Ομάδα ανταλλαγών και αλληλεγγύης

ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ

KAI ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με χαρά σας ενημερώνουμε για τη δημιουργία μιας Ομάδας Ανταλλαγών.

Τα Συστήματα  Ανταλλαγών είναι μια μορφή συναλλαγής χωρίς χρήματα. Ένας τρόπος να ζεις, να εργάζεσαι, να προμηθεύεσαι αγαθά και υπηρεσίες, ανταλλάσσοντας με φίλους ό,τι μπορεί ο καθένας  να παράγει  ή να προσφέρει σαν υπηρεσία, όπως και πράγματα που δεν χρειάζεται πια αλλά μπορούν να είναι χρήσιμα σε κάποιον άλλον. Είναι ένα υγιές και κοινωνικά δίκαιο σύστημα που διευκολύνει πολύ τη ζωή όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες.

Τι κερδίζουμε: φίλους και παρέα, αλληλεγγύη, επικοινωνία. Ανακαλύπτουμε ότι έχουμε περισσότερες ικανότητες και δεξιότητες απ´όσες γνωρίζαμε. Μειώνουμε τη σπατάλη. Αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας. Αποκτάμε  πράγματα και δεχόμαστε υπηρεσίες που χρειαζόμαστε χωρίς να πληρώσουμε. Εξοικονομούμε χρήματα για άλλες ανάγκες. Βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα που θα καθυστερούσαν πολύ λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τι δεν υπάρχει εδώ: τόκοι, κρυφοί και φανεροί φόροι, αποταμίευση (δεν  θα γίνετε πλούσιοι με τις ανταλλαγές).

Μονάδα ανταλλαγής: Όλα κοστολογούνται με βάση μια θεωρητική «μονάδα» που βοηθάει να είναι οι ανταλλαγές δίκαιες.

Σε κάθε αγγελία αναγράφουμε πόσες μονάδες θέλουμε να  μεταφέρει στο λογαριασμό μας ο παραλήπτης που ενδιαφέρεται να πάρει το προσφερόμενο είδος ή υπηρεσία. Για μια αρχή μπορείτε να σκεφθείτε την κάθε μονάδα να αξίζει ένα εύρω για να υπολογίστε πόσο ζητάτε για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Στο σύστημα ανταλλαγών μπορεί κανείς να μπει χωρίς κανένα κεφάλαιο, μπορεί να ξεκινήσει από το μηδέν.

Το κόστος: Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στη διάρκεια λειτουργίας  του συστήματος αν χρειαστεί θα αφαιρούνται λίγες μονάδες από κάθε μέλος για τη συντήρηση του ίδιου του συστήματος
Πως λειτουργεί: Κάθε άτομο που θέλει να συμμετέχει θα επικοινωνήσει μαζί μας για να εγγραφεί σαν μέλος. Θα καταγράψει δύο τουλάχιστον αγγελίες με πράγματα ή υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει και τουλάχιστον μια αγγελία για κάτι που χρειάζεται, αναφέροντας την περιοχή όπου βρίσκεται. Στη συνέχεια θα λάβει με email έναν κατάλογο με όλες τις αγγελίες των υπολοίπων μελών. Θα επιλέξει ό,τι τον ενδιαφέρει και θα επικοινωνήσει στο τηλέφωνο ή το email που αναφέρει η αγγελία. Αν συμφωνήσουν μια ανταλλαγή θα συναντηθούν για να ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια  αυτός που «πήρε» κάτι, θα μπει από το σπίτι του στο δίκτυο ανταλλαγών και θα μεταφέρει τις μονάδες που συμφωνήθηκαν σ´αυτόν που πρόσφερε κάτι και θα γράψει και μια αξιολόγηση ώστε να διευκολύνει τα άλλα μέλη που ψάχνουν κάτι αντίστοιχο.

Τι μπορούμε ν´ανταλλάξουμε: οποιοδήποτε μάθημα (όπως πχ μάθημα χορού, αγγλικών) φρούτα και λαχανικά, κεντήματα, babysitting, yoga, reiki, βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού, μακιγιάζ, μαστορέματα κάθε είδους, φοροτεχνικές ή δικηγορικές συμβουλές. Πολύ εύκολα μπορεί κανείς να ανταλλάξει μουσική, ταινίες, βιβλία, να κάνει τα ψώνια κάποιου, να συνοδέψει έναν ηλικιωμένο στο γιατρό, να κλαδέψει να φυτέψει, να βάψει, να ράψει και ακόμα να βρει πιο γρήγορο και πιο άνετο τρόπο να έρχεται στη δουλειά, συνταξιδεύοντας με συναδέλφους, να ανταλλάξει χώρο για διακοπές, να βρει παρέα και να μοιραστεί τα έξοδα για ενδιαφέροντα ταξίδια. Είναι όπως βλέπετε ένα σύστημα όπου κανείς δεν χάνει, αλλά μπορεί να καλύψει ανάγκες χωρίς χρήματα και να γνωρίσει ενδιαφέροντες ανθρώπους και να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.
Δείτε τον κατάλογο και αν θέλετε ζητήστε βοήθεια από κάποιο μέλος της συντονιστικής επιτροπής για να διατυπώσετε την αγγελία σας.

Τι γίνεται σε άλλες χώρες

Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης έχει μελετηθεί και  εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές χώρες όπως Καναδάς, ΗΠΑ, Αγγλία, Ιαπωνία, Αυστρία
Στην Αργεντινή υπήρχε το μεγαλύτερο δίκτυο με 6 εκατομμύρια μέλη ανταλλαγής προϊόντων  και υπηρεσιών και εξακολουθεί να παραμένει αν όχι το μεγαλύτερο, ένα από τα μεγαλύτερα και ίσως μακροβιότερα δίκτυα στον κόσμο (ξεκίνησε το 1995).

Επικοινωνία
Αφήστε το όνομα και το email σας στο γραφείο ή στείλτε μήνυμα στοazantalages@gmail.com με την ένδειξη ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρόλο που ανακοινώνεται και στην Αρμονική Ζωή, δεν είναι μια δραστηριότητα της Α.Ζ. και η Α.Ζ. δεν μπορεί να ελέγξει και δεν μπορεί να έχει καμία ευθύνη για τις ανταλλαγές που γίνονται μεταξύ σας. Ούτε έχει η Α.Ζ. κανένα όφελος από την δραστηριότητα αυτή. Η ευθύνη για την ποιότητα και νομιμότητα της κάθε ανταλλαγής έχουν τα άτομα που συμφωνούν και πραγματοποιούν την ανταλλαγή αυτήν.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ

Αυτοκίνητο μοτοσυκλέτες
Βαψίματα.
Βιβλία
Βοήθεια..(για ψώνια, επισκευές, μετακινήσεις, κ.λπ )
Βόλτα για τα ζωάκια σας ή και φροντίδα όταν λείπετε
Βότανα – Κηραλοιφές – Σαπούνια
Γραφιστική..
Δακτυλογράφηση
Διακόσμηση – Styling
Διάφορα αντικείμενα
Διακοπές – Φιλοξενία-
Δικηγορικές υπηρεσίες
Διόρθωση κειμένων
Εναλλακτικές θεραπείες..
Έπιπλα
Επισκευέs – Κατασκευές.- Βάψιμο…
Ζωγραφική
Ζώα, κατοικίδια
Ηλεκτρικές συσκευές-εργαλεία Ηλεκτρολογικά………………..
Ηλεκτρονικές συσκευές
Θεραπείες ενεργειακές, εναλλακτικές κ.λπ
Κήπος……
Kείμενα δακτυλογράφηση – επιμέλεια – συγγραφή
Κινητά……………
Κοσμήματα………….
Καθαρισμός…………
Κεραμικά…
Κομμωτική………
Μαγειρική
Μαθήματα διάφορα
Μαθήματα φιλολογίας, ιστορίας, έκθεσης, αρχαίων, φιλοσοφίας
Μαθήματα Φυσικής – Χημείας – Μαθηματικών – Πληροφορικής…..
Μαθήματα ξένων γλωσσών
Μαθήματα μουσικής – ηχοληψίας
Μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, ιστορίας της τέχνης….
Μαθήματα χορού – yoga – θεατρικού παιχνιδιού…..
Μακιγιάζ
Μασάζ
Μαστορέματα
Μετακίνηση
Μεταφορές
Μετάφραση
Ποδήλατο
Πότισμα φυτών
Συμβουλευτική
Μουσικά όργανα
Ραπτική
Ρούχα
Τρόφιμα
Υδραυλικά
Υπολογιστές
Φορολογικά
Φροντίδα παιδιών, baby sitting, δημιουργική απασχόληση
Φροντίδα ηλικιωμένων και ασθενών.
Φωτογραφία
Χειροτεχνίες
Dj
Feng Shui
Video – Film
Web design
Άλλο
ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Για την εγγραφή σας συμπληρώστε:

Όνομα- Επίθετο

Σταθερό τηλ.

Κινητό τηλ.

Email

Περιοχή κατοικίας

Αγγελίες:

  1. Προσφέρω…….
  1. Προσφέρω…….
  1. Ζητάω…………

 

* περιγράψτε ακριβώς τι μπορείτε να προσφέρετε  και τι αναζητάτε, αλλά και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε ή τις περιοχές στις οποίες αναζητάτε κάποια συνεργασία. Αναφέρετε τιμή σε μονάδες του συστήματος ανά ώρα ή για κάθε κομμάτι. Μπορείτε να τροποποιείτε τις αγγελίες κάθε εβδομάδα. Αναφέρετε email ή τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

* από όσους επικοινωνήσουν μαζί σας μπορείτε να επιλέξετε αν και με ποιόν θα συνεργαστείτε.

***************************

Πιο κάτω θα βρείτε πολλές πρωτοβουλίες σχετικά με το θέμα.

Δεν τις γνωρίσουμε και δεν παίρνουμε καμία ευθύνη – άλλα πιθανόν να είναι θετικές ενέργειες.

***************************

Αλληλεγγύη και αντίσταση.
Το κίνημα από τα κάτω αναπτύσσεται, λειτουργεί πέρα από τη κρίση και κάνει τις ουτοπίες του πραγματικότητα.
Ήδη χιλιάδες άνθρωποι σε όλη στην Ελλάδα παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος.
Πολλές πρωτοβουλίες σε μικρή κλίμακα που περιμένουν τη δική σου συμμετοχή, ή να αναλάβεις μια αντίστοιχη πρωτοβουλία. Στην έλλειψη χρημάτων απαντάμε με αλληλέγγυα ανταλλαγή χωρίς χρήματα και χαριστικά παζάρια. Στη έλλειψη τροφής απαντάμε με αυτοκαλλιέργεια, αυτοδιαχειριζόμενους κήπους και διατήρηση παραδοσιακών σπόρων. Στην ανεργία απαντάμε με συνεταιρισμούς και εργασιακές κολεκτίβες, στην έλλειψη στέγασης με κοινωνικές καταλήψεις στέγης και οικοκοινότητες, ενώ στην έλλειψη συντροφικότητας με συλλογικές κουζίνες. Στο έλλειμμα δημοκρατίας και την πολιτική ολιγαρχία απαντάμε με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις γειτονιών και παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας γιατί δεν πάει άλλο.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για απαισιοδοξία και μεμψιμοιρίες. Οι ουτοπίες μας είναι η πραγματικότητα του αύριο.
2012 ευχές αγάπης, αισιοδοξίας και συνειδητότητας.

Ηλιόσποροι – www.iliosporoi.net <http://www.iliosporoi.net/>

Ακολουθεί μια αντιπροσωπευτική καταγραφή των κυριότερων ελληνικών πρωτοβουλιών από τα κάτω που αποτελούν ένα άλλο κόσμο, πέρα από τη κρίση, εδώ και τώρα (και διαθέτουν ιστοσελίδα):

Τοπικά ανταλλακτικά συστήματα, τράπεζες χρόνου και δίκτυα παραγωγών- καταναλωτών
Πανελλαδικό Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Χρήματα του Πελίτι,www.peliti.gr/pages/panelladiko_diktio.htm <http://www.peliti.gr/pages/panelladiko_diktio.htm>
Δίκτυο Φασούλι (Αττική), www.fasouli.wordpress.com <http://www.fasouli.wordpress.com/>
Τράπεζα χρόνου πλατείας Συντάγματος, www.time-exchange.gr <http://www.time-exchange.gr/>
Τράπεζας Χρόνου & Αλληλεγγύης Μοσχάτου, www.mesopotamia.gr/trapeza_xronou.htm <http://www.mesopotamia.gr/trapeza_xronou.htm>
Σύστημα Μονάδων Κοινωνικών Ανταλλαγών Λυκόβρυσης-Πεύκης, pelykoia.wordpress.com <http://pelykoia.wordpress.com/>
LETS NET (Ηράκλειο), www.lets.net.gr <http://www.lets.net.gr/>
Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων, www.diktyoantallagonxanion.gr <http://www.diktyoantallagonxanion.gr/>
Ομάδα Τσουκνίδα (Ρέθυμνο), http://tsouknidarethymno.gr <http://tsouknidarethymno.gr/>
Καερέτι – Εναλλακτική οικονομία Ιεράπετρας, www.kaereti.gr <http://www.kaereti.gr/>
Συριανό Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, sanosyros.wordpress.com <http://sanosyros.wordpress.com/>
Τράπεζα Ελεύθερου Χρόνου – Δίκτυο Ανταλλαγής Υπηρεσιών δήμου Λαμιέων, www.lamia-city.gr/netexchange.php <http://www.lamia-city.gr/netexchange.php>
Ανταλλακτικό Δίκτυο Βέροιας, antalaktikoveria.blogspot.com <http://antalaktikoveria.blogspot.com/>
Δίκτυο Ανταλλαγών του Ν. Πιερίας, noe.motherearth.gr/index.php?location=el&screen=welcome <http://noe.motherearth.gr/index.php?location=el&amp;screen=welcome>
Οβολός (Πάτρα), www.ovolos.gr <http://www.ovolos.gr/>
Μπουτσούνι ανταλλακτικό δίκτυο Κέρκυρας, boutsouni.blogspot.com <http://boutsouni.blogspot.com/>
Εναλλακτική Μονάδα Ροδόπης (ΕΜΡΟ), www.emro.gr <http://www.emro.gr/>
Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης της Μαγνησίας (ΤΕΜ), www.tem-magnisia.gr <http://www.tem-magnisia.gr/>
ΤΕΜ- Φθιώτιδας, www.tem-fthiotidas.gr <http://www.tem-fthiotidas.gr/>
Δίκτυο Ανταλλαγής Εργασίας και Προϊόντων (ΔΑΕΠ) Κέρκυρας, http://diktyodaep.wordpress.com <http://diktyodaep.wordpress.com/>
Σανό Σύρος, http://sanosyros.wordpress.com <http://sanosyros.wordpress.com/>
Λόγω τιμής, www.logo-timis.gr <http://www.logo-timis.gr/>
Ηλιόχωρος, www.iliohoros.gr/pazari/antallagi/prosfero1/igeia.shtml <http://www.iliohoros.gr/pazari/antallagi/prosfero1/igeia.shtml>
“Ανταλλακτική Οικονομία”, www.antallaktiki.gr <http://www.antallaktiki.gr/>
Χρονοτράπεζα του ελληνικού δικτύου γυναικών Ευρώπης, http://www.enow.gr/196/1633.aspx <http://www.enow.gr/196/1633.aspx>
Xariseto.gr “χωρίς ευρώ”, http://www.xariseto.gr/viewforum.php?f=304 <http://www.xariseto.gr/viewforum.php?f=304>
Συνεταιριστική Παράκαμψη Μεσαζόντων, ΣΠΑΜΕ, http://synparmes.gr <http://synparmes.gr/>http://spame.tumblr.com <http://spame.tumblr.com/>
Δίκτυο Αγροτών – Καταναλωτών Αγροναύτες, http://agronaftes.blogspot.com <http://agronaftes.blogspot.com/>
Δώσε Πάρε, http://dwsepare.ning.com <http://dwsepare.ning.com/>
Ομοτράπεζοι, http://omotrapezoi.blogspot.com <http://omotrapezoi.blogspot.com/>
Κίνημα αλληλέγγυας συναλλαγής παραγωγού καταναλωτή, «ΥΝΙ ΠΙΡΟΥΝΙ» (Χανιά), www.inipirouni.gr <http://www.inipirouni.gr/>

Χαριστικά παζάρια
Σκόρος, www.skoros.espiv.net <http://www.skoros.espiv.net/>
Μην το πετάς, χάρισε το, www.xariseto.gr <http://www.xariseto.gr/>
Χαρίζω, www.xarizo.blogspot.com <http://www.xarizo.blogspot.com/>
δίκτυο Freecycle, freecycle.wikispaces.com/freecycle_gr <http://freecycle.wikispaces.com/freecycle_gr>
Ηλιόχωρος, www.iliohoros.gr/pazari/ <http://www.iliohoros.gr/pazari/>

Αλληλέγγυο εμπόριο
Ο Σπόρος, www.sporos.org <http://www.sporos.org/>
Ομάδα Εναλλακτικού και Αλληλέγγυου Εμπορίου “Nosotros”, enallaktiko-emporio.blogspot.com <http://enallaktiko-emporio.blogspot.com/>
Εμείς και ο Κόσμος, www.nuestromundo.gr <http://www.nuestromundo.gr/>
Terra Verde Χανιά, http://terraverdexania.blogspot.com <http://terraverdexania.blogspot.com/> ,
La Candona, www.lacandona.gr <http://www.lacandona.gr/>

Εργασιακές κολεκτίβες
Το παγκάκι, www.pagkaki.org <http://www.pagkaki.org/>
Κολεκτίβα Ζερμινάλ, www.kolektivagerminal.blogspot.com <http://www.kolektivagerminal.blogspot.com/>
Belleville sin patron, www.belleville-sin-patron.blogspot.com <http://www.belleville-sin-patron.blogspot.com/>
Collective courier, www.collectivecourier.gr <http://www.collectivecourier.gr/>
Συν-άπειρο, www.synapeiro.gr <http://www.synapeiro.gr/>
Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας “Συν-Αλλοις”, http://synallois.org <http://synallois.org/>
Κολεκτίβα Κυψέλη, http://colectivakipseli.wordpress.com <http://colectivakipseli.wordpress.com/>

Συνεταιριστικοί- αυτοογρανωμένοι πολυχώροι
Το κουκούτσι, http://koukoutsi.enallaktika.gr <http://koukoutsi.enallaktika.gr/>
Συνεταιριστικό καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνα, www.european-village.org <http://www.european-village.org/>
Nosotros, www.nosotros.gr <http://www.nosotros.gr/>
Μικρόπολις, http://micropolis-socialspace.blogspot.com <http://micropolis-socialspace.blogspot.com/>

Οικοκοινότητες
Τοπικοποίηση, http://topikopoiisi.blogspot.com <http://topikopoiisi.blogspot.com/>
Το δέντρο, http://todendro.blogspot.com <http://todendro.blogspot.com/>
Οικοκοινότητα Κύτταρο Νέας Γης, http://kyttaronewearth.webs.com <http://kyttaronewearth.webs.com/>
Κοινότητα Ουτοπία, http://koinotita-utopia.blogspot.com <http://koinotita-utopia.blogspot.com/>
Κίνησης για τη Δημιουργία Οικοκοινότητας, www.oikokoinotita.gr <http://www.oikokoinotita.gr/>
Telaithrion free and real, http://telaithrion.freeandreal.org <http://telaithrion.freeandreal.org/>
Άλλος τρόπος, http://allostropos.blogspot.com <http://allostropos.blogspot.com/>
Οικολογικά χωριά, http://oikokoinotita.blogspot.com <http://oikokoinotita.blogspot.com/>
Δρόμοι σύνθεσης, http://dromoisynthesis.wordpress.com <http://dromoisynthesis.wordpress.com/>

Φυσικές καλλιέργειες, σπορεία, αστικοί αγροί
Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης,, www.votanikoskipos.blogspot.com <http://www.votanikoskipos.blogspot.com/>
Αγρός, http://eleftherosagros.blogspot.com <http://eleftherosagros.blogspot.com/>
Πάρκο Ναυαρίνου, www.parkingparko.blogspot.com <http://www.parkingparko.blogspot.com/>
Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού, http://agroselliniko.blogspot.com <http://agroselliniko.blogspot.com/>
Αστικός αγρός Χαλανδρίου, www.astikosagrosx.blogspot.com <http://www.astikosagrosx.blogspot.com/>
Ομάδα Αστικών & Περιαστικών Καλλιεργειών (ΠΕΡ.ΚΑ.), http://perka.oneirografos.net <http://perka.oneirografos.net/>
Δίκτυο Οικοκοινότητα, http://oikodiktyo.espivblogs.net <http://oikodiktyo.espivblogs.net/>
Σκαλιστήρι, http://skalistiri.wordpress.com <http://skalistiri.wordpress.com/>
Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας,, www.naturalfarming.eu <http://www.naturalfarming.eu/>
Περμακουλτούρα, www.permaculture.gr/gr/ <http://www.permaculture.gr/gr/>
Καγκουρό, www.kangouro.gr <http://www.kangouro.gr/>
Permaculture in Greece, http://permaculture-greece.org <http://permaculture-greece.org/>

Τράπεζες και ανταλλακτήρια σπόρων
Το Πελίτι, www.peliti.gr <http://www.peliti.gr/>
Σπόρι Λίμνου, www.sporilimnou.blogspot.com <http://www.sporilimnou.blogspot.com/>
Αιγίλοπας, www.aegilops.gr <http://www.aegilops.gr/>
Αρχιπέλαγος (τράπεζα σπόρων), www.archipelago.gr <http://www.archipelago.gr/>
Ηλέσιον, www.helession.gr <http://www.helession.gr/>

Φυσική δόμηση
Φυσική δόμηση cob, www.cob.gr <http://www.cob.gr/>
Σαλίγκαρος, www.saligaroi.blogspot.com <http://www.saligaroi.blogspot.com/>
Free and Real, www.freeandreal.org <http://www.freeandreal.org/>
Ομάδα πηλΟίκο, www.piliko.gr <http://www.piliko.gr/>

Αυτοδιαχείριση
Νέα Γουινέα, neaguinea.org <http://neaguinea.org/>
Φτιάχνω μόνος μου, www.ftiaxno.gr <http://www.ftiaxno.gr/>

Συλλογικότητες
Ηλιόσποροι, www.iliosporoi.net <http://www.iliosporoi.net/>
Κενό δίκτυο, http://voidnetwork.blogspot.com <http://voidnetwork.blogspot.com/>
State of nature, www.state-of-nature.gr <http://www.state-of-nature.gr/>
Λοκροί στο δάσος, http://lokroi-dasos.blogspot.com <http://lokroi-dasos.blogspot.com/>
Από Κοινού – Κίνηση Αποανάπτυξης Τρικαλινών Πολιτών, http://apokoinou.com <http://apokoinou.com/>

Συλλογικές κουζίνες
Xanadu, http://xanadu.espivblogs.net/ <http://xanadu.espivblogs.net/>
Συλλογική Κουζίνα Στεκιού Μεταναστών ELCHEf, http://tsamadou13-15.espivblogs.net <http://tsamadou13-15.espivblogs.net/>
Συλλογική Κουζίνα Αυτόνομου Στεκιού, http://autonomosteki.espivblogs.net <http://autonomosteki.espivblogs.net/>
Συλλογική Κουζίνα κατάληψης Σκαραμαγκά, http://pat61.squat.gr <http://pat61.squat.gr/>

Ελεύθερη παιδεία
Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας, http://sxoleio12.wordpress.com <http://sxoleio12.wordpress.com/>
Αυτοοργάνωση στην εκπαίδευση, http://ekpaideysi.espivblogs.net <http://ekpaideysi.espivblogs.net/>

Αυτοδιαχειριζόμενη τέχνη
Ορίζοντας γεγονότων, http://orizontasgegonotwn.blogspot.com <http://orizontasgegonotwn.blogspot.com/>
Ecoart, www.ecoart.gr <http://www.ecoart.gr/>
Cheap art, www.cheapart.gr <http://www.cheapart.gr/>
Τράπεζα τέχνης, http://trapezatehnis.blogspot.com <http://trapezatehnis.blogspot.com/>
Πλατφόρμες, http://www.platformes.blogspot.com <http://www.platformes.blogspot.com/>

Οικογιορτές
Πανελλαδική Οικογιορτή, http://oikogiorti.gr <http://oikogiorti.gr/>
Οικογιορτή Βόλος, http://oikogiortivolos.blogspot.com <http://oikogiortivolos.blogspot.com/>
Οικογιορτή Ηρακλείου Κρήτης, εν οίκω, http://en-oiko.blogspot.com <http://en-oiko.blogspot.com/>
Οικογιορτή Μαραθώνα, http://marathonecofestival.wordpress.com <http://marathonecofestival.wordpress.com/>

Πρωτοβουλία δικτύωσης
Ένας άλλος κόσμος, www.enasalloskosmos-community.net <http://www.enasalloskosmos-community.net/>

Ηλιόσποροι – www.iliosporoi.net <http://www.iliosporoi.net/>
Πρωτοβουλία δικτύωσης “ένας άλλος κόσμος” – www.enasalloskosmos-community.net <http://www.enasalloskosmos-community.net/>

Comments are closed.