. Η φαντασία και τα συναισθήματα είναι οι πιο συμπυκνωμένες μορφές ενέργειας που κατέχετε σαν φυσικά όντα. Κάθε δυνατό συναίσθημα φέρει μέσα του πολύ περισσότερη ενέργεια από αυτήν που απαιτείται για να σταλεί ένας πύραυλος στη σελήνη. Τα συναισθήματα, για παράδειγμα, αντί να προωθήσουν έναν φυσικό πύραυλο, στέλνουν τις σκέψεις από αυτήν την εσωτερική πραγματικότητα, μέσα από τα σύνορα μεταξύ φυσικού και μη φυσικού κόσμου, στον αντικειμενικό κόσμο.

 

 1. Δυστυχώς το άτομο είναι φτιαγμένο να νιώθει αδύναμο, στο έλεος των γιατρών και νοσοκόμων, που συχνά δεν έχουν το χρόνο ή την ενέργεια να είναι συμπαθητικοί ή να εξηγήσουν την κατάστασή του με όρους που να μπορεί να καταλάβει. Ο ασθενής ωθείται να μεταφέρει τη δική του αίσθηση δύναμης σε άλλους, πράγμα που μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ τη δυστυχία του. Αυτό με τη σειρά του ενισχύει την αίσθηση αδυναμίας που δημιούργησε την κατάστασή του.

 

 1. Αν τα εμπιστευτείτε, τα συναισθήματά σας θα σας οδηγήσουν σε ψυχολογικές και πνευματικές καταστάσεις μυστικιστικής κατανόησης, ηρεμίας και γαλήνης. Αν τα ακολουθήσετε, τα συναισθήματά σας θα σας οδηγήσουν σε βαθιά κατανόηση.

 

 1. Ειρηνικές σκέψεις, ιδιαίτερα εν μέσω χάους, προσφέρουν μεγάλη ενέργεια. Άνθρωποι που μπορούν να αγνοήσουν τη φυσική παρουσία πολέμων και σκόπιμα κάνουν ειρηνικές σκέψεις θα πετύχουν.

 

 1. Tα μικρά παιδιά έχουν ακόμη αίσθηση ενότητας με το σύμπαν και με όλη τη ζωή, ακόμη κι όταν αρχίζουν να ξεχωρίζουν τον εαυτό τους σε ορισμένα επίπεδα από την ολότητα της ζωής για να αναζητήσουν την ικανοποίηση.

 

 1. Υπάρχουν έμβρυα που θέλουν μόνο την εμπειρία της εμβρυακής κατάστασης χωρίς να γεννηθούν. Δεν έχουν καμία πρόθεση να φθάσουν στην πλήρη ανθρώπινη ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα, πολλά έμβρυα διερευνούν αυτό το στοιχείο ύπαρξης αμέτρητες φορές πριν αποφασίσουν να συνεχίσουν πιο πέρα και να βγουν από τη μήτρα.

 

 1. Όταν νιώθετε την έγερση δυσάρεστων συναισθημάτων, πάρτε λίγο χρόνο και προσπαθήστε να καθορίσετε την πηγή τους. Οι απαντήσεις είναι διαθέσιμες πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύατε. Αποδεχτείτε αυτά τα συναισθήματα σαν δικά σας αυτή τη στιγμή. Μην τα καταπιέζετε ή να τα αγνοείτε. Καταρχήν να έχετε επίγνωση της πραγματικότητας των συναισθημάτων σας. Καθώς με το χρόνο αποκτάτε επίγνωση των πεποιθήσεών σας, θα δείτε πώς αυτές προκαλούν αυτόματα συγκεκριμένα συναισθήματα. Ένας άνθρωπος που είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν θυμώνει με το παραμικρό που του συμβαίνει, ούτε κουβαλάει κακίες. Όμως, ένας άνθρωπος που φοβάται για την αξία του, κάτω από παρόμοιες συνθήκες οργίζεται. Η ελεύθερη ροή των συναισθημάτων θα σας οδηγήσει πίσω στις συνειδητές πεποιθήσεις σας, αν δεν την παρεμποδίσετε.

 

 1. Η επίδραση του φωτός και της θερμότητας πάνω στο δέρμα είναι εξαιρετικά θεραπευτική. Οι άνθρωποι κάθονται κοντά στο τζάκι το χειμώνα επειδή αναγνωρίζουν ασυνείδητα τα θεραπευτικά αποτελέσματά του.

 

Περισσότερες Επεξηγήσεις από τον Σεθ

 

 1. Ο εσώτερος εαυτός ταυτίζεται με την πηγή-ταυτότητά του σαν αγαπημένο, εξατομικευμένο τμήμα του σύμπαντος. Έχει επίγνωση της συμπαντικής αγάπης που είναι κληρονομιά του. Επίσης, έχει επίγνωση της απεριόριστης ισχύος και δύναμης που συνθέτει το ίδιο το υλικό της ύπαρξής του. Με το να έχει επίγνωση αυτών των γεγονότων, το εγώ μπορεί να αρχίσει να νιώθει μια αίσθηση στήριξης και συντήρησης. Αυτή η γνώση μπορεί να το επιτρέψει να χαλαρώσει, να αφεθεί, ώστε να νιώθει ότι η ζωή του είναι υποστηριζόμενη και ασφαλής και να ξέρει ότι είναι ένα αγαπημένο παιδί του σύμπαντος, ταυτόχρονα αρχαίο και νέο, με ταυτότητα πέρα από την αρχή του χρόνου. Άρα, είναι για το καλό του που ο κάθε άνθρωπος θυμάται αυτή την οικουμενική σύνδεση. Μια τέτοια υπενθύμιση μπορεί συχνά να επιτρέπει στον εσώτερο εαυτό να στέλνει, μέσα από τα διάφορα επίπεδα της ύπαρξης, χρήσιμα μηνύματα δύναμης και αγάπης που εμφανίζονται σαν έμπνευση, όνειρα ή απλά καθαρές συναισθηματικές εκρήξεις. Ο εσώτερος εαυτός προκαλεί άμεση και συνεχή στήριξη από την οικουμενική συνειδητότητα και όσο περισσότερο το εγώ έχει αυτό στο νου του, τόσο μεγαλύτερη είναι η αίσθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της αυτοεκτίμησης.

 

 1. Οι έμφυτες τάσεις ή συμπεριφορές που θα απελευθερώσουν την υγεία και την ευτυχία σας είναι:

α. Είμαι ένα εξαίσιο ον, ένα εξαίσιο κομμάτι του σύμπαντος μέσα στο οποίο υπάρχω.

β. Η ύπαρξή μου εμπλουτίζει όλα τα άλλα μέρη ζωής, ακριβώς όπως το είναι μου βελτιώνεται από την υπόλοιπη δημιουργία.

γ. Είναι καλό, φυσικό και ασφαλές για εμένα να μεγαλώνω, να αναπτύσσομαι και να χρησιμοποιώ τις ικανότητές μου, και κάνοντάς το εμπλουτίζω όλα τα άλλα μέρη ζωής.

 

 1. Όταν το ανθρώπινο είδος είναι σε μεγάλη πίεση και αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, θα καλέσει κάποιον σαν τον Χριστό. Θα αναζητήσει και θα δημιουργήσει από μέσα του τις απαραίτητες προσωπικότητες για να του δώσουν τη δύναμη που χρειάζεται.

 

 1. Όταν ο Χριστός μιλούσε, το έκανε στο πλαίσιο της εποχής του, χρησιμοποιώντας το συμβολισμό και το λεξιλόγιο που κατανοούσαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τη συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας, όπως θα λέγατε. Άρχιζε με τις δικές τους πεποιθήσεις και χρησιμοποιώντας τις πηγές τους προσπαθούσε να τους οδηγήσει σε πιο ελεύθερα πεδία κατανόησης.

 

 1. Υπάρχει συνεχής δημιουργία. Υπάρχει μέσα σας μια δύναμη που γνώριζε πώς να σας μεγαλώσει από έμβρυο σε ενήλικα. Αυτή η δύναμη είναι μέρος του Θεού μέσα σας. Αυτή η απόλυτη, συνεχώς διευρυνόμενη, άμεση ψυχική μορφή, την οποία μπορείτε να αποκαλείτε Θεό, αν προτιμάτε, είναι τόσο ασφαλής μέσα στην ύπαρξή της που μπορεί συνεχώς να διασπάται και να ξαναδημιουργείται.

 

 1. Επομένως, έχετε δημιουργήσει την ιδέα σας για το Θεού μέσα στην ίδια την εικόνα σας.

 

 1. Δεν υπάρχουν ατυχήματα στην κοσμική ορολογία ή στην ορολογία του κόσμου όπως τον γνωρίζετε. Οι πεποιθήσεις σας αναπτύσσονται στο χρόνο και τον χώρο.

 

 1. Ενώ ο πόνος είναι δυσάρεστος, είναι επίσης μέθοδος εξοικείωσης του εαυτού με την «ενισχυμένη επίγνωση». Κάθε οξυμένη αίσθηση, ευχάριστη ή όχι, έχει σε κάποιο βαθμό μια διεγερτική επίδραση πάνω στη συνειδητότητα. Ακόμη κι όταν αυτό το ερέθισμα μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστο, ορισμένα τμήματα της ψυχολογικής δομής το αποδέχονται αδιακρίτως, επειδή είναι μια έντονη αίσθηση.

 

 1. Δίνετε την άδεια στον ονειρευτή εαυτό σας να δημιουργήσει διάφορες πραγματικότητες,επειδή μέσα στον καθέναν σας υπάρχει η μνήμη της πρωταρχικής τάσης να δημιουργήσετε και να κάνετε πραγματικότητα όλες τις πιθανές εκφράσεις της συνειδητότητας.

 

 1. Το γεγονός είναι ότι το επίπεδό σας δημιουργήθηκε επειδή αρκετές οντότητες χρειάζονταν ορισμένου τύπου εμπειρία για να εγγυηθούν τέτοια δημιουργία, και ξεκίνησαν να τη διαμορφώνουν μέσα από τη διαδικασία της εξέλιξης.

 

 1. Κάθε συγκεκριμένος εαυτός θα μπορούσε θεωρητικά να διευρύνει τη συνειδητότητά του ώστε να περιέχει το σύμπαν και καθετί μέσα σ’ αυτό.

 

 1. Καμία εξελικτική γραμμή δεν έχει προθεσμία. Επομένως, αν εξαφανιστεί από το σύστημά σας, αναδύεται μέσα σ’ ένα άλλο. Όλες οι πιθανές υλοποιήσεις ζωής και συνειδητότητας έχουν το δικό τους χρονικό διάστημα έκφρασης, και δημιουργούν εκείνες τις συνθήκες, μέσα στις οποίες μπορούν να ανθίσουν.

 

 1. Η βασική ιδέα του κάρμα δεν είναι τιμωρία. Το κάρμα προσφέρει την ευκαιρία για ανάπτυξη, για να χρησιμοποιήσετε τις ευκαιρίες που δεν έχετε εκμεταλλευτεί, για να καλύψετε τα κενά της άγνοιας, να διευρύνετε την κατανόηση μέσω της εμπειρίας, να κάνετε αυτό που πρέπει να γίνει.

 

 1. Η ελεύθερη βούληση σίγουρα λειτουργεί αλλά, θα πρέπει να το θυμάστε αυτό καθώς λειτουργεί, οι προσωπικότητες στο επίπεδό σας είναι εξαιρετικά περιορισμένες ως προς την επιλογή, λόγω των πεποιθήσεων και των νοητικών περιορισμών τους.

 

 1. Η συνειδητότητα του σώματος είναι επίσης εν μέρει ανεξάρτητη από το νου. Σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος ο αμυντικός μηχανισμός της μπορεί να την προστατεύσει από τις αρνητικές πεποιθήσεις του νου. Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν από μια υποτιθέμενη κατάσταση ασθένειας σε μια υγιή κατάσταση χωρίς να έχουν ποτέ επίγνωση των αλλαγών. Σε τέτοιες περιπτώσεις η συνειδητότητα του σώματος λειτουργεί ανεπηρέαστη από αρνητικές προσδοκίες ή έννοιες.

 

 1. Αν στιγμιαία αφήνατε κατά μέρος τους εαυτούς που θεωρείτε δεδομένους, θα μπορούσατε να βιώσετε τη δική σας πολυδιάστατη πραγματικότητα.

 

 1. Αυτό με κάνει να αναφέρω εδώ τις βάρβαρες μεθόδους που χρησιμοποιούνται στη σφαγή των ζώων και των πτηνών για την κατανάλωση των ανθρώπων. Μεταχειρίζονται αυτά τα πλάσματα σαν να μην έχουν συναίσθημα ή συνειδητότητα – και αυτή η συμπεριφορά δείχνει μια πολύ ατυχή παρανόηση των φυσικών εκδηλώσεων. Με άμεσο αποτέλεσμα, να αναπτύσσονται τόσες πολλές ασθένειες μέσα από τέτοιες διαδικασίες όσες θα υπήρχαν σε μια πρωτόγονη κοινωνία με ανθυγιεινές συνθήκες.

 

 1. Σε όλες τις περιπτώσεις η συνειδητότητα προηγείται και διαμορφώνει τις φυσικές δομές της σύμφωνα με τις ικανότητές της, σχηματίζοντας πρώτα τη δική της βασική δομή και μετά διακλαδίζεται προς τα έξω, δομώντας δευτερεύουσες εικόνες άλλων συνειδητοτήτων με τις οποίες έρχεται σε επαφή.

 

 1. Το μίσος δεν υπάρχει σαν βασικό ανθρώπινο συναίσθημα. Είναι αποτέλεσμα του φόβου. Αλλά ο φόβος δεν είναι βασική ψυχολογική δομή. Η επιβίωση είναι βασική ψυχολογική δομή. Η ελλιπής κατανόηση οδηγεί στη ψυχολογική δημιουργία του φόβου και του μίσους. Το άτομο δημιουργεί φόβο και μίσος με φυσική δομή, δίνοντας στο φόβο και το μίσος σαφή φυσική μορφή.

 

 1. Το όνειρο βιώνεται από το βασικό εαυτό και, δεν μπορώ να το τονίσω πολύ δυνατά, είναι τόσο αληθινό όπως κάθε εμπειρία. Το όνειρο ακολουθεί όποιες οδηγίες μπορεί να έχουν δοθεί στον εαυτό, ώστε να μπορέσουν να λυθούν διάφορα προβλήματα μέσα στην ονειρική κατάσταση. Μπορεί να υπάρχει συνειδητή ανάμνηση της λύσης ή μπορεί να μην υπάρχει. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν είναι απαραίτητο. Ο εσώτερος εαυτός είναι ο υπεύθυνος τέτοιων ενωτικών δραστηριοτήτων και έχει επίσης επίγνωση της φυσικής ύπαρξης.

 

 1. Καθώς ο φυσικός χρόνος σας ή ο ωρολογιακός χρόνος σας δεν είναι σε γενικές γραμμές πραγματικότητα, και δεν είναι πρωταρχική πραγματικότητα που λειτουργεί μέσα από διάφορα πεδία ή συστήματα, παρόλα αυτά είναι μια ηλεκτρομαγνητική πραγματικότητα μέσα στο δικό σας σύστημα, την οποία έχετε δημιουργήσει πάνω σε νοητικούς όρους. Αν ήταν πρωταρχική πραγματικότητα, δεν θα ξεφεύγατε από αυτήν ακόμη και στην κατάσταση του ύπνου. Δεν μπορείτε ποτέ να ξεφύγετε από αυτές τις πραγματικότητες που είναι πρωταρχικές. Αυτό θα έπρεπε να σας δώσει μια ιδέα για εκείνες τις πραγματικότητες που λειτουργούν σε όλα τα συστήματα και οι οποίες είναι πρωταρχικές. Είναι εκείνες που υπάρχουν για εσάς σε όλες τις συνθήκες της συνειδητότητας και κάτω από όλες τις περιστάσεις.

 

 1. Η ύλη δημιουργείται συνεχώς, αλλά κανένα συγκεκριμένο αντικείμενο δεν είναι συνεχές. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ένα φυσικό αντικείμενο που αλλοιώνεται με την ηλικία. Αντιθέτως, υπάρχουν συνεχείς δημιουργίες ψυχικής ενέργειας μέσα σ’ ένα φυσικό πρότυπο που φαίνονται να διατηρούν λίγο πολύ σταθερή εμφάνιση.

 

 1. Το πραγματικό υλικό που φαίνεται να συνθέτει ένα αντικείμενο έχει εξαφανιστεί τελείως πολλές φορές και το πρότυπο έχει ξαναγεμίσει εντελώς με νέα ύλη.

 

 1. Οποιαδήποτε παραβίαση ενάντια στη φύση θα οδηγούσε σε ένα συναίσθημα ενοχής ώστε, όταν θα παρουσιαζόταν μια παρόμοια κατάσταση στο μέλλον, εκείνη τη στιγμή να μην επαναλαμβανόταν η ίδια πράξη. Ο σκοπός της «φυσικής ενοχής» ήταν ένα προληπτικό μέτρο: οποιεσδήποτε προηγούμενες πράξεις που είχαν προκαλέσει αισθήματα φυσικής ενοχής να αποφεύγονται στο μέλλον.

 

 1. Τώρα, αν υπάρχει καλή επικοινωνία ανάμεσα στον εσώτερο εαυτό και το εγώ, τότε το εγώ αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι έχει μεγαλύτερες ικανότητες από ό,τι μπορεί να αντιληφθεί, λόγω των επαναλαμβανόμενων ενσαρκώσεων στο ίδιο επίπεδο. Μπορεί να επιλέξει να επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο ως μεγάλος δημιουργός, χρησιμοποιώντας τη γνώση που παίρνει από τον εσώτερο εαυτό για να κάνει σταθερές και πρωτότυπες καινοτομίες στο επίπεδο, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του, τις δεξιότητες και την ικανότητά του. Επομένως θα γίνει Βούδας, Χριστός, Μικελάντζελο, ένας ήρωας στο ένα ή το άλλο πεδίο, ένα εγώ που αλλάζει τον φυσικό κόσμο εντελώς με ανείπωτους τρόπους με το απλό γεγονός της ύπαρξής του. Μετά, δεν ενσαρκώνεται ξανά σ’ αυτό το επίπεδο.

 

 1. Η εσωτερική εμπειρία με τον πολυδιάστατο Θεό μπορεί να έρθει με δύο τρόπους. Ο ένας είναι μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι αυτή η πρωταρχική κινητήρια δύναμη βρίσκεται μέσα στο καθετί που μπορείτε να αντιληφθείτε με τις αισθήσεις σας. Η άλλη μέθοδος είναι να συνειδητοποιήσετε ότι αυτή η πρωταρχική κινητήρια δύναμη έχει μια πραγματικότητα ανεξάρτητη από τη σύνδεσή της με τον κόσμο των εμφανίσεων. Κάθε προσωπική επαφή με τον πολυδιάστατο Θεό, κάθε έγκυρη στιγμή μυστικιστικής συνειδητότητας, θα έχει πάντοτε ένα ενωτικό αποτέλεσμα. Επομένως, δεν απομονώνει το άτομο, αλλά αντίθετα διευρύνει την αντίληψή του μέχρι να βιώσει την πραγματικότητα και τη μοναδικότητα καθεμιάς όψης της πραγματικότητας που μπορεί να βιώσει. Συνεπώς, θα νιώσει λιγότερο απομονωμένος και λιγότερο διαχωρισμένος. Δεν θα βλέπει τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους λόγω της εμπειρίας. Αντίθετα, θα κινείται με μια μορφή αντίληψης όπου συνειδητοποιεί τη δική του ενότητα με Όλο Αυτό Που Υπάρχει.

 

 1. Στο δικό σας χρόνο, ο άνθρωπος προβάλλει πάντα μη αφομοιωμένα ψυχολογικά στοιχεία της δικής του προσωπικότητας προς τα έξω, αλλά παλιότερα το έκανε χρησιμοποιώντας μια πολυάριθμη ποικιλία εικόνων, προσωποποιήσεων, θεών, θεοτήτων, δαιμόνων και διαβόλων, καλών και κακών πνευμάτων.

 

 1. Κανένας από εσάς δεν βλέπει τα γυαλιά που βλέπουν οι άλλοι. Καθένας δημιουργεί τα δικά του γυαλιά, στη δική του προσωπική προοπτική. Επομένως, έχετε διαφορετικά φυσικά γυαλιά εδώ, αλλά καθένας υπάρχει μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό χωρικό συνεχές.

 

 1. Το ίδιο το φυσικό σύμπαν είναι ένα συνονθύλευμα συμβόλων (αντικειμένων, όντων), που κανένα τους δεν σημαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα για οποιαδήποτε δύο άτομα, και στα οποία δεν μπορείτε να βασιστείτε ακόμη και για τις αποκαλούμενες βασικές ιδιότητες όπως το χρώμα και η θέση στο χώρο. Απλά εστιάζεστε σε ομοιότητες. Η τηλεπάθεια θα μπορούσε να ονομαστεί η κόλλα που κρατά το φυσικό σύμπαν σε αβέβαιη θέση, ώστε να μπορείτε να συμφωνείτε για την ύπαρξη και τις ιδιότητες των αντικειμένων.

 

 1. Θυμάστε μια στιγμή επειδή τα συναισθήματα που βιώσατε τότε γεμίζουν σχεδόν εντελώς τον ψυχικό χώρο, εκτοπίζοντας όλες τις άλλες εμπειρίες. Όσο πιο δυνατό είναι το συναίσθημα τόσο πιο έντονη γίνεται η στιγμή, τόσο πιο απόλυτα τη θυμάστε.

 

 1. Καθένας από εσάς ασχολείται τώρα με πολύ μεγαλύτερη παραγωγή, όπου όλοι σας συμφωνείτε πάνω σε βασικές υποθέσεις που χρησιμεύουν σαν πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να συμβεί το έργο. Οι απατηλές υποθέσεις είναι ότι ο χρόνος είναι μια σειρά λεπτών, το ένα μετά το άλλο, ότι υπάρχει ένας αντικειμενικός κόσμος αρκετά ανεξάρτητος από τη δική σας δημιουργία και αντίληψη, ότι είστε δεσμευμένοι μέσα σε φυσικά σώματα που σας έχουν δοθεί, και ότι περιορίζεστε από το χρόνο και το χώρο.

 

 1. Σαν εισαγωγή στις μεθόδους που θα σας δώσω αργότερα, είναι καλή ιδέα να ρωτήσετε τον εαυτό σας τώρα: Τι συνειδητοποιώ πραγματικά αυτή τη στιγμή; Κάντε το με τα μάτια ανοικτά και πάλι με τα μάτια κλειστά. Όταν τα μάτια σας είναι ανοικτά, μην πάρετε σαν δεδομένο ότι υπάρχουν μόνο τα άμεσα αντιληπτά αντικείμενα. Κοιτάξτε εκεί που ο χώρος φαίνεται άδειος και ακούστε μέσα στη σιωπή.

 

 1. Το Σώμα είναι επίσης ένα καλούπι. Ενώ το υλικό που το συνθέτει αλλάζει συνεχώς, το καλούπι διατηρεί τη δική του ακεραιότητα. Η μορφή είναι χαραγμένη στο χωροχρόνο, κι όμως το καλούπι το ίδιο υπάρχει επίσης έξω από αυτό το πλαίσιο – επομένως, το σώμα είναι προβολή στο τρισδιάστατο πεδίο.

 

 1. Το σώμα είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό καλούπι, στηριγμένο σ’ ένα δίκτυο πιθανοτήτων, που βιώνονται σαν σωματικές σε ένα σημείο τομής στο χωροχρόνο.

 

 1. Τώρα, η προέλευση του σύμπαντος που γνωρίζετε, όπως την έχω περιγράψει, ήταν βέβαια ένα κύριο γεγονός. Η αρχική πράξη δεν συνέβη μέσα στο χωροχρόνο, αλλά διαμόρφωσε το χωροχρόνο.

 

 1. Πρέπει να κοιτάξετε την πηγή αυτής της εμπειρίας. Πρέπει να κοιτάξετε όχι στο χώρο αλλά στην πηγή του χώρου, όχι στο χρόνο αλλά στην πηγή του χρόνου – και πάνω από όλα, πρέπει να κοιτάξετε το είδος της συνειδητότητας που βιώνει το χωροχρόνο. Επομένως, πρέπει να κοιτάξετε τα γεγονότα που εμφανίζονται μέσα από ιστορικές πράξεις, αλλά που η αρχή τους είναι αλλού.

 

 1. Αν έχετε επίγνωση ενός μελλοντικού επεισοδίου, θα αναγκαστείτε να αντιδράσετε σ’ αυτό σαν συνειδητή ύπαρξη. Σε κάθε περίπτωση η προσωρινή δομή σας θα ανταποκριθεί είτε έχετε επίγνωση των αιτίων για μια τέτοια συμπεριφορά είτε όχι. Το μελλοντικό περιστατικό μπορεί να συμβεί στη χρονική του αλληλουχία και να το αναγνωρίσετε από τις αναμνήσεις, που σ’ αυτή την περίπτωση οι αντιδράσεις σας σ’ αυτό το μελλοντικό παρόν θα τροποποιηθούν λόγω της φαινομενικά παλιάς ανάμνησης. Με δικούς σας όρους, αυτό το γεγονός μπορεί να μην συμβεί ποτέ, επειδή μπορεί να προκύπτει από ένα πιθανό παρελθόν που ήταν κάποτε το παρόν σας, αλλά από το οποίο έχετε αποκλίνει. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι προβλέψεις των μέντιουμ φαίνονται συχνά να μην επιβεβαιώνονται, γιατί σε κάθε σημείο έχετε πραγματικά την ελεύθερη βούληση να αλλάξετε την εμπειρία σας μέσα από τις πεποιθήσεις σας.

 

=========

Δείτε επίσης

ΣΕΘ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ www.armonikizoi.com/2018/seth2

ΑΘΑΝΑΣΙΑ www.armonikizoi.com/2018/seth3

ΠΩΣ OI ΣKEΨEIΣ ΔHMIOYPΓOYN YΛH www.armonikizoi.com/2018/seth

ΠΛΗΡΗΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΕΘ

www.armonikizoi.com/storage/01%206%20xrono/seth_scan.pdf

 

Comments are closed.