Γενικά για τα 12 Μαθήματα της Ζωής

Γενικά για τα 12 Μαθήματα της Ζωής

Μια περίληψη από την Ματίνα Πάσχου

 

Βλέπουμε τον εαυτό μας ως Ανθρώπινο ον που αναζητά Πνευματική Αφύπνιση, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε ένα Πνευματικό ον που προσπαθεί να χειριστεί με επιτυχία την Ανθρώπινη Αφύπνιση.

Είμαστε ενέργεια, που δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει, μόνο να αλλάξει μορφές.

Όταν αρχίσαμε να παίζουμε το Παιχνίδι, χρειάστηκε να εγκαταλείψουμε την Πρώτη διάσταση της ενότητας, να ταξιδέψουμε μέσω της Δεύτερης διάστασης και να προσγειωθούμε στην Τρίτη. Περνώντας μέσα από τη Δεύτερη διάσταση αποκτήσαμε ένα πεδίο πολικότητας. Τότε διαχωριστήκαμε σε φύλα και αρχίσαμε να βλέπουμε τα πράγματα σαν να είναι ξεχωριστά το ένα από το άλλο.

Βιώνουμε τη ζωή μέσα σ’ ένα πεδίο πολικότητας που δημιουργεί αντιθέσεις και, επομένως, βλέπουμε τον εαυτό μας σαν διαχωρισμένο από τους άλλους, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε αδιαχώριστοι. Οι έννοιες του καλού και του κακού, του σωστού και του λάθους, του μαύρου και του άσπρου, της αγάπης και του φόβου κλπ, είναι όλες ψευδαισθήσεις της πολικότητας.

Οι άνθρωποι, ως σύνολο, είμαστε στη διαδικασία ενός κβαντικού άλματος στην εξέλιξή μας, το οποίο μας προκαλεί να αναζητήσουμε ανώτερες αλήθειες.

Το ανθρώπινο πνεύμα είναι μια απίστευτα ισχυρή δύναμη δημιουργίας και η ζωή είναι απλώς μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Δεν υπάρχει τίποτα μυστηριώδες στη διαίσθηση. Αν δεν την εμπιστευόμαστε ή αν τη φοβόμαστε και την αποσιωπούμε, τότε διακόπτουμε τη σύνδεσή μας με το σύστημα εσωτερικής καθοδήγησης, που είναι θεμελιώδες κομμάτι του εαυτού μας.

Οι Καταλύτες στη Ζωής μας είναι οι γονείς ή κάποιοι Σημαντικοί Άλλοι, που ήταν πολύ κοντά μας στα παιδικά μας χρόνια και στάθηκαν αφορμή να ενεργοποιηθούν τα μαθήματα που ήρθαμε να πάρουμε.

 

Δώδεκα Πρότυπα Συμπεριφοράς του Θεραπευτή

Θεραπευτής = κάποιος που δημιουργεί χώρο για τους άλλους, ώστε να νιώσουν αρκετά ασφαλείς για να θεραπεύσουν τον εαυτό τους.

 1. 1.    Εστίαση στην ενδυνάμωση

Κύριο μέλημα του θεραπευτή είναι να βρίσκει μεθόδους να διευκολύνει τους άλλους χωρίς να παίρνει τη δύναμή τους

 1. 2.   Θεραπεία κατόπιν αιτήματος

Κάθε θεραπευτική διαδικασία πρέπει να γίνεται αφού ζητηθεί.

 1. 3.    Πρόθεση

Μπορούμε να διευκολύνουμε τη θεραπεία μόνον αν έχουμε την ύψιστη πρόθεση.

 1. 4.   Αντίληψη

Η ασθένεια κάποιου δεν είναι πάντα ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να είναι αναγκαία για να διευκολύνει κάποια αλλαγή. Η ασθένεια είναι μόνο ένα επίπεδο υγείας.

 1. 5.    Αλήθεια

Ως θεραπευτές οφείλουμε να εκφράζουμε την αλήθεια μας με τρόπο που να επιτρέπει στον άλλο να διατηρεί τη δική του, χωρίς να αισθάνεται απειλή από μας.

 1. 6.   Εξισορρόπηση του Εγώ

Είναι απαραίτητο να ελέγχουμε το Εγώ μας συχνά και να εξετάζουμε τα κίνητρά μας πίσω από τις πράξεις και τα λόγια μας. Ένα διογκωμένο Εγώ μάς ξεκόβει από την πηγή μας, ενώ ένα μη ολοκληρωμένο Εγώ δεν μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε πλήρως ως Διευκολύνοντες.

 1. 7.    Διακριτική ικανότητα

Πρέπει να παρακολουθούμε ό,τι εισέρχεται στο πεδίο μας και να επιλέγουμε με διάκριση μόνο τα πράγματα και τις ιδέες που μας ταιριάζουν.

 1. 8.   Δημιουργία ασφαλούς χώρου

Ακόμη κι όταν διδάσκουμε πρέπει να δημιουργούμε χώρο για την ενδυνάμωση των άλλων. Κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις, αλλά όλοι μαζί έχουμε πρόσβαση σε όλες τις απαντήσεις.

 1. 9.   Ευάλωτοι

Η αληθινή μας δύναμη ως θεραπευτές είναι το να μπορούμε να είμαστε ευάλωτοι. Η ανθρωπιά μας είναι που μας κάνει ξεχωριστούς.

 1. 10.         Μάστερ της σκέψης

Δεν έχουμε έλεγχο των σκέψεων που μπαίνουν στο νου μας, αλλά έχουμε πλήρη έλεγχο αυτών που επιτρέπουμε να παραμείνουν εκεί.

11. Κίνητρα

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι όλοι έχουμε το ίδιο θεμελιώδες κίνητρο. Ο ευκολότερος τρόπος να προχωρήσουμε είναι να πιαστούμε από το χέρι.

 1. 12.         Υπευθυνότητα

Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό μας. Βοηθάμε τους  άλλους να αναλάβουν την ευθύνη της δικής τους θεραπείας, ώστε να πάρουν την αληθινή τους δύναμη.

Χρυσός κανόνας

Θεράπευσε κάποιον και ίσως να αλλάξεις τη ζωή του.

Βοήθησε κάποιον να θεραπεύσει τον εαυτό του

και θα αλλάξεις το Σύμπαν!

Η Τέχνη του να Γίνεις Μάστερ

Το να γίνει κάποιος μάστερ δεν σημαίνει ότι ποτέ δεν θα έχει πρόβλημα σε κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ούτε ότι θα κάνει θαύματα σ’ αυτόν τον τομέα. Σημαίνει ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα πάψει να αποτελεί πρόβλημα στη ζωή του.

Μάστερ είναι αυτός που παίρνει ένα αρνητικό χαρακτηριστικό και το χρησιμοποιεί με θετικό τρόπο.

Όταν κάποιος γίνει μάστερ σε κάποιο μάθημα της ζωής, αυτόματα οδηγείται σε κάποια μορφή διδασκαλίας. Αλλά σπάνια διδάσκει οτιδήποτε σχετίζεται με το δικό του μάθημα. Αντίθετα διδάσκει για κάποιον άλλο τομέα του πάθους του. Η κίνηση προς τη διδασκαλία σπάνια γίνεται συνειδητά ή μέσα από ένα επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Συνήθως έρχονται οι μαθητές και βρίσκουν το δάσκαλο.

Όταν κάποιος γίνει μάστερ, αλλάζει η σχέση του με τον καταλύτη της ζωής του.

 

Τα Επτά Στάδια της Ζωής

 1. 1.    Το Στάδιο του Σχεδιασμού (πριν από τη γέννηση)

Αφορά στο σχεδιασμό της ζωής που πρόκειται να ζήσουμε. Σ’ αυτό ζητάμε από συγκεκριμένους ανθρώπους να παίξουν συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή μας, ώστε να μας βοηθήσουν με το ιδιαίτερο μάθημα που έχουμε επιλέξει να μάθουμε αυτή τη φορά.

Εδώ επίσης επιλέγουμε αν θα έχουμε αρσενικό ή θηλυκό σώμα. Υπάρχουν φορές που το ίδιο το μάθημα της ζωής μας καθορίζει το φύλο που πρέπει να επιλέξουμε.

 1. 2.                 Το Στάδιο της Πρώτης Αλλαγής Επιπέδου (από τη σύλληψη ως το πρώτο έτος)

Η δυσκολότερη αλλαγή επιπέδου είναι το ταξίδι της γέννησης, επειδή για να περάσουμε από την άπειρη μορφή στη συγκεκριμένη χρειάζεται να χαμηλώσουμε το επίπεδο της δόνησής μας.

Λόγω της ελεύθερης βούλησης, μπορεί κάποια μέλη της πνευματικής μας οικογένειας να έχουν πάρει μια κατεύθυνση που δεν μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε το συμβόλαιό μας μαζί τους. Τότε έχουμε την επιλογή να αναστείλουμε το σχέδιο και να περιμένουμε να βρεθεί καταλληλότερος χρόνος γι’ αυτό. Αυτή είναι η αιτία πολλών αποβολών ή και αμβλώσεων. Ζούμε στον πλανήτη της Ελεύθερης Βούλησης και όλες οι επιλογές είναι τιμημένες.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η επικοινωνία μεταξύ μητέρας και παιδιού είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Οι Ενεργειακές Σφραγίδες που μεταβιβάζονται σ’ αυτό το Στάδιο είναι πολύ βαθιά ριζωμένες.

Ακόμη και μετά τη γέννηση μπορεί μια ψυχή να αλλάξει γνώμη. Είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογής.

Αν αποφασίσουμε να παραμείνουμε στη ζωή, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να συνδεθούμε ενεργειακά με τους γονείς ή τους κηδεμόνες και στη συνέχεια με τα άλλα μέλη της οικογένειάς μας και με οποιονδήποτε Σημαντικό Άλλον βρίσκεται στο περιβάλλον μας.

Σ’ αυτό το Στάδιο διαμορφώνουμε την πρώτη ιδέα μας γύρω από τον Θεό.

Από τη στιγμή της ενσάρκωσης ψάχνουμε για ένα Μοντέλο Ενεργειακού Ρόλου. Συχνά υπάρχει στο περιβάλλον μας ένας ενήλικας (συνήθως όχι κάποιος από τους γονείς μας αλλά ένας θείος ή μια θεία) με παρόμοιο ενεργειακό εντύπωμα με μας και με πρότυπο αυτόν διαμορφώνουμε τον εαυτό μας.

 1. 3.                 Το Στάδιο της Πρώτης Δύναμης (από 2 ετών ως το τέλος της εφηβείας)

Εδώ αρχίζουμε να θυμόμαστε ότι εμείς έχουμε τον έλεγχο και ξεκινάμε να ασκούμε τη δύναμή μας.

Οι ενεργειακές σφραγίδες είναι ενεργειακά εντυπώματα που αποτυπώνονται πάνω μας με τις εμπειρίες της ζωής, για να διευκολύνουν το θεμελιώδες μάθημα ζωής. Οι ενεργειακές σφραγίδες μπορεί να είναι θετικές ή αρνητικές.

Σ’ αυτό το Στάδιο μαθαίνουμε να ισορροπούμε τη δύναμή μας με αυτούς που βρίσκονται στο περιβάλλον μας.

Αν αποτύχουμε να εκφράσουμε τη δύναμή μας σ’ αυτό το σημαντικό Στάδιο, είναι πιθανόν να τη στρέψουμε στο εσωτερικό μας με αποτέλεσμα ενεργειακές δυσλειτουργίες, όπως κατάθλιψη, άγχος ή άλλες οδυνηρές συναισθηματικές καταστάσεις. Επίσης η έλλειψη άνεσης στην έκφραση της δύναμης σ’ αυτό το Στάδιο μπορεί να δημιουργήσει ένα κενό, που εμφανίζεται σαν ανάγκη για έλεγχο πάνω σε κάποιον άλλον. Ένας άνθρωπος που νιώθει ότι τον έχουν καταπιέσει ή του έχουν ληστέψει την ευκαιρία να εκφράσει την προσωπική του δύναμη, επειδή τον κακοποίησαν, συχνά τείνει να επαναλαμβάνει τα ίδια μοτίβα κακοποίησης καθώς ενηλικιώνεται.

 1. 4.                 Το Στάδιο της Υπευθυνότητας και της Πρώτης Ωριμότητας (από το τέλος της εφηβείας ως τα 39)

Εδώ αρχίζουμε να αναλαμβάνουμε και να εκφράζουμε τη δύναμή μας, παίρνοντας πιο ώριμες αποφάσεις που κατευθύνουν τη ζωή μας. Συχνά χρησιμοποιούμε την ανταρσία για να επιβάλουμε τη δύναμη που μόλις ανακαλύψαμε. Είναι ένα δεύτερο κύμα δύναμης που μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε ανίκητοι, πράγμα που μας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα όριά μας. Τώρα τίποτα δεν είναι ιερό και συνεχώς επαναξιολογούμε ό,τι βρίσκεται στο πεδίο μας. Μετά από αυτό το Στάδιο θεμελιώνουμε τη δύναμή μας και αποκτούμε μια πιο ρεαλιστική αντίληψη του εαυτού μας.

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ότι η προσωπική ευθύνη εξισορροπεί την προσωπική δύναμη. «Το να βρίσκουμε τρόπους να αυξήσουμε την προσωπική ευθύνη μας, είναι ο καλύτερος τρόπος να αυξήσουμε την προσωπική μας δύναμη».

Σ’ αυτό το σημείο ξεκινάμε τη διαδικασία να γίνουμε μάστερ στα θεμελιώδη μαθήματα της ζωής μας. Ο καταλύτης μας αρχίζει να αλληλεπιδρά μαζί μας, θετικά ή αρνητικά, με τρόπο που ενεργοποιεί το θεμελιώδες μάθημα. Εδώ εμφανίζεται η ενεργειακή μήτρα.

Στο Στάδιο αυτό αναπτύσσονται οι Σχέσεις Δευτέρου Επιπέδου, όπως σφοδροί έρωτες ή ισχυρές φιλίες που μας βοηθούν να μάθουμε πόσο σημαντική είναι η ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ευθύνη και τη δύναμη. Επίσης αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε τη χαρά και την απόλαυση που βιώνουμε όταν εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στο να κάνουμε τους άλλους να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους.

 1. 5.                 Το Στάδιο της Ωριμότητας (από τα 40 ως τα 79)

Σ’ αυτό το Στάδιο ανακαλύπτουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό. Προσπαθούμε να εκφράσουμε το πάθος μας και να λειτουργούμε με την καρδιά μας, όπου το τι νιώθουμε γίνεται πιο σημαντικό από το τι σκεφτόμαστε. Βιώνουμε ένα είδος πνευματικής αφύπνισης ή Επίγνωσης και αρχίζουμε να επαναξιολογούμε καθετί που νομίζουμε ότι ξέραμε.

Έχοντας βιώσει την επίπονη εμπειρία τού να κάνουμε οικογένεια και παιδιά, είναι η στιγμή που η εστίασή μας γυρνά πλέον προς τον εαυτό μας. Το πάθος και η χαρά μας αρχίζουν να έχουν μεγαλύτερη σημασία για μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό δεύτερο σημείο αφύπνισης. Συχνά αυτό γίνεται μέσα από ένα «Συμβόλαιο Σύγκρουσης».

Τα συμβόλαια σύγκρουσης αλλάζουν τη ζωή και των δύο συμβαλλομένων με δραματικό και ίσως άβολο τρόπο, προσφέρονται για να επιτευχθεί μια συγκεκριμένη δραστηριότητα και κυβερνώνται ολοκληρωτικά από την ελεύθερη βούληση.

Ακόμη και χωρίς συμβόλαιο σύγκρουσης, συχνά το μάθημα της ζωής μας ενεργοποιείται και τραβά την προσοχή μας. Άλυτα θέματα και εκκρεμότητες θα εμφανιστούν μπροστά μας με τρόπο που θα είναι αδύνατον να τα αγνοήσουμε. Αν, όμως, έχουμε εργαστεί στο να γίνουμε μάστερ στο μάθημα, δεν θα υπάρξει ανάγκη ενεργοποίησης.

 1. 6.                 Το Στάδιο της Απλοποίησης: Να Γίνεσαι σαν Παιδί (το απαύγασμα της ζωής μέσα στο φυσικό σώμα)

Αυτή τη χρονική στιγμή αρχίζουμε, συνήθως σ’ ένα ασυνείδητο επίπεδο της ψυχής, να προσδιορίζουμε τι είναι αληθινά σημαντικό για μας. Είναι η περίοδος της επιστροφής στην παιδικότητα. Αν πρόκειται να ξαναμπούμε στον Παράδεισο και να επιστρέψουμε στην Εστία, είναι ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας όλα τα πράγματα που μας κρατούν δεμένους με την ύλη (ανθρώπους, αγαθά κι όλες τις γήινες προσκολλήσεις).

Το Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας μάς βοηθούν στη διαδικασία να ξαναγίνουμε παιδιά.

Αν και η δεύτερη αλλαγή επιπέδου είναι αυτό που ονομάζουμε θάνατο, δεν είναι το τελευταίο στάδιο της ζωής. Ο θάνατος μπορεί να είναι μια διαδικασία με έντονες προκλήσεις ή μια πολύ όμορφη διαδικασία, όπως κι ένα τελικό δώρο προς όλους όσοι εμπλέκονται σ’ αυτόν. Εδώ γίνονται τα τελικά Συμβόλαια. Ένα τέτοιο Συμβόλαιο είναι με τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει να μας δώσει την άδεια να φύγουμε. Ένα άλλο Συμβόλαιο είναι με εκείνον που θα μας υποδεχτεί όταν θα φθάσουμε και θα μας καλωσορίσει στην Εστία.

 1. 7.                 Το Στάδιο της Αφομοίωσης (η ενσωμάτωση των εμπειριών της ζωής στον πυρήνα της προσωπικότητάς μας)

Το τελικό Στάδιο συμπεριλαμβάνει την επανεξέταση όλων των βιωμάτων και των επιλογών της ζωής μας, καθώς και τα αποτελέσματα όλων των πράξεών μας. Αφού περάσουμε μια διαδικασία εγκλιματισμού στην Εστία, αρχίζουμε να συναντάμε άλλες ψυχές, με τις οποίες είχαμε μοιραστεί βιώματα όσο ζούσαμε στη γη. Συζητάμε το τι έχει συμβεί και το πώς εκτελέστηκαν τα συμβόλαιά μας και, επειδή δεν υπάρχει πολικότητα στην άλλη πλευρά του πέπλου, τα θυμόμαστε όλα με χαρά.

Εδώ αποφασίζουμε ποια εμπειρία θα ενσωματώσουμε στον πυρήνα της προσωπικότητάς μας και ποια όχι. Μπορεί να αποφασίσουμε να κρατήσουμε μια αρνητική εμπειρία για να την επισκεφτούμε ξανά σε μια μελλοντική ζωή. Αυτές οι εμπειρίες ονομάζονται Ενεργειακές Σφραγίδες. Οι ενεργειακές σφραγίδες είναι για να μας βοηθήσουν να γίνουμε μάστερ σε κάποιο θεμελιώδες μάθημα ζωής. Αν δεν έχουμε γίνει μάστερ σ’ αυτό το μάθημα, θα δημιουργήσουμε νέες σφραγίδες στην επόμενη ενσάρκωση.

Όταν συναντιόμαστε με τους παλιούς φίλους και τις υπόλοιπες ψυχές, που έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στην εμπειρία της ζωής μας, μας καλωσορίζουν με δύο ερωτήσεις:

Χόρεψες με το πάθος σου;

Έπαιξες με χαρά;

 

Η Φύση των Συμβολαίων

Για να κατανοήσουμε την πλήρη εικόνα της ανθρώπινης εμπειρίας από μια πνευματική οπτική, πρέπει να εξετάσουμε όχι μόνο τα γεγονότα αυτής της ζωής απομονωμένα, αλλά και όλα τα άλλα που μας οδήγησαν στην παρούσα ζωή στη γη.

Αν αποδεχτούμε ότι η Ελεύθερη Επιλογή είναι ο μόνος κανόνας με τον οποίο έχουμε να ζήσουμε, τότε θα κατανοήσουμε πως ό,τι συχνά αντιλαμβανόμαστε ως Μοίρα, στην πραγματικότητα είναι απλά αποτέλεσμα ενός Συμβολαίου που έχουμε κάνει. Επειδή όμως όλα τα συμβόλαια υπόκεινται στον κανόνα της Ελεύθερης Επιλογής, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που συναντάμε κάποιον, αναγνωρίζουμε μια βαθιά σύνδεση μαζί του, κι ωστόσο επιλέγουμε να κινηθούμε προς άλλη κατεύθυνση. Όλα τα Συμβόλαια είναι εν δυνάμει συμβόλαια μέχρι να γίνουν αποδεκτά απ’ όλους τους συμβαλλόμενους. Στην παραπάνω περίπτωση ενδέχεται να συναντήσουμε αυτόν τον άνθρωπο σε κάποια άλλη διασταύρωση στο μέλλον ως Εναλλακτικό Σχέδιο Ασφαλείας.

Όλα τα γεγονότα δεν συμβαίνουν εξαιτίας των Συμβολαίων. Στον Πλανήτη της Ελεύθερης Επιλογής υπάρχει πάντα προδιάθεση, αλλά όχι προκαθορισμός.

Ένα σημαντικό συμβόλαιο που συνήθως ενεργοποιείται στα πρώτα στάδια της ζωής είναι το Μοντέλο Ενεργειακού Ρόλου. Είναι ανάμεσα σε δύο άτομα με μεγάλη διαφορά ηλικίας, που διασταυρώνονται σε κάποιο σημείο ώστε το νεαρότερο άτομο να πάρει ένα ενεργειακό εντύπωμα.

Το Συμβόλαιο Μετάβασης το κάνουμε με κάποιο άτομο ώστε να μας δώσει την άδεια να φύγουμε τη στιγμή που πεθαίνουμε, λέγοντας πχ «Είμαστε όλοι κοντά σου για να σε διευκολύνουμε σε ό,τι θέλεις».

Το Συμβόλαιο για τους επί της Υποδοχής είναι με άτομα που έχουμε συμφωνήσει να μας υποδεχτούν πνευματικά, όταν κάνουμε τη μετάβαση στην Εστία.

Τα Συμβόλαια Σύγκρουσης είναι συμβόλαια ασφαλείας που φτιάχνονται στο πρώτο στάδιο της ζωής με ένα κοντινό μας άτομο, το οποίο θα μας ξεκολλήσει από καταστάσεις που μπορεί να εκτρέψουν την προσοχή μας από την ολοκλήρωση της πραγματικής μας εργασίας. Τα συμβόλαια αυτά μπορεί να εμφανιστούν ως ακαταμάχητοι ρομαντικοί έρωτες, τόσο ισχυροί ώστε να επιφέρουν κάποιο είδος αφύπνισης.

Κατά το πρώτο στάδιο της ζωής, πολλά Καρμικά Συμβόλαια βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία επιλογής. Η ενεργοποίησή τους δεν αποτελεί αναγκαιότητα, αλλά μπορεί να μας διευκολύνουν σε κάποιο μάθημα ζωής, ειδικά αν μέσα από ένα τέτοιο συμβόλαιο ξεκαθαρίσουμε κάποια σχέση που αφήσαμε σε εκκρεμότητα από προηγούμενη ζωή.

Όλα τα συμβόλαια δεν σχετίζονται άμεσα με το θεμελιώδες μάθημα της ζωής μας. Πολλά αφορούν άλλους ανθρώπους και όχι εμάς τους ίδιους.

 

 

Νυχτερινά Παιχνίδια

Οι αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου και το ξύπνημα κάποιου στη μέση της νύχτας, στις 3:00 πμ, δείχνει ότι η πνευματική του εξέλιξη έχει αρχίσει. Αυτό θα αποτελέσει στο μέλλον ένα νέο μοτίβο ύπνου, όπου θα κοιμόμαστε για τρεις ώρες, θα ξυπνάμε για δύο και μετά θα ξανακοιμόμαστε για τρεις. Οι ενδιάμεσες δύο ώρες θα γίνουν σύντομα η προσδοκώμενη περίοδος μιας χαρούμενης Άγρυπνης Ανανέωσης. Επίσης, θα συνηθίσουμε να παίρνουμε σύντομους υπνάκους κατά τη διάρκεια της ημέρας, που θα εμπνέουν την ψυχή και θα ξεκουράζουν το σώμα, διαφοροποιώντας τον τρόπο που το σώμα διαχειρίζεται την ενέργεια, αλλά και το εκπαιδεύουν να ανανεώνεται φυσικά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά το δίωρο της Άγρυπνης Ανανέωσης βιώνουμε μια κατάσταση αυξημένης δημιουργικότητας, επειδή στη Συχνότητα Άλφα είμαστε σε κατάσταση διευρυμένης Επίγνωσης κι έχουμε τη δυνατότητα να αντλούμε από τη Συμπαντική Ενέργεια, που μας ενώνει όλους. Όταν ξυπνάμε μέσα στη νύχτα είμαστε σε κατάσταση διευρυμένης συνειδητότητας και διευρυμένης δημιουργικότητας. Τότε ακριβώς η ικανότητά μας να μετασχηματίζουμε τις σκέψεις σε πραγματικότητα είναι εξαιρετικά αυξημένη.

Οφείλουμε να αρχίσουμε να επιλέγουμε τις σκέψεις μας προσεκτικά, επειδή αυτές δημιουργούν την πραγματικότητά μας και μέσα στη νέα ενέργεια θα υλοποιούνται με πολύ μικρή χρονοκαθυστέρηση. Επομένως, αν ξυπνήσουμε μέσα στη νύχτα αντί να σκεφτόμαστε πόσο κουρασμένοι θα είμαστε την επόμενη μέρα, να θυμηθούμε ότι μπορεί να μην ελέγχουμε τις σκέψεις που μπαίνουν στο νου μας, αλλά έχουμε πλήρη έλεγχο στο ποιες επιτρέπουμε να παραμείνουν εκεί. Άρα, αντί να γκρινιάζουμε που ξυπνήσαμε, να διαβάσουμε ένα βιβλίο που θα ανεβάσει τη διάθεσή μας, να διασκεδάσουμε με όποιο τρόπο μας αρέσει, να ονειροπολήσουμε γύρω από φιλοδοξίες και σχέδια για τη βελτίωση της ζωής μας ή να αφήσουμε τον εαυτό μας απλά να υπάρχει.

Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ώρα για να κάνουμε έρωτα. Κατά τη διάρκεια του έρωτα είναι σαν να ρίχνουμε σύντομες βιαστικές ματιές στην Εστία. Το σεξ μάς ανανεώνει σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο και οφείλουμε να το τιμούμε σαν μια υπέροχη και εξαιρετικά ισχυρή έκφραση αγάπης. Ενοχή, ντροπή και σεμνοπρέπεια, που σχετίζονται με το σεξ, έχουν χαραχτεί βαθιά στο ψυχισμό μας, ως αποτέλεσμα μια σκόπιμης σταυροφορίας διαστρέβλωσης που ξεκίνησε πολλούς αιώνες πριν. Κι αυτό μάς άφησε βαθιές ουλές που μας εμποδίζουν να ακούμε τα σώματά μας. Μέσα στη νέα ενέργεια, η κατάλυση των ενοχών γύρω από τις σχέσεις θα είναι αναγκαίος παράγοντας για την ανάπτυξη της αγάπης χωρίς όρους και θα μας επιτρέψει να βιώσουμε το πάθος σε όλα τα επίπεδα.

Η αγάπη είναι Ενέργεια και σαν ενέργεια υφίσταται μόνο αν ανακυκλώνεται. Όλες οι εκφράσεις της αγάπης οδηγούν σε ένα ανώτερο επίπεδο κατανόησης της αγάπης χωρίς όρους.

Όσο θα προχωρούμε προς την Ενοποιημένη Συνειδητότητα θα βλέπουμε αύξηση στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Οι άνθρωποι βιώνουν έλξη για το δικό τους φύλο είτε μέσω Ενεργειακής Σφραγίδας (το έχει αποφασίσει ο ίδιος σε επίπεδο ψυχής στο πρώτο στάδιο της ζωής του) είτε μέσω Ενεργειακής Μήτρας (Ενεργειακή Μήτρα είναι ο τρόπος που είναι κάποιος καλωδιωμένος με την ενέργεια).

Η υπομονή και η κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων, κατά τη διάρκεια αυτών των χρονοβόρων μετατοπίσεων, θα κάνουν τη μετάβαση ευκολότερη για όλους μας.

Αυτό το δίωρο της Άγρυπνης Ανανέωσης είναι η καταλληλότερη στιγμή για τεκνοποίηση. Αφιερώστε χρόνο ανάμεσα στους δυο σας και προσκαλέστε την ενέργεια του παιδιού να συνδεθεί με τη δική σας, ώστε να επικοινωνήσετε μαζί της.

Συχνά κατά τη διάρκεια του ύπνου γίνονται τηλεπαθητικές ενεργειακές συνδέσεις, όταν κάποιος ταξιδεύει ανάμεσα στα διαστασιακά επίπεδα, όπου συναντά ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Η ενέργεια αρχίζει να κατευθύνεται λάθος, όταν αρχίζουμε να τρέφουμε ενεργειακά κάποια άλλα όντα και αυτά συνηθίζουν να εξαρτώνται από τη δική μας ενέργεια. Αν πιστεύετε ότι σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, βρείτε τρόπους να εξισορροπήσετε την ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν είστε ξύπνοι. Αυτό θα βοηθήσει να βάζετε υγιή όρια και στα διάφορα διαστασιακά επίπεδα που επισκέπτεστε.

Ο χρόνος των ονείρων είναι μια ευκαιρία για τον ανώτερο εαυτό να δημιουργήσει ενεργειακά πεδία που θα βιώσουμε όταν είμαστε σε εγρήγορση, αλλά και για να μιλήσει στον κατώτερο εαυτό χωρίς εμπόδια από τη συνειδητή διαδικασία της σκέψης.

Ορισμένες ονειρικές δραστηριότητες ανανεώνουν το νου μας και τη διαδικασία της σκέψης μας.

Τα Όνειρα Άποψης είναι προσπάθεια του ανώτερου εαυτού να μας κατευθύνει σ’ ένα ταξίδι σχεδιασμένο να αλλάξει ή να μετατοπίσει την οπτική μας γωνία. Αυτά τα όνειρα συνοδεύονται από δυνατά συναισθήματα και τα θυμόμαστε με λεπτομέρειες.

Τα Προφητικά Όνειρα είναι αποτέλεσμα ιδιαίτερης σύνδεσης με τον ανώτερο εαυτό μας και είναι εμπειρίες που συνέβησαν σ’ ένα εναλλακτικό σύμπαν. Αυτό το είδος ονείρων είναι πολύ διαδεδομένο στο στάδιο της εξέλιξης που βρισκόμαστε σήμερα και σκοπός τους είναι να μας προειδοποιήσουν για το τι πρόκειται να έρθει. Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι είναι έγκυρα μόνο τη στιγμή που τα βλέπουμε, αλλά ότι πάντοτε έχουμε επιλογή σε όλα τα θέματα.

Τα Όνειρα που Εξισορροπούν την Ενέργεια συνήθως δεν τα θυμόμαστε όταν ξυπνάμε. Μετά από μια δύσκολη μέρα, μπορεί να έχουμε εκπληκτικά όνειρα τη νύχτα για να εξισορροπήσουμε την ενέργειά μας, ή μετά από μια μέρα γεμάτη όμορφες συναισθηματικές συνδέσεις και αγάπη, μπορεί να δούμε ένα αρνητικό όνειρο για να ισορροπήσουμε.

Όσο προχωράμε στην εξέλιξή μας, τα όνειρα θα γίνουν ένας τρόπος να μεταφερόμαστε σκόπιμα από μια εναλλακτική πραγματικότητα σε μία άλλη. Το να επεκτείνουμε σκόπιμα τα ενεργειακά μας πεδία μέσα από τη χρήση αυτοκαθοδηγούμενων ονείρων θα μας προετοιμάσει για πολλά από τα θαύματα που πρόκειται να μας συμβούν καθώς εξελισσόμαστε.

 

Καθαρίζοντας τους Ενεργειακούς Αγωγούς

Είμαστε δημιουργοί με ελεύθερη βούληση και ψάχνουμε για κάτι να δημιουργήσουμε. Πώς δημιουργούμε; Υπάρχει ένας ενεργειακός αγωγός που ξεκινάει πάνω από το κεφάλι και φθάνει μέχρι λίγο πιο κάτω από τα πόδια μας. Ο υψηλότερος σκοπός μας στη γη είναι να παίρνουμε αιθερικά αντικείμενα και να τα περνάμε μέσα από αυτόν τον αγωγό ώστε να τα κατεβάσουμε στη γη και να τους δώσουμε υπόσταση

Αιθερικά είναι τα πράγματα που δεν έχουν μάζα σ’ αυτό το σύμπαν. Οτιδήποτε φτιάχνει ο άνθρωπος αρχίζει τη ζωή του ως αιθερική μορφή σκέψης. Ο ενεργειακός αγωγός γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον αιθερικό και το φυσικό κόσμο, γι’ αυτό και η ουσία του δεν είναι ούτε αιθερική ούτε φυσική, αλλά ενεργειακή. Επειδή η ενέργεια έχει μάζα, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει ολοκληρωτικά υλική υπόσταση.

Οι ενεργειακοί αγωγοί διατρέχουν το σώμα μπροστά από τη σπονδυλική στήλη.

Η αγάπη είναι ενέργεια, γιατί υπάρχει μόνον όταν κινείται από μια μορφή προς μία άλλη. Είναι η βασική ενέργεια από την οποία δημιουργούνται όλες οι άλλες μορφές ενέργειας.

Το μεγαλύτερο μέρος του εαυτού μας βρίσκεται έξω από την υλική μας ύπαρξη και συνήθως το αποκαλούμε ανώτερο εαυτό. Η βάση όλων των ανώτερων αισθήσεών μας, συμπεριλαμβανομένης και της διαίσθησης, βρίσκεται στη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό μας.

Ο ανώτερος εαυτός μας αλληλεπιδρά με τον κατώτερο με δύο τρόπους. Ο ένας είναι η Ενεργειακή Μήτρα, την οποία επιλέγουμε εμείς μαζί με τα χαρακτηριστικά της κατά το πρώτο στάδιο της ζωής μας. Οι ενεργειακές μήτρες είναι τα ενεργειακά μας σώματα, είναι ο τρόπος με τον οποίο είμαστε καλωδιωμένοι και καθορίζει το πώς βιώνουμε τη ζωή μας. Καθορίζει το πώς διαχειριζόμαστε την ενέργεια που εισέρχεται στο πεδίο μας και διευκολύνει τα θεμελιώδη μαθήματα ζωής, πάνω στα οποία εργαζόμαστε. Παραμένει μαζί μας μέχρι το τέλος της ζωής (ίσως και σε μελλοντικές ζωές) μέχρι να γίνουμε μάστερ της. Η ενεργειακή μήτρα δεν μπορεί να θεραπευτεί. Το ζητούμενο είναι να γίνουμε μάστερ σ’ αυτήν. Ο άλλος τρόπος είναι οι Ενεργειακές Σφραγίδες, που εντυπώνονται πάνω μας σαν αποτέλεσμα γεγονότων, περιστάσεων ή συγκυριών που συμβαίνουν (συνήθως στην παιδική ηλικία) στην παρούσα ζωή μας. Μας σφραγίζουν με ένα συγκεκριμένο ενεργειακό μοτίβο, που μας ωθεί να δρούμε με συγκεκριμένο τρόπο, έως ότου συμβεί κάτι και αλλάξει. Οι ενεργειακές σφραγίδες δεν χρειάζεται να παραμείνουν σε όλη τη ζωή μας, αφού μπορούν να θεραπευτούν ή να αντικατασταθούν από πιο δημιουργικά μοτίβα δράσης και αντίδρασης.

Θεραπεύοντας μια ενεργειακή σφραγίδα επιδρούμε στο χρόνο της παρούσας πραγματικότητας και τον αλλάζουμε θεραπεύοντας συγχρόνως το παρελθόν και το μέλλον όλων των εμπλεκομένων. Αλλάζει ακόμη και το συμβόλαιό μας με τους καταλύτες της ζωής μας, επειδή είμαστε όλοι ένα.

Όσο προχωράμε μέσα στη νέα ενέργεια και οι ενεργειακοί αγωγοί μας εκτείνονται και μπορούν να μεταφέρουν ανώτερες μορφές της ενέργειας της αγάπης, έχουμε την ευκαιρία να εξελιχθούμε από ασυνείδητοι πραγματοποιητές σε πλήρως συνειδητούς δημιουργούς. Όσο περνούν αυτές οι ανώτερες μορφές ενέργειας μέσα από τους αγωγούς μας, αυτοί διευρύνονται και τα χαρακτηριστικά τους αλλάζουν.

Οι ενεργειακές σφραγίδες μεταφέρονται πάνω στα εξωτερικό μέρος των ενεργειακών αγωγών, τσακίζοντάς τους και εμποδίζοντας την ελεύθερη ροή της ενέργειας μέσα τους, με αποτέλεσμα την αναμόχλευση διαφόρων αρνητικών συναισθημάτων και τον περιορισμό της δημιουργικότητάς μας. Χρειάζεται να θεραπεύσουμε τις ενεργειακές σφραγίδες για να ξεμπλοκάρουμε τον ενεργειακό αγωγό και να μειώσουμε το συναισθηματικό πόνο.

Η θεραπεία των ενεργειακών σφραγίδων μπορεί να αφήσει μια ουλή στο σημείο όπου πριν υπήρχε το τσάκισμα του αγωγού, που θα μας θυμίζει το γενναίο ταξίδι μας μέσα στην ανθρώπινη εμπειρία.

Με την εξέλιξη και την επακόλουθη επέκταση των ενεργειακών αγωγών, ενεργοποιούνται οι ενεργειακές σφραγίδες ή οι ουλές που άφησαν, με αποτέλεσμα ένα ποσοστό συναισθηματικού πόνου. Ωστόσο να θυμόμαστε ότι η δυστυχία είναι μια εντελώς προαιρετική κατάσταση και ότι οι ουλές μπορεί να ενοχλούν, αλλά ο πόνος δεν συγκρίνεται με τον πόνο της αρχικής πληγής.

Ο ενεργειακός αγωγός είναι η έδρα των συναισθημάτων μας και μπορούμε να τον αντιληφθούμε και να τον νιώσουμε παρακολουθώντας τα συναισθήματά μας. Γι’ αυτό και οι γυναίκες βιώνουν ευκολότερα τη διαδικασία της μετάβασης από τους άνδρες.

Είναι σημαντικό να μην νιώθουμε απογοητευμένοι όταν παρουσιάζονται μπροστά μας παλιά θέματα. Να θυμόμαστε ότι, όσο περισσότερα συναισθήματα απελευθερώνουμε, τόσο περισσότερο χώρο δημιουργούμε για να επεκταθεί ο αγωγός μας. Κι όσο εκείνος επεκτείνεται, τόσο περισσότερη δύναμη θα έχουμε για να εκδηλώσουμε και να γειώσουμε τις μελλοντικές δημιουργίες μας και να τις κάνουμε πραγματικότητα.

 

 

Ενεργειακή Μήτρα

Ενεργειακές Σφραγίδες

Η ενέργεια είναι δυναμική εν δυνάμει.

Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ενέργεια ή να την καταστρέψουμε. Μπορούμε μόνο να τη μετασχηματίσουμε από μια μορφή σε μια άλλη.

Στο απόλυτο κενό, αποκαλύπτεται η θεμελιώδης ενέργεια, η Συμπαντική Ενέργεια, απ’ όπου προέρχονται όλες οι μορφές ενέργειας. Είναι αυτό που ονομάζουμε αγάπη χωρίς όρους. Στο πνευματικό βασίλειο την αναγνωρίζουμε σαν Θεϊκή Ενέργεια.

Επειδή η αληθινή μας ουσία αποτελείται από ενέργεια, το ενεργειακό μας πεδίο είναι το θεμέλιο της ταυτότητάς μας. Κάθε εμπειρία και οτιδήποτε εισέρχεται στο ενεργειακό μας πεδίο μάς διαφοροποιεί. Στην πραγματικότητα είμαστε το άθροισμα των εμπειριών που έχουμε βιώσει ως αυτή τη στιγμή. Συνήθως αποκαλούμε αυτό το άθροισμα προσωπικότητα.

Κάθε μορφή ενέργειας μάς επηρεάζει, όπως ο μαγνητισμός της γης, η τροφή που τρώμε, οι σκέψεις που κάνουμε.

Η πυρηνική προσωπικότητά μας είναι το σύνολο των εμπειριών που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας και επιλέξαμε να ενσωματώσουμε στον πυρήνα της ύπαρξής μας. Παραμένει μαζί μας όταν εγκαταλείπουμε τη γη. Οι εμπειρίες και οι ενεργειακές σφραγίδες επηρεάζουν την πυρηνική προσωπικότητά μας και την αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Με τη μετάβαση στην Εστία επιλέγουμε ποιες ενεργειακές σφραγίδες θα ενσωματώσουμε στην πυρηνική προσωπικότητά μας και ποιες θα απελευθερώσουμε. Η πυρηνική προσωπικότητα περιέχει όλα τα μαθήματα της ζωής στα οποία γίναμε μάστερ και εκείνα στα οποία εργαζόμαστε. Όταν ολοκληρώσουμε τη μαεστρία όλων των μαθημάτων της ζωής, η ψυχή επιστρέφει με την πυρηνική της προσωπικότητα πλήρως ανεπτυγμένη.

Ο μόνος κανόνας είναι η Ελεύθερη Επιλογή. Η Ενεργειακή Μήτρα, που επιλέγουμε πριν ενσαρκωθούμε, καθορίζει με ποιον τρόπο θα διαχειριστούμε την ενέργεια. Επιλέγουμε τα συμβόλαια που θα μας εφοδιάσουν με τις εμπειρίες που χρειαζόμαστε για να γίνουμε μάστερ στα μαθήματα. Όσο τα γεγονότα και τα μαθήματα ξεδιπλώνονται μπροστά μας, έχουμε πλήρη επιλογή πώς θα τα διαχειριστούμε. Αυτή είναι η φύση του παιχνιδιού και το θεμέλιο της αληθινής μας δύναμης.

Όπως επιλέγουμε το φύλο μας για κάθε ενσάρκωση, έτσι επιλέγουμε και μια ενεργειακή μήτρα, συνεχίζοντας με το συγκεκριμένο μάθημα σε διαδοχικές ενσαρκώσεις μέχρι να γίνουμε μάστερ. Τα χαρακτηριστικά μιας ενεργειακής μήτρας δεν αλλάζουν στη διάρκεια μιας ζωής. Μια ενεργειακή μήτρα δεν θεραπεύεται ποτέ. Το μάθημα μιας ενεργειακής μήτρας είναι να γίνουμε μάστερ της ίδιας της ενεργειακής μήτρας, ώστε να μετασχηματίσουμε τα μειονεκτήματά μας σε θετικά χαρακτηριστικά.

Το να γίνεις μάστερ δεν είναι στόχος, αλλά τρόπος ζωής πάνω στον οποίο εξασκούμαστε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Παρόλο που έχουμε γίνει μάστερ, έχουμε πάντα ένα τυφλό σημείο που σχετίζεται με τον τομέα αυτόν.

Όταν έχουμε γίνει μάστερ σε αρκετές ενεργειακές μήτρες, το πέπλο αρχίζει να γίνεται λεπτότερο. Πολλές φορές κοιτάζοντας μέσα στα μάτια νεογέννητων παιδιών, μπορούμε να διακρίνουμε τη σοφία και την ιδιότητα του μάστερ που έχουν ξαναφέρει μαζί τους. Έχουμε καθήκον να τα βοηθήσουμε να τα ξαναθυμηθούν.

Οι Ενεργειακές Σφραγίδες είναι μια ειδική μορφή ενέργειας που εντυπώνεται πάνω μας μέσα από συγκεκριμένες εμπειρίες κατά τη διάρκεια μιας ζωής. Μπορεί να είναι θετικές ή αρνητικές. Μπορούν να θεραπευτούν και να απελευθερωθούν, γιατί δεν χρειάζεται να κουβαλάμε αρνητικές σφραγίδες σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Από την άλλη οι θετικές ενεργειακές σφραγίδες ενσωματώνονται άμεσα στην πυρηνική προσωπικότητά μας. Αν έχει ολοκληρωθεί το μάθημα ζωής που σχετίζεται με μια ενεργειακή σφραγίδα, είναι απλό να ξαναγράψουμε το σενάριο και να δημιουργήσουμε μια νέα οπτική πάνω στα γεγονότα.

Είτε επιλέξουμε να διευκολύνουμε ένα θεμελιώδες μάθημα ζωής μέσω ενεργειακής μήτρας είτε μέσω ενεργειακής σφραγίδας, η παρουσία ενός Καταλύτη είναι απαραίτητη για να ενεργοποιηθεί το μάθημα. Ο καταλύτης είναι περισσότερο σημαντικός όταν εργαζόμαστε με ενεργειακές σφραγίδες, παρά όταν δουλεύουμε με ενεργειακές μήτρες, επειδή συνήθως αυτός εντυπώνει πάνω μας την πρώτη ενεργειακή σφραγίδα.

Αν μια ψυχή δεν θεραπεύσει μια αρνητική ενεργειακή σφραγίδα σε μια ζωή, μπορεί να επιλέξει να τη μεταφέρει στο μέλλον σαν ενεργειακή προδιάθεση, ώστε να θεραπευτεί σε μια επόμενη ζωή.

Όταν θεραπεύσουμε μια ενεργειακή σφραγίδα, τη θεραπεύουμε σε όλη τη γραμμική ευθεία του χρόνου (παρελθόν-πρόγονοι, μέλλον-απόγονοι).

 

Comments are closed.